Деловна виза во Индија

Патниците во Индија чија намера е да се вклучат во трговски потфати со цел да остварат профит или да се вклучат во комерцијални трансакции, треба да аплицираат за виза за деловна активност во Индија во електронски формат, позната и како е-бизнис виза за Индија.

Позадина

Индиска економија сега е интегрирана со светот по либерализацијата на индиската економија од 1991 година. Индија нуди уникатни вештини за работна сила на остатокот од светот и има просперитетна услужна економија. На основа на паритетот на куповната моќ, Индија е рангирана на третото место на глобално ниво. Индија, исто така, има изобилство природни ресурси кои привлекуваат надворешно трговски партнерства.

Можеби во минатото беше предизвик, да се обезбеди индиска деловна виза, која бараше лична посета на индиската амбасада или локална индиска висока комисија и писмо за спонзорство и покана од индиска компанија. Ова во голема мерка е застарено со воведувањето на индиската eVisa. На Индиска виза преку Интернет достапна на оваа веб-страница ги заобиколува сите овие пречки и обезбедува лесен и рационализиран процес за стекнување Виза за деловна активност во Индија.

Извршно резиме

Деловните патници во Индија имаат право да аплицираат за Индиска виза преку Интернет на оваа веб-страница без посета на локалната амбасада на Индија. Целта на патувањето мора да биде поврзана со деловната и трговската природа.

Оваа индиска деловна виза не бара физички печат на пасошот. На оние кои аплицираат за индиска деловна виза на оваа веб-страница ќе им биде дадена PDF-копија на индиска деловна виза, која ќе биде испратена по електронска пошта. Или е потребна мека копија на оваа индиска деловна виза или отпечаток на хартија пред да тргнете на лет / крстарење за Индија. Визата што му се издава на деловниот патник е запишана во компјутерскиот систем и не бара физички печат на пасошот или курир на пасош до која било канцеларија за индиски визи.

За што може да се користи индиската деловна виза?

Индиската деловна виза за индиски електронски индија или еБизнис виза може да се користи за следниве цели:

 • За продажба на некои стоки или услуги во Индија.
 • За набавка на стоки или услуги од Индија.
 • За присуство на технички состаноци, продажни состаноци и други деловни состаноци.
 • Да се ​​постави индустриски или деловен потфат.
 • За целите на спроведување на тури.
 • Да се ​​одржи предавање / те.
 • Да регрутира персонал и да вработи локален талент.
 • Овозможува учество на саеми, изложби и деловни саеми. Секој експерт и специјалист за комерцијален проект може да ја искористи оваа услуга.
 • Секој експерт и специјалист за комерцијален проект може да ја искористи оваа услуга.
 • Да учествуваат во активности поврзани со спорт.

Оваа Виза е исто така достапна преку Интернет како eVisa Индија преку оваа веб-страница. Корисниците се охрабруваат да аплицираат преку Интернет за оваа Виза за Индија преку Интернет наместо да ја посетуваат индиската амбасада или Индиската Висока Комисија за погодност, безбедност и безбедност.

Колку долго можете да останете во Индија со е-бизнис виза?

Индиската виза за бизнис важи за 1 година и му се дозволени повеќекратни записи. Постојаниот престој за време на секоја посета не треба да надминува 180 дена.

Кои се барањата за визна деловна активност во Индија?

Покрај тоа општи барања за индиска виза преку Интернет, барањата за виза за бизнис во Индија се следниве:

 • Валидност на пасош од 6 месеци за време на влез во Индија.
 • Детали за индиската организација што се посетува, или саем / изложба
  • Име на индиска референца
  • Адреса на индиска референца
  • Интернет-страница на индиската компанија што се посетува
 • Фотографија на лице на апликантот
 • Копирање / фотографија за скенирање на пасоши, направено од телефонот.
 • Визит-картичка или електронска пошта Потпис на апликантот или покана за писма

Прочитајте повеќе за барањата за деловни визи.

Кои се привилегиите и атрибутите на индиската деловна виза?

Следниве се придобивки од индиската деловна виза:

 • Овозможува постојан престој до 180 дена на деловната виза во Индија.
 • Индиската деловна виза сама по себе важи за 1 година.
 • Индија за деловна виза Виза е повеќекратна влезна виза.
 • Сопствениците можат да влезат во Индија од кој било од 29 аеродроми и 5 поморски пристаништа. Погледнете го целиот список овде.
 • Носителите на деловна виза во Индија можат да излезат од Индија од сите одобрени натписи за проверка на имиграција (МКП) споменати овде. Погледнете го целиот список овде.

Ограничувања на визната деловна активност во Индија

Следниве ограничувања се применуваат за индиската деловна виза:

 • Индиската деловна виза важи само за 180 дена постојан престој во Индија.
 • Ова е виза со повеќе влези и важи за 365 дена / 1 година од денот на издавање. Не е достапно пократко траење, како што се 30 дена или подолго траење, како што е пепел 5 или 10 години.
 • Оваа вид виза е незаменлив, непопустлив и не може да се прошири.
 • Апликантите може да бидат замолени да обезбедат докази за соодветни средства за да се издржат за време на нивниот престој во Индија.
 • Од апликантите не се бара да имаат доказ за авионски билети или хотелски резервации на индиската деловна виза
 • Сите апликанти мора да имаат Обичен пасош, другите видови службени, дипломатски пасоши не се прифаќаат.
 • Индиската деловна виза не е валидна за посета на заштитени, ограничени и воени области на кантонирање.
 • Ако вашиот пасош истекува за помалку од 6 месеци од датумот на влегување, тогаш ќе биде побарано да го обновите вашиот пасош. Треба да имате 6 месеци важност на вашиот пасош.
 • Иако не треба да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија за какво било печатење на индиската деловна виза, потребна ви е 2 празни страници во вашиот пасош за да може службеникот за имиграција да стави печат за поаѓање на аеродромот.
 • Вие не можете да дојдете пат до Индија, ви е дозволен влез преку Ер и Круз на Виза за деловни активности во Индија.

Како се прави Плаќањето за деловна виза во Индија (еБизнис индиска виза)?

Деловните патници можат да плаќаат за нивната виза за Индија во Индија со помош на чек, Дебитна картичка, кредитна картичка или а PayPal сметка.

Задолжителни услови за виза во Индија се:

 1. Пасош кој важи 6 месеци од денот на првото пристигнување во Индија.
 2. Функционална идентификација на е-пошта.
 3. Поседување на дебитна картичка или кредитна картичка или сметка на Paypal за безбедно плаќање преку Интернет на оваа веб-страница.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, аплицирајте за деловна виза во Индија 4-7 дена пред вашиот лет.