Viza më e lehtë për qytetarët britanikë për të ardhur në Indi është eVisa për Indinë (Visa elektronike Online Indian)

Visa Indiane Online për Qytetarët Britanikë

Cili është procesi i paraqitjes së një Aplikacioni Vizash Indiane për Qytetarët Britanikë?

Në të kaluarën ka pasur një proces të bazuar në letër për aplikimin e një Vize Indiane për Qytetarët në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo tani është rishikuar në një proces në internet i cili nuk kërkon që asnjë formë e bazuar në letër të plotësohet nga qytetarët britanikë. Ky proces është në dispozicion në këtë faqe interneti https://www.www.indiavisa-online.org. Qeveria e Indisë lejon hyrjen e qytetarëve britanikë për qëllime të pamjeve, turizmit, vizitave mjekësore, takimeve të biznesit, jogës, seminareve, seminareve, shitjes dhe tregtisë, punës vullnetare dhe sipërmarrjeve të tjera tregtare në këtë regjim të ri të eVisa indiane. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar tani mund të marrin vizë dhe të paguajnë në monedhën e tyre vendase, p.sh. sterlina britanike ose ndonjë nga 135 monedhat në botë.

Qytetarët britanikë / MB mund të marrin një vizë indiane në internet në një mënyrë shumë të thjeshtë. Procesi është të plotësoni një formular aplikimi për vizë indiane në internet të lehtë për t'u plotësuar. Bëni dhe pagesa online. Kërkohet çdo dëshmi shtesë e kërkuar, e cila gjithashtu mund të dërgohet me email në tryezën tonë të ndihmës për vizat indiane ose të ngarkohet në internet në këtë faqe interneti për Vizë Indiane.

Procesi për qytetarët britanikë për të përvetësuar Vizën Indiane Online

A duhet që Qytetarët britanikë të vizitojnë ambasadën indiane ose të marrin një pullë në Pasaportë për të marrë eVisa për Indinë (Indian Visa Online)?

Jo, ka nuk ka nevojë të vizitosh ambasadën indiane në çdo fazë. Gjithashtu, atje asnjë kërkesë për të marrë një pullë në pasaportë, ose bëni një intervistë ose korrier pasaportën tuaj. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar duhet të mbajnë kopjen PDF të Vizës elektronike Indiane (eVisa India) të dërguar me email tek ata.

A duhet që qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar të korrierin pasaportën e tyre ose dokumentet mbështetëse?

Nuk ka kërkesë që Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar të vizitojnë ambasadën indiane ose Komisionin e Lartë Indian ose ndonjë zyrë tjetër të Qeveria e Indisë. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund të ngarkojnë dokumentet mbështetëse për Formularin e Aplikimit për Vizë Indiane në këtë faqe interneti ose në internet përmes një lidhjeje të dërguar në adresën e emailit të aplikantëve ose duke dërguar dokumente me email në Tavolinë Ndihme Vizash për Indi. Dokumentet që mbështesin Aplikimin për Vizë Indiane mund të dërgohen me email ose të ngarkohen në çdo format skedari si PDF / PNG ose JPG. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund të kontrollojnë se cilat dokumentet kërkohen për të mbështetur Aplikimin e tyre për Vizë Indiane. Dokumentet më të kërkuara janë Fotot e fytyrës Kopjimi i skanimit të pasaportave, të dyja mund të merren nga telefoni juaj celular ose kamera dhe një kopje e butë mund të ngarkohet ose dërgohet me email.

A mund të vijnë qytetarët britanikë në Indi për qëllime biznesi dhe të aplikojnë për një eVisa India në këtë faqe të internetit?

Po, Qytetarët britanikë mund të vijnë për vizita në biznes, si dhe vizita turistike dhe mjekësore për vizën elektronike për Indinë (eVisa India Online).
Udhëtimet e biznesit mund të jenë për çfarëdo qëllimi siç përshkruhet në Viza e Biznesit Indian Vizat Indiane për Udhëtarët e Biznesit.

Sa kohë kërkon që rezultati i Visa të vendoset për qytetarët në Mbretërinë e Bashkuar?

Pasi qytetarët në Mbretërinë e Bashkuar kanë plotësuar Formularin e Aplikimit për Vizë Indiane, duke përfshirë edhe dokumentet mbështetëse të aplikimit si Pasaporta Britanike skanoni kopjen dhe fotografimin e fytyrës, më pas Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund të presin rezultatin e Aplikimit për Vizë të Indisë 3-4 ditë pune. Megjithatë, në disa raste, mund të zgjasë deri në 7 ditë pune.

