Мора да ги видите туристичките места во Делхи за сопствениците на индиски визи

Како главен град на Индија, Делхи има интересна историја и е жигосан низ целиот град. Од Ера на Мугал до колонијалното време до денес, како овој град да е врежан со слоеви по слоеви од историјата. Секое место во Делхи има приказна за раскажување, секое раскажува различна и разновидна приказна, и тоа е она што го прави толку популарно меѓу туристите во Индија. Некои места во Делхи се доста популарни туристички атракции и повеќето меѓународни патници кои ги посетуваат Индија и Делхи особено се погрижуваат да ги посетат тие места, а исто така има и места кои не се толку популарни или добро познати, но подеднакво вредат да се видат. Ова е компилација од сите такви места во Делхи што апсолутно мора да го видите ако планирате специјално да ги посетите Индија и Делхи.

Можеби ќе пристигнете понатаму Индиска туристичка виза, Индиска медицинска виза or Индиска деловна виза, процесот за кој е целосно онлајн сега преку Формулар за апликација за индиска виза преку Интернет.

Мора да видите места во Делхи за Туристите

1. Гробот на Сафдарјунг

ИНДИЈА ВИЗА САФДАРJУНГ ТОМБ ДЕЛХИ

Последниот монументален гроб од ваков вид некогаш направен во Делхи, Гробницата на Сафдарјунг, со својот неверојатен архитектонски стил на Могал, е составена од темноцрвено-кафеав песочник украсен со некој бел дизајн и бела мермерна купола која изгледа впечатливо наспроти црвено. Изграден како затворена градина, слично како гробот на Хумајун, тој е опкружен со огромна градина направена во стилот на Чарбаг, поделена на 4 плоштади, пешачки патеки и водни канали. Главната атракција на гробницата е сложено дизајнираниот мавзолеј од бел мермер внатре, иако вистинските гробови на Сафдарјунг и неговата сопруга се во подземна комора. Во внатрешноста на споменикот има и неколку простории и библиотека. Градината гробница е прекрасна со сиот свој антички и рустикален шарм, а споменикот изгледа спектакуларно на позадината на синото небо. Можеби ќе ви треба најмалку еден час за да ја видите гробницата во целост, но ќе биде еден час добро поминат.

2. Гробот на Хумајун

ИНДИЈА ВИЗА ХУМАУН ТОМБ ДЕЛХИ

A Светско наследство на УНЕСКО денес, гробот на Хумајун беше инспирација за гробот на Сафдарјунг и несомнено е поголем од 2. Всушност, тоа беше Првиот гробен гроб на Индија и го инспирираше и Таџ Махал. Изграден од персиски и индиски занаетчии заедно, започна нова ера за исламската архитектура. И тој е опкружен со прекрасен Чарбаг и канали. Стои на врвот на широка тераса, споменикот има импозантна структура со огромна купола украсена со бели керамички плочки. Големината на неговиот дизајн и архитектура е неспоредлива никаде на друго место во Делхи. И фасцинантен факт за тоа е дека ги има над 150 Во него се закопани членовите на семејството Могал. Гробницата се наоѓа и во близина на храмот на 14th век суфиски светец, хазрети Низамудин Аулија, и е опкружен со други помали средновековни исламски градби. Доказ за занаетот на градителите на Могал, едноставно не можете да го посетите Делхи без да ја посетите оваа гробница.

3. Храмот на Лотус

Лотус-Храмот-Парк-Бахаи-Храмот-Делхи ИНДИЈА ВИЗА

Ова е еден од најинтересните храмови во Делхи. Изграден од верата Бахаи, тој е а Куќа на поклони Бахаи кој е простор отворен за собирање и обожавање на луѓето од сите религии. Овде може да се читаат свети текстови од која било религија и да се пеат молитви. Тоа е демократизирачко место за богослужба, прилично уникатен концепт. Тоа е, исто така, неверојатно убаво архитектонско дело, направено во облик на цвет, особено лотос, со кластери од структури слични на ливчиња составени од мермер. Внатрешноста на храмот е исто така блескава со светлина што влегува низ решетките како простори помеѓу секоја структура слична на ливчиња. Храмот има и езерца и градини што го опкружуваат однадвор, а има и информативен центар. Храмот Лотус исто така има освоено неколку награди за својата архитектура. Дефинитивно е место кое не треба да го пропуштите искуството да го видите лично.

4. Аграсен Ки Баоли

Аграсен Ки Баоли Ново_Дели, индиска виза

Уште еден интересен споменик во Делхи, ова антички чекор добро е познат поради многу причини. Иако бунарот е прилично сув овие денови, имало многу такви водени храмови и храмови со чекори изградени во античко време. Нема официјални историски записи за да се покаже од кого бил изграден, но легендата вели дека токму кралот Аграсен го изградил Баоли, а потоа бил повторно изграден од Туглаците за време на султанатот во Делхи во 14th век. Баоли значи „чекори“ на хинди, а споменикот има 108 од оние изградени на 3 нивоа со заоблени ниши околу скалите. Популарно е по тоа што е прикажано во филмови и поради урбаната легенда дека е опседната ноќе. Тоа е место кое не е како кое било друго и не би сакале да го напуштите Делхи без да ја видите неговата мистична и мачна убавина.

5. Дили Хаат

ДИЛИ ХАТ, Индијанска виза

Не треба да се ограничувате на споменици и храмови кога го посетувате Делхи, туку и да ја искусите денешната култура на Делхи. Ова е огромен пазар во Делхи на кој има ракотворби од цела Индија. Занаетчии од широки и различни места во Индија доаѓаат тука за да ги продадат своите автентични стоки по разумни цени, помагајќи им да останат економски и да им помогнат Индиски ракотворби да процвета во време кога масовно произведените и машински произведените стоки се норма инаку. Пазарот има амбиент на селски пазар или традиционален рурален Хаат што ја зголемува автентичноста на искуството. Тука е достапна и вкусна локална храна од сите краеви на земјата. Навистина го прикажува богатството на индиската култура и не би зажалиле да ја посетите.

Џајпур е исто така блиску до Њу Делхи. Ако пристигнувате со индиска виза (eVisa India), тогаш можете да ја искористите неговата близина до Њу Делхи. Покривме места за посета во ipајпур.


Сите овие места се задолжителни за секој турист што ја посетува Индија и неговиот главен град Делхи. Ако планирате да ја посетите Индија, можете да аплицирате за Индиска виза на Интернет токму тука и ако ви треба некаква помош или барате какви било појаснувања, треба да контактирате Водич за визи за Индија за поддршка и водство.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.