Udhëzues indian i vizave për turistët që vijnë në Mumbai

Ky udhëzues gjithëpërfshirës i Vizave turistike indiane përfshin të gjitha fushat e lëndës nëse planifikoni një vizitë në Mumbai, Indi. Ju mund të aplikoni Visa Indian Online (eVisa India) nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Aplikimi i Vizave Indiane tani është në dispozicion në internet për Turistët si Viza Indiane për Turistët përveç Vizë Indiane për Biznes Vizë Indiane për Mjekësi qëllime.

Mumbai, në Bombajn e kaluar, është një nga zonat më të vizituara të Indisë. Jo vetëm që është qyteti qendra buxhetore dhe e biznesit e Indisë, megjithatë është gjithashtu një pikë e nxehtë udhëtarësh me një mori tërheqjesh të verifikueshme dhe shoqërore.

Për më tepër, me udhëtime pa ndalje në Aeroportin Mumbai nga shumë kombe, Mumbai është shumë i lidhur me komunitete të rëndësishme urbane në të gjithë globin.

Pushuesit me një ekskursion të ardhshëm dhe në Mumbai mund të zbulojnë të dhëna të vlefshme për të ndihmuar në planifikimin e qëndrimit të tyre në qytetin më të madh të Indisë, duke përfshirë zgjedhjet e udhëtimit dhe transportit dhe vendet më të mira për të vizituar.

Vizitorët nga vendet e huaja dhe eksploruesit duhet së pari të garantojnë se disponojnë të gjithë dokumentacionin për Indinë, përfshirë një të konsiderueshëm India eVisa, nënkuptimet dhe nxitja gjithashtu mund të gjenden nën të. Ju mund të kontrolloni dokumentet e kërkuara për Vizën Indiane. Dokumentet kryesore janë një Visa Indian Online (eVisa India) Formulari i Aplikimit i cili mund të plotësohet në 2-3 minuta dhe gjithashtu Foto Vize Indiane Skanimi i Pasaportave Viziane Indiane.

Viza Indiane Online kërkohet të vizitojë Mumbai

Praktikisht të gjithë të huajt (jo indianët) kanë nevojë për një Visa Indian Online (eVisa India) për të bërë një udhëtim në Indi, vetëm banorët e Maldive janë të përjashtuar. Për fat të mirë, udhëtarët nga 180 vende mund të aplikojnë për një India eVisa në internet.

Kjo është qasja më e shpejtë dhe më e lehtë për të rritur një Vizë turistike indiane (eVisa India) pasi nuk ka asnjë arsye bindëse për të prezantuar punë tavolinë ballë për ballë në një zyrë ose zyrë qeveritare ose për t'u bashkuar me radhë të gjata në terminalin ajror.

Një strukturë në internet është përfunduar me të dhëna themelore individuale dhe hollësi identifikimi dhe, në mbështetje, eVisa i dërgohet direkt kandidatit përmes postës elektronike.

Kështu që për të përmbushur të gjitha Parakushtet e vizave në Indi, udhëtarët duhet të kenë një identifikim të ligjshëm për çdo vit e gjysmë (pasaportë e vlefshme për 180 ditë ose gjashtë muaj) nga data e hyrjes në Indi.

Kushdo që paraqitet nga një komb i ndikuar nga ethet e verdha, kërkohet të ketë një imunizim dhe të paraqesë një Certifikatë Vaksinimi të Etheve të Verdha për pamjen. Të huajt duhet të kontrollojnë nëse kërkojnë ndonjë imunizim shtesë për Indinë përpara kohe. eVisa për Indinë është metoda e preferuar nga Qeveria e Indisë.

Udhëzime hap pas hapi për të arritur në Qendrën e Qytetit Mumbai nga Aeroporti

Indian Visa Mumbai Online

Si terminal parësor ajror në të gjithë botën që i shërben territorit të Mumbait dhe i dyti i ngarkuar në vend, shumica e eksploruesve që shfaqen nga jashtë do të fluturojnë në Aeroporti Ndërkombëtar Chhatrapati Shivaji.

Për më tepër që njihet si Aeroporti Mumbai, ai është rregulluar vetëm i trembur prej 20 kilometrash nga zona në qendër të qytetit.

Meqenëse nuk ka administrim të menjëhershëm të transportit ose trenave në pikën qendrore të Mumbait, zgjedhja më e ëmbël dhe më e dobishme është të marrësh një taksi. Taksitë ose mund të rezervohen para kohe ose të dalin jashtë terminalit nga paraqitja.

Ekzistojnë 2 lloje unike të taksive të arritshme:

• Taksi të ftohtë: tarifë e parapaguar me ftohje

• Taksitë normale: të matura, të errëta dhe të verdha në hije

Taksat me parapagim përcaktohen për të garantuar një normë të arsyeshme duke i kushtuar pak vëmendje trafikut.

