Isfarë është viza indiane në mbërritje?

Viza Indiane mbërritjes

Me synimin për të promovuar turizmin në Indi, Qeveria e Indisë e ka quajtur të re Vizë Indiane si TVOA (Visa Udhëtimi Në Arritje). Kjo Vizë lejon që qytetari i 180 vendeve të aplikojë vetëm për Vizën në Indi. Kjo vizë fillimisht u fillua për turistët dhe më vonë u zgjodh për vizitorët e biznesit dhe vizitorët mjekësorë në Indi. Aplikimi i udhëtimit indian ndryshohet shpesh dhe mund të jetë i ndërlikuar, atje mënyra më e besueshme për të aplikoni sepse është online. Mbështetja ofrohet në 98 gjuhë të botës dhe pranohen 136 monedha.

Nëse jeni duke planifikuar një vizitë në Indi, atëherë duhet të jeni të vetëdijshëm për të gjitha Kërkesat e pranimit të vizave në Indi që vlejnë për ju dhe Qeveria indiane ndryshimet e politikave që vlejnë për ju. Kishte ndryshime të mëdha të bëra në Politikën e Emigracionit dhe Vizave të Indisë në vitin 2019. Viza e Indisë në Ardhje ishte në fuqi deri në vitin 2019 për qytetarët e 75 vendeve. Ndryshimet e fundit të bëra nga Qeveria indiane tani e kanë bërë të tepërt Vizën e Indisë gjatë mbërritjes. Kjo është zëvendësuar nga elektronike Vizë Indiane Online ose eVisa India. Ne do të përdorim fjalët "Visa e re e Indisë në Ardhje" në këtë post për të ofruar udhëzime për këtë çështje.

India ka disa klasa vizash bazuar në arsyen nga vjen vizitori, domethënë kombësia e tyre dhe qëllimi për të cilin vizitori ka ndërmend të vijë. Kështu 2 aspektet vendosin nëse do të kualifikoheni për Vizën e Indisë në internet. Këto 2 jane:

Ishte e vështirë për udhëtarët në Indi të vizitonin ambasadën lokale, të dërgonin korrierin fizik të pasaportës dhe të prisnin vulosjen në pasaportë. Ky proces i vjetër tani është zëvendësuar me Visa Indian Online e cila mund të paraqitet në internet duke përdorur telefonin tuaj të zgjuar, tabletë ose desktop duke përdorur Forma e Aplikimit për Vizë Indiane. Ky sistem i ri quhet E-Visa India i cili ka nën-kategori si eTourist India Visa, eBusiness India Visa dhe eMedical India Visa.

Kush mund të përfitojë nga Viza e re e Indisë në Ardhje?

Ata udhëtarë në Indi që planifikojnë të vijnë për jo më shumë se 180 ditë në udhëtim mund të përfitojnë nga kjo. Gjithashtu, qëllimi i udhëtimit duhet të jetë ose për turizëm, rekreacion, biznes ose lidhje mjekësore. Nëse planifikoni të vini për më shumë se 180 ditë / 6 muaj, ose për punë/punësim, atëherë duhet të aplikoni për një vizë tjetër të Indisë. Ju mund t'i referoheni të ndryshmeve Llojet e vizave indiane për më shumë detaje.

Si të aplikoni për vizën e re indiane në Ardhje?

Procesi për të aplikuar për vizë indiane është plotësisht në internet. Aplikantët duhet të paraqesin një formular aplikimi në internet, të bëjnë pagesën duke përdorur kartën, portofolin, Paypal ose metoda të tjera të disponueshme në varësi të vendit tuaj të banimit. Bazuar në llojin e vizës tuaj dhe kohëzgjatjen e vizës së kërkuar, ju duhet të ngarkoni dokumente shtesë. Ky proces është përshkruar në Procesi i Aplikimit të Vizave Indiane.

Cilat janë parakushtet e Vizës së re të Indisë në Ardhje?

Më poshtë janë parakushtet e aplikimit për një Vizë Indiane Online (eVisa India).

 • Vlefshmëria e pasaportës për 6 muaj. Data në të cilën zbarkoni në Indi, nga ajo datë, pasaporta juaj duhet të jetë e vlefshme për 6 muaj. Për shembull, nëse ju tokësoni Indinë në 1 Janar 2021, pasaporta juaj duhet të jetë e vlefshme deri më 1 korrik 2020. Nuk duhet të skadojë para 1 korrikut 2020.
 • Dëshmia e fondeve. Qeveria indiane ose oficerët e imigracionit në kufi mund t'ju kërkojnë dëshmi të fondeve të mjaftueshme gjatë qëndrimit tuaj në Indi. Mund t'ju refuzohet hyrja nëse nuk jeni në gjendje të ofroni këtë provë.
 • Fotografi i fytyrës tuaj.
 • Foto ose Skanoni Kopjimin e Pasaportës tuaj
 • Një referencë në Indi dhe një referencë në vendin tuaj
 • Një adresë e vlefshme emaili
 • Një metodë pagese si paypal, karte debiti ose kartë krediti.

Sa kohë duhet për të marrë Indian Visa On Arrival?

India Visa On Arrival, ose eVisa India është në dispozicion për shumicën e rrethanave brenda 72-96 orë ose 4 ditë. Mund të zgjasë deri në 7 ditë në rrethana të caktuara.

A mund ta marr Vizën e Indisë në Ardhje në Aeroport?

Jo, ju duhet të aplikoni për Indian Visa Online duke përdorur Forma e Aplikimit për Vizë të Indisë. Nuk ka asnjë ekuivalent letre për këtë eVisa indiane.

Doesfarë do të thotë kjo për Udhëtarët në Indi?

Për udhëtarët në Indi, kjo Visa Online India paraqet rehati ekstreme sepse:

 • Nuk ka asnjë kërkesë për të vërtetuar ndonjë dokument
 • Ose të noterizuar
 • Nuk ka nevojë të vizitoni personalisht ambasadën indiane ose komisionin e lartë indian
 • Nuk ka nevojë për pasaportë korrieri
 • Nuk ka kërkesë për të marrë vulën e letrës fizike
 • Jo në intervistë personale për Visa
 • Procesi përfundon në 3 deri në 4 ditë pune
 • Indian Visa Online (eVisa India) dorëzohet me Email.

Vizë Indiane në Vizën e Arritjes

A mund të hyj nga kudo në këtë Vizë të re të Indisë në Ardhje?

Jo, ka grup standard të aeroporteve dhe porteve detare nga ku lejohet hyrja në eVisa India (India Visa Online). Këto porte hyrëse janë përmendur në listën e Portet e autorizuara indiane eVisa.

Nëse nuk jam duke u larguar nga aeroporti, a më duhet akoma një Vizë Indiane në Ardhje?

Jo, nëse po planifikoni të qëndroni në aeroport për transferim ose largim, atëherë nuk ju nevojitet një Visa Indian Online ose eVisa India.

Sa kohë më parë mund të aplikoj për një vizë indiane?

Ju mund të aplikoni për një Vizë Indiane nëse udhëtoni brenda 365 ditëve të ardhshme.

Kam më shumë pyetje në lidhje me Vizën Indiane, si mund t'i marr përgjigjet për ta?

Nëse keni më shumë dyshime dhe pyetje në lidhje me vizitën tuaj në Indi dhe pyetje të tjera, atëherë mund të përdorni Na kontaktoni formularin dhe kontakto me tryezën tonë të ndihmës.

Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.