Indian dhe Viza

Aplikoni për vizë indiane në internet

Aplikimi i Vizave Indiane

Çfarë është eVisa Indiane (ose Viza Indiane në internet)

Qeveria e Indisë ka lëshuar autorizimin elektronik të udhëtimit ose eTA për Indinë që lejon qytetarët e 180 vendet për të udhëtuar në Indi pa kërkuar një vulosje fizike në pasaportë. Ky lloj i ri autorizimi quhet eVisa India (ose elektronike India Visa).

Thisshtë kjo elektronike Viza e Indisë Online që lejon vizitorët e huaj të vizitojnë Indinë për 5 qëllime kryesore, turizëm / rekreacion / kurse afatshkurtra, biznes, vizitë mjekësore ose konferenca. Ka një numër të mëtejshëm nën-kategori nën çdo lloj vize.

Të gjithë udhëtarët e huaj u kërkohet të mbajnë një eVisa të Indisë (India Visa Online Application process) ose një vizë të rregullt / letër përpara hyrjes në vend, sipas Autoritetet e Emigracionit të Qeverisë Indiane.

Vini re se udhëtarët në Indi nga këto 180 shtete, të cilat kanë të drejtë të aplikojnë për një Vizë të Indisë në internet nuk kërkohet të vizitoni Ambasadën Indiane ose Komisionin e Lartë Indian me qëllim të marrjes së një vize në Indi. Nëse i përkisni një kombësie të përshtatshme, atëherë mund të aplikoni për një Viza e Indisë Online. Pasi viza për në Indi të lëshohet në një format elektronik, atëherë mund të mbani një kopje elektronike në pajisjen tuaj celulare ose kopje të printuar të kësaj eVisa India (Viza elektronike e Indisë). Oficeri i Emigracionit në kufi do të kontrollojë nëse eVisa India është e vlefshme në sistemin për pasaportën dhe personin në fjalë.

Metoda online e Visa Indian e prokurimit ose eVisa India është metoda e preferuar, e siguruar dhe e besuar e hyrjes në Indi. Letra ose viza konvencionale e Indisë nuk konsiderohet si metodë e besueshme nga Qeveria e Indisë. Si përfitim shtesë, për udhëtarët, ata nuk kanë nevojë të vizitojnë Ambasadën / Konsullatën lokale të Indianit ose Komisionin e Lartë për të siguruar Vizën e Indisë pasi kjo vizë mund të blihet në internet.


Llojet e eVisa të Indisë

Atje jane 5 Llojet e nivelit të lartë të India eVisa (procesi i aplikimit në internet i India Visa)

 • Për arsye turizmi, Visa e-Turistike
 • Për arsye biznesi, Visa e-Business
 • Për arsye mjekësore, Visa e-Medical
 • Për arsye mjekësore, Visa e-MedicalAttendant Visa
 • Për arsye konferencash, Visa e-Konferenca e-e

Vizat turistike mund të përdoren për qëllime të turizmit, shikimit, vizitës së miqve, vizitës së të afërmve, programit të Yoga-s afatshkurtër dhe madje edhe për 1 muaj pune vullnetare pa pagesë. Nëse aplikoni për një Visa Indiane në internet, ju keni të drejtë ta shfrytëzoni për arsyet e përshkruara.

Viza e biznesit në Indi mund të përdoret nga aplikantët për shitje/blerje ose tregti, për të marrë pjesë në takime teknike/biznes, për të ngritur sipërmarrje industriale/biznes, për të kryer turne, për të mbajtur leksion(a), për të rekrutuar fuqi punëtore, për të marrë pjesë në ekspozita ose panaire biznesi/tregtare, për të vepruar si ekspert/specialist në lidhje me një projekt në vazhdim. Nëse po vini për qëllimet e përshkruara, atëherë keni të drejtë për një Procesi i aplikimit në internet Visa India Visa.


