Cilat lloje të vizave indiane janë në dispozicion

Llojet e vizave indiane

Qeveria Indiane ka sjellë ndryshime domethënëse në politikën e saj të Vizave që nga Shtatori 2019. Opsionet në dispozicion të vizitorëve për India Visa janë të bezdisshme për shkak të opsioneve të shumta të mbivendosjes për të njëjtin qëllim.

Kjo temë përfshin llojet kryesore të Vizës për Indinë të disponueshme për udhëtarët.

Viza turistike indiane (India eVisa)

Viza turistike për Indi është në dispozicion për ata vizitorë që synojnë të vizitojnë Indinë për jo më shumë se 180 ditë në të njëjtën kohë.

Ky lloj vize indiane është i disponueshëm për qëllime të tilla si programi Yoga, kurse afatshkurtra që nuk përfshijnë marrjen e një diplome ose diplome, ose punë vullnetare deri në 1 muaj. Viza turistike për Indinë gjithashtu lejon takime me të afërmit dhe pamjet.

Ekzistojnë disa opsione të kësaj vize turistike indiane në dispozicion të vizitorëve për sa i përket kohëzgjatjes tani. Është i disponueshëm në 3 kohëzgjatje që nga viti 2020, vlefshmëri 30 ditore, 1 vit dhe 5 vjeçare. Dikur kishte një vizë 60 ditore për në Indi para vitit 2020, por që atëherë ajo është çmontuar. Vlefshmëria e vizës 30 ditore të Indisë është subjekt i një konfuzioni. Ju mund të lexoni për sqarime në lidhje me këtë temë këtu.

Viza Turistike në Indi është në dispozicion si përmes Komisionit të Lartë Indian, por edhe Online në këtë faqe interneti të quajtur eVisa India. Ju duhet të aplikoni për një eVisa India nëse keni qasje në kompjuter, një kartë debiti / krediti ose llogari Paypal dhe qasje në email. Methodshtë metoda më e besueshme, e besueshme, më e sigurt dhe e shpejtë e përftimit India Visa në internet.

Me pak fjalë, preferoni të aplikoni për India eVisa për vizitë në Ambasadë ose Komisionin e Lartë të Indisë.

Vlefshmëria: Viza indiane për turistike që është për 30 ditë, lejohet hyrje e dyfishtë (2 hyrje). Viza Indiane për 1 vit dhe 5 vjet për qëllime turistike është një Vizë e shumëfishtë.

Viza e Biznesit Indian (eVisa India)

Viza e Biznesit për Indinë lejon që vizitori të përfshihet në aktivitete biznesi gjatë vizitës së tyre në Indi.

Kjo vizë lejon që udhëtarët të përfshihen në aktivitetet e mëposhtme.

 • Për t'u angazhuar në shitje / blerje ose tregti.
 • Për të marrë pjesë në takime teknike / afariste.
 • Për të ngritur sipërmarrje industriale / afariste.
 • Për të kryer turne.
 • Për të dhënë leksione / a.
 • Për të rekrutuar fuqi punëtore.
 • Për të marrë pjesë në ekspozita ose panaire të biznesit / tregtisë.
 • Të veprojë si ekspert / specialist në lidhje me një projekt në vazhdim.

Kjo Visa është gjithashtu në dispozicion në internet në eVisa India përmes kësaj faqe interneti. Përdoruesit inkurajohen të aplikojnë në internet për këtë Visa të Indisë në internet në vend se të vizitojnë Ambasadën Indiane ose Komisionin e Lartë Indian për lehtësi, siguri dhe siguri.

Vlefshmëria: Viza Indiane për Biznes është e vlefshme për 1 vit dhe lejohen hyrje të shumta.

Viza Mjekësore Indiane (India eVisa)

Kjo Vizë në Indi lejon që udhëtarët të përfshihen në trajtimin mjekësor për veten e tyre. Ekziston një vizë plotësuese që lidhet me këtë të quajtur Vizitë Mjekësore Mjekësore për Indinë. Të dyja këto Vizave Indiane janë në dispozicion në internet si eVisa India përmes kësaj faqe në internet.

Vlefshmëria: Viza Indiane për qëllime mjekësore është e vlefshme për 60 ditë dhe lejohet hyrja Triple (3 hyrje).

Të gjithë ata që udhëtojnë për në Indi me një eVisa India u kërkohet të hyjnë në vend përmes 28 porteve të përcaktuara të hyrjes. Sidoqoftë, ata mund të dalin nga ndonjë prej Postave të Autorizuara të Kontrollit të Emigracionit (ICP) në Indi.

