India Visa - Përditësime të Coronavirus

Prill 30th 2021

Ministria e Punëve të Brendshme (MHA) ka objekt i rivendosur i vizave elektronike (e-viza) për të huajt nga 156 vende, të cilët synojnë të vizitojnë Indinë për qëllime biznesi, konferencash dhe për arsye mjekësore, përfshirë në rastin e shoqëruesve të mjekësisë. Viza elektronike për turistët ende nuk është rikuperuar.

13 Mars 2020 - Këshillues: Kufizimet e udhëtimit dhe vizave në lidhje me COVID-19

Në shtypjen e të gjitha këshillave të mëparshëm të lëshuar për këtë temë, kufizimet e mëposhtme të vizave lëshohen për zbatim.

  1. Të gjitha vizat ekzistuese të lëshuara për shtetasit e çdo vendi, përveç atyre që u janë lëshuar diplomatëve, zyrtarëve, organizatave të Kombeve të Bashkuara / Ndërkombëtare, Punësimi, vizat e Projektit qëndrojnë të pezulluara deri më 15 Prill 2020. Kjo do të hyjë në fuqi nga 1200 GMT me 13 Mars 2020 në port e nisjes së ndonjë të huaji për udhëtimin përpara në Indi.
  2. Vizat e të gjithë të huajve tashmë në Indi mbeten të vlefshme. Ata mund të kontaktojnë FRRO / FRO më të afërt përmes modulit e-FRRO për zgjatjen / shndërrimin e vizës së tyre ose dhënien e ndonjë shërbimi konsullor nëse ata vendosin ta bëjnë këtë.
  3. Lehtësia e udhëtimit pa viza, e dhënë për mbajtësit e kartave OCI, do të mbahet në zbatim deri më 15 Prill, 2020. Kjo do të hyjë në fuqi nga 1200 GMT, më 13 Mars, 2020 në portin e nisjes së çdo të huaji për udhëtim përpara në Indi.
  4. Nationaldo shtetas i huaj që ka ndërmend të udhëtojë në Indi për arsye bindëse, mund të kontaktojë Misionin Indian më të afërt për vizë të freskët.
  5. Të gjithë udhëtarët që vijnë, përfshirë edhe shtetasit Indianë që vijnë nga çdo destinacion dhe kanë vizituar Kinën, Italinë, Iranin, Republikën e Koresë, Francën, Spanjën dhe Gjermaninë në ose pas 15 shkurtit 2020 do të karantinohen për një periudhë minimale prej 14 ditësh. Kjo do të hyjë në fuqi nga 1200 GMT më 13 Mars 2020 në portin e nisjes së udhëtarëve të tillë.
  6. Trafiku ndërkombëtar përmes kufijve tokës do të kufizohet në Kontrollet e përcaktuara të Emigracionit me lehtësira të fuqishme ekzaminimi mjekësor. Këto do të njoftohen veçmas nga Ministria e Punëve të Brendshme.
  7. Shtetasit Indian aktualisht jashtë vendit këshillohen të shmangin udhëtimet jo thelbësore. Ata njoftohen me këtë që ata mund të karantinohen për një periudhë minimale prej 14 ditësh pas mbërritjes së tyre në Indi.
  8. Të gjithë shtetasit Indianë këshillohen fuqimisht që të shmangin të gjitha udhëtimet jo thelbësore jashtë vendit. Pas kthimit të tyre ata mund t'i nënshtrohen karantinës për një periudhë minimale prej 14 ditësh.

