Gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërkesat e Vizave Indiane për anije Cruise

Visa Indiane për pasagjerët e anijeve të Lundrimit

Qeveria e Indisë e ka bërë shumë të lehtë për të Anije lundrimipasagjerë për të eksploruar dhe shijuar Indinë. Ju mund të mësoni për të gjitha kërkesat e vizave Indiane Online (eVisa India) në këtë faqe interneti https://www.indiavisa-online.org. Udhëtimi është një aventurë emocionuese, nëse kjo aventurë e përzier me turneun e anijeve të lundrimit, atëherë ju gjithashtu mund të dëshironi të eksploroni Indinë kur ankorohet anija e lundrimit në portin Indian.

Udhëtarët, të cilët duan të shohin botën përmes lenteve të linjës oqeanike, Republika e Indisë po kthehet në një destinacion të ri të nxehtë. Disa turistë e kuptojnë këtë udhëtimi me anije i lejon ata të përfytyrojnë shumë nga ky vend mahnitës nga sa mund të kenë parë në një mënyrë tjetër. Së bashku i lejon ata të shijojnë shumë plazhe dhe destinacione alternative për të parë planetin me linjë oqeanike. Për këtë Republika e Indisë thjeshton procedurën e licencës së imigracionit për udhëtarët dhe u ofron atyre metoda miqësore dhe pa telashe pasi ata të fillojnë ose të zbresin nga udhëtarët e anijeve të lundrimit në portet indiane. Ka shumë porte detare në Indi ku lejohen të hyjnë mbajtësit e vizave indiane. Referojuni listës së porte detare për hyrje të autorizuar në mbajtësit e vizave në Indi.

Kërkohet Viza Cruise Turistike në Indi: Pasagjerët e anijeve të lundrimit gjithashtu kërkojnë një Vizë Indiane

Turistët që duan të vizitojnë Indianin përmes turit të lundrimit mund të aplikojnë për një Vizë Indiane Online (eVisa India). Anija e tyre e lundrimit niset nga vendi juaj i origjinës dhe do të ndalojë në portet e mëvonshme sepse nuk kanë alternativë tjetër. Portet e pasagjerëve të anijes indiane të lundrimit janë në Mumbai, Chennai, Cochin, Mormugao dhe New Mangalore që nga viti 2020. Referojuni listës për të qëndruar të përditësuar në porte detare për hyrje të autorizuar në Vizën turistike.

Sidoqoftë, aplikimi për vizën e Indisë është një procedurë mjaft e lehtë sepse turistët kanë mundësinë e një oferte në internet përpara se të rezervojnë slotin e tyre për një anije turistike ose pasi të bëjnë një rezervim për një anije turistike. E vetmja gjë që duan të bëjnë turistët është të paraqesin informacionin e saktë së bashku me dokumentet. Dokumentet që duhet të keni janë:

 • Kërkohet vetëm në format elektronik, si një foto e marrë nga telefoni juaj celular.
 • Pasaporta juaj e vlefshme.
 • Pasaporta Duhet të mirëmbahet vlefshmëria prej 6 muajsh me datën e mbërritjes.
 • Pasaporta duhet të jetë e zakonshme dhe jo zyrtare ose diplomatike apo refugjate.
 • Një metodë pagese si, Mastercard, Visa, Darka, AMEX, Paypal etj.
 • Fotografia juaj që plotëson specifikimet brenda aplikacionit. Shumica e fotografive të madhësisë së pasaportës mund të bëjnë. Dërgoni me email në tryezën tonë të ndihmës për vizat e Indisë dhe ata do ta rregullojnë fotografoj për ju. Kërkesat për fotografi të vizave indiane duhet të përmbushen.
 • Fotografia e faqes suaj personale të biografisë së pasaportës, me secilën imazh dhe informacion privat. Kërkesat e Pasaportës së Vizave në Indi duhet të përmbushen.
 • Detaje të plota në lidhje me udhëtimin tuaj, brenda vendit tuaj dhe nga India.
 • Ju jeni NUK kërkohet të vizitoni Ambasadën Indiane ose ndonjë zyrë e Qeverisë së Indisë.

Pastaj, ju klikoni në butonin e paraqitur, ju do të merrni emailin e lundrimit tuaj të vizave turistike në Indi nga kompania në intervalet 1-4 ditë pune.