Lista e 28 Aeroporteve të autorizuara për ulje dhe 5 porteve në Indi:

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Kannur
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam

Ose këto porte portative të përcaktuara:

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

EVisa indiane është e vlefshme për hyrje nga grupi i kufizuar i aeroporteve dhe porteve. Referojuni listës më të fundit këtu.

Viza e Indisë në Ardhje

Viza në Arritje

India Visa On Arrival lejon anëtarët e vendeve reciproke të vijnë në Indi 2 herë në vit. Ju duhet të kontrolloni me marrëveshjet më të fundit reciproke të Qeverisë Indiane nëse vendi juaj i origjinës kualifikohet për vizë në mbërritje.

Ekziston një kufizim i Vizës Indiane për Arritjen, pasi kufizohet vetëm për 60 ditë. Ajo është e kufizuar gjithashtu në disa aeroporte të tilla si Nju Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Hyderabad dhe Bengaluru. Qytetarët e huaj inkurajohen të bëjnë kërkesë për një eVisa Indi në vend se të ndryshoni kërkesat e Vizës Indiane të Ardhjes.

Problemet e njohura me Visa On Arrival janë:

 • Vetëm 2 Vendet që nga viti 2020 u lejuan të kishin Vizë të Indisë gjatë mbërritjes, duhet të kontrolloni në momentin e aplikimit nëse vendi juaj është në listë.
 • Ju duhet të kontrolloni për udhëzimet dhe kërkesat më të fundit për India Visa On Arrival.
 • Rritja e studimit është për udhëtarët pasi është një lloj arcane dhe jo shumë i njohur i vizave për Indinë
 • Udhëtari do të detyrohet të mbaj monedhën Indiane dhe të paguajë para në kufi, duke e bërë atë më tej të papërshtatshëm.

Indi e rregullt / viza e letrës

Kjo vizë është për shtetasit pakistanez dhe për ata që kanë kërkesa komplekse ose qëndrojnë përtej 180 ditëve në Indi. Kjo eVisa Indiane kërkon vizitë fizike në Ambasadën Indiane / Komisionin e Lartë Indian dhe është një proces aplikimi i gjatë. Procesi përfshin shkarkimin e një aplikacioni, printimin në letër, plotësimin e tij, caktimin e një takimi në ambasadë, krijimin e një profili, vizitën në ambasadë, marrjen e shtypjes së gishtit, kryerjen e një interviste, sigurimin e pasaportës tuaj dhe marrjen e saj me korrier.

Lista e dokumentacionit është gjithashtu mjaft e madhe për sa i përket kërkesave të miratimit. Për dallim nga Visa Indiane në internet (eVisa India), procesi nuk mund të përfundojë në internet dhe Visa Indian nuk do të merret me Email.

Lloje të tjera të Vizave Indiane

Nëse po vini për një Mision Diplomatik në një mision të KB ose Pasaporta Diplomatike atëherë duhet të aplikoni për një vizë diplomatike.

Krijuesit e filmave dhe gazetarët që vijnë për punë në Indi duhet të aplikojnë për Vizën Indiane për profesionet e tyre përkatëse, Vizën e Filmit në Indi dhe Gazetën Visa në Indi.

Nëse jeni duke kërkuar punësim afatgjatë në Indi, atëherë duhet të aplikoni për një vizë punësimi në Indi.

Indian Visa ofrohet gjithashtu për punën Misionare, aktivitetet e alpinizmit dhe Vizën Studentore që vijnë për studime afatgjata.

Ekziston edhe një Vizë Kërkimore për Indinë e cila u lëshohet profesorëve dhe studiuesve që synojnë të kryejnë punë të lidhura me kërkime.

Këto lloje të vizave indiane përveç eVisa India kërkojnë miratim nga zyra të ndryshme, Departamenti i Arsimit, Ministria e Burimeve Njerëzore në varësi të llojit të Vizës së Indisë dhe mund të duhen deri në 3 muaj për t'u dhënë.

Cilin tip vizash duhet të merrni / duhet të aplikoni?

Ndër të gjitha llojet e vizave të Indisë, eVisa është më e lehtë për të marrë nga shtëpia / zyra juaj pa ndonjë vizitë personale në Ambasadën Indiane. Kështu që, nëse po planifikoni një udhëtim për qëndrim të shkurtër ose deri në 180 ditë, atëherë eVisa India është më e përshtatshme dhe e preferuara nga të gjitha llojet që mund të merrni. Qeveria e Indisë inkurajon përdorimin e eVisa indiane.

Për më shumë përgjigje dhe informacion klikoni Pyetjet e bëra më shpesh.


Sigurohuni që keni kontrolluar pranueshmërinë për eVisa tuaj në Indi.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.