Kërkesat për viza për qytetarët britanikë dhe statistikat e Indisë

Kërkesat për viza Pasaporta Britanike

Pasaporta Britanike ka lirinë e udhëtimit në 31 vende. India ofron lehtësi elektronike të vizave për qytetarët britanikë. Qytetarët britanikë mund të qëndrojnë në Indi deri në 180 ditë për turizëm, dhe 90 ditë për vizitë biznesi dhe 60 ditë për vizë mjekësore në Indi.

Renditja e Indisë në vëllime të turizmit dhe turizmit

India tërheq turistë nga të gjitha vendet. Që nga viti 2001, kur rangu indian në turizëm ishte 51st në botë, renditja globale e Indisë ka arritur në 25th në botë. Ardhja e turistëve në Indi është rritur nga 2.5 milion në 200119 milion në 2019. Të ardhurat e Indisë nga turistët janë rritur nga 3.8 miliardë dollarë për 28 miliardë dollarë në të njëjtën periudhë. Këto të ardhura ishin nga Vizë turistike në Indi, Viza e Biznesit në Indi, Viza Mjekësore në Indi vizitorët.

Aeroporti përmes të cilit mbërrijnë mbajtësit e Vizës India

Udhëtarët në Indi mund të vijnë nga disa Aeroportet dhe portet detare të eVisa megjithatë, më poshtë janë më të zënëat.

Aeroporti Ndërkombëtar Indira Gandhi i Nju Delhi është përgjegjës 29% të vëllimit, aeroporti Mumbai kujdeset për të 15.5% të vëllimit të vizitorëve të vizave të Indisë. 10 aeroportet më të mira nga vijnë vizitorët Indian Visa janë Delhi, Mumbai, Haridaspur, Chennai, Bangalore, Kolkata, Hyderabad, Dabolim, Cochin dhe Gede Rail.

Sa qytetarë britanikë arrijnë në Indi në vit

1,029,256 Një milion turistë britanikë mbërritën në Indi gjatë vitit 2019. 369,408 Turistët britanikë përfituan EVisa indiane (India Online Visa) në vit 2019 duke i bërë ata përdoruesit më të lartë të Visa elektronike për Indinë (India Visa Online) përpara SHBA qytetarët.