Udhëzues i plotë për Vaksinat e Kërkuara për Vizitorët e Vizave Turistike në Indi dhe Vizitorët e Biznesit në Indi

Vaksinimet e vizitorëve indiane

Abstrakt

Industria e turizmit e lidhur me Indinë është mjaft e rëndësishme dhe e njohur mirë nga Qeveria e Indisë. Kjo industri zë 6.6% të vendit Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) përafërsisht. Udhëtimi global në Indi parashikohet të zhvillohet me një ritëm normal vjetor prej 8% throughout përgjatë dekadave të ardhshme sjellin një fluks të madh turistësh në Indi. Withshtë me këtë të rëndësishme

Numri absolut i turistëve dhe vizitorëve të biznesit që arrijnë Vizë Indiane është zgjeruar në 15 milionë. Rreth 8% e vizitorëve që mbërrijnë në Indi kërkojnë konsideratë klinike gjatë ose pas udhëtimit të tyre në Indi; përcaktimet kryesore janë sëmundjet e parandalueshme me antitrupa. Turistët indianë mund të prezantohen me sëmundje të ndryshme të parezistueshme; Sëmundjet e shkaktuara nga uji, të lidhura me ujin dhe sëmundjet zoonotike mund të importohen në Indi, ku infeksioni nuk është endemik.

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) nënvizon se çdo vizitor i vetëm global turistik në Indi duhet të ketë njohuritë e nevojshme në lidhje me vaksinimet rutinë. Inokulimet e përshkruara për mbajtësit e vizave turistike në Indi në Indi varen nga disa parametra siç tregohet nga mosha e vizitorit të Vizave Indiane, historia e vaksinimit, sëmundjet ekzistuese, termi, nevoja të ligjshme për të vizituar Indinë, Lloji i vizës të kërkuara, vizitorë në prirjet e Indisë dhe kohëzgjatjen e vizitës në Indi. Vizitorët e Vizave Indiane duhet të këshillohen me një specialist mjekësor në mënyrë që të ketë kohë të përshtatshme për përmbushjen e planet ideale të inokulimit. Pavarësisht se ku udhëton për në Indi, duhet të dihet për prezantimin e mundshëm të patogjenëve specifikë që mund të shkaktojnë sëmundje ekstreme ose sëmundje. Nuk ka paqartësi se imunizimet janë ulur ose fshirë infeksione të shumta që shkaktuan fatalitete ose fëmijë dhe të rritur të paaftë seriozisht vetëm disa vjet më parë. Prandaj, qeveria indiane u kërkon të gjithë vizitorëve në Indi nëse vijnë për të parë pamje apo në të Viza e Biznesit Indian duhet të marrë antitrupat e përshkruara për plan përpara se të bëni një udhëtim në Indi.

Udhëtimi global në Indi është bërë mjaft i lehtë me prezantimin e elektronikës Visa Indian Online (eVisa India) në rrjedhën e dekadës më të fundit, e cila mbështet industrinë e udhëtimit financiarisht të rëndësishme dhe me zhvillim të shpejtë. Këshilli Botëror i Udhëtimit dhe Turizmit e zbuloi këtë Industria indiane e udhëtimeve krijoi kontribut dyshifror në ekonomi dhe i ka dhënë Indisë vendin e tretë në industrinë e udhëtimit dhe turizmit.

India është e madhe Viza Mjekësore Indiane Industria e turizmit pritet të përjetojë rritje me një ritëm vjetor prej 30%. Turistët indianë munden më shpesh dhe ka shumë të ngjarë të preken nga sëmundjet e shkaktuara nga uji (rrjedhjet, ethet enterike, hepatiti intensiv viral), sëmundjet që lidhen me ujin (ethe në xhungël, dengue, encefaliti japonez), sëmundjet zoonotike (tërbimi), dhe sëmundjet jo-endemike të importuara (ethet e verdha). Importimi i sëmundjeve të parandalueshme të antitrupave është perceptuar si një çështje e rëndësishme që lidhet me udhëtimet. Inokulimi për vizitorët e Vizave Indiane mund të jetë shpëtues i jetës dhe është një themel i sigurisë së mirëqenies gjatë kënaqësisë ose udhëtimit të biznesit në Indi.