Përditësimi - 9 Mars 2020

Paralajmërim: Kufizimet e udhëtimit dhe vizave të identifikuara me COVID-19

Të gjitha vizat normale (afishe) / e-Visa (duke llogaritur VoA për Japoninë dhe Korenë e Jugut) u lejohen shtetasve të Italisë, Iranit, Koresë së Jugut, Japonisë dhe dhanë më së voni 03.03.2020 dhe që nuk kanë hyrë ende në Indi, qëndroni të pezulluar . Shtetasit e tillë të largët nuk mund të hyjnë në Indi nga asnjë Pikë Kontrolli i Emigracionit në Ajër, Tokë ose Port. Ata që kërkojnë të shkojnë në Indi për arsye bindëse, mund të kërkojnë vizë të re nga Ambasada / Konsullata më e afërt e Indisë

Viza / e-Viza e zakonshme (afishe) e lejuar për shtetasit e Republikës Popullore të Kinës, e dhënë më së voni 05.02.2020 u pezulluan më parë. Do të qëndrojë në pushtet. Shtetas të tillë kinezë nuk mund të hyjnë në Indi nga asnjë Pikë Kontrolli i Emigracionit në Ajër, Tokë ose Porte. Ata që presin të dalin drejt Indisë në kushte bindëse mund të aplikojnë për vizë letre në Ambasadën / Konsullatën më të afërt të Indisë.

Vizat e zakonshme (afishe) / vizat elektronike (E-Vizave) u janë dhënë çdo shteti të largët që janë drejtuar në Republikën Popullore të Kinës, Iranin, Italinë, Korenë e Jugut dhe Japoninë në ose pas datës 01.02.2020, dhe të cilët nuk kanë hyrë ende në Indi qëndrojnë të pezulluar. Shtetasit e tillë të jashtëm nuk mund të hyjnë në Indi nga asnjë Pikë Kontrolli i Emigracionit të Ajrit, Tokës ose Porteve. Ata që kërkojnë të largohen nga India në kushte bindëse, mund të kërkojnë vizë të re në Ambasadën / Konsullatën më të afërt të Indisë.

Përfaqësuesit, autoritetet e Kombeve të Bashkuara dhe organet e tjera ndërkombëtare, Mbajtësit e kartave të Qytetarëve Jashtë të Indisë (OCI) dhe Aircrew nga kombet e mësipërme janë të përjashtuar nga një kufizim i tillë i kalimit. Sidoqoftë, ekzaminimi klinik i tyre është i detyrueshëm.

Të gjithë shtetasit e largët dhe indianë që hyjnë në Indi nga çdo port kërkohet që të veshin strukturën e vetëkërkimit të mbushur siç duhet (duke numëruar pikat individuale të interesit për shembull me numrin e telefonit. Për më tepër, adresa në Indi) dhe historia e udhëtimit, tek autoritetet shëndetësore dhe autoritetet e imigracionit në të gjithë portin .

Udhëtarët (të largët dhe indianë) përveç atyre të mbyllur, që shfaqen drejtpërdrejt ose përmes lidhjeve nga Kina, Koreja e Jugut, Japonia, Irani, Italia, Hong Kongu, Makau, Vietnami, Malajzia, Indonezia, Nepal, Tajlanda, Singapori dhe Tajvani duhet të provojnë klinikë shfaqja në portin e kalimit në Indi.


Përditësimi - 4 Mars 2020

Këshillimi i udhëtimit i Ministrisë së Shëndetësisë në Indi

  1. Të gjitha vizat e rregullta dhe vizat elektronike (përfshirë vizën në mbërritje për Japoninë dhe Korenë e Jugut) të dhëna për shtetasit e Italisë, Iranit, Koresë së Jugut, Japonisë dhe të lëshuara në ose përpara datës 3 mars dhe që nuk kanë hyrë ende në Indi, pezullohen me efekt të menjëhershëm. .
  2. Vizat e rregullta dhe vizat elektronike të dhëna për të gjithë shtetasit e huaj që kanë udhëtuar në Republikën Popullore të Kinës, Iranit, Italisë, Koresë së Jugut dhe Japonisë në ose pas 1 shkurtit, dhe që nuk kanë hyrë ende në Indi, janë të pezulluara me efekt të menjëhershëm.

Statistikat - India ka gjithsej 6 raste pozitive nga të cilat 3 janë rikuperuar tashmë.

