Туристичка виза во Индија

Аплицирајте за Индија eTourist Visa

Туристичка виза во Индија

Патниците во Индија чија намера е разгледување/рекреација, запознавање со пријатели и роднини или краткорочна програма за јога, треба да аплицираат за туристичка виза за Индија во електронски формат, позната и како еТуристичка виза за Индија.

Туристичката виза за Индија е достапна за оние посетители кои имаат намера да ја посетат Индија не подолго од 90 дена во исто време. Државјаните на САД, ОК, Канада и Јапонија нема да надминат 180 дена континуиран престој во Индија.

Извршно резиме

Патниците во Индија имаат право да аплицираат за Индиска виза преку Интернет на оваа веб-страница без посета на локалната амбасада на Индија. Целта на патувањето мора да биде некомерцијална по природа.

Оваа индиска туристичка виза не бара физички печат на пасошот. На оние кои аплицираат за индиска туристичка виза на оваа веб-страница ќе им биде дадена PDF копија на индиска туристичка виза која ќе биде испратена по електронски пат по е-пошта. Или или мека копија на оваа индиска туристичка виза или отпечаток на хартија е потребна пред да тргнете на лет / крстарење за Индија. Визата што му се издава на патникот е снимена во компјутерскиот систем и не бара физички печат на пасошот или курир на пасош до која било канцеларија за индиски визи.

За што може да се користи индиската туристичка виза?

Туристичката виза во Индија или еТуристичката виза може да се користи за следниве цели:

 • Вашето патување е за рекреација.
 • Вашето патување е за гледање.
 • Доаѓате да се сретнете со членовите на семејството и роднините.
 • Вие сте во посета на Индија за да се сретнете со пријатели.
 • Вие присуствувате на програма за јога / e.
 • Вие посетувате курс кој не надминува 6 месеци во траење и курс кој не доделува диплома или диплома за сертификат.
 • Доаѓате волонтерска работа во траење до 1 месец.

Оваа Виза е исто така достапна преку Интернет како eVisa Индија преку оваа веб-страница. Корисниците се охрабруваат да аплицираат преку Интернет за оваа Виза за Индија преку Интернет наместо да ја посетуваат индиската амбасада или Индиската Висока Комисија за погодност, безбедност и безбедност.

Колку долго можете да останете во Индија со еТуристичката виза?

Постојат неколку опции на оваа индиска туристичка виза достапни за посетителите во однос на времетраењето сега. Достапен е во 3 траења од 2020 година:

 • 30 ден: Важи за 30 дена од денот на влегување во Индија и важи за двојно влегување.
 • 1 година: Важи за 365 дена од денот на издавање на еТА и е повеќекратна влезна виза.
 • 5 години: Важи за 5 години од денот на издавање на еТА и е повеќекратна влезна виза.

Валидноста на визата за 30 ден во Индија е предмет на одредена забуна. Можете да прочитате за појаснувањето на 30-дневната туристичка виза.

Забелешка: Порано имало виза од 60 дена за Индија достапна пред 2020 година, но оттогаш е декоммирана.

Кои се барањата за туристичка виза во Индија?

Туристичката виза бара подолу документи.

 • Скенирана копија во боја на првата (биографска) страница на нивниот тековен пасош.
 • Неодамнешна фотографија во боја во стилот на пасош.
 • Валидност на пасош од 6 месеци за време на влез во Индија.

Кои се привилегиите и атрибутите на туристичката виза во Индија?

Следниве се придобивки од индиската туристичка виза:

 • 30 дневна туристичка виза ви овозможува двојно влегување.
 • 1 година и 5 години Туристичката виза дозволува повеќе записи.
 • Сопствениците можат да влезат во Индија од кој било од 29 аеродроми и 5 поморски пристаништа. Погледнете го целиот список овде.
 • Носителите на туристичка виза во Индија можат да излезат од Индија од сите одобрени натписи за проверка на имиграција (МКП) споменати овде. Погледнете го целиот список овде.

Ограничувања на туристичката виза во Индија

Следниве ограничувања се применуваат за индиската туристичка виза:

 • 30-дневна туристичка виза е виза со двоен влез.
 • 1 година и 5 годишна туристичка виза важи само за 90 дена континуиран престој во Индија. На државјаните на САД, ОК, Канада и Јапонија им е дозволен 180 дена континуиран престој во Индија.
 • Оваа вид виза е незаменлив, непопустлив и не може да се прошири.
 • Апликантите може да бидат замолени да обезбедат докази за соодветни средства за да се издржат за време на нивниот престој во Индија.
 • Од апликантите не се бара да имаат доказ за авионски билети или хотелски резервации на индиската туристичка виза.
 • Сите апликанти мора да имаат Обичен пасош, другите видови службени, дипломатски пасоши не се прифаќаат.
 • Индиската туристичка виза не е валидна за посета на заштитени, ограничени и воени области на кантонирање.
 • Ако вашиот пасош истекува за помалку од 6 месеци од датумот на влегување, тогаш ќе биде побарано да го обновите вашиот пасош. Треба да имате 6 месеци важност на вашиот пасош.
 • Иако не треба да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија за какво било печатење на индиската туристичка виза, потребна ви е 2 празни страници во вашиот пасош за да може службеникот за имиграција да стави печат за поаѓање на аеродромот.
 • Вие не можете да дојдете на пат за Индија, ви е дозволен влез преку Ер и Круз на туристичката виза во Индија.

Како се прави Плаќањето за туристичка виза во Индија (еТуристичка индиска виза)?

Туристите можат да направат плаќање за нивната туристичка виза во Индија со чек, Дебитна картичка, кредитна картичка или сметка на PayPal.

Задолжителните услови за туристичка виза во Индија се:

 1. Пасош кој важи 6 месеци од денот на првото пристигнување во Индија.
 2. Функционална идентификација на е-пошта.
 3. Поседување на дебитна картичка или кредитна картичка или сметка на Paypal за безбедно плаќање преку Интернет на оваа веб-страница.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, аплицирајте за туристичка виза во Индија 4-7 дена пред вашиот лет.