OBSH nënvizon se çdo vizitor në Indi duhet të jetë plotësisht i informuar në lidhje me vaksinimet rutinë, të cilat luhaten siç tregohet nga mosha e vizitorit të Vizës Indiane, historia e vaksinimit; Sëmundjet ekzistuese, kohëzgjatja, nevojat legjitime për ndarjen në kombet që vizitohen, prirjet dhe cilësitë e vizitorëve të Vizës Indiane. Vizitori në Indi duhet të këshillohet me mjekët në çdo rast 4 deri në 6 javë përpara se të shkojë në Indi, në mënyrë që të ketë kohë të mjaftueshme për përmbushjen e planeve ideale të imunizimit.

Viza Indiane Online (eVisa India) zakonisht dorëzohet në 4 ditë pune.

Vaksinat rutinore

Pavarësisht se ku po shkoni, Qendra e Kontrollit të Sëmundjeve (CDC) përshkruan gjetjen e një ritmi të mirë në imunizimet rutinë përpara se të udhëtoni në Indi. Shumë të rritur amerikanë që marrin trajtim klinik normal janë tani të pranishëm në këto injeksione, të cilat përfshijnë imunizimet e fruthit-shytave-rubeolës (MMR), difterisë-nofullave pertusis, variçelës (lisë së dhenve) dhe poliomielitit. Vini re se çdo individ që merr antitrupin e nofullës duhet gjithashtu të marrë një goditje nga sponsori si orë, ose më shpejt në rastin kur personi merr një dëmtim të prerë.

Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) gjithashtu konsideron se virusi i ftohtë i këtij sezoni qëlloi një nga antitrupat standarde që çdo i rritur i kualifikuar duhet të marrë përpara se të udhëtonte në Indi.

OBSH rekomandon këto vaksinime për udhëtarët në Indi (si dhe duke u ngritur deri më tani me vaksinimet e rrushit, shytave dhe rubeolës).

Difteria e rritur dhe imunizimi i bllokut

Kjo nuk është aq e lartë në rast se nuk i ka ndodhur ndonjë vizitori në 10 vitet e kaluara. Simptomat paraqiten si dhimbje në vendin e infuzionit dhe ethe.

Vaksina e hepatitit A

Hepatiti A do të jetë një sëmundje e mirëfilltë, por e shërueshme e mëlçisë që përhapet nën ushqimin dhe pijen dhe nga kontakti i lëkurës në lëkurë me një individ të kontaminuar. Ngrënia e ushqimit të papërpunuar, të pangopur ose gjysmë të gatuar, ose pirja e çezmës ose ujit me pus, rrit rrezikun tuaj për kontraktim të hepatitit A kur kaloni nëpër rajone specifike të botës.

Disa vende – duke përfshirë Kanadanë, Japoninë, Zelandën e Re, Australinë dhe vendet e Evropës Perëndimore – janë më të mira në kontrollin dhe heqjen e hepatitit A. Në çdo rast, për mbajtësit e vizave turistike indiane dhe ata që synojnë të vijnë në Indi, Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) rekomandon inokulimin për hepatitin A nëse nuk është bërë tashmë në vendin e tyre. Ajo që është e dyshimtë është se marrja e këtij imunizimi përpara kohës së një ekskursioni në Indi kërkon një sasi të konsiderueshme njoftimi të hershëm. Është dhënë 2 doza, të ndara me një gjysmë viti, kështu që ju duhen 180 ditë për t'u imunizuar plotësisht për hepatitin A.

