Kërkesat për fotografi për viza në Indi

Sfond

Duhet të jeni të vetëdijshëm që marrja e një Vize Indiane në internet (eVisa India) kërkon një grup dokumentet mbështetëse. Këto dokumente janë të ndryshme në varësi të Lloji i vizave indiane po aplikoni

Nëse po aplikoni për një Visa Indiane në internet (eVisa India) në këtë faqe interneti, atëherë të gjitha dokumentet që duhet të siguroni kërkohen vetëm në kopje të buta, nuk ka kërkesë për të dërguar dokumentet fizikisht në ndonjë zyrë ose vendndodhje fizike. Vetëm PDF, JPG, PNG, GIF, TIFF ose ndonjë format tjetër skedari kërkohet të ngarkohet nga ju në këtë faqe interneti ose të dërgohet me email nëse nuk jeni në gjendje të ngarkoni. Ju mund ta dërgoni me email dokumentin duke përdorur Na Kontaktoni formë.

Ju mund të bëni fotografi të tilla të dokumenteve tuaja duke përdorur një telefon celular, tabletë, PC, skanues profesional ose kamerë.

Ky udhëzues do t'ju përcjellë kërkesat e fotografisë për vizën e Indisë dhe specifikimet e fotografisë për vizën e Indisë të fytyrës suaj për aplikacionin në internet të Vizës Indiane për të cilën po aplikoni. Nëse është Viza eTuristike e Indisë, Visa eMedical e Indisë or Visa eBusiness e Indisë, të gjitha këto Viza Indiane në internet (eVisa India) kërkojnë fotografi të përbashkëta të fytyrës.

Kërkesat e Vizave për Indinë në Indi

Ky udhëzues do t'ju ofrojë të gjitha udhëzimet për të përmbushur specifikimet e fotografive për Vizën tuaj Indi.
Shënim: Fotografia në dokumentin tuaj të Pasaportës nuk është e njëjtë me Foto Vizën tuaj Indiane. NUK merrni fotografinë nga pasaporta juaj.

Keni nevojë për një foto për aplikacionin Indian Visa?

Po, të gjitha llojet e aplikacionit Visa Indian të paraqitur në internet kërkojnë një fotografi në fytyrë. Pavarësisht nga qëllimi i vizitës, biznesi, mjekësia, turistike, konferenca, fotografia në fytyrë është një kërkesë e detyrueshme për të gjitha vizat indiane të mbushura në internet.

Typefarë lloj fotografie kërkohet për Indian Visa në internet (eVisa India)?

Fotografia e fytyrës tuaj duhet të jetë e qartë, e lexueshme dhe jo e paqartë. Zyrtari i imigracionit në kufi duhet të jetë në gjendje të identifikojë një person. Të gjitha tiparet në fytyrën tuaj, flokët dhe shenjat e lëkurës duhet të jenë të dukshme për t'ju identifikuar qartë nga të tjerët.

Cila është madhësia e fotografisë Indian Visa?

Qeveria e Indisë kërkon që fotografia e fytyrës tuaj për Indian Visa në internet duhet të jetë së paku 350 pixel me 350 pixel në lartësi dhe gjerësi. Kjo kërkesë është e detyrueshme për aplikimin tuaj. Kjo përkthehet përafërsisht 2 inç

Specifikimi i fotove

Shënim: Fytyra mbulon 50-60% të zonës në këtë fotografi.

Si mund të shtypni madhësinë e fotografisë Visa Indian 2x2?

Ju nuk keni nevojë të printoni fotografinë tuaj për vizën indiane, ju duhet vetëm ta merrni foton nga telefoni juaj celular, kompjuteri, tableti ose kamera dhe ta ngarkoni atë në internet. Nëse nuk jeni në gjendje ta ngarkoni atë në internet, mund të na dërgohet edhe me email. 2x2 i referohet 2 inç në lartësi dhe 2 inç në gjerësi. Kjo është një masë e vjetëruar tani për aplikimet për Viza të Indisë me bazë letre. Për aplikimet online kjo kërkesë nuk zbatohet.

Si e ngarkoni foton tuaj të pasaportës?

Pasi të keni përgjigjur pyetjeve që kanë të bëjnë me aplikimin tuaj dhe të keni bërë pagesa, do t'ju dërgohet një lidhje për të ngarkuar fotografinë tuaj. Ju klikoni në butonin "shfletoni" dhe ngarkoni fotografinë e fytyrës tuaj për aplikacionin tuaj India Visa në internet (eVisa India).