Farë kërkohet për të marrë India Visa në internet ose India eVisa

Nëse keni angazhuar një proces të aplikimit të Vizave Indiane në mënyrë të plotë metodën në internet në këtë uebfaqe, atëherë nga ju kërkohet që të mëposhtmet të jenë të gatshëm për të patur të drejtë për këtë proces:

 • Detajet e pasaportës suaj
 • Detajet e adresës suaj
 • Një adresë e vlefshme emaili
 • Pagesa me kartelë debiti / krediti ose PayPal
 • Të qenurit me karakter të mirë dhe të mos kesh histori kriminale


Pikat kryesore të vizave elektronike indiane

 • Mund të qëndroni deri në 90 ditë në vazhdim 1 Viti Viza Turistike për Indinë. Shtetasit e SHBA-së, Britanisë së Madhe, Kanadasë dhe Japonisë nuk duhet të kalojnë 180 ditë qëndrimi të vazhdueshëm në Indi.
 • e-Visa India e marrë nga një proces online Visa Indian mund të përdoret herë të shumëfishta në një vit kalendarik për shembull nga janari deri në dhjetor
 • Data e skadencës në 30 Viza turistike ditore për Indinë nuk vlen për vlefshmërinë e qëndrimit në Indi, por për datën e fundit të hyrjes në Indi.
 • Kandidatët e kombësive të kualifikuar duhet të aplikoni së paku online 4 ditë përpara datës së hyrjes.
 • Indian eVisa Indian ose Visa elektronike Visa në internet është jo-konvertueshme, jo-e zgjatshme dhe jo e rreptë.
 • Visa elektronike Visa në internet ose eVisa India nuk është e ligjshme për territoret e mbrojtura / të kufizuara ose të kantonmentit.
 • La pasaporta duhet të jetë e vlefshme për 6 muaj nga data e zbarkimit në Indi.
 • Udhëtarët në mbarë botën nuk u kërkohet të kenë dëshmi të biletave të fluturimit ose rezervimeve të hotelit për të paraqitur Viza Indiane në internet.
 • Vizitorëve u kërkohet të përcjellin një kopje të autorizimit të tyre të miratuar eVisa India vazhdimisht gjatë qëndrimit në Indi.
 • Të gjithë kandidatët duhet të kenë një identifikim individual, pavarësisht nga mosha e tyre.
 • Kujdestarët që aplikojnë për aplikimin online për vizë indiane duhet të përjashtojnë fëmijën(fëmijët) e tyre në aplikimin e tyre. Viza Indiane kërkohet nga secili individ veç e veç, nuk ka asnjë koncept të vizës grupore për në Indi ose vizës familjare për Indinë.
 • Në çdo rast duhet të ketë pasaportën e aplikantit 2 pastroni faqet për ekspertët e migracionit dhe imigracionit dhe kufirit për të vulosur hyrjen/daljet në/nga India. Nuk ju bëhet kjo pyetje në mënyrë specifike kur aplikoni për një vizë të Indisë në internet, por duhet të keni parasysh faktin që pasaporta juaj duhet të ketë 2 faqe të zbrazëta.
 • Kandidatët që mbajnë Dokumente Ndërkombëtare të Udhëtimit ose Pasaporta Diplomatike nuk mund të aplikojnë për një eVisa India. Procesi i aplikimit në internet Visa India Visa është vetëm për mbajtësin e zakonshëm të pasaportave. Mbajtësi i dokumentit të udhëtimit për refugjatët gjithashtu nuk ka të drejtë të aplikojë dhe Visa Indiane në internet. Përdoruesit që i përkasin kësaj kategorie duhet të aplikojnë për Vizën Indiane përmes një ambasade lokale ose Komisionit të Lartë Indian. Qeveria e Indisë nuk lejon që dokumentet e tilla të udhëtimit të jenë të pranueshme për një vizë elektronike, sipas politikave të saj.


Procesi i Aplikimit të Vizave Indiane

Procesi i aplikimit për Visa India Visa për një eVisa India është plotësisht online. Nuk ka asnjë kërkesë për të vizituar Ambasadën Indiane ose Komisionin e Lartë Indian ose ndonjë zyrë tjetër të Qeverisë së Indisë. I gjithë procesi mund të përfundojë në këtë faqe interneti.