Tofarë duhet të bëni nëse Porti detar nuk është në listën e lejuar?

Pasagjerët e anijeve të lundrimit të cilët janë në portin e lundrimit, në çdo rast të ndalimit të tyre në çdo port dhe zbulojnë se nuk po mbërrijnë në një nga portet e autorizuara të hyrjes, atëherë ata përsëri aplikojnë për një vizë letre ose konvencionale në Indian nga vendi i tyre. Kjo mund të bëhet me aplikimin për një vizë standarde ose vizë letre. Udhëtarët mund të dorëzojnë përsëri dokumentet me postë, të cilat udhëtarët mund t'i dorëzojnë rreth kohës së rezervimit të anijeve të lundrimit. Mund të kontrolloni me agjentin tuaj të udhëtimit nëse keni nevojë të merrni një vizë turistike indiane përpara ose pas rezervimit të anijes së lundrimit. Pasi elektronike Vizë Indiane jepet (eVisa India), atëherë është e pakthyeshme dhe jo-e mundshme.

Cilat janë rregullat nëse keni mbi 2 Ndalesa në portin detar Indian?

Kjo është një pikë shumë e rëndësishme dhe ne duhet të fokusohemi në këtë pikë me shumë kujdes dhe mendim. Nëse lundrimi juaj po krijon përsëri 2 ndalesa në një port detar indian, pastaj tridhjetë ditë Anije turistike Visa turistike indiane nuk do të jetë e vlefshme për turneun tuaj. Nëse rasti ju plotëson, atëherë duhet të aplikoni për një Vizë turistike 1 vjeçare. Mbani në mend se çdo 1 ndalesë do të përfshijë një miratim në port nga stafi i Kufirit të Imigracionit Indian përpara hyrjes tuaj me një vizë indiane në internet (eVisa India). Një gjë e mençur është që ju duhet të dini për itinerarin tuaj të plotë të porteve të mbërritjes së udhëtimit tuaj të afërt dhe të keni informacion të plotë përpara se të filloni udhëtimin tuaj. Ju gjithashtu mund të kontaktoni ndërmjetësin tuaj ose kompaninë e linjës së lundrimit për detaje në lidhje me ndalesat në Indi. Njohja e të gjitha ndalesave tuaja dhe aplikimi për vizën e duhur mund të parandalojë shumë stres gjatë kohës së pushimeve tuaja në Indi. Qeveria indiane kujdeset për mirëqenien e turistëve dhe dëshiron ta bëjë përvojën tuaj sa më të qetë.

Porti: Informacioni Biometrik

Qeveria indiane lejon informacione biometrike nga udhëtarët e anijeve të lundrimit sa herë që vizitojnë Indinë. Megjithatë, kjo metodë po merr disi shumë kohë për pasagjerët e linjës oqeanike, disa prej të cilëve nuk kishin mundësi të shihnin pamjet si rezultat i qëndrimit të tyre në radhë. India ka pezulluar kapjen e të dhënave biometrike për pasagjerët e linjës oqeanike pas natës së Vitit të Ri 2020 dhe investim shtesë është bërë për riparimin e sistemeve dhe softuerit në mënyrë që ata të lëvizin pasagjerët e tyre përmes metodës që është më e shpejtë dhe më e shpejtë.

La Qeveria e Indisë i konsideron turistët e saj në përparësi të parë. Bën një sistem më të lehtë për t'u ndjekur për turistët në mënyrë që ata të mund ta shijojnë mirë gjatë pushimeve të tyre. Gjatë marrjes së saktë Vizë Indiane të kërkosh një lundrim mund të duket konfuze, ndonjëherë është e drejtpërdrejtë dhe e thjeshtë. Ju do të duhet të kontrolloni në portin tuaj Turistike Visa Cruise turistike në Indi për këtë ju duhet shumë kohë, veçanërisht nëse jeni duke bërë check-in për një lundrim që kërkon një vizë me shumë hyrje në Indi. Është më e sigurt të aplikosh për një vizë turistike 1-vjeçare. Viza Turistike 1-vjeçare për Indinë është një vizë me shumë hyrje.