Meqenëse kjo antitrupë u është dhënë në mënyrë rutinore të gjithë lindurve të rinj në Shtetet e Bashkuara dhe vendet e tjera të zhvilluara perëndimore që nga 2005, mbajtësit relativisht më të rinj të Vizës Turistike Indiane, që nga tani mund të vaksinohen kundër hepatitit A.

Vaksina e hepatitit B

Aktualisht mendohet të jetë normale për shumicën e mbajtësve të vizave turistike indiane. Ky vaksinim bëhet në lindje, në moshën 3 muajshe dhe gjithashtu në 6 muaj. Një orar i shpejtë është gjithashtu i disponueshëm si një vaksinim i kombinuar me Hepatitin A. Reaksionet janë të jashtëzakonshme dhe të buta, zakonisht dhimbje cerebrale dhe agoni e butë në vendin e infuzionit. Shkalla e mbijetesës është 95%.

Vaksina e kolerës

Kolera është një sëmundje tjetër që përhapet përmes ushqimit të thithur dhe ujit. Organizmat mikroskopikë të kolerës janë në dispozicion në të gjithë Indinë. Bërja e një udhëtimi në vendet specifike të Indisë nënkupton paraqitjen është më e mundshme se të tjerët, kështu që nëse ju jeni duke vizituar një territor që kishte një episod në vazhdim vendos rrezikun tuaj për bashkëveprim me organizmat mikroskopikë të kolerës.

Pini ujë mineral, dhe shmangni ujin e çezmës në Indi. Është një infeksion i pazakontë dhe një infeksion që specialistët mund ta trajtojnë në mënyrë të denjë në mënyrë efektive, megjithatë marrja e antitrupave aktualisht mund të jetë thelbësore përpara daljes suaj. Kolera shkakton zbutje ekstreme të zorrëve, gjë që bën që pacientët të thahen me shpejtësi. Në rast se ata nuk mund të shkojnë me shpejtësi në trajtimin klinik, sëmundja e sëmundjes mund të jetë vdekjeprurëse. Përgjatë këtyre linjave, në rast se keni ndërmend të vizitoni një pjesë të Indisë që ka pasur një episod kolera në vazhdim ose që është i largët, ky imunizim është një domosdoshmëri absolute.

Vaksina e poliomielitit oral (OPV)

Nga janari 2014, ky antitrup është një domosdoshmëri e porositur për të gjithë vizitorët e Vizës Indiane që vizitojnë Indinë nga Afganistani, Etiopia, Izraeli, Kenia, Nigeria, Pakistani dhe Somalia për të marrë OPV për afërsisht 6 javë para një fluturimi për në Indi. OPV është më e dëmshme për 1 vit nga data e organizimit të saj. Kjo listë kombesh kalon 3 kombet endemike të caktuara nga OBSH. Çdo të rrituri që ka bërë vaksinat e përshkruara për fëmijën, megjithatë nuk ka pasur kurrë një mbështetës si i rritur, duhet t'i jepet një pjesë e vetme e imunizimit ndaj poliomielitit të inaktivizuar. Të gjithë fëmijët duhet të përditësohen në vaksinat e tyre ndaj poliomielitit dhe çdo i rritur që nuk e ka përfunduar kurrë rregullimin themelor të imunizimeve duhet të veprojë si të tillë përpara se të mbërrijë në Indi si turist.

Vaksina Typhoid

Ethet tifoide janë një sëmundje e rrezikshme. Antitrupat tifoide janë të përshkruara për të gjithë mbajtësit e vizave turistike indiane në Indi, pavarësisht nëse vizitojnë vetëm rajone urbane. Ky imunizim me një injeksion ofron ~70% siguri, ai qëndron e vlefshme per 2 deri në 3 vjet. Tabletat janë gjithashtu të aksesueshme për administrimin në stomak bosh 3 herë për të qenë efektive. Në çdo rast, infuzioni përgjithësisht përshkruhet në atë që ka më pak reagime. Antitrupi i injektueshëm është i dëshirueshëm gjatë imunizimit oral tek personat shtatzënë dhe të prekur nga imuniteti.

