Meghalaya - Një tokë e qiejve me re (Udhëzues për viza turistike të Indisë)

Meghalaya njihet edhe si toka e reve dhe me siguri i qëndron besnik këtij emri. Shteti i vendosur në verilindje të Indisë duket më befasues vetëm kur shëtisni nëpër fushat e tij me shi dhe ecni nëpër pyjet më të dendura të tij të rrethuara me tre gjashtëdhjetë gradë nga ujëvarat gjigante.

Visa Indiane Online (eVisa India)

Nëse dëshironi të udhëtoni urgjentisht në Indi, atëherë duhet të aplikoni për Vizë urgjente indiane ose kontakt Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje. Ju mund të vizitoni Indinë dhe të merrni Viza urgjente e Indisë për Viza e Biznesit Indian i cili ju lejon të vini në Indi për shitje dhe blerje, tregti, takime biznesi, pjesëmarrje në seminare ose ngritje të projektit në Indi,  Viza Mjekësore Indiane për Turizmin Mjekësor në Indi për një hyrje të trefishtë në Indi. Përndryshe, ju mund të aplikoni për Vizë turistike indiane.

Mësoj si të shmangni gabimet në vizën indiane dhe arsyet kryesore pse oficerët e imigracionit, punonjësit e Qeveria e Indisë refuzoni aplikacionin tuaj për vizë.

Pyjet dhe retë janë kudo, por aty ku bie shi gjatë gjithë ditës, duke e bërë tokën të mbuluar në thellësi të gjelbërimit dhe njerëzit më të thjeshtë në zemrat e tyre, do të ishte një përvojë krejtësisht e ndryshme.

Ju njihni një vend vetëm ndërsa udhëtoni dhe ju do ta njihni Meghalaya-n vetëm ndërsa shkelni nën qiellin e saj me re duke dëgjuar zërin më melodioz të shiut.

Referojuni udhëzuesit tonë gjithëpërfshirës se si të mbushni shpejt Aplikimi i Vizave Indiane  si të aplikoni një vizë indiane nën pesë minuta.

Viza Indiane Online - Meghalaya Vendi më i Lagësht

Vendi më i lagësht

Verilindja e Indisë është shtëpia e një prej vendeve më të lagështa në tokë ku ka muson çdo ditë të vitit. Mawsynram është vendi më i lagësht në Indi dhe në planet gjithashtu, duke marrë një reshje mesatare prej më shumë se 11000 milimetra gjatë muajve të musonit në Indi. E vendosur në Kodrat Lindore Khasi të Meghalaya në anën verilindore të vendit, Mawsynram është Amazona e vetë Indisë, me pyjet dhe bimësinë më të dendur që gjenden në rajon.

Sikur të mos mjaftonte shumë shi në një pjesë, Cherrapunji, i njohur si Sohra në vend, është gjithashtu një nga qytetet me lartësi të mëdha në Meghalaya, i cili sfidoi Mawsynram për titullin e vendit më me shi, megjithëse rekordi botëror ende mbahet. nga i pari, me vetëm ndryshimin midis dy qyteteve që është vetëm katër inç reshje.

Nuk është pa arsye që Meghalaya quhet vendi i reve, ku kuptimi i mirëfilltë i fjalës sanskrite Megh përkthehet si re. Sa praktike!

I referohet Si të aplikoni për vizë indiane nga SHBA  Viza indiane për qytetarët britanikë - një proces i lehtë.

Aplikimi për vizë indiane - Ujëvarat e Meghalaya

Waterfalls

Nuk do të ishte çudi të dëshmosh ujëvarat në një vend ku bie shi pothuajse çdo ditë. Por ujëvarat e Meghalaya që rrjedhin mes xhunglave të dendura dhe duke krijuar gryka dhe përrenj të bukur gjatë rrugës, është diçka freskuese për sytë për të vëzhguar realisht.

Ishulli i lumit Nongkhnum, është ishulli i dytë lumor më i madh në Azi, është shtëpia e plazheve me rërë dhe Ujëvara Langshiang, e cila është një nga ujëvarat më të mëdha në Indi. Ishulli formohet kur lumi më i gjatë i Meghalaya ndahet në degë më të vogla, duke krijuar një kanavacë të gjelbër në qendër. Fshati i afërt në këtë rajon ka një numër relativisht të ulët turistik. Gjithsesi, kujt i duhen struktura betoni mes zejeve të natyrës!

Aplikimi për vizë indiane - Njerëzit e Meghalaya

Njerëzit e Meghalaya

Shumica e njerëzve të Meghalaya flasin gjuhën Khasi dhe i përkasin racës tibeto-burmane, me sa duket i vetmi popull në Indi që flasin gjuhën Kmere të famshme në rajonet e Azisë Juglindore.

