Viza e Biznesit në Indi

Udhëtarët në Indi qëllimi i të cilit është të angazhohen në ndërmarrje tregtare me qëllim të fitimit ose të përfshihen në transaksione tregtare duhet të aplikojnë për një Vizë të Biznesit në Indi në format elektronik, i njohur gjithashtu si Visa e-Business për Indinë.

Sfond

Ekonomia indiane tani është integruar me botën që nga liberalizimi i ekonomisë indiane që nga viti 1991. India ofron aftësi unike të fuqisë punëtore për pjesën tjetër të botës dhe ka një ekonomi shërbimi në lulëzim. Në bazë të barazisë së fuqisë blerëse, India renditet e treta në nivel global. India gjithashtu ka burime të bollshme natyrore që tërheqin partneritete të tregtisë së jashtme.

Mund të ketë qenë sfiduese në të kaluarën, për të siguruar një Vizë Indiane të Biznesit, e cila kërkonte vizitë personale në Ambasadën Indiane ose Komisionin e Lartë vendas Indian dhe një letër sponsorizimi dhe ftese nga një kompani indiane. Kjo është bërë kryesisht e vjetër me prezantimin e eVisa indiane. Visa Indiane në internet në dispozicion në këtë faqe interneti anashkalon të gjitha këto pengesa dhe siguron një proces të lehtë dhe të thjeshtë për blerjen e Vizës së Biznesit në Indi.

Përmbledhje Ekzekutive

Udhëtarët e biznesit në Indi kanë të drejtë të aplikojnë për një anije Visa Indiane në internet në këtë faqe pa vizituar ambasadën lokale indiane. Qëllimi i udhëtimit duhet të jetë i lidhur me biznesin dhe natyrën tregtare.

Kjo Vizë e Biznesit Indian nuk kërkon vulë fizike në pasaportë. Ata që aplikojnë për një Vizë të Biznesit Indian në këtë faqe të internetit do t'ju pajiset me një kopje PDF të Vizës së Biznesit Indian, e cila do të dërgohet në mënyrë elektronike me email. Ose kërkohet një kopje e butë e kësaj Vize të Biznesit Indian ose një shtypje letre përpara se të filloni një fluturim / lundrim për në Indi. Visa që i lëshohet udhëtarit të biznesit regjistrohet në sistemin kompjuterik dhe nuk kërkon pullë fizike në pasaportë ose korrier pasaporte në ndonjë zyrë Indian Visa.

Për çfarë mund të përdoret Visa e Biznesit Indian?

Viza e Biznesit Elektronik Indian Indian ose Vizita eBusiness mund të përdoret për qëllimet e mëposhtme:

 • Për shitjen e disa mallrave ose shërbimeve në Indi.
 • Për blerjen e mallrave ose shërbimeve nga India.
 • Për të marrë pjesë në takime teknike, takime shitjeje dhe çdo takim tjetër biznesi.
 • Për të ngritur sipërmarrje industriale apo biznesi.
 • Për qëllimet e kryerjes së turneve.
 • Për të dhënë leksione / a.
 • Për të rekrutuar staf dhe punësimin e talenteve lokale.
 • Lejon pjesëmarrjen në panaire tregtare, ekspozita dhe panaire biznesi. Çdo ekspert dhe specialist për një projekt tregtar mund të përfitojë nga ky shërbim.
 • Expertdo ekspert dhe specialist për një projekt tregtar mund të përfitojë nga ky shërbim.
 • Për të marrë pjesë në aktivitete sportive.

Kjo Visa është gjithashtu në dispozicion në internet si eVisa India përmes kësaj faqe në internet. Përdoruesit inkurajohen të aplikojnë në internet për këtë Visa të Indisë në internet në vend se të vizitojnë Ambasadën Indiane ose Komisionin e Lartë Indian për lehtësi, siguri dhe siguri.

Sa kohë mund të qëndroni në Indi me eBusiness Visa?

Viza Indiane për Biznes është e vlefshme për 1 vit dhe lejohen hyrje të shumta. Qëndrimi i vazhdueshëm gjatë secilës vizitë nuk duhet të kalojë 180 ditë.

Cilat janë kërkesat për një vizë biznesi në Indi?