Vini re se përpara se të lëshohet një eVisa India ose elektronike Visa në internet elektronike, mund t'ju kërkohen pyetje të mëtejshme në lidhje me marrëdhënien tuaj familjare, prindërit dhe emrin e bashkëshortit dhe t'ju kërkohet të ngarkoni kopjen e skanimit të pasaportave. Nëse nuk jeni në gjendje t'i ngarkoni këto ose t'i përgjigjeni ndonjë pyetjeje më pas, atëherë mund të na kontaktoni për mbështetje dhe ndihmë. Në rast se po vizitoni për qëllime biznesi, mund t'ju kërkohet gjithashtu të ofroni referencë të organizatës indiane ose kompanisë që po vizitohet.

Procesi i aplikimit për Visa India Visa mesatarisht kërkon disa minuta për të përfunduar, nëse jeni të mbërthyer në çdo pikë me mirësi kërkoni ndihmë të ekipit tonë të ndihmës dhe na kontaktoni në këtë faqe interneti duke përdorur formularin e kontaktit.


Kërkesat dhe udhëzimet për të plotësuar formularin e aplikimit për vizë indiane

Formulari i aplikimit për vizë për Indinë kërkon përgjigje për pyetjet personale, detajet e pasaportës dhe detajet e karakterit. Pasi të jetë bërë pagesa, atëherë në varësi të llojit të vizës për të cilën kërkohet, një lidhje dërgohet me email që kërkon që ju të ngarkoni kopjen e skanimit të pasaportave. Kopja e skanimit të pasaportave gjithashtu mund të merret nga telefoni juaj celular dhe jo domosdoshmërisht nga skaneri. Kërkohet gjithashtu fotografi në fytyrë.

Nëse po vizitoni për qëllime biznesi, atëherë kërkohet një kartë vizite ose kartë biznesi për një vizë biznesi indiane. Në rast të Vizës Mjekësore në Indi, do t'ju kërkohet të siguroni një kopje ose foto të letrës nga ky spital ose klinikë ku planifikohet trajtimi juaj.

Ju nuk keni nevojë të ngarkoni dokumentet menjëherë, por vetëm pas vlerësimit të aplikacionit tuaj. Ju kërkohet të kaloni kërkesat e hollësishme të formularit të aplikimit. Nëse keni ndonjë problem gjatë ngarkimit, atëherë jeni në gjendje të dërgoni me email në tryezën tonë të ndihmës.

Kërkohet që të lexoni përmes udhëzimeve të dhëna për tuaj kërkesë për fotografi në fytyrë kërkesë për kopje të pasaportës për Vizën. Udhëzimi i plotë për të gjithë aplikacionin është në dispozicion në kërkesat e plota për vizë.

Aeroportet ku Indian Visa Online (eVisa India) është e vlefshme për përdorim

eVisa India (elektronike Visa India Visa, e cila ka të njëjtat privilegje si Visa Indiane) është e vlefshme vetëm në aeroportet dhe portet e përcaktuara në vijim për të hyrë në Indi. Me fjalë të tjera, jo të gjitha aeroportet dhe portet detare lejojnë hyrjen në Indi në eVisa India. Si pasagjer, detyra është mbi ju për të siguruar që itinerari juaj lejon përdorimin e kësaj Vize elektronike të Indisë. Nëse jeni duke hyrë në Indi formojnë një kufi tokësor, për shembull, atëherë kjo Vizë elektronike India (eVisa India) nuk është e përshtatshme për udhëtimin tuaj.

Aeroportet

29 aeroportet e mëposhtme lejojnë pasagjerët të hyjnë në Indi në Vizën elektronike elektronike të Indisë (eVisa India):

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Kannur
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam

portet detare

Për të mirën e pasagjerëve të anijeve turistike, Qeveria e Indisë ka dhënë gjithashtu privilegjin e sa vijon 5 Portet kryesore detare indiane për t'u kualifikuar për mbajtësit e vizave elektronike të Indisë (eVisa India):

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

Lënia e Indisë në eVisa

Ju lejohet të hyni në Indi vetëm me Viza elektronike të Indisë (eVisa India). 2 mjetet e transportit, Ajror dhe Detar. Sidoqoftë, mund të largoheni/dalni nga India me një vizë elektronike të Indisë (eVisa India) nga4 mjetet e transportit, Ajror (Aeroplan), Detar, Hekurudhor dhe Autobus. Pikat e mëposhtme të kontrollit të imigracionit (ICP) lejohen për dalje nga India. (34 Aeroportet, pikat e kontrollit të imigracionit tokësor,31 Portet detare, 5 Pikat e kontrollit hekurudhor).