Një nga traditat unike të anës verilindore të Indisë, ndoshta që nuk gjendet askund tjetër, është sistemi i tyre matrilineal, ku vajza më e vogël e familjes merr trashëgiminë dhe prejardhja gjurmohet përmes grave brez pas brezi.

Njerëzit e Meghalaya janë thellësisht të lidhur me natyrën e tyre të bollshme, e cila reflektohet në praktikat e tyre të adhurimit për pyjet, florën dhe faunën, duke i konsideruar ato si dhurata të natyrës.

Ndërsa udhëtoni nëpër Indinë Verilindore, më shumë se çadrat, ka më shumë gjasa të hasni kapelet e bukura prej bambuje të endura me çarçafë bambu nga gratë vendase. Dhe ata e mbajnë shiun larg!

Nga artizanati te kuzhinat, përdorimi i bambusë është i përhapur në rajonin e Meghalaya, me fidane bambuje turshi që përdoren së bashku me shumë pjata.

Për të dëshmuar nga afër jetën e fshatit, një vizitë në fshatin Chandigre, një qytet i vogël turistik në anën perëndimore të shtetit është mënyra më e mirë për të mësuar ndërsa përjetoni mënyrat lokale të jetesës.

Një shëtitje paqësore nëpër rrethinat e mbushura me bimësi dhe bimë të rralla të zonës ndërsa shkoni në një udhëtim në Rezervatin Natyror të Nokrekut aty pranë, nuk mund të bëhej më e gjelbër dhe më e bukur se kjo!

Mund të hyni në Indi në Portet e autorizuara të hyrjes për Visa Indian Online (eVisa India).

Indian Visa Online - Meghalaya - Urat e Rrënjëve të Gjallë

Artizanati i Natyrës- Urat Rrënjë të Gjallë

Meghalaya konsiderohet si një nga destinacionet më të njohura në Indi për ekoturizmin e saj. Shteti ofron një mënyrë udhëtimi që do të lidhej me natyrën më shumë se kurrë.

Për shumë breza në të kaluarën, kultura e shtetit ka qenë e rrënjosur thellë me natyrën, me Urat Rrënjë të Gjallë që janë një shembull i tillë.

Siç shkon emri, Living Roots Bridges janë ura të natyrës të krijuara duke lidhur rrënjët e pemëve të gomës, të cilat kur lidhen së bashku formojnë një urë për të kaluar nëpër lumenj dhe është përdorur nga banorët e fshatrave të verilindjes për shumë vite si një mënyrë për të formuar natyrshëm një kalim përmes përrenjve pyjorë.

Mesatarisht, një beqar Living Roots Bridge kërkon pesëmbëdhjetë vjet që rrënjët e pemëve të rriten dhe formojnë një urë të plotë, megjithëse disa nga urat në rajon janë dëmtuar për shkak të mungesës së kujdesit të duhur.

Fshati Nongriat i vendosur në kodrat e Khasi-t Lindor është një qytet miqësor për turistët, duke shfaqur këto struktura të natyrës, disa edhe njëqind vjeçare. Një udhëtim nëpër xhungla të dendura dhe mini ujëvara të çon në këtë vepër të papërpunuar arti.

Kontrollo per Kërkesat për vizë indiane në internet.

Aplikimi për vizë Indiane - Lumi Dawki i Meghalaya

Lumi Dawki i Meghalaya

Një varkë që noton në ajër është një iluzion që dikush mund të marrë duke qenë dëshmitar i një prej lumenjve më të pastër në Indi, lumit Dawki, i njohur gjithashtu me emrin lumi Umngot. Edhe pse lumi është i famshëm për shumë aktivitete të tjera ujore, pamja e thjeshtë e ujërave kristal transparente të lumit është gjithçka që ju nevojitet ta përjetosh me të vërtetë fjalën të lë pa frymë.

Një udhëtim i shkurtër nëpër lumë do ta çonte në një ishull të vogël lumi me një ujëvarë të mrekullueshme, ku shoqëria juaj e vetme mund të jetë zhurma e ujit që bie në grykat e thella. Sado magjepsëse që tingëllon, Lumi Umngot duket joreal, më shumë si një gotë e vendosur mbi guralecë të vegjël, e cila është gjithashtu një nga vendet më të fotografuara të Meghalaya.

 

Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Kanadë, Francë, Zelanda e Re, Australi, Gjermani, Suedi, Danimarkë, Zvicër, Itali, Singapore, Mbretëria e Bashkuar, kanë të drejtë për Indian Visa Online (eVisa India) përfshirë vizitat në plazhet e Indisë me vizë turistike. Banor i mbi 180 vendeve të cilësisë për Visa Indian Online (eVisa India) si për Kualifikimi i Vizave Indiane dhe aplikoni Vizën Indiane Online Online të ofruar nga Qeveria e Indisë.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Visa për Indi (eVisa India), ju mund të aplikoni për Visa Indian Online këtu dhe nëse keni nevojë për ndonjë nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni ndonjë sqarim duhet të kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.