Fundi i COVID për industrinë turistike indiane

Viza Turistike Indiane do të hapet - Taj Mahal

Qeveria indiane më në fund po hap kufirin për Vizë turistike indiane dhe tani turistët globalë nga E pranueshme për vizë në Indi vendet mund të aplikojnë për Vizë Turistike Indiane në vitin 2021 pasi gati 80% e vendit është e vaksinuar.

Pas protokollit COVID, Viza Indiane është ndaluar për gati dy vjet. Fluturimet ndërkombëtare tashmë kanë filluar funksionimin në Indi dhe presin lehtësimin e kufizimit të COVID. Vetëm në shtator 2021 Viza e Biznesit Indian Viza Mjekësore Indiane kanë qenë funksionale për biznesin dhe turizmin shëndetësor për Indinë. Industria e rekreacionit ka marrë goditjen më të madhe nga të gjitha industritë, veçanërisht hotelet, guidat dhe restorantet në Indi.

Marrëveshjet e flluskave të ajrit

Për momentin India ka aranzhime të Flluskave Ajrore me disa vende, Kufizimet filloi në Mars 2020, Fluturimet ndërkombëtare charter frekuentojnë vende si Goa dhe Mumbai për të sjellë turistë në Indi. Palët e interesuara të Industrisë së Turizmit në Indi i kanë bërë një lutje Qeverisë për të hapur kufijtë. 

Rekord i ri i Taj Mahal

Më 4 tetor 2021 a u thye rekord i ri për dy vjet vizitorë maksimalë në Taj Mahal. Kontrolloni tonë udhëzues për turistët në Agra. Ky rekord është bërë pavarësisht faktit se turistët e huaj ende nuk kanë marrë pjesë në Vizitë.

Aplikimi i Vizave Indiane do të lejojë të huajt nga mbi 1808 vende të aplikojnë për Vizë Turistike Indiane në vitin 2021 duke i dhënë fund thatësirës për industrinë e turizmit të Indisë. India është shtëpia e numrit të gjashtë më të lartë të vendeve të trashëgimisë botërore duke ofruar një pasqyrë të pashembullt në historinë njerëzore dhe sixhade të civilizimit. Lexoni Sitet e Trashëgimisë së UNESCO-s në Indi për më shumë informacion.

Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBAKanadëFrancëZelanda e ReAustraliGjermaniSuediDanimarkëZvicërItaliSingaporeMbretëria e Bashkuar, kanë të drejtë për Indian Visa Online (eVisa India) përfshirë vizitat në plazhet e Indisë me vizë turistike. Banor i mbi 180 vendeve të cilësisë për Visa Indian Online (eVisa India) si për Kualifikimi i Vizave Indiane dhe aplikoni Vizën Indiane Online Online të ofruar nga Qeveria e Indisë.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Visa për Indi (eVisa India), ju mund të aplikoni për Visa Indian Online këtu dhe nëse keni nevojë për ndonjë nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni ndonjë sqarim duhet të kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.