Cilat janë privilegjet e Vizës elektronike elektronike Indiane (eVisa India) për qytetarët në Mbretërinë e Bashkuar dhe cilat janë kufizimet ose kufizimet?

Përparësitë e Indian Visa Online të marra në mënyrë elektronike (eVisa India) janë si më poshtë:

  • India Visa Online mund të prokurohet deri në 5 vjet me vlefshmëri.
  • Indian Visa Online ose eVisa India është e vlefshme për hyrje të shumta.
  • eVisa India (Indian Visa Online) mund të përdoret për hyrje të vazhdueshme deri në 180 ditë (kjo është veçanërisht për një pjesë të vogël të kombësive si qytetarë britanikë dhe amerikanë, për kombësi të tjera kohëzgjatja maksimale e qëndrimit të vazhdueshëm në Indi është e kufizuar në 90 ditë).
  • Kjo eVisa India (India Visa Online) është e vlefshme në 29 aeroporte dhe 5 porte për Portet e hyrjes në Indi për eVisa.
  • Kjo eVisa India (India Visa Online) lejon hyrjen në çdo shtet ose territor të Bashkimit të Indisë.

Kufizimet e India Visa Online (eVisa India) janë:
Kjo eVisa India (India Visa Online) nuk është e vlefshme për krijimin e filmave, gazetarinë dhe punën në Indi. eVisa India gjithashtu nuk lejon mbajtësin të vizitojë kantonmentin dhe zonat e mbrojtura të Indisë.

Cilat janë konsideratat e tjera për t'u informuar për qytetarët britanikë që mbërrijnë në Indi në Vizën turistike indiane ose Vizën e Biznesit Indian?

Mos e mbisundoni: Duhet të jeni të vetëdijshëm se duhet të respektoni ligjet e vendit dhe të shmangni qëndrimin e tepërt. Ka një gjobë prej 300 dollarësh në Indi për një qëndrim të tepërt deri në 90 ditë. Dhe deri në 500 dollarë gjobë për të qëndruar deri në 2 vjet. Qeveria indiane gjithashtu mund të ndërmarrë veprime ligjore.

Ju gjithashtu mund të njollosni imazhin tuaj dhe mund ta keni të vështirë të merrni vizë për vendet e tjera duke qëndruar më shumë në Indi.

Merrni shtypjen e Visa Indiane miratimi me Email: Ndërsa nuk kërkohet të keni një kopje letre të eVisa India (India Visa Online) por është më e sigurt për ta bërë këtë sepse telefoni mund të dëmtohet ose bateria mund të jetë e rraskapitur dhe ju nuk mund të jeni në gjendje të siguroni dëshmi se keni marrë Visa elektronike Indiane (eVisa India). Shtypja e letrës vepron si një provë dytësore.

Pasaportë me 2 Faqet bosh: Qeveria e Indisë nuk ju kërkon kurrë pasaportën dhe ndonjëherë kërkon vetëm kopje të skanimit / foto të faqes së të dhënave të pasaportës gjatë procesit të aplikimit eVisa India (Indian Visa Online) kështu që ne nuk jemi në dijeni për numrin e faqeve bosh në pasaportën tuaj . Duhet të kesh 2 faqe të zbrazëta në mënyrë që oficerët e kufirit të Departamentit të Emigracionit të mund të vendosin vulën e hyrjes dhe daljes në pasaportën tuaj.

Vlefshmëria prej 6 muajsh për pasaportë: Pasaporta juaj duhet të jetë e vlefshme për 6 muaj në datën e hyrjes në Indi.

Si mund të zgjasin shtetasit në Mbretërinë e Bashkuar në Indi?

Nëse eVisa India juaj (Indian Visa Online) po skadon, atëherë duhet ta rinovoni para skadimit të tij. eVisa India në vetvete nuk mund të zgjatet por një eVisa India e re (Indian Visa Online) mund të aplikohet para skadimit të asaj origjinale.

Tavolinë Ndihme Vizash për Indi është në shërbimin tuaj për t'iu përgjigjur dhe adresuar të gjitha sqarimet dhe dyshimet që mund të keni përpara vizitës tuaj në Indi. Ne e kuptojmë që udhëtimi duhet të jetë pa stres dhe të ketë krijuar një proces për ta bërë të përshtatshëm për udhëtarët ndërkombëtarë të marrin përgjigje në gjuhën e vendit të tyre. Ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni për çdo pyetje në lidhje me këshillat e udhëtimit.

Ju kërkohet të qëndroni në azhurnim me pranueshmërinë për kërkesat e vendit tuaj në këtë uebfaqe. Forma e Aplikimit për Vizë Indiane mund të dorëzohet në internet duke lejuar 4 ditë pune për udhëtimin ose fluturimin tuaj në nisje.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.