Përveç kërkesat e përgjithshme për një Vize Indian në internet, kërkesat e Vizës së Biznesit në Indi janë si më poshtë:

 • Vlefshmëria e pasaportës prej 6 muajsh në kohën e hyrjes në Indi.
 • Detaje të organizatës indiane që po vizitohet, apo panairi / ekspozita
  • Emri i një referencë indiane
  • Adresa e referencës indiane
  • Uebfaqja e ndërmarrjes indiane që vizitohet
 • Fotografi në fytyrë e aplikuesit
 • Kopje / foto e skanimit të pasaportave të marra nga telefoni.
 • Karta e Biznesit ose Nënshkrimi i Emailit i aplikantit ose Letra e Ftesës.

Lexoni më shumë rreth Kërkesave të Vizave të Biznesit.

Cilat janë privilegjet dhe atributet e Vizës së Biznesit në Indi?

Më poshtë janë përfitimet e Vizës së Biznesit Indian:

 • Kjo lejon një qëndrim të vazhdueshëm deri në 180 ditë në Vizën e Biznesit në Indi.
 • Viza e Biznesit në Indi në vetvete është e vlefshme për 1 vit.
 • India Business Visa është një Vizë hyrëse e shumëfishtë.
 • Mbajtësit mund të hyjnë në Indi nga cilido prej 29 aeroporteve dhe 5 porteve detare. Shihni listën e plotë këtu.
 • Mbajtësit e Vizës së Biznesit në Indi mund të largohen nga Indianët nga çdo Postim i Kontrolluar i Kontrollit të Emigracionit (ICP) të përmendur këtu. Shihni listën e plotë këtu.

Kufizimet e vizave të biznesit në Indi

Kufizimet e mëposhtme zbatohen për Vizën e Biznesit Indian:

 • Viza e Biznesit Indian është e vlefshme vetëm për 180 ditë qëndrim të vazhdueshëm në Indi.
 • Kjo është një vizë e shumëfishtë dhe vlen për 365 ditë / 1 vit nga data e lëshimit. Nuk ka kohëzgjatje më të shkurtër në dispozicion siç janë 30 ditë ose një kohëzgjatje më e gjatë hiri 5 ose 10 vjet.
 • kjo lloji i vizës është jo-konvertueshme, jo-anuluese dhe jo e zgjatshme.
 • Aplikantëve mund t'u kërkohet të japin prova për fonde të përshtatshme për të mbështetur veten gjatë qëndrimit në Indi.
 • Aplikantëve nuk u kërkohet të kenë dëshmi të biletave të fluturimit ose rezervimeve të hotelit në Vizën e Biznesit Indian
 • Të gjithë aplikantët duhet të kenë një pasaportë të zakonshme, llojet e tjera të pasaportave zyrtare, diplomatike nuk pranohen.
 • Viza e Biznesit Indian nuk është e vlefshme për të vizituar zonat e mbrojtura, të kufizuara dhe të kantonmentit ushtarak.
 • Nëse pasaporta juaj po skadon në më pak se 6 muaj nga data e hyrjes, atëherë do t'ju kërkohet të rinovoni pasaportën. Ju duhet të keni 6 muaj vlefshmëri në pasaportën tuaj.
 • Ndërsa nuk keni nevojë të vizitoni ambasadën indiane ose Komisionin e Lartë Indian për çdo vulosje të Vizës së Biznesit Indian, ju duhet 2 faqet bosh në pasaportën tuaj në mënyrë që oficeri i imigracionit të mund të vendosë një vulë për nisje në aeroport.
 • Ju nuk mund të vini rrugës për në Indi, ju lejohet hyrja nga Air dhe Cruise në Vizën e Biznesit në Indi.

Si bëhet pagesa për Vizën e Biznesit në Indi (eBusiness Indian Visa)?

Udhëtarët e biznesit mund të bëjnë pagesa për Vizën e tyre në Indi për Biznes duke përdorur çekun, Kartën e Debitit, kartën e kreditit ose një PayPal llogari.

Kërkesat e detyrueshme për Vizën e Biznesit në Indi janë:

 1. Një pasaportë që është e vlefshme për 6 muaj nga data e mbërritjes së parë në Indi.
 2. Një ID funksionale e postës elektronike.
 3. Posedimi i Debit Card ose Karta e Kreditit ose Llogaria e Paypal për pagesa të sigurta në internet në këtë faqe interneti.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një vizë të biznesit në Indi 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.