Cila duhet të jetë madhësia e fotografisë / fotografisë për aplikimin Indian Visa?

Nëse po planifikoni të ngarkoni skedarin në këtë faqe interneti, atëherë madhësia e paracaktuar e lejuar për fotografinë tuaj të fytyrës për aplikacionin në internet të India Visa (eVisa India) është 1 Mb (Megabajt). Sidoqoftë, nëse fotografia juaj është më e madhe se kjo madhësi, atëherë mund ta dërgoni të njëjtën email në tryezën tonë të ndihmës duke përdorur formularin Na Kontaktoni [LINDJA INTERNAL TE https://www.indiavisa-online.org/home/contactus]

A duhet të vizitoj një fotograf profesionist për një foto të vizave indiane?

Jo, nuk keni nevojë të vizitoni një fotograf profesional për aplikacionin tuaj online Visa India Visa (eVisa India), tryeza jonë e ndihmës mund të ndryshojë siç duhet foton sipas kërkesave të Zyrtarëve të Emigracionit. Ky është një përfitim shtesë i aplikimit për një Visa India Visa në internet sesa në format letre / konvencionale.

Si mund ta kontrolloj madhësinë e fotografisë sime se është më pak se 1 Mb (Megabyte) përpara se ta ngarkoj në këtë uebfaqe për Indian Visa në internet (eVisa India)?

Nëse jeni duke përdorur një PC, atëherë mund të klikoni me të djathtën mbi figurën dhe të klikoni në Properties.

Karakteristikat e fotos

Pastaj mund të kontrolloni madhësinë në PC tuaj nga Tab General.

Karakteristikat e fotografisë - madhësia

Si duhet të duket fotografia / fotografia ime nëse unë vish çallmën ose shallin e kokës për aplikacionin tim në internet India Visa (eVisa India)?

Ju lutemi shikoni fotografitë e mostrës më poshtë për udhëzime në lidhje me çallmën, burakun, shallin e kokës ose ndonjë kokë tjetër që mbulon për arsye fetare.

A mund ta fotografoj fytyrën time të veshur spektakle ose syze për aplikimin Indian Visa (eVisa India)?

Po, mund të vishni syze ose syze, por rekomandohet që t’i hiqni ato sepse drita nga kamera mund t’ju ​​fshehë sytë. Kjo mund të rezultojë në qoftë Zyrtarët e Emigracionit nga zyra e Qeverisë së Indisë përsëri duke kërkuar përsëri ngarkimin e fotografisë së fytyrës tuaj ose në disa raste mund të refuzojnë aplikacionin tuaj sipas gjykimit të tyre. Prandaj, ju rekomandojmë që të hiqni syzet, pasi përmirëson shanset për miratimin e aplikimit.

Specifikimet e Vizave të Indisë në Indi - Udhëzues Visual

Mënyra e Portretit dhe Jo Peizazhi - Kërkesa për Fotografi për Vizë India

Modaliteti i portretit

Dritë uniforme dhe pa hije - Kërkesa për fotografi për viza në Indi

Dritë uniforme e fotografisë

Tonet normale dhe JO me ngjyra - Kërkesa për Visa Indi për Indi

Tonet normale të fotografisë

NUK përdorni softuer për redaktimin e fotografive - Kërkesa për Visa India Visa

Foto e fytyrës

Fotografia NUK duhet të jetë e paqartë - Kërkesa për Visa India Visa

Foto e qartë

NUK përdorni softuer për redaktimin e fotografive - Kërkesa për Visa India Visa

Asnjë redaktim i fotos

Keni sfond të thjeshtë dhe NUK sfond të ndërlikuar - Kërkesa për Visa Indi për Indi

Sfond i thjeshtë i fotografive

Modelet e veshjeve të thjeshta - Kërkesa për fotografi për viza në Indi

Rroba të zakonshme me foto

Duhet të ketë vetëm Ju dhe askush tjetër - Kërkesa për Visa Indi India

Foto solo

Pamje frontale e fytyrës - Kërkesa për Fotografi Vizë India

Foto Fytyra e përparme

Sytë hapen dhe gojë të mbyllur - Kërkesa për Fotografi për Vizë të Indisë

Sytë e fotografive të hapura

Të gjitha tiparet e fytyrës duhet të jenë qartë të dukshme, flokët të prapambetur - Kërkesa për Vizë Indi India