Vaksina e varicelës

Ky imunizim sugjerohet për çdo vizitor universal të Vizës së Indisë mbi 1 vjeç. Rekomandohet për ata që nuk kanë as një të kaluar të mbushur me lisë dhenve të regjistruar ose një test gjaku që tregon pandjeshmëri. Individë të shumtë që pranojnë se nuk kanë pasur asnjëherë dhenkë tregojnë rezistencë kur provohen dhe nuk duhet të shqetësohen me antitrupin. Antitrupi i varikelës nuk duhet t'u jepet njerëzve shtatzënë ose imunokompromis. Antitrupi i varicelës është i përshkruar në të njëjtën mënyrë për mbajtësit e gjatë të Vizave Indiane Turistike (të cilët synojnë të qëndrojnë në Indi për më shumë se 1 muaj) ose për ata me rrezik të jashtëzakonshëm.

Vaksina e encefalitit japonez

Ky imunizim përshkruhet për transport të gjatë (ata që përpiqen të kalojnë më shumë se një muaj në Indi) Mbajtësit e Vizave Turistike në Indi në rajone fshatar ose vizitorët e Vizave të Indisë të cilët mund të marrin pjesë në ushtrime të gjera të pambrojtura jashtë në zonat e vendit, veçanërisht gjatë natës, gjatë daljeve më të shkurtra .

Procedura e vaksinimit duhet të përfundojë në çdo rast 7 ditë para hyrjes në Indi që ajo të jetë efektive. Reagimet më të njohura janë migrena, rrahjet e muskujve dhe agonia dhe delikatesa në vendin e infuzionit. Nuk rekomandohet për gratë shtatzëna dhe nënat me gji.

Vaksina e meningokokut

Ky vaksinim jepet si infuzion i vetëm. Imunizimi me 4 injeksione jep 2 deri në 3 vjet mbrojtje për turistët dhe vizitorët e lidhur me Indi.

Ilaçet kundër malaries

Rreziqet e malaries ekzistojnë në të gjithë botën, kryesisht në vendet tropikale dhe ato në zhvillim. Të gjitha vendet dhe shtetet e Indisë, me përjashtim të atyre që janë në rritje, zbuluan raste sëmundjesh të zorrëve. Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) i konsideron mbajtësit e vizave turistike në Indi në Indi që të rrezikojnë një sëmundje të zorrëve.

Sëmundja përhapet me anë të thithjes së mushkonjave, kështu që marrja e masave mbrojtëse është një pjesë e madhe e mbajtjes larg të sëmundjes. Mbulimi i lëkurës, përdorimi i mashtruesve të ngurtë të metave, përdorimi i rrobave dhe aparateve të trajtuara me permethrin, dhe pushimi nën një rrjet mushkonjash janë hapa që mund të ndihmojnë për të zvogëluar mundësinë e marrjes së Malarisë.

Nuk ka antitrupa ndaj Malarisëmegjithatë vizitorët e Vizave të Indisë mund të marrin zgjidhje armiqësore ndaj ilaçeve malariale duke i hapur rrugën dhe gjatë një vizite në Indi. Ju mund të përdorni krem ​​për lëkurën, qetësues kundër mushkonjave dhe rrjeta të mushkonjave për të mbrojtur veten tuaj nga kjo sëmundje.

Vaksina e barkut

Rabies është një sëmundje e egër virale. sëmundja është e pazakontë në Indi Vizitorët e vizave, megjithatë rreziku rritet me një zgjatje dhe zgjatje dhe çdo mundësi të kontaktit me kafshët. Antitrupi është sugjeruar për mbajtësit e Vizave Turistike në Indi ata që synojnë të eksplorojnë jashtë.

