Politika e Vizave Indiane për Qytetarët Jashtë Indisë - 2020

Në një veprim fillestar drejt hapjes së udhëtimit në të gjithë botën, Qeveria e Indisë ka rishqyrtuar kufizimet e vizave dhe të udhëtimit për mbajtësit e kartave të Qytetarëve Jashtë të Indisë (OCI) për të vizituar vendin.

Udhëtimi për mbajtësit e kartave OCI në katër klasifikime është i lejuar. OCI nuk kërkojnë Visa Indian Online (eVisa India)

  1. Kjo përfshin të rinj të vegjël të destinuar për shtetasit Indianë jashtë vendit;
  2. Mbajtësit e kartave OCI që dëshirojnë të vijnë në Indi për shkak të krizave familjare si kalimi në familje;
  3. Iftet ku njëri partner i një jete është një mbajtës i kartelave OCI dhe tjetri është një kombëtar indian dhe ata kanë një aranzhim të përhershëm jetese në Indi; dhe
  4. Kuptimet e Kolegjit që janë mbajtës të kartave OCI (jo të mitur në mënyrë legjitime) megjithatë kujdestarët e të cilëve janë banorë indiane që jetojnë në Indi.

 

Në një kërkesë të re të dhënë më 22 maj 2020, shërbimi në shtëpi i Unionit tha që kufizimet e lëvizjes të detyruara jo shumë kohë më parë nuk do të ishin të rëndësishme për këto klasifikime që janë përjashtuar për udhëtim ajror, anije dhe treni dhe për më tepër mund të shkojnë me ndonjë automjet tjetër të dërguar për duke i kthyer prapa kombit.

Për momentin, pjesa tjetër e kufizimeve të detyruara në udhëtimin në të gjithë botën do të vazhdojë. Sidoqoftë, burimet qeveritare thanë se kjo është lëvizja fillestare drejt hapjes së udhëtimeve në të gjithë botën dhe rregullat e mirëqenies COVID-19 do të vazhdojnë të jenë materiale për të gjithë udhëtarët.

Pavarësisht, relaksimet e vizave kanë dëshiruar mbajtësit e kartave OCI, dhe në mënyrë progresive nuk priren të jetë e zakonshme që udhëtimi ajror të hapet edhe për klasifikimet e tjera të vizave.

Kufizimet e vizave të detyruara nga India kishin ardhur kur shumica e kombeve kishin kufizuar udhëtimet ajrore globale. Me kombet që vijnë nga modaliteti i bllokimit, administrata po mban një vëzhgim të afërt të përmirësimeve globalisht për të garantuar që sistemi i saj i vizave nuk do të kthehet në një rrugë e tërthortë në zhvillimin e eksploruesve që bien në klasa të ndryshme.

Më 5 maj, legjislatura kishte mbajtur në zyrë ndërprerjen e vizave pa viza për mbajtësit e kartave OCI deri sa të hiqet ndalesa për udhëtime universale të udhëtarëve në dhe nga India. Trafiku global nëpër periferi të tokës ishte po ashtu i kufizuar, dhe çdo shtetas i jashtëm, përfshirë mbajtësit e kartave OCI, u afrohej të kontaktonin misionet e tyre më të afërt për një vizë të re në rast se ata kishin motivime bindëse për t'u nisur drejt Indisë.

Me 18 Mars 2020 legjislatura kishte pezulluar zyrën e pa kalimit të vizave të lejuar për mbajtësit e kartave OCI për shkak të ndezjes COVID-19 dhe më 6 maj kishte deklaruar se ka mbajtur në pezullim viza të shumta me rrënjë të thella të dhëna për mbajtësit e kartave OCI deri rifillimi i udhëtimit global.

Sido që të jetë, ka pasur një kundërshtim midis individëve nga diaspora indiane në të gjithë botën që nuk mund të dilnin përsëri në Indi për shkak të çështjeve, për shembull, fëmijët e tyre të porsalindur fëmijë që ishin mbajtës të kartave OCI ose që nuk mund të udhëtonin në çdo rast, për arsye krize për shkak të pezullimit të vizave të tyre.

Vizë Indiane për Turistë, Biznes dhe Mjekësi

Indian Visa Online (eVisa India) për ata që jetojnë në Indi është e vlefshme pafundësisht gjatë pandemisë COVID. Indian Visa Online (eVisa India) aktualisht është pezulluar përkohësisht që nga 27th të majit 2020 deri në njoftimin e mëtutjeshëm. Qeveria Indiane synon të hapë Kufirin Ndërkombëtar të Indianëve në qershor / korrik 2020 për të huajt që të hyjnë në Indi.

Klasat e Indian Visa Online (eVisa India) janë Vizë Indiane për Turizëm, Vizë Indiane për Biznes, Vizë Indiane për Mjekësi, Vizë indiane për mjekun mjek.

Aplikimi i Vizave Indiane është në internet dhe marrja e eVisa për Indinë është me email.