Dil Portet

Aeroportet

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Srinagari
 • Surat 
 • Tiruchirapalli
 • Tirupati
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vijayawada
 • Vishakhapatnam

ICP-të e tokës

 • Rruga Attari
 • Akhaura
 • Banbasa
 • Changrabandha
 • Dalu
 • Dawki
 • Dhalaighat
 • Gauriphanta
 • Ghojadanga
 • Haridaspur
 • hili
 • Jaigaon
 • Jogbani
 • Kailashahar
 • Karimgang
 • Khowal
 • Lalgolaghat
 • Mahadipur
 • Mankaçari
 • Moreh
 • Muhurighat
 • Radhikapur
 • ragna
 • Ranigunj
 • Raxaul
 • Rupaidiha
 • Dhomën e gjumit
 • Sonouli
 • Srimantapur
 • Sutarkandi
 • Fulbari
 • Kawarpuchia
 • Zorinpuri
 • Zokhawthar

portet detare

 • alang
 • Bedi bunder
 • Bhavnagar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Cochin
 • Cuddalore
 • Kakinada
 • Kandla
 • Kolkata
 • Måndvi
 • Porti Mormagoa
 • Porti Mumbai
 • Nagapattinum
 • Nhava Sheva
 • Paradeep
 • Porbandar
 • Port Blair
 • Tuticorin
 • Vishakapatnam
 • Mangalore e Re
 • Vizhinjam
 • Ishulli Agati dhe Minicoy Lakshdwip UT
 • Vallarpadam
 • Mundra
 • Krishnapatnam
 • Dhubri
 • Pandu
 • Nagaon
 • Karimganj
 • Kattupalli

ICP RREGULLORE

 • Kontrolli Postar i Kontrollit Hekurudhor Munabao
 • Kontrolli Postar i Hekurudhave Attari
 • Postimi i Kontrollit të Hekurudhave dhe Kontrollit Rrugor
 • Kontrolli Postar i Hekurudhave Haridaspur
 • Kontrolli hekurudhor Chitpur

Vendet e pranueshme të e-vizave indiane

Qytetarët e vendeve të listuara më poshtë kanë të drejtë për Visa Indinë Online.


Dokumentet e kërkuara për aplikantët eVisa India

Ju kërkohet të ngarkoni vetëm fotografinë e fytyrës dhe foton e faqes biografike të pasaportës nëse jeni duke e vizituar për qëllime rekreative/turizmi/kursi afatshkurtër. Nëse jeni duke vizituar takimin e biznesit, teknik, atëherë ju kërkohet gjithashtu të ngarkoni nënshkrimin tuaj të postës elektronike ose kartën e biznesit përveç asaj të mëparshme. 2 dokumentet. Aplikantëve mjekësorë u kërkohet të japin një letër nga spitali.

Ju mund të bëni foto nga telefoni juaj dhe të ngarkoni dokumentet. Lidhja për të ngarkuar dokumentet është dhënë për ju me një email nga sistemi ynë i dërguar në id-në e regjistruar të emailit pasi të jetë bërë pagesa me sukses. Ju mund të lexoni më shumë rreth dokumentet e kërkuara këtu.

Nëse nuk jeni në gjendje të ngarkoni dokumente që lidhen me eVisa India tuaj (elektronike Visa India) për ndonjë arsye, ju gjithashtu mund t'i dërgoni me email tek ne.