Vizitorët e Vizave të Indisë në rrezik të lartë për kafshimet e qenve ose shkopinjve (veterinerët dhe mbajtësit e krijesave), vizitorë të gjatë të Vizës India Visa të angazhuar me ndonjë ushtrim që mund t'i kryejë ata në kontakt të drejtpërdrejtë me kafshët. Fëmijët konsiderohen në rrezik më të madh pasi që ata do të luajnë në përgjithësi me kafshët, mund të marrin shkurre serioze progresive ose mund të mos raportojnë kafshime.

Kafshimet nga bisha/qen përfaqësojnë shumicën e rasteve të tërbimit në Indi, ndërsa pickimet nga macet, tigrat, devetë dhe civeta indiane gjithashtu mund të transmetojnë tërbimin. Çdo gërvishtje ose gërvishtje e krijesës duhet të pastrohet tërësisht me shumë pastrues dhe ujë dhe duhet të kontaktohen shpejt specialistët e mirëqenies aty pranë për një trajtim të mundshëm pas prezantimit nëse individi është inokuluar kundër tërbimit. Një marrëveshje totale para-hyrjeje përbëhet nga 3 doza të injektuara në muskulin deltoid në ditët 0 Ditë, 7 Ditë, 21 ditë dhe 28 Ditë.

Ju DUHET të merrni vaksina për tërbimin nëse kafshohen ose gërvishten nga një qen në Indi.

Vaksina ndaj etheve të verdha (YF)

Shumë kombe kërkojnë një 'autentifikim në mbarë botën të vaksinimit ose profilaksisë' të shënuar nga një furnizues klinik për imunizimin YF për mbajtësit e vizave turistike në Indi nga një rajon i kontaminuar. Udhëzimet indiane të mirëqenies mund të kërkojnë prova të vaksinimit të etheve të verdha (YF) në rastin kur ai shfaqet nga Afrika, Amerika e Jugut ose territoret e tjera të etheve të verdha (YF). Provat e vaksinimit do të kërkohen vetëm në rastin kur ai ka vizituar një komb në Zona YF brenda 6 ditëve para hyrjes në Indi . Çdo individ (përveç foshnjave deri në moshën 6 muajsh) që paraqitet pa miratim ose provë nëse ka vizituar brenda 6 ditëve nga hyrja në Indi, ose ka udhëtuar nëpër një zonë të ndotur ose është paraqitur në një anije lundrimi që filloi nga ose kontaktuar në çdo port në një zonë me rrezik transmetimi YF deri në tridhjetë ditë përpara paraqitjes së saj në Indi, përveç nëse një varkë e tillë është pastruar sipas metodës së përshkruar nga OBSH, do të shkëputet deri në 6 ditë.

Imunizimi i Etheve të Verdha (YF) duhet të kontrollohet në një fokus të miratuar të vaksinimit të Etheve të Verdha (YF), i cili do t'i japë çdo të vaksinuari një Certifikatë Ndërkombëtare të Vaksinimit të miratuar plotësisht. Imunizimi me YF nuk duhet t'u jepet atyre më pak se 9 muajsh, shtatzëna, me imunitet të kompromentuar ose të ndjeshëm ndaj vezëve. Gjithashtu nuk duhet t'u jepet atyre me sfond të shënuar nga infeksioni i timusit ose timektomia. Imunizimi nuk sugjerohet ose kërkohet për mbajtësit e vizave turistike të Indisë që paraqiten në mënyrë legjitime nga Amerika e Veriut, Evropa, Australia ose vende të tjera aziatike.

Pavarësisht se ku udhëtoni në Indi, duhet kuptuar se prezantimi në mikroorganizma të veçantë mund të sjellë sëmundje serioze. Nuk ka pasiguri që antitrupat janë pakësuar ose zhdukur nga sëmundje të shumta që sakatuan seriozisht fëmijët dhe të rriturit vetëm disa vjet më parë. Në këto rreshta, Mbajtësit e vizave turistike në Indi duhet të marrin antitrupat e përcaktuara për plan përpara se të bëjnë një udhëtim në Indi.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.