Индија медицинска виза

Патници во Индија чија намера е да се вклучат Медицински третман самите треба да аплицираат за медицинска виза за Индија во електронски формат, позната и како еМедицинска виза за Индија. Постои дополнителна виза поврзана со оваа наречена Виза за медицински придружник за Индија. И двете индиски визи се достапни на интернет како eVisa India преку оваа веб-страница.

Извршно резиме

Патниците во Индија имаат право да аплицираат за Индиска виза преку Интернет на оваа веб-страница без посета на локалната амбасада на Индија. Целта на патувањето мора да биде да се побара медицински третман за себе.

Оваа индиска медицинска виза не бара физички печат на пасошот. Оние кои аплицираат за индиска медицинска виза на оваа веб-страница ќе добијат PDF копија на индиска медицинска виза која ќе биде испратена по електронска пошта. Или е потребна мека копија на оваа индиска медицинска виза или отпечаток на хартија пред да тргнете на лет / крстарење за Индија. Визата што му се издава на патникот е снимена во компјутерскиот систем и не бара физички печат на пасошот или курир на пасош до која било индиска канцеларија за Виза.

За што може да се користи индиската медицинска виза?

Е-медицинска виза е краткорочна виза доделена заради медицински третман.

Се доделува само на пациентот, а не и на членовите на семејството. Наместо тоа, членовите на семејството треба да аплицираат еМедикалАцедент Виза.

Оваа Виза е исто така достапна преку Интернет како eVisa Индија преку оваа веб-страница. Корисниците се охрабруваат да аплицираат преку Интернет за оваа Виза за Индија преку Интернет наместо да ја посетуваат индиската амбасада или Индиската Висока Комисија за погодност, безбедност и безбедност.

Колку долго можете да останете во Индија со емедицинска виза?

Индиската виза за медицински цели важи 60 дена од датумот на првото влегување во Индија. Овозможува троен влез, така што со валидна еМедицинска виза, сопственикот може да влезе во Индија до 3 пати.

Можно е да се добие India eMedical Visa 3 годишно, каде што секоја eMedical виза ќе даде вкупен престој од 60 дена.

Кои се барањата за медицинска виза во Индија?

Медицинската виза ги бара следниве документи.

 • Валидност на пасош од 6 месеци за време на влез во Индија.
 • Скенирана копија во боја на првата (биографска) страница на нивниот тековен пасош.
 • Неодамнешна фотографија во боја во стилот на пасош.
 • Копија од писмо од засегнатата болница во Индија на официјалното писмо.
 • Одговори на прашања во врска со болницата во Индија што ќе биде посетена.

Кои се привилегиите и атрибутите на Индиската медицинска виза?

Следниве се придобивките од индиската медицинска виза:

 • Медицинската виза овозможува влез во тројка.
 • Медицинска виза ви овозможува престој до вкупно 60 дена.
 • Може да аплицирате за втора емедицинска виза ако треба да направите повеќе од 3 посети.
 • Сопствениците можат да влезат во Индија од кој било од 29 аеродроми и 5 поморски пристаништа. Погледнете го целиот список овде.
 • Имателите на медицинска виза во Индија можат да излезат од Индија од сите одобрени натписи за проверка на имиграција (МКП) споменати овде. Погледнете го целиот список овде.

Ограничувања на медицинската виза во Индија

Следниве ограничувања се применуваат за индиската медицинска виза:

 • Индиската медицинска виза важи само за вкупно 60 дена престој во Индија.
 • Ова е троен влез Виза и важи од денот на првото влегување во Индија. Нема пократко или подолго траење на располагање.
 • Оваа вид виза е незаменлив, непопустлив и не може да се прошири.
 • Апликантите може да бидат замолени да обезбедат докази за соодветни средства за да се издржат за време на нивниот престој во Индија.
 • Од апликантите не се бара да имаат доказ за авионски билети или хотелски резервации на индиската медицинска виза.
 • Сите апликанти мора да имаат Обичен пасош, другите видови службени, дипломатски пасоши не се прифаќаат.
 • Индиската медицинска виза не е валидна за посета на заштитени, ограничени и воени области на кантонирање.
 • Ако вашиот пасош истекува за помалку од 6 месеци од датумот на влегување, тогаш ќе биде побарано да го обновите вашиот пасош. Треба да имате 6 месеци важност на вашиот пасош.
 • Иако не треба да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија за какво било печатење на индиската медицинска виза, ви треба 2 празни страници во вашиот пасош за да може службеникот за имиграција да стави печат за поаѓање на аеродромот.
 • Вие не можете да дојдете на пат за Индија, ви е дозволен влез преку Ер и Круз на Индиската медицинска виза.

Како се извршува Плаќањето за медицинска виза за Индија (емедикална индиска виза)?

Патниците кои бараат медицински третман можат да платат за нивната виза во Индија со чек, Дебитна картичка, кредитна картичка или сметка на PayPal.

Задолжителните услови за медицинска виза во Индија се:

 1. Пасош кој важи 6 месеци од денот на првото пристигнување во Индија.
 2. Функционална идентификација на е-пошта.
 3. Поседување на дебитна картичка или кредитна картичка или сметка на Paypal за безбедно плаќање преку Интернет на оваа веб-страница.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, аплицирајте за медицинска виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.