Informacione eVisa India

1. Në varësi të arsyes së ardhjes së vizitorit në Indi, ata mund të aplikojnë për 1 nga vizat elektronike indiane të disponueshme në vijim


Viza Indiane është tani një proces në internet që nuk kërkon vizitë në Komisionin e Lartë të Indisë. Aplikimi mund të plotësohet në internet për vizë elektronike për Indinë. Ju mund të aplikoni për Visa Indian Online nga celulari juaj, PC ose tableti dhe merrni eVisa India me email.


2. Viza Turistike për Indinë (eVisa India)

E-Visa e Turizmit Indian është një formë e autorizimit elektronik që lejon aplikantët të vizitojnë Indinë nëse qëllimi i vizitës së tyre është:

 • turizmi dhe pamjet,
 • duke vizituar familjen dhe / ose miqtë, ose
 • për një Yoga tërheqje ose kursi afatshkurtër i Yogas.

Varësisht se sa ditë dëshiron të qëndrojë vizitori, ai mund të aplikojë për 1 nga 3 llojet e kësaj vize elektronike:

 • E-Visa Turistike 30 Ditore, e cila është një Vizë e Hyrjes Double. Mund të gjeni më shumë udhëzime se kur Viza indiane me kohëzgjatje 30 ditore skadon.
 • E-Visa turistike 1 vjeçare, e cila është një vizë e shumëfishtë hyrëse.
 • E-Visa turistike 5 vjeçare, e cila është një vizë e shumëfishtë hyrëse.

Viza elektronike turistike ju lejon të qëndroni në vend vetëm për 180 ditë në të njëjtën kohë. Aplikimi mund të inicohet online në Forma e Aplikimit për Vizë Indiane faqe.


3. Viza e Biznesit për Indinë (eVisa India)

E-Visa e Biznesit Indian është një formë e autorizimit elektronik që lejon aplikantët të vizitojnë Indinë nëse qëllimi i vizitës së tyre është:

 • shitja ose blerja e mallrave dhe shërbimeve në Indi,
 • duke marrë pjesë në takime biznesi,
 • ngritjen e ndërmarrjeve industriale ose të biznesit,
 • kryerjen e turneve,
 • mbajtja e leksioneve sipas skemës së Nismës Globale për Rrjetet Akademike (GIAN),
 • rekrutimin e punëtorëve,
 • duke marrë pjesë në panaire dhe ekspozita të biznesit, dhe
 • duke ardhur në vend si ekspert apo specialist për ndonjë projekt tregtar.

Viza elektronike e biznesit i lejon vizitorit të qëndrojë në vend vetëm për 180 ditë në të njëjtën kohë, por është e vlefshme për 1 vit dhe është një vizë me shumë hyrje. Udhëtarët e biznesit në Indi mund të kalojnë më tej udhëzimet për Kërkesat për vizë biznesi në Indi për udhëzime të mëtejshme.


4. Viza Mjekësore për Indinë (eVisa India)

E-Viza e Biznesit Indian është një formë e autorizimit elektronik që lejon aplikantët të vizitojnë Indinë nëse qëllimi i vizitës së tyre është të marrin trajtim mjekësor nga një spital indian. Është një vizë afatshkurtër që është e vlefshme vetëm për 60 ditë dhe është një Vizë Triple Hyrëse. Shumë lloje të trajtimeve mjekësore mund të kryhen nën këtë lloj Vizë Indiane.


5. Vizita e mjekut për mjekun për Indinë (eVisa India)

E-Visa e Biznesit Indian është një formë e autorizimit elektronik që lejon aplikantët të vizitojnë Indinë nëse qëllimi i vizitës së tyre është shoqërimi i një aplikanti tjetër, qëllimi i vizitës së të cilit është marrja e trajtimit mjekësor nga një spital Indian. Kjo është një vizë afatshkurtër që është e vlefshme për 60 ditë dhe është një Vizë Triple Hyrëse.
Vetëm 2 Vizat elektronike për kujdestarin mjekësor mund të sigurohen kundrejt 1 vizës elektronike mjekësore.


6. Viza e Konferencës për Indinë (eVisa India)

E-Viza e Biznesit Indian është një formë e autorizimit elektronik që lejon aplikantët të vizitojnë Indinë nëse qëllimi i vizitës së tyre është ndjekja e një konference, seminari ose seminari që është organizuar nga ndonjë prej ministrive ose departamenteve të Qeverisë së Indisë. ose Qeveritë e Shtetit ose Administratat e Territorit të Bashkimit të Indisë, ose ndonjë organizatë ose PSU të bashkangjitur me to. Kjo vizë është e vlefshme për 3 muaj dhe është një vizë me një hyrje. Më shpesh sesa jo, Viza e Biznesit Indian mund të aplikohet për njerëzit që vizitojnë Konferencën në Indi, për të cilat aplikoni në internet Forma e Aplikimit për Vizë Indiane dhe zgjidhni opsionin Biznes nën llojin e Visa.


7. Udhëzime për Aplikuesit e Vizës elektronike elektronike Indiane (eVisa India)

Kur aplikoni për e-Visa indiane, aplikanti duhet të dijë detajet e mëposhtme në lidhje me të:

 • Possibleshtë e mundur të aplikoni vetëm për një e-Visa indiane 3 herë në 1 vit.
 • Duke pasur parasysh që aplikanti ka të drejtë për Visa, ata duhet të bëjnë kërkesë për të paktën 4-7 ditë para hyrjes së tyre në Indi.
 • E-Visa indiane nuk mund të jetë konvertuar ose zgjatur.
 • E-Visa indiane nuk do t'ju lejojë të keni hyrje në Zonat e Mbrojtura, të Kufizuara ose të Kantonmentit.
 • Viza Indiane duhet të aplikohet nga secili aplikant individualisht. Fëmijët nuk mund të përfshihen në aplikimin e prindërve të tyre. Çdo aplikant gjithashtu duhet të ketë pasaportën e tij e cila do të lidhet me vizën e tij. Kjo mund të jetë vetëm pasaportë standarde, jo diplomatike apo zyrtare apo ndonjë dokument tjetër udhëtimi. Kjo pasaportë duhet të mbetet e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes së aplikantit në Indi. Gjithashtu duhet të ketë të paktën 2 faqet bosh të vulosen nga Zyrtari i Emigracionit.
 • Vizitori duhet të ketë një biletë kthimi ose ardhëse jashtë Indisë dhe duhet të ketë fonde të mjaftueshme për qëndrimin e tyre në Indi.
 • Vizitori do të duhet të mbante e-vizën e tyre me vete në çdo kohë gjatë qëndrimit në Indi.


8. Vendet, qytetarët e të cilëve kanë të drejtë të aplikojnë për e-Visa Indiane

Të qenit qytetar i ndonjë prej vendeve në vijim do ta bënte aplikantin të pranueshëm për e-Visa Indiane. Aplikantët që janë shtetas të një vendi që nuk përmenden këtu do të duhet të aplikojnë për dokumentin tradicional Visa në Ambasadën Indiane.
ju gjithmonë duhet të kontrolloni në Kualifikimi i Vizave Indiane për çdo azhurnim ose ndonjë veprim për kombësinë tuaj për vizitë në Indi për Turistikë, Biznes, Mjekësi ose Konferencë.


 

9. Dokumentet që kërkohen për e-Vizën Indiane

Pavarësisht nga lloji i e-Visa-ve indiane për të cilën kërkohet, çdo aplikant duhet të ketë gati këto dokumente:

 • Një kopje elektronike ose e skanuar e faqes së parë (biografike) të pasaportës së aplikantit. Qeveria e Indisë ka publikuar udhëzime të hollësishme për atë që konsiderohet të jetë e pranueshme Kopjo Skanimin e Pasaportave Vizave Indiane.
 • Një kopje e fotos së fundit me ngjyra të stilit të pasaportës së aplikantit (vetëm të fytyrës dhe mund të merret me telefon), një adresë emaili pune dhe një kartë debiti ose një kartë krediti për pagesën e tarifave të aplikimit. Kontrollo Kërkesat për fotografi të vizave indiane për udhëzime të hollësishme mbi madhësinë e pranueshme, cilësinë, dimensionet, hijen dhe atributet e tjera të fotografisë që do t'ju mundësojnë Aplikimi i Vizave Indiane të pranohen nga zyrtarët e imigracionit të Qeverisë së Indisë.
 • Një biletë kthimi ose e ardhshme jashtë vendit.
 • Aplikuesit gjithashtu do të pyeten për disa pyetje për të përcaktuar aftësinë e tyre për vizë, siç është statusi i tyre aktual i punësimit dhe aftësia për të financuar qëndrimin e tyre në Indi.

Detajet e mëposhtme që duhet të plotësohen në formularin e aplikimit për e-Visa indiane duhet të përputhen saktësisht me informacionin që tregohet në pasaportën e aplikantit:

 • Emri i plotë
 • Data dhe Vendi i lindjes
 • Adresa
 • Numër pasaporte
 • kombësi

Aplikanti gjithashtu do të ketë nevojë për dokumente të caktuara specifike për llojin e e-Vizës indiane për të cilën po aplikojnë.

Për biznesin e-Visa:

 • Detaje të organizatës / panairit / ekspozitës tregtare indiane ku aplikanti do të ketë biznes, duke përfshirë emrin dhe adresën e një referencë indiane të lidhur me të njëjtën.
 • Letra e fteses nga kompania indiane.
 • Karta e biznesit / nënshkrimi i emailit dhe adresa e internetit.
 • Nëse aplikanti po vjen në Indi për të dhënë leksione nën Iniciativën Global për Rrjetet Akademike (GIAN), atëherë ata gjithashtu do të duhet të japin Ftesën nga instituti i cili do të priste si një fakultet i huaj vizitues, kopjen e urdhrit të sanksionit nën GIAN lëshuar nga Instituti Kombëtar i Koordinimit dmth. IIT Kharagpur, dhe kopjen e përmbledhjes së kurseve që ata do të marrin si fakultet në institutin pritës.

Për e-Visa Mjekësore:

 • Një kopje e një letre nga Spitali Indian (shkruar në letrën zyrtare të spitalit) nga e cila kërkuesi do të kërkonte trajtim nga.
 • Aplikuesi gjithashtu do të kërkohet t'i përgjigjet çdo pyetjeje në lidhje me Spitalin Indian që ata do të vizitonin.

Për e-Vizën për mjekun mjekësor:

 • Emri i pacientit të cilin aplikanti do ta shoqërojë dhe që duhet të jetë mbajtësi i vizës mjekësore.
 • Numri i Vizës ose ID e Aplikimit të mbajtësit të vizave mjekësore.
 • Detaje të tilla si Numri i Pasaportës së mbajtësit të vizave mjekësore, data e lindjes së mbajtësit të vizave mjekësore dhe Kombësia e mbajtësit të vizave mjekësore.

Për Konferencën e-Visa

 • Leje politike nga Ministria e Punëve të Jashtme (MEA), Qeveria e Indisë, dhe sipas dëshirës, ​​leja e ngjarjeve nga Ministria e Punëve të Brendshme (MHA), Qeveria e Indisë.

10. Kërkesat e udhëtimit për qytetarët nga vendet e prekura nga ethet e verdha

Aplikuesi do t'i kërkohet të tregojë një Kartë Vaksinimi të Etheve të Verdha nëse ata janë një shtetas ose kanë vizituar një vend të prekur nga Ethet e Verdha. Kjo vlen për vendet e mëposhtme:
Vendet në Afrikë:

 • Angolë
 • benin
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Kamerun
 • Republika Qendrore e Afrikës
 • Çad
 • Kongo
 • Cote d 'Ivoire
 • Republika Demokratike e Kongos
 • Guinea Ekuatoriale
 • Etiopi
 • Gabon
 • Gambia
 • Gana
 • Guine
 • Guinea Bissau
 • Kenya
 • Liberi
 • mali
 • Mavritani
 • Niger
 • Nigeri
 • Rwanda
 • Senegal
 • Sierra Leone
 • Sudan
 • Sudani i Jugut
 • Togo
 • uganda

Vendet në Amerikën e Jugut:

 • Argjentinë
 • Bolivi
 • Brazil
 • Kolumbi
 • Ekuador
 • French Guyana
 • Guajana
 • Panama
 • Paraguaj
 • Peru
 • Suriname
 • Trinidad (vetëm Trinidad)
 • Venezuela

11. Portet e autorizuara të hyrjes

Ndërsa udhëton për në Indi në e-Vizën Indiane, vizitori mund të hyjë në vend vetëm përmes Postave të mëposhtme të Kontrollit të Emigracionit:
Aeroportet:

Lista e 28 Aeroporteve të autorizuara për ulje dhe 5 porteve në Indi:

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Kannur
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam

Portet e detit:

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

Ndërsa portet e mësipërme janë një fotografi në kohë, ju duhet të kontrolloni për çdo azhurnim të porteve të mësipërme në këtë seksion i cili mbahet i azhurnuar: Portet e autorizuara të vizave indiane, dalja nga India është e disponueshme në pika kontrolli dukshëm më të mëdha: Portet e Autorizuara të Vizave Indiane të Daljes.


12. Aplikimi për e-Visa indiane

Qeveria indiane ka thjeshtuar procesin e aplikimit për vizë elektronike. Ky proces është përpunuar dhe përshkruar në detaje në Procesi i Aplikimit të Vizave Indiane. Të gjithë udhëtarët ndërkombëtarë që kualifikohen për të munden aplikoni për e-Visa Indiane në internet këtu. Pasi ta bëjë këtë, aplikanti do të marrë përditësime në lidhje me statusin e aplikimit të tij përmes emailit dhe nëse miratohet, atij do t'i dërgohet viza elektronike edhe përmes emailit. Nuk duhet të ketë vështirësi në këtë proces, por nëse keni nevojë për ndonjë sqarim duhet Tavolinë Ndihme Vizash për Indi për mbështetje dhe udhëzim. Shumë kombësi mund të përfitojnë nga ky përfitim i aplikimit nga shtëpia për vizë indiane, përfshirë këtu Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët britanikë, Qytetarët Francez përveç 180 kombësive të tjera që kanë të drejtë për Visa Indiane Online, kontrolloni Kualifikimi i vizave të Indisë.