A mundet Viza e Indisë të Përtëritet ose Zgjatet - Një udhëzues i plotë

Zgjatja e Vizave Indiane

Qeveria Indiane ka marrë plotësimin e dhënë nga Turizmi në Ekonomia indiane seriozisht, dhe për këtë arsye krijoi klasa të reja të llojeve të vizave të Indisë, dhe e ka bërë të lehtë marrjen e një Visa Indiane në internet (eVisa India). Politika e vizave e Indisë ka evoluar me shpejtësi gjatë vitit me eVisa India (elektronike India Visa Online) duke kulmuar në mekanizmin më të thjeshtë, më të lehtë dhe të sigurt në internet të blerjes së një vize të Indisë për shumicën e shtetasve të huaj. Ekonomia indiane vazhdon të rritet në sektorët e shërbimeve, industriale dhe bujqësore. Turizmi në Indi është një shtyllë kryesore e rritjes. Me qëllim që të jetë më e thjeshtë për të gjithë të huajt që të hyjnë në Indi, Qeveria Indiane prezantoi, (më 27 nëntor 2014) prezantoi Viza e Indisë Online (eVisa India) e cila mund të plotësohet në internet nga shtëpia. Ky autorizim elektronik indian i udhëtimit, i njohur më parë si eTA u bë fillimisht vetëm për qytetarët e dyzet kombësive. Me përgjigjen më të mirë dhe reagimet e favorshme të kësaj politike, më shumë vende u përfshinë në grup. Në kohën e shkrimit të këtij artikulli, 180 vende kanë të drejtë të aplikojnë për një Visa India Online (eVisa India). Referojuni listës së drejtpërdrejtë dhe të përditësuar të vendet e pranueshme për Vizë Indiane Online (eVisa India). Llojet e vizave në Indi mbulon për cilën vizë duhet të aplikoni. Pasi të keni zgjedhur llojin e vizës, kategorinë dhe kohëzgjatjen e saj, mundeni Aplikoni për India Visa në internet nëse bie nën klasën eVisa.

Kjo tabelë përmbledh shkurtimisht llojet e Vizave Indiane pa hyrë në nënkategorinë e secilës Vizë dhe kohëzgjatjen e secilës vizë.

Kategoria e Vizave Indiane Në dispozicion në internet Vizën Indiane si një eVisa India
Viza turistike
Vizë biznesi
Viza mjekësore
Vizita e mjekut vijues
Vizë konferencash
Prodhuesi i vizave të filmit
Viza Studentore
Gazeta Visa
Vizë punësimi
Vizë kërkimore
Viza Misionare
Vizë praktike

Aplikimi Indian Visa online ose eVisa India është në dispozicion nën këto kategori të gjera:

A mund të zgjatet Visa elektronike Online Indian (eVisa India)?

Në këtë kohë, Visa elektronike Online Indian (eVisa India) nuk mund të zgjatet. Procesi është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë të aplikoni për një Visa të re Indiane Online (eVisa India). Pasi të lëshohet kjo Vizë Indiane nuk është e shtrirshme, e mundshme, e transferueshme ose e ndryshueshme.
Elektronike Visa Indian Online (eVisa India) mund të shfrytëzohet për qëllimet e mëposhtme:

 • Udhëtimi juaj është për rekreacion.
 • Udhëtimi juaj është për shikim.
 • Po vini të takoni anëtarët e familjes dhe të afërmit.
 • Ju po vizitoni Indinë për të takuar miq.
 • Ju po merrni pjesë në një Program Yoga / e.
 • Ju po merrni pjesë në një kurs jo më shumë se 6 muaj në kohëzgjatje dhe një kurs që nuk ju jep një diplomë ose certifikatë diplome.
 • Ju po vini një punë vullnetare për kohëzgjatje deri në 1 muaj.
 • Qëllimi i vizitës suaj për të ngritur një kompleks Industrial.
 • Ju po vini të filloni, ndërmjetësoni, përfundoni ose vazhdoni me një sipërmarrje biznesi.
 • Vizita juaj është për shitjen e një artikulli ose shërbimi ose produkti në Indi.
 • Kërkoni një produkt ose shërbim nga Indian dhe synoni të blini ose blini ose blini diçka nga India.
 • Ju dëshironi të angazhoheni në veprimtari tregtare.
 • Ju duhet të punësoni staf ose fuqi punëtore nga India.
 • Ju po merrni pjesë në ekspozita ose panaire tregtare, shfaqje tregtare, samite biznesi ose një konferencë biznesi.
 • Ju po veproni si ekspert ose specialist për një projekt të ri ose në vazhdim në Indi.
 • Ju dëshironi të zhvilloni turne në Indi.
 • Ju keni një ligjëratë / s për të ofruar në vizitën tuaj.
 • Ju po vini për Mjekim Mjekësor ose pacientin shoqërues që po vjen për një trajtim mjekësor.

Viza elektronike Indiane në internet (eVisa India) ju lejon të hyni në Indi përmes 2 mënyrat e transportit, ajror dhe detar. Nuk ju lejohet të hyni në Indi përmes rrugës ose trenit me këtë lloj vize. Gjithashtu, ju mund të përdorni ndonjë nga India Visa i autorizoi portet e hyrjes për të hyrë në vend.

Whatfarë kufizimi tjetër duhet të jem i vetëdijshëm përveç asaj elektronike Visa Indiane elektronike (eVisa India) nuk mund të zgjatet?

