Индиска виза за италијански граѓани

Индиски барања за е-виза од Италија

Аплицирајте за индиска виза од Италија

Индиска виза преку Интернет за италијански граѓани

Подобност за eVisa во Индија

 • Италијанските граѓани можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Италија беше членка на програмата на Индија еВиза
 • Италијанските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата India eVisa

Други барања за еТА

Индиската виза за италијански граѓани / иматели на пасоши е достапна како онлајн образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Италија и други земји да ја посетите Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престои се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат 5 главни категории на електронска виза за Индија (Индија еВиза) достапни за граѓаните на Италија. Категориите достапни за италијанските граѓани за посета на Индија според електронските регулативи за India Visa или eVisa India се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицински придружник / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

Италијанските граѓани кои ја посетуваат Индија заради рекреација / разгледување / средба со пријатели / роднини / краткорочна програма за јога / краткорочни курсеви пократко од 6 месеци, сега можат да аплицираат за електронска виза за Индија за туристички цели, позната и како еТуристичка виза со или 1 месец (двоен влез), 1 година или 5 години важност (повеќе влезови во Индија под 2 времетраење на визата).

Индиската виза од Италија може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими eVisa за Индија преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за италијанските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ кој дозволува влез и патување во Индија.

Индиската виза за италијанските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка.

На италијанските граѓани ќе им биде испратена безбедна врска до нивната е-пошта за која било потребни документи за индиска виза за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Кои се условите за добивање индиска виза од Италија

Условот за италијанските граѓани е да го имаат следново подготвено за еВиза за Индија:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за италијанските граѓани да пополнат образец преку Интернет

Индиската виза за италијански државјани може да се пополни за неколку минути преку онлајн формулар. Откако ќе се изврши плаќањето, дополнителните детали што се бараат во зависност од видот на визата може да се обезбедат преку е-пошта или да се подигнат подоцна, исто така, ќе потрае помеѓу 2-3 минути за да се комплетираат.


Колку брзо италијанските граѓани можат да очекуваат да добијат електронска индиска виза (еВиза Индија)

Индиската виза од Италија е достапна најрано во рок од 3-4 работни дена. Во одредени случаи може да се обиде со брза обработка. Се препорачува да се аплицира Индија виза најмалку 4 дена пред вашето патување.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа можат италијанските државјани да пристигнат на електронска виза за Индија (eVisa India)

Следните 28 аеродроми им овозможуваат на патниците да влезат во Индија на електронската виза Индија (еВиса Индија):

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам


Што треба да сторат италијанските граѓани по приемот на електронската виза за Индија преку е-пошта (eVisa India)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа индиската виза за италијански државјани?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога треба италијанските граѓани да аплицираат за виза во Индија?

Индиската виза од Италија (Електронска виза за Индија) може да се примени во секое време се додека вашето патување е во текот на следната 1 година.


Дали на италијанските граѓани им е потребна виза за Индија (eVisa India) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат италијанските граѓани

 • Одете на авантуристички сафари за диви животни, пратеник
 • Плови низ сценските мермерни карпи во Бедагат
 • Прошетајте по Духовно низ храмовите на Хаџурахо
 • Истражете ги урнатините на авганистанската архитектура во Манду
 • Рафтинг по реката Бетва кај Орча
 • Истражете го Гигантското кале Гвалиор
 • Земете во слава на тврдината Хаизалмер од ден на ден
 • Упатете се на Амал Сабха и учествувајте во традицијата на опиум во odодпур
 • Уживајте во птичјиот поглед на ipајпур
 • Пештери Ајанта и Елора
 • Кампување во езерото Павна

Италијанска амбасада во Newу Делхи

Адреса

50 Е, Чандрагупта Марг Чанакиапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-2611-4355

Факс

+ 91-11-2687-3889

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).