Fytyrë e qartë

Fytyra duhet të jetë në mes - Kërkesa për fotografi për viza në Indi

Fytyra e fotos në mes

Kapelet NUK lejohen, as nuk janë hije Dielli - Kërkesa për Visa India Visa

Foto Nuk ka kapele

Asnjë Flash / shkëlqim / dritë në gota, sytë duhet të tregojnë qartë - Kërkesa për Visa India Vota

Foto pa blic

Trego vijën e flokëve dhe mjekrën nëse mbulon kokën - Kërkesa për Foto Vizë India

Trego foto

Kërkesat për fotografi për viza në Indi - Udhëzues i plotë

 • E rëndësishme: Një fotografi ose skanim i fotografisë së pasaportës suaj të tanishme nuk do të pranohet
 • Fotografia që ju ofroni për Aplikimin tuaj për Vizë në Indi duhet të jetë e qartë.
 • Cilësia e tonit të fotografisë duhet të jetë e vazhdueshme e fotografisë së fytyrës tuaj që mbështet aplikimin tuaj
 • Aplikimi për Vizë India që filloi në internet kërkon që ju të siguroni fotografi të fytyrës tuaj të plotë
 • Pamja e fytyrës tuaj për Aplikimin për Vizat e Indisë duhet të jetë fytyra ballore, jo të paraqitet anësore e pjerrët
 • Ju duhet të mbani sytë hapur dhe jo gjysëm të mbyllur për aplikimin në internet Visa Indian (eVisa India)
 • Fotografia juaj duhet të ketë kokë të qartë, koka juaj e plotë deri në fund të mjekrës tuaj duhet të jetë e dukshme në fotografinë tuaj
 • Koka juaj duhet të jetë e përqendruar brenda kornizës për Aplikimin tuaj Vizave Indiane në internet
 • Vendndodhja e figurës duhet të ketë një ngjyrë të vetme, mundësisht të bardhë ose të bardhë të thjeshtë.
 • Nëse fotografoni fytyrën tuaj me një sfond kompleks si rruga, kuzhina, peizazhi, atëherë do të skualifikohet.
 • Shmangni hijet në fytyrën tuaj ose në sfondin e aplikacionit tuaj Visa Indian.
 • Ju nuk duhet të vishni, kapak, kapele ose ndonjë shall, mbulesë koke, përveçse për arsye fetare. Jo se në këtë rast tiparet e fytyrës tuaj, dhe ballin deri në fund të mjekrës duhet të jenë qartë të dukshme.
 • Kur bëni fotografinë, ju lutemi mbani shprehjen në fytyrë sa më natyrale që të jetë e mundur, domethënë mos buzëqeshni, fryheni ose keni shprehje që shtrembërojnë pamjen natyrale.
 • Fotografia nuk duhet të jetë e saktë, por e preferueshme më shumë se 350 pikselë në lartësi dhe 350 pikselë në gjerësi. (përafërsisht 2 inç nga 2 inç)
 • Fytyra duhet të mbulohet rreth 60-70% të zonës së fotografisë
 • Kërkesat e fotografisë India Visa për mandatin që fotografia të sigurojë veshët, qafën dhe shpatullat të jenë qartë të dukshme
 • Kërkesat për fotografi të vizave në Indi gjithashtu përcaktojnë që sfondi duhet të jetë i bardhë ose i bardhë, pa kufij me rroba me ngjyra të kundërta (jo rroba të bardha)
 • Fotografitë me prejardhje të errët, të zënë ose me model nuk do të pranohen për Vizën tuaj Indiane
 • Koka duhet të jetë e përqendruar dhe në fokus
 • Fotografia duhet të jetë pa syze.
 • Nëse vishni shallin e kokës / fytyrës, ju lutemi siguroni që kufiri i flokëve në kokë dhe kufiri i mjekrës po tregohet qartë
 • Koka e aplikuesit, përfshirë fytyrën dhe flokët, duhet të tregohet nga kurora e kokës deri në majë të mjekrës
 • Ju lutemi ngarkoni një skedar JPG, PNG ose PDF
 • Nëse keni një format skedari përveç më lart, ju lutemi na dërgoni me email duke përdorur formularin e kontaktit.

Klikoni këtu për të parë Kërkesat e Pasaportës së Vizave në Indi.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.