Politika e vizave për fëmijë dhe Tablighi

 

Politika e Vizave Indiane

 

Vizë urgjente indiane ne kemi vërejtur se kush mund të vijë në Indi në rrethanat e jashtëzakonshme dhe urgjente në vazhdën e Kovidit në Vitin 2020.

Fëmijët e Qytetarëve Indianë që jetojnë jashtë shtetit, të cilët kanë lindur jashtë Indisë nuk kanë ende të drejtë që nga Qershori i vitit 2020 të vizitojnë Indinë. Qeveria e Indisë nisi një mision të quajtur Vande Bharat, me synimin për të sjellë në shtëpi dhe për të riatdhesuar shtetasit që ishin bllokuar jashtë shtetit. Sidoqoftë, pasi fëmijët e këtyre shtetasve indiane janë të bllokuar jashtë shtetit, ata nuk kanë as të drejtë për një Vizë Indiane as hajde në një kartë OCI.

Të gjithë Llojet e vizave indiane u pezulluan nga Qeveria e Indisë në Mars 2020 për shkak të Coronavirus. Ky kufizim së shpejti do të hiqet në të gjithë Indian Visa Online (eVisa India). Shumica e vizitorëve vijnë në Indi për turizëm më Vizë Indiane për Turizëm (eVisa India) ndërsa një përqindje më e vogël shfaqet Vizë Indiane për Biznes (eVisa India) dhe Vizë Indiane për Mjekësi qëllimet (eVisa India).

Politika e vizave Tablighi Jamaat e Indisë

Ky grup i veçantë shkaktoi përhapjen e COVID në Indi, prandaj Ministria e Punëve të Brendshme NUK do të lejojë vizë për t'u përfshirë në aktivitetet e Tablighi në Indi.

Dokumenti i politikës së Ministrisë së Punëve të Brendshme të Indisë për Vizën Indiane thotë,

“Shtetasve të huaj që u jepet çdo lloj vizë dhe mbajtësve të kartave OCI nuk u lejohet të angazhohen vetë në punën Tablighi. Nuk do të ketë asnjë kufizim në vizitimin e vendeve fetare dhe pjesëmarrjen në aktivitete fetare normale si ndjekja e ligjërimeve fetare. Sidoqoftë, nuk do të lejohet predikimi i ideologjive fetare, mbajtja e fjalimeve në vendet fetare, shpërndarja e ekranit audio / vizual / pamfleteve që kanë të bëjnë me ideologjitë fetare, përhapja e konvertimit etj. "

Burimi: https://www.mha.gov.in/PDF_Other/AnnexI_01022018.pdf

Udhëzimet e rishikuara për Vizën Indiane

  • Të gjithë vizitorët kërkuan një pasaportë përfshirë foshnje dhe fëmijë.
  • Aplikimet duhet të bëhen në internet në https://www.india-visa-gov.in
  • Pasaportat duhet të jenë të vlefshme për gjysmë viti në kohën e hyrjes në Indi
  • Duhet të ketë dy faqe bosh në pasaportë

 

Happensfarë ndodh me ju sëmuret në Indi

Në rast se sëmureni në Indi ndërsa vizitoni si turist në Vizën Indiane, atëherë nuk ju duhet ndonjë leje e veçantë nëse vizita juaj e qëndrimit është më pak se 180 ditë. Ju kërkohet të merrni leje nga FRRO dhe të paraqisni një certifikatë mjekësore nga klinika / spitali përkatës dhe të kërkoni një zgjatje ndërsa jetoni në Indi. FRRO ka autorizimin të konvertojë Vizën Indiane Online (eVisa India) në Hyrjen X -1 Visa bazuar në kërkesën. Aplikimi i Vizave Indiane mund të paraqitet në internet.