Pikat dhe rregullat e hyrjes në e-vizë indiane

Ju mund të vini në Indi me 4 mënyra udhëtimi: me ajër, me tren, me autobus ose me kryqëzim. Vetëm 2 mënyra hyrjeje për India Visa Online (eVisa India) janë të vlefshme, me ajër dhe me anije lundrimi.

Sipas rregullave të Qeverisë Indiane për eVisa India ose Electronic India Visa, aktualisht lejohen vetëm 2 mënyra transporti, nëse po aplikoni për Vizë eTurist në Indi ose Vizë eBiznesi në Indi ose Vizë eMjekësore të Indisë. Mund të vini dhe të hyni në Indi nëpërmjet 1 prej aeroportit ose portit detar të përmendur më poshtë.

Nëse keni një Visa me hyrje të shumëfishtë, atëherë do t'ju lejohet të vini përmes aeroporteve ose porteve të ndryshme. Ju nuk keni pse të arrini në të njëjtin port hyrje për vizitat pasuese.

Lista e aeroporteve dhe porteve detare do të rishikohet çdo disa muaj, kështu që vazhdoni ta kontrolloni këtë listë në këtë uebfaqe dhe shënojeni atë.

Kjo listë do të rishikohet dhe më shumë aeroporte dhe porte do të shtohen në muajt e ardhshëm, sipas vendimit të Qeverisë së Indisë.

Të gjithë ata që udhëtojnë për në Indi me një eVisa India u kërkohet të hyjnë në vend përmes 28 porteve të përcaktuara të hyrjes. Sidoqoftë, ata mund të dalin nga ndonjë prej Postave të Autorizuara të Kontrollit të Emigracionit (ICP) në Indi.

Lista e 29 Aeroporteve të autorizuara për ulje dhe 5 porteve në Indi:

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Kannur
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam

Ose këto porte portative të përcaktuara:

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

Të gjithë ata që hyjnë në Indi përmes ndonjë tjetër port nga hyrja, do t'ju kërkohet të aplikoni për një vizë standarde në Ambasadën më të afërt ose Konsullatën Indiane.

Klikoni këtu për të parë këtu listën e plotë të pikave të kontrollit të Aeroportit, Portit dhe Emigracionit që lejohen për dalje në eVisa India (elektronike Visa India).


Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.