Koha e ekskursionit ndryshon duke u mbështetur në orën e ditës, me një hapësirë ​​normale prej rreth 60 minutash. Kostot fillojnë nga 500 Rupees Indiane dhe nuk duhet të tejkalojnë 700 Rupees Indiane

Taksat standarde mund të detyrojnë deri në 4 udhëtarë përveç mjeteve të punës, mbledhjet më të mëdha që dëshirojnë të bëjnë një udhëtim së bashku inkurajohen që të para-rezervojnë një automjet.

Cila është mënyra më e mirë për t'u arritur në Mumbai?

Pasi të jetë në qytet vetë, ka disa mënyra të ndryshme për të shkuar rreth Mumbai duke shfrytëzuar si transport privat ashtu edhe të hapur.

Mumbai është një fokus i madh urban me një mjet të madh që organizon në mënyrë që, megjithëse një numër i konsiderueshëm i tërheqjeve parësore mund të arrihet duke ecur, automjetet, transportet dhe biçikletat janë të arritshme për kohën e lirë dhe gjallërinë.

A do të ishin në gjendje të huajt të vozisnin brenda dhe rreth Mumbait?

Ndërsa ngasja në Indi nuk sugjerohet për të huajt të cilët nuk janë mësuar në kushte të jashtëzakonshme në rrugë, është e imagjinueshme dhe mund të jetë një zgjedhje e favorshme për ata udhëtarë që duhet të hetojnë territorin që përfshin Mumbai.

Vizitorët kanë nevojë për një Leja e drejtimit ndërkombëtar të marrësh me qira një automjet.

Getting rreth Mumbai zona në qendër të qytetit me taksi

Shumë e njëjtë me taksibërët janë më të mirat për të shkuar dhe larg nga terminali ajror, ato janë gjithashtu një metodë befasuese për të mbuluar ndarjet e shkurtra në qendër të qytetit. Ka shumë taksi të matura të errëta dhe të verdha që mund të shënohen, normat janë zakonisht ekonomike.

Taksa bazë e taksisë në Mumbai është 23 Rupi Indian

Shfrytëzimi i përfitimeve të transportit të afërt në qendër të Mumbait

Ekziston një marrëveshje e gjerë transporti në Mumbai, duke përfshirë administratat për Navi Mumbai. Transporti është një metodë e mirë për të marrë rreth qytetit gjithsesi trafiku mund të shkaktojë vonesa në raste të larta.

 

Një kalim dite për ditë kushton 55 Rupi Indian për qasje të pakufishme në transportet e ftohura.

Auto Rickshaws për të shkuar rreth si një lagje dhe udhëtim të shkurtër.

Karrocat automobilistike janë një metodë domethënëse për transportin në Mumbai dhe përdoren gjerësisht nga njerëzit vendas dhe shikuesit.

Me pranimet më të pakta prej vetëm 20 Rupave Indiane, ato janë mënyra më pak e shtrenjtë për të marrë rreth e rrotull dhe një alternative e mirë për ekskursione të shkurtra.

A është e sigurt të vizitosh Mumbai në Vizën turistike indiane?

Ndërsa India është, në të gjitha, e sigurt për tu vizituar, vizitorët duhet të kujdesen kur vizitojnë zona të mëdha urbane, për shembull, Mumbai ku mund të ndodhin shkelje të një natyre sipërmarrëse.

Për të qëndruar të sigurt, të huajt në Mumbai duhet të ndjekin udhëzimet e përgjithshme të sigurisë për udhëtarët në Indi i cili përfshin mbajtjen e sendeve të rëndësishme larg dhe thjesht blerjen e biletave të udhëtimit, hyrjet hyrëse, etj. Nga tregtarët autentikë.

A është mirë Mumbai për eksploruesit femra?

Ndërsa shumica e zonjave vlerësojnë një çështje të lirë në Mumbai, ata inkurajohen të abstenojnë të shëtisin ose të përdorin automjetin e hapur vetëm rreth orës së mbrëmjes dhe natën vonë.

Shtë ideale të qëndroni në një mbledhje kur është e mundshme për sigurinë më ekstreme dhe të ruani një distancë strategjike nga territoret e zbehta pas perëndimit të diellit.

Cili është muaji më i mirë për të vizituar Mumbai?

Duke pasur parasysh kushtet e ndryshme klimaterike të përjetuara në të gjithë vendin, më e mira një mundësi ideale për të vizituar Indinë mbështetet në lokalitetin.

Mumbai vlerëson temperaturat e buta gjatë gjithë vitit dhe frekuentohet nga pushuesit nga janari deri në dhjetor. Sidoqoftë, udhëtarët që dëshirojnë të mbajnë një distancë strategjike nga ditët më të flakta të verës dhe reshjet e stuhisë duhet të kalojnë kohën e ekskursionit të tyre me kujdes.