Pasi të miratohet elektronike Visa India Online (eVisa India), ju keni lirinë të udhëtoni dhe të eksploroni të gjitha shtetet dhe territoret e bashkimit të Indisë. Nuk ka asnjë kufizim atje ku mund të udhëtoni. Ekzistojnë kufizimet e mëposhtme.

 1. Nëse po vini për një vizë biznesi, atëherë duhet të keni një vizë eBiznesi dhe jo Vizë Turistike, nëse posedoni një vizë turistike indiane, atëherë nuk duhet të angazhoheni në tregti, industriale, rekrutimi i fuqisë punëtore dhe aktivitetet e dobishme monetare. Me fjale te tjera, ju NUK duhet të përzieni qëllimet, duhet të aplikoni për një Vizë Turistike dhe Vizë Afariste veçmas nëse qëllimi juaj është të vini për të dy aktivitetet.
 2. Nëse qëllimi i vizitës suaj është për arsye mjekësore, atëherë nuk mund të sillni më shumë se 2 Mjekësi me ju.
 3. ju nuk mund të hyjë në zona të mbrojtura në elektronike Visa Online India (eVisa India)
 4. Ju mund të hyni në Indi për një periudhë të qëndrimi maksimal prej 180 ditësh në këtë Vizë Indiane.

Për sa kohë mund të qëndroj në Indi me Indinë eVisa nëse nuk mund të rinovoj Vizën Indiane?

Kohëzgjatja për të cilën mund të qëndroni në Indi varet nga disa faktorë, duke përfshirë por jo të kufizuar në:

 1. Kohëzgjatja e vizave turistike indiane të zgjedhura për qëllime turizmi, 30 ditë, 1 vit ose 5 vjet.
  • 30 ditë viza turistike indiane është një vizë e dyfishtë hyrëse.
  • Vizat turistike 1 vjeçare dhe 5 vjeçare indiane janë viza të shumta hyrëse.
 2. India Visa Business Visa është për një kohëzgjatje fikse prej 1 viti. Shtë një vizë e shumëfishtë hyrëse
 3. Viza Mjekësore Indiane është e vlefshme për 60 ditë; është një Vizë e Hyrjes së Shumëfishtë.
 4. Kombësia, disa kombësive u lejohet qëndrimi i vazhdueshëm maksimal 90 ditë. Shtetësive të mëposhtme lejohen 180 ditë qëndrimi të vazhdueshëm në Indi në elektronikën elektronike Visa Online (eVisa India).
  • SHBA
  • Mbretëria e Bashkuar
  • Kanada dhe
  • Japoni
 5. Vizitat e mëparshme në Indi.

Viza elektronike indiane 30 ditore (eVisa India) është mjaft konfuze për udhëtarët në Indi. Kjo vizë indiane ka një datë skadimi të përmendur në të, e cila në fakt është data e skadencës për hyrjen në Indi. Kur bën Skaduar Viza Indiane 30 Dite ofron udhëzime për këtë temë. Viza elektronike Indiane (eVisa India) e mbuluar këtu NUK janë të zgjerueshme ose të rinovueshme. eVisa India janë e vlefshme për një periudhë të caktuar kohëzgjatjeje ndryshe nga vizat e punës, studentit apo qëndrimit.

Aplikimi për Visa Indian në internet (eVisa India) në Indi është një proces i drejtpërdrejtë. Pothuajse të gjitha kombësitë (180 në vitin 2020) kanë të drejtë të aplikojnë në internet. Vetëm disa detaje themelore kërkohen për të përfunduar procesin si të dhënat tuaja personale, detajet e pasaportës. Keni nevojë për një adresë të vlefshme emaili dhe mënyra e pagesës. Ju nuk keni nevojë të vizitoni Ambasadën Indiane ose Komisionin e Lartë Indian në ndonjë fazë të procesit. Procesi i Aplikimit të Vizave Indiane udhëzuesi e mbulon këtë temë në detaje.

Po sikur të humbasë pasaportën, por Visa ime Indiane (eVisa India) është akoma e vlefshme?

Nëse e keni humbur pasaportën, atëherë duhet të aplikoni përsëri për Visa Indiane. Gjithashtu, kur aplikoni për elektronike Visa Indiane (eVisa India) mund t'ju kërkohet të ofroni një dëshmi të raportit policor për pasaportën e humbur.

A ka detaje të tjera për të cilat duhet të jem i vetëdijshëm përpara se të aplikoj për një Visa elektronike Visa në internet (eVisa India)?

Juaj pasaporta duhet të jetë e vlefshme për 6 muaj, nga data e hyrjes në Indi. Ju duhet të aplikoni për një vizë më të gjatë të Indisë, të aplikoni për një vizë indiane 1-vjeçare nëse udhëtimi juaj është afër 3 javësh, përndryshe ju mund të pësoni gjobë, gjobë ose tarifë në momentin e daljes në rast se diçka e paplanifikuar ka ndodhur gjatë vizitës tuaj.

Nëse qëndroni gjatë në Indi, atëherë mund t'ju ndalohet të hyni në Indi ose vende të tjera sepse keni shkelur ligjin. Planifikoni datat tuaja për Aplikimin për Vizë Indiane paraprakisht dhe kontrolloni vlefshmërinë e pasaportës suaj. 

Nëse akoma keni dyshime, mundeni Na Kontaktoni dhe Tavolina e Ndihmës tonë ju jeni në gjendje t'ju ndihmojmë në pyetjet tuaja.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.