Туристички водич за индиска виза - Светилишта за диви животни и национални паркови

Ние го покриваме врвниот водич за индиска виза за национални паркови и диви животни. Опфатени во ова упатство се Националниот парк Корбет, Националниот парк Рантамборе, Националниот парк Казиранга, Сасан Гир и Националниот парк Кеоладео.

Богатиот биодиверзитет во Индија и огромната флора и фауна дека е дом за да го направи едно од најинтересните места за lубител на природата и дивиот свет. Индиските шуми се живеалиште на бројни видови диви животни, некои од нив се ретки и единствени за Индија. Исто така, може да се пофали со егзотични растенија кои би ги возбудиле сите заинтересирани за природата. Слично како и на сите други места во светот, сепак, голем дел од биолошката разновидност во Индија е исто така пред истребување или барем опасно е близу до тоа да биде на работ. Затоа, земјата има изобилство на засолништа за диви животни и национални паркови кои имаат за цел да го заштитат нејзиниот див свет и природата. Ако доаѓате во Индија како турист, дефинитивно треба да направите точка да проверите некои од најпознатите светилишта за диви животни во Индија и национални паркови. Еве список на некои од нив.

Владата на Индија обезбеди современ метод на апликација за индиски визи преку Интернет. Ова значи добра вест за апликантите бидејќи посетителите во Индија повеќе не се обврзани да закажат состанок за физичка посета на Високата комисија на Индија или индиската амбасада во матичната земја.

Владата на Индија овозможува посета на Индија со барање за Индиска виза преку Интернет на оваа веб-страница за неколку намени. На пример, вашата намера да патувате во Индија се однесува на комерцијална или деловна цел, тогаш имате право да аплицирате Индиска деловна виза Интернет (Индиска Виза Интернет или eVisa Индија за бизнис). Ако планирате да одите во Индија како медицински посетител од медицинска причина, консултација со лекар или за операција или за вашето здравје, Владата на Индија има направено  Индиска медицинска виза Интернет достапен за вашите потреби (Индиска Виза Интернет или eVisa Индија за медицински цели). Индиски туристички визи на Интернет (Индиска Visa Online или eVisa India for Tourist) може да се искористи за средба со пријатели, средба со роднини во Индија, за посета на курсеви како Јога, или за гледање на туризам и туризам.

Можете да направите било каква активност во Индија, освен да посетувате воени области за кантонирање на индиска туристичка виза или за посета на националните паркови во Индија, што е опфатено во оваа објава. Владата на Индија дозволи да аплицирате Индиска виза на Интернет (eVisa India) за туристички цели (Индиски Visa Online или eVisa Индија Туризам) од Владата на Индија. На Формулар за апликација за индиски визи сега е на Интернет што може да се заврши за неколку минути.

Индиска виза за туристи - Упатство за посетители

 

Ако го читате овој пост, тогаш веројатно ве интересираат други места за гледање. Нашите водичи и експерти избраа други места за ваша погодност ако пристигнете на индиската електронска виза (Индија Виза Интернет). Можеби ќе сакате да ги погледнете следниве натписи, Керала, Луксузни возови, Индиски туристички топ 5 места, Институти за јога во Индија, Тамил Наду, Острови Андаман Никобар, Њу Делхи Гоа.

 

Национален парк Корбет, Утараханд

Индискиот Виза Jimим Корбет Национален парк

 

Дел од најстари национални паркови во Индија и именуван по британскиот ловец и натуралист Jimим Корбет кој ловел