Tetor - Shkurt: sezoni më i mirë për të vizituar Mumbai

• Temperatura të lehta të dimrit: Janar nga dita në ditë normale prej 76.8ºF (24.9ºC)

• Reshje të ulëta: 0.5 deri në 1 ditë me reshje muaji në muaj

• Më e mira për turne dhe ushtrime në ajër të hapur

Ecni deri në maj: më shumë temperatura të buta dhe lagështirë në rritje

• Temperaturat e nxehta: Prill dita në ditë normale prej 84ºF (28.9ºC)

• Nivelet mesatare të lagështisë prej 66%

• Vende më pak të mbushura për pushime dhe kosto më të ulët të mundshme

Qershor - Shtator: Stina e stuhisë në Mumbai

• Temperatura të ngrohta në të nxehta: Korrik dita në ditë normale prej 82ºF (27.8ºC)

• Nivele të larta të reshjeve: 17 ditë me reshje muaji në muaj

• Më e mira një mundësi ideale për të parë natyrën dhe gjelbërimin e pasur

Për çfarë është i famshëm Mumbai?

 

Indian Visa Online Mumbai ndonjë gjë

Mumbai është a qytet i gjallë dhe kozmopolit, një qëllim i shkëlqyeshëm për mysafirët të marrin një njohuri të ligjshme në stilin e jetës indiane.

Mumbai ka shumë për t'u ofruar vizitorëve, nga kafenetë prestigjioze dhe banesat e bollshme deri tek atraksionet e panumërta shoqërore dhe karakteristike.

Ushtrimet e përmendura poshtë janë ndoshta gjërat më kryesore për të parë dhe bërë në Mumbai.

La Porta e Indisë: historia më e njohur në Mumbai

Kjo kurbë triumfale është një nga pikat më të rëndësishme në Mumbai dhe shikuesit e shumtë vendosin të fillojnë këtu.

Punoi për të kujtuar Vizita e mbretit George V dhe Mbretëreshës Mary në Mumbai (tani Bombay), guri i themelimit u vendos në vitin 1913 dhe mbaroi në 1924.

Kurba është e njohur për stilin e saj strukturor Indo-Saracenic dhe ka një rëndësi të jashtëzakonshme emblematike për individët e Mumbai.

Porta e Indisë mund të vizitohet sa herë që në ditë.

Ishulli Elefanta: Prerja më e shquar e shenjtërores në Indi

Pas shikimit të Portës së Indisë, vizitorët mund të bëjnë një vijë të afërt Ishulli Elefanta (Gharapuri) një sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në Mumbai.

Mysafirët do të zbulojnë shenjtëroren shkëmbore që janë bërë nga 450 deri në 750 pas Krishtit dhe prerje perfekte të shkëlqyera. Ka edhe një galeri të vogël për t'u njohur me sfondin historik të zonës.

Shenjtëria themelore është e angazhuar për Shiva, perëndinë hindu, dhe nxjerr në pah patios, kolona, ​​vende adhurimi dhe një skulpturë të gjatë 6 metra.

Anijet për në Shpella e Elefantëve largohuni nga Porta e Indisë në intervale të rregullta nga 9 e mëngjesit deri në 3.30 pasdite.

Pika të ndryshme dhe struktura të verifikueshme që ia vlen të vizitohen

Qyteti i Mumbai ka struktura të shumta të shkëlqyera të stileve të ndryshme inxhinierike përfshirë Gotik, Victorian, Art Deco dhe Indo-Saracenic. Zhvillime të shumta kthehen në kohërat e pionierit.

Vetëm disa nga pikat turistike që ia vlen të gjesh në Mumbai janë:

•           Pallati Taj Mahal, një bujtinë e dukshme me 5 yje

•           Chhatrapati Shivaji Terminus stacioni i trenit dhe siti i trashëgimisë botërore të UNESCO-s

•           Kulla e Sahatit Rajabai, e ndërtuar 150 vjet më parë dhe i varur nga Big Ben në Londër

Për më tepër, udhëtarët në Mumbai mund të vlerësojnë një përvojë të shkëlqyeshme të blerjeve përveç një gamë të gjerë kafenesh që shërbejnë pjata konvencionale indiane dhe gatimet aktuale në mbarë botën.

Visa Indiane Online (eVisa Indi) tani është në dispozicion me email përmes kësaj . Qeveria e Indisë rekomandon metodën elektronike të Vizës Indiane dhe ju inkurajoni të kërkoni sqarime nga Tavolinë Ndihme Vizash Indiane nëse keni nevojë për ndihmë ose ndihmë.