Përndryshe, ju vetëm do të kontrolloni për lundrimet që kanë nevojë për Visa Indian Online, në vend të hyrjes me shumë hyrje. Sido që të jetë, duhet të keni njohuri për itinerarin tuaj dhe cilat porte do të nisë dhe ankorohet lundrimi juaj përpara se të rezervoni eVisa-n tuaj për Indi.

Vizë turistike në Indi për anije lundrimi: Informacione të rëndësishme për pasagjerët

Kur më në fund të keni marrë një vendim për udhëtimin tuaj përmes anijes së lundrimit dhe mbërritjes dhe një Porti Indian, gjëja e parë që duhet të bëni është të mbledhni të gjitha rregullat dhe rregullat ligjore që janë formuluar nga Qeveria Indiane për sigurinë e turistëve. Me këtë njohuri të parë udhëtimi juaj do të bëhet pa stres dhe ju do të shijoni pushimet tuaja pa ndonjë shkelje të ligjeve ose frikë nga gjobat dhe gjobat. Ka disa informacione të rëndësishme për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm para se të udhëtoni, si:

 • Pasagjerët e vendet e pranueshme duhet të aplikojnë minimumin në internet 4 ditë para datës së mbërritjes. Për shembull, nëse po aplikoni më 1 Prill, atëherë do të zgjidhni ardhjen në fillim të 5 Prillit
 • Nëse jeni vonë, atëherë aplikoni Vizë urgjente indiane.
 • Nuk mund të merret nga Mbajtësit e Pasaportave Diplomatike / Zyrtare dhe gjithashtu nuk mund të merret për Mbajtësit e Dokumenteve të Udhëtimit Ndërkombëtar.
 • Nuk mund të merret nga mbajtësit e pasaportave të refugjatëve. Ju duhet një pasaportë e zakonshme.
 • Viza e mbërritjes ju lejon të qëndroni deri në gjashtëdhjetë ditë në shtetin e Indisë pas mbërritjes tuaj.
 • Nuk mund të merret për njerëzit e mbështetur në Pasaportën e Prindit / Bashkëshortit, d.m.th. çdo individ duhet të ketë një pasaportë të veçantë.
 • Pagesa pasi të paraqitet është e pakthyeshme.
 • Aplikantët duhet të mbajnë një kopje të butë ose të letrës së autorizimit të mbërritjes në lidhje me të / saj në kohën e udhëtimit.
 • Detajet biometrike të individit janë kapur detyrimisht në Emigracionin pas mbërritjes në Indi.
 • Vizat turistike në Arrival një herë është lëshuar është jo e zgjatshme, jo e konvertueshme
 • Indian Visa Online (eVisa India) nuk është e vlefshme për të vizituar zonat e mbrojtura / kufizuara dhe kantonmentit ose ushtrisë
 • Vlefshmëria e vizës fillon nga data e lëshimit për një vizë turistike 1 vjeçare.
 • Ju rekomandohet të aplikoni për një Vizë Turistike 1 vjeçare në vend të një Vize Turistike 30 Ditore
 • Vini re se data e fillimit të 30 ditë vizë indiane fillon nga data e mbërritjes, dhe jo nga data e lëshimit, për dallim nga viza turistike 1 vjeçare.
 • Shtetasit e vendeve të prekura nga sëmundje infektive duhet të mbajnë një kartë vaksinimi kundër etheve të verdha në momentin e mbërritjes në Indi, përndryshe, ata do të izolohen për 6 ditë pas mbërritjes në Indi.
 • Ju duhet të lidhni një faqe fillestare të skanuar të pasaportës
 • Do t'ju kërkohet fotografia e fytyrës në format dixhital

Për të përfunduar, Qeveria e Indisë ka ndërmarrë një numër hapash për të lehtësuar Vizën Indiane për udhëtarët e anijeve të lundrimit në një mënyrë të lehtë. Dizajni është bërë në mënyrë që sistemi i bërë për turistët të jetë i lehtë për t’u kuptuar. Pasi të planifikoni të udhëtoni për një aventurë emocionuese, duhet të keni njohuri për ligjet indiane detaje rreth rregullave dhe rregullave të vizave. E gjithë kjo do t'ju ndihmojë të ju bëni të udhëtoni pa stres, së bashku me një udhëtim të kënaqshëm dhe një përvojë të lumtur.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.