Туристички атракции во Калкута за сопственици на индиски визи

Колката има историски важни места. Доаѓате во индиска туристичка виза? Ги составивме најдобрите места за посета на индиската туристичка посета. 

Колката, која порано беше позната како Калкута, главен град на Западен Бенгал во Индија, е еден од најголемите градски градови во Индија. Како место каде Компанија Источна Индија трговското место најпрво беше поставено, има долга, главна историја на колонијализам, што е највидливо во архитектурата на некои од најпознатите места во градот. Исто така се смета дека е културен центар или културен главен град на Индија затоа што со историјата на Бенгалската ренесанса од 19 и 20 век во градот отсекогаш бил а центар на интелектуална активност, познат по традициите на уметноста, литературата, филмот и драмата што расте и цвета во градот со векови. Посета на Колкута е секако уникатно и невидено искуство кое ќе ви овозможи да бидете сведоци на културата на Индија на невиден начин. Следните туристички атракции во Колкута се некои од местата што мора да ги посетите додека сте во градот.

Можете да аплицирате за Индиска виза на Интернет (eVisa Индија). На Апликација за индиски визи Процесот е на Интернет и eVisa за Индија е испратена до вас електронски преку е-пошта. За ваша погодност, ги покриваме овде првите пет атракции во Колката, ако планирате да ја посетите Индија на индиска туристичка виза на Интернет.

Спомен на Викторија

спомен-обележје на индиска виза колката викторија

 

Структура изградена во Колкута во знак на сеќавање и славење на завршувањето на дваесет и петгодишното владеење над Индија од страна на англиската кралица Викторија, што е прецизна репликација на Меморијалот Викторија во самиот Лондон, споменикот на Викторија во Колката е еден од најтрајните наследства од колонијалната ера во Колката. Изработена од бел мермер, структурата е прилично раскошна и луксузна изглед и нејзината архитектура е строг потсетник за Викторијанска архитектура во Англија. Има шестнаесет метри висока бронзена статуа на Победа која стои на горниот дел од зградата и што му додава на неговиот софистициран, елегантен изглед. Зградата изгледа уште поодушевувачка кога е осветлена ноќе. Тоа е иконска структура и структура која најмногу ја претставува Колката во популарната имагинација. Оттука, тоа е дефинитивно место на кое мора да одите кога сте во Колката на вашето патување во Индија.

 

Белур математика

матична индиска виза колката белур

Иако Белур математика е место за аџилак и седиште на Рамакришна математика и мисија, која е хинду-религиозна и духовна организација основана од Свами Вивекананда како дел од хиндуистичкото реформско движење за време на крајот на 19 век во Индија и која сега е меѓународна духовна организација, математиката Белур е интересна и од други причини. Освен неговото религиозно и духовно значење за Хиндусите и оние кои ги следат учењата на Рамакришна прамханза, зградата е интересна сама по себе, особено за нејзината архитектура која комбинира мотиви од хинду, христијанска и исламска архитектура и со тоа промовира еден вид единство на религии. Исто така, тоа е многу минималистичка, но сепак убава градба, како што одговара на зграда, исполнета со толкава духовност, и сигурно ќе ја проследите посетата на тоа, спокојно и мирно искуство. Шри Рамакришна служеше како свештеник и ги обучуваше светски реномирани духовни ученици.

 

3. Индиски музеј

индиски музеј за виза колката

 

Дел од најстари музеи на светот, Индискиот музеј на Колката е основан во почетокот на деветнаесеттиот век од Азиско друштво на Бенгал, што е основано од Британците за да ја промовираат каузата на „ориенталното“ истражување, односно систематски да започнат да учат и истражуваат индиската култура и општество. Еден од првите современи потфати што се преземаат во земјата, сега е важно место не само за историјата на нејзиното зачнување, туку и за различните ретки колекции што сега ги чува во своите 35 галерии, вклучувајќи антички скулптури, антиквитети, монети , оклоп, украси, фосили, скелети, мумии и зачудувачки слики од Могал. Во него се сместени и неколку неверојатни современи слики, египетски мумии и мошти и архитектонски остатоци од Бодгаја. Во музејот има и книжарница и библиотека за оние кои сакаат да дознаат повеќе за тамошните колекции.

 

Мајка куќа

индиска визна колкава мајка куќа

 

Мајка Тереза ​​е огромно име во Индија како една од најистакнатите римокатолички монахињи и мисионери во Индија, кои ја направија животна мисија да им служи на сиромашните и сиромашните низ целиот свет, особено во Колката каде помина многу години од својот живот, и беше канонизирана како Света Тереза ​​од Римокатоличката црква за истото. Таа ги основа мисионерите на милосрдието во Колкута, римокатоличко верско собрание кое ја продолжува својата работа помагајќи им на најсиромашните луѓе кои се соочуваат со тешкотии во животот. Мајка куќа е местото каде што се управува со ова собрание, а област на Домот исто така содржи гробница на Мајка Тереза ​​и изложба со детали за нејзиниот живот и дело. Интересно е место за посета доколку сакате да дознаете повеќе за мисионерската работа во Индија.

 

Рабиндра Саробар

индиска виза kolkata rabindra sobobar

Колката не е само културен центар каде можете да посетите само историски значајни споменици и музеи, туку и прекрасен град чија идилична убавина е исто толку причина да ја посетите, како и нејзините културно значајни згради. Рабиндра Саробар е едно такво убаво и спокојно место. Тоа е вештачко езеро во Јужна Колката, распространето над 75 незгоди. Најпозната е по многуте видови риби кои се наоѓаат во него, како и на миграциски птици од Русија и Сибир кои се засолнуваат тука во текот на зимата. Исто така е популарно рекреативно место со детски паркови и градини и е совршено место да одите на мал пикник и да уживате во доброто време и друштвото.

Граѓаните од над 180 земји имаат право да аплицираат за индиска виза преку Интернет (еВиза Индија), како што е опфатено во Квалификуваност за индиска виза.  Соединети Држави, Британците, италијански, германски, шведскиот, француската, Швајцарската се меѓу националностите кои ги исполнуваат условите за индиска виза преку Интернет (eVisa India).

Можете да аплицирате за Индиска туристичка виза Интернет (eVisa Индија турист) за гледање на гледање, во посета на семејство или пријатели. Користење на Индиска деловна виза Интернет (eVisa India Business) за комерцијални патувања како состаноци, заеднички вложувања, туристички патувања, саеми или контакти за состаноци во компаниите. Ако планирате операција или медицинска консултација, тогаш можете да аплицирате Индиска медицинска виза Интернет (eVisa Индија), можете да придружувате пациент до Индијанец користејќи Виза за индиски медицински придружници (медицинска придружба на eVisa India).

Осигурете се дека сте ги исполниле Барања за индиска виза за фотографии Барања за индиска виза за пасош за време на твоето Процес на аплицирање за индиски визи.

Ако планирате да ја посетите Индија, можете да аплицирате за Индиска виза на Интернет токму тука и ако ви треба каква било помош или ви требаат појаснувања, треба да контактирате Индиски центар за помош и визи преку Интернет Visa за какви било појаснувања поврзани со индиската виза преку Интернет (eVisa India).