Ndërkohë kryeministri indian Narendra Modi ka kërkuar që të mos frikësohet dhe ka pasur një përmbledhje të gjerë për gatishmërinë e Coronavirus.
Përditësoni Coronavirus Kryeministrin Modi
https://twitter.com/narendramodi/status/1234762637361086465


Përditësimi - 27 shkurt 2020

Koronavirusi është i menaxhueshëm. Ai ende po përhapet jashtë Kinës. Mbajtësit e vizave turistike të Indisë dhe mbajtësit e vizave të biznesit të Indisë janë të sigurt për të udhëtuar në vend. Përditësimi i 26 shkurtit 2020 nga Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka shpallur Indinë një vend të sigurt për të udhëtuar. Nëse e kishit vizituar Kinën kohët e fundit, atëherë mund të pyeteni për këtë gjatë procesit të aplikimit tuaj për Indian Visa Online (eVisa India).


Përditësimi - 14 shkurt 2020

Përditësimi i koronavirusit

Për të mbrojtur Indinë nga çdo ndikim tek turistët ose popullsia lokale, Qeveria e Indisë ka njoftuar anulimin e Vizave Indiane Online (eVisa India) për vizitorët kinezë. Ekzistojnë gjithsej 24 shtete jashtë Kinës që kanë regjistruar raste të Coronavirus.

Kishte vetëm 3 raste të koronavirusit të pasagjerëve indianë nga shteti jugor i Kerala. Qeveria e Indisë mori masa të rrepta, i kufizoi ato në anijen e lundrimit Diamond Princess. Të tre janë shëruar dhe kanë qëndruar në karantinë për 3 ditë në shtëpi.

Qeveria Indiane ka ndërmarrë masa proaktive për të evakuuar mbi 600 indianë që jetojnë në epiqendrën e Coronavirus, Wuhan - Kinë. Gjendja e tyre po monitorohet në baza ditore dhe ata 600 plus banorë të Indisë nga Kina janë karantina në qendrën e Shërbimeve Mjekësore të Forcave të Armatosura indiane.

Qeveria e Indisë ka ndërmarrë masa proaktive në të gjitha aeroportet për karantinë për çdo udhëtar që shfaq simptoma të gripit.

Objektet e testimit të laboratorit për Coronavirus në Indi dhe Kinë Këshillues të Udhëtimit Kufitar

Këshilli Indian i Kërkimeve Mjekësore ka krijuar lehtësira për të testuar Coronavirus në të gjithë vendin. Turistët gjithashtu këshillohen të mos e vizitojnë Kinën për të parandaluar përhapjen e sëmundjes. Në Indi praktikisht nuk ka koronavirus.

Vizitorët nga Kina në Indi NUK lejohen dhe edhe nëse ata pasagjerë kanë aplikuar për një letër fizike Visa në Indi ose eVisa India (elektronike Indian Visa Online), ka qenë pezulluar dhe anuluar për banorët e Kinës.

Viza Indiane, Jo Coronavirus në Indi

Vizitorët po dynden në Indi për shkak të sigurisë së saj krahasuar me destinacionet e tjera turistike si Australia, Indonezia, Tajlanda, Vietnami dhe Japonia të cilat kanë raste aktive dhe në rritje të koronavirusit. Për shkak të sigurisë së tij, masave të marra mirë, përfshirjes aktive të qeverisë dhe bashkëpunimit të aeroporteve dhe organeve të turizmit, nuk ka asnjë rast me koronavirus në Indi. India është vendi më i përgatitur dhe i gatshëm të merresh me çdo shpërthim koronavirus. Turistët janë më të sigurt në Indi në këtë sezon turizmi.

Ne dëshirojmë t'ju mirëpresim në Indi dhe për çdo sqarim të mëtejshëm kontaktoni tonë Tavolinë Ndihme Vizash për Indi.

Ju mund të kontrolloni mundësinë e aplikimit në këtë faqe në internet, për qytetarët e mbi 180 vendeve mund të kërkojnë Forma e Aplikimit për Vizë Indiane online.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.