Pagesa

Ju mund të bëni pagesa në ndonjë prej 132 monedhave dhe metodave të pagesës, duke përfshirë metodat e Debit / Kredisë / Kontrollit / Paypal-it. Vini re se dëftesa është dërguar në ID e emailit të dhënë në kohën e pagesës. Pagesa ngarkohet në USD dhe shndërrohet në monedhë vendase për aplikacionin elektronik të Vizës suaj të Indisë (eVisa India).

Nëse nuk jeni në gjendje të bëni pagesa për eVisa indiane (elektronike Visa India), arsyeja më e mundshme është çështja, që ky transaksion ndërkombëtar po bllokohet nga kompania juaj e bankës / kredisë / debitit. Ju lutemi telefononi numrin e telefonit në pjesën e prapme të kartës tuaj dhe përpiquni të bëni një përpjekje tjetër për të bërë pagesa, kjo zgjidh çështjen në shumicën dërrmuese të rasteve.


A është India eVisa një pullë në pasaportë?

Zyrtari i Emigracionit do të kërkojë vetëm printimin tuaj PDF / Email dhe do të vërtetojë që eVisa India është lëshuar në të njëjtin pasaportë.

India eVisa nuk është më një pullë në pasaportë si Visa India Visa por është një kopje elektronike e lëshuar aplikantit me email.

Ne nentor 2014 , Qeveria indiane filloi Autorizimin e Vizës / Elektronike të Udhëtimit në Indi (ETA) dhe u mbyll në funksionim për banorët e më shumë se 164 kombet e kualifikuara, duke përfshirë individët që janë të kualifikuar për vizë në ulje. Përmbledhja u zgjerua gjithashtu në 113 kombet në gusht 2015 ETA lëshohet për industrinë e udhëtimit, vizitat e njerëzve të dashur, trajtimi i shkurtër mjekësor restaurues dhe vizitat e biznesit. Plani u riemërua në e-Turist Visa (eTV). 15 prill 2015 . në 1 Prill 2017 plani u riemërua e-Visa me 3 nënkategoritë: e-Viza Turistike, E-Biznes Viza dhe e-Viza Mjekësore.

Një aplikim për e-Visa duhet të bëhet në çdo rast 4 planifikoni ditë përpara kohës së datës së uljes. Vizitor eVisa është në dispozicion për 30 ditë, 1 Viti dhe 5 Vite. 30 Ditët për të cilat lejohet eVisa 30 ditë dhe hyrje të dyfishtë. Qëndrim i vazhdueshëm 1 Viti dhe 5 Vitet për vizitorët/turistët lejohet eVisa 90 ditë dhe hyrje të shumta. eVisa e biznesit është e vlefshme për 1 vit dhe lejohen hyrje të shumta.


Llojet e vizave


Qeveria indiane nuk kërkon vizitë fizike në Ambasadën Indiane ose Konsullatën Indiane për Çështjen e Vizës së Indisë. Kjo faqe interneti i lejon përdoruesit të ofrojnë informacionin e kërkuar për lëshimin e vizave elektronike në Indi (India eVisa). Në këtë faqe interneti, përdoruesi duhet të zgjedhë qëllimin e udhëtimit dhe kohëzgjatjen e tij në rast të Vizës Turistike. 3 Kohëzgjatja e vizës së Indisë është e mundur për qëllime turistike siç lejohet nga Qeveria e Indisë duke përdorur metodën e faqes në internet, 30 Dita, 1 Viti dhe 5 Vite.

5 Udhëtarët e biznesit duhet të kenë parasysh se janë lëshuar a 1 Viza e Biznesit për vitin në Indi (India eVisa) edhe nëse duhet të hyjnë për disa ditë për një takim biznesi. Kjo u lejon përdoruesve të biznesit të mos kërkojnë një eVisa tjetër të Indisë për ndonjë vizitë të mëvonshme për vizitat e ardhshme 12 muaj. Përpara se të lëshohet Viza e Indisë për udhëtarët e biznesit, atyre do t'u kërkohet detaje për kompaninë, organizatën, institucionin që po vizitojnë në Indi dhe organizatën/kompaninë/institucionin e tyre në vendin e tyre të origjinës. Viza elektronike e biznesit në Indi (India eVisa ose eBusiness Visa India) nuk mund të përdoret për qëllime rekreative. Të Qeveria e Indisë ndan aspektin e rekreacionit / vizitës së ndonjë gjëje të vizitës së udhëtarëve nga natyra e biznesit të vizitës në Indi. Viza elektronike e Indisë e lëshuar për biznes është e ndryshme nga viza turistike e lëshuar në internet përmes metodës së faqes në internet.

Një udhëtar mund të mbajë Vizën e Indisë për Turizëm dhe Vizën e Indisë për Biznes në të njëjtën kohë, sepse ato janë për qëllime ekskluzive reciproke. Megjithatë, vetëm 1 Indi Viza për Biznes dhe 1 Viza e Indisë për Turizëm lejohet në një kohë 1 pasaportë. Viza turistike e shumëfishtë për Indinë ose viza e shumëfishtë biznesi për Indinë nuk lejohen në një pasaportë të vetme.

Ne nentor 2014 , Qeveria indiane filloi Autorizimin e Vizës / Elektronike të Udhëtimit në Indi (ETA) dhe u mbyll në funksionim për banorët e më shumë se 164 kombet e kualifikuara, duke përfshirë individët që janë të kualifikuar për vizë në ulje. Përmbledhja u zgjerua gjithashtu në 113 kombet në gusht 2015 ETA lëshohet për industrinë e udhëtimit, vizitat e njerëzve të dashur, trajtimi i shkurtër mjekësor restaurues dhe vizitat e biznesit. Plani u riemërua në e-Turist Visa (eTV). 15 prill 2015 . në 1 Prill 2017 plani u riemërua e-Visa me 3 nënkategoritë: e-Viza Turistike, E-Biznes Viza dhe e-Viza Mjekësore.

Metoda në internet e regjistrimit elektronik të Vizës India (eVisa India) konsiderohet të jetë më e besueshme, e besueshme, e sigurt dhe e përshpejtuar dhe e konsideruar më e sigurt për përdoruesit nga Qeveria e Indisë.

Sidoqoftë, numri i kategorive të lejuara nga Qeveria për Indi Visa në metodën e internetit / metodë elektronike për India Visa janë për qëllime të kufizuara, përfshirë këtu.

Viza turistike për Indinë

Viza e Biznesit për Indinë

SHENIM: Visa e Biznesit lejon të marrë pjesë në disa lloje të panaireve të biznesit, takime industriale, simpoziume biznesi, seminare panaire tregtare dhe konferenca biznesi. Vizat e Konferencës nuk kërkohet përveç nëse Qeveria e Indisë e organizoi ngjarjen.

Viza Mjekësore për Indinë

Vizita e mjekut për mjekun për Indinë

Qeveria e Indisë ka ofruar kështu një metodë të lehtë për t'u përdorur për të aplikuar vizën e Indisë në mënyrë elektronike (India eVisa) për 3 kategoritë kryesore të udhëtarëve që përdorin metodën e internetit në internet, udhëtarët e biznesit, turistë dhe udhëtarët mjekësorë përmes internetit të thjeshtë Formulari i aplikimit.


Përfitimet e aplikimit në internet

DREJT S DISA T AVANJEVE MOST T IM RNDSISHME TCES PROCESIT T IN-VISA ONLINE TIA INDIA

Sherbimet Metoda e letrës online
24 / 365 Aplikimi Online.
Asnjë afat kohor.
Rishikimi i aplikacionit dhe korrigjimi nga ekspertët e vizave para paraqitjes në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Indisë.
Procesi i thjeshtuar i aplikimit.
Korrigjimi i informacionit të humbur ose të pasaktë.
Mbrojtja e intimitetit dhe forma e sigurt.
Verifikimi dhe vërtetimi i informacionit shtesë të kërkuar.
Mbështetje dhe Asistencë 24/7 me e-mail.
Viza juaj elektronike e aprovuar Indian dërgohet me email në formatin PDF.
Rimëkëmbja e e-mail-it tuaj në rast humbjeje.
Nuk ka tarifa shtesë të transaksioneve bankare të 2.5%.