Vizë indiane për shtetasit francezë

Kërkesat për vizë indiane nga Franca

Aplikoni për vizë indiane nga Franca

Indian Visa Online për qytetarët francezë

Përshtatshmëria eVisa në Indi

 • Qytetarët francezë munden aplikoni për një eVisa India
 • Franca ishte një anëtare e programit India eVisa
 • Qytetarët francezë gëzojnë hyrje të shpejtë duke përdorur programin India eVisa

Kërkesat e tjera të eTA

Viza Indiane për qytetarët / mbajtësit e pasaportave franceze ka qenë e disponueshme si online Formulari i aplikimit që nga viti 2014 nga Qeveria indiane. Kjo vizë për në Indi lejon udhëtarët nga Franca dhe Shtete te tjera për të vizituar Indinë për qëndrime afatshkurtra. Këto qëndrime afatshkurtra variojnë midis 30, 90 dhe 180 ditë për vizitë në varësi të qëllimit të vizitës. Ekzistojnë 5 kategori kryesore të vizave elektronike të Indisë (India eVisa) në dispozicion të qytetarëve të Francës. Kategoritë e disponueshme për qytetarët francezë për vizitë në Indi sipas rregulloreve elektronike India Visa ose eVisa India janë për qëllime turistike, vizita biznesi ose vizita mjekësore (si pacient ose si mjek / infermiere e pacientit) për të vizituar Indinë.

Qytetarët francezë që janë duke vizituar Indinë për rekreacion / vizitë turistike / takime me miq / të afërm / program yoga afatshkurtër / kurse afatshkurtëra më pak se 6 muaj në kohëzgjatje, tani mund të aplikojnë për një vizë elektronike të Indisë për qëllime turistike të njohura edhe si Viza eTurist me ose 1 muaj (2 hyrje), 1 vit ose 5 vjet vlefshmëri (hyrje të shumta në Indi nën 2 kohëzgjatja e vizës).

Viza Indiane nga Franca mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni eVisa në Indi me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët francezë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal. Viza elektronike Indiane (India eVisa) është një dokument zyrtar që lejon hyrjen dhe udhëtimin brenda Indisë.

Viza indiane për qytetarët francezë do të dërgohet me email, pasi të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa online me kartë krediti.

Qytetarëve francezë do t'u dërgohet një lidhje e sigurt në adresën e tyre të emailit për çdo dokumentet e kërkuara për Vizën Indiane për të mbështetur aplikacionin e tyre, siç janë fotografia e fytyrës ose faqja e të dhënave bio të pasaportës, ato mund të ngarkohen ose të ngarkohen në këtë uebfaqe ose të dërgohen me email në adresën e emailit të ekipit të Ndihmës së Klientit.


Cilat janë kërkesat për të marrë vizë indiane nga Franca

Kërkesa për qytetarët francezë është që të kenë gati sa vijon për India eVisa:

 • ID e postës elektronike
 • Kartë krediti / debiti ose llogari Paypal
 • Pasaporta e zakonshme që është e vlefshme për 6 muaj

Sa kohë duhet për qytetarët francezë të plotësojnë një formular në internet

Viza Indiane për qytetarët francezë mund të plotësohet në pak minuta nëpërmjet një formulari në internet. Pasi të jetë bërë pagesa, detajet shtesë që kërkohen në varësi të llojit të vizës mund të sigurohen me email ose të ngarkohen më vonë gjithashtu mund të kalojnë ndërmjet 2-3 minuta për të përfunduar.


Sa shpejt qytetarët francezë mund të presin të marrin një Vize elektronike elektronike (eVisa India)

Viza Indiane nga Franca është e disponueshme brenda 3-4 ditëve të punës sa më parë. Në disa raste mund të tentohet përpunimi i nxituar. Rekomandohet të aplikoni Viza e Indisë të paktën 4 ditë përpara udhëtimit tuaj.

Sapo të dërgohet elektronike Visa India (eVisa India) me email, ajo mund të ruhet në telefonin tuaj ose të shtypet në letër dhe të transportohet personalisht në aeroport. Nuk ka nevojë të vizitoni ambasadën ose konsullatën indiane.


Në cilat porta mund të arrijnë shtetasit francezë në Vizën elektronike të Indisë (eVisa India)

29 aeroportet e mëposhtme lejojnë pasagjerët të hyjnë në Indi në Vizën elektronike elektronike të Indisë (eVisa India):

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Kannur
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam


Dofarë duhet të bëjnë qytetarët francezë pas marrjes në Visa elektronike për Indinë me email (eVisa India)

Pasi Visa elektronike për Indinë (eVisa India) është dorëzuar me email, ajo mund të ruhet në telefonin tuaj ose të shtypet në letër dhe të transportohet personalisht në aeroport. Nuk ka nevojë të vizitoni ambasadën ose konsullatën indiane.


Si duket një vizë indiane për qytetarët francezë?


A kërkojnë edhe fëmijët e mi Visa elektronike për Indinë? A ka një vizë grupi për Indinë?

Po, të gjithë individët kërkojnë një Vizë për Indinë, pavarësisht nga mosha e tyre, përfshirë foshnjat e lindura të reja me pasaportën e tyre të veçantë. Nuk ka asnjë koncept të familjes apo një Vize grupesh për Indinë, secili individ duhet të bëjë kërkesë për vete Aplikimi i Vizave të Indisë.


Kur duhet të aplikojnë shtetasit francezë për vizë në Indi?

Viza Indiane nga Franca (Viza Elektronike për në Indi) mund të aplikohet në çdo kohë për sa kohë që udhëtimi juaj është brenda 1 vitit të ardhshëm.


A u duhen qytetarëve francezë një Vizë India (eVisa India) nëse vijnë me anije lundrimi?

Viza elektronike e Indisë kërkohet nëse vjen nga një anije lundrimi. Ndërsa sot, megjithatë, eVisa India është e vlefshme në portet e mëposhtme të detit nëse arrin me anije lundrimi:

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

11 gjërat për të bërë dhe vendet me interes për qytetarët francezë

 • Fatehpur Sikri, Agra
 • Stupa e Madhe, Sanchi
 • Tempujt e Madh të Gjallë të Chola-s, Thanjavur
 • Fort Agra, Uttar Pradesh
 • Universiteti Nalanda, Bihar Sharif
 • Pallati Cooch Behar, Cooch Behar
 • Belur Matematikë, Belur
 • Varri i Akbarit, Agra
 • Parku Kombëtar Sundarbans, Jug 24 Parganas
 • Tempulli Ramanathaswamy, Rameswaram
 • Plazhi Marina, Chennai

Ambasada e Francës në New Delhi

Adresa

2/50 -E Shantipath - Chanakyapuri 110 021 New Delhi India

Numri telefonit

+91-11-43-19-6100

faks

+91-11-43-19-6169

Klikoni këtu për të parë listën e plotë të Aeroportit dhe Portit që lejohen për hyrje në eVisa India (elektronike Visa India).

Klikoni këtu për të parë këtu listën e plotë të pikave të kontrollit të Aeroportit, Portit dhe Emigracionit që lejohen për dalje në eVisa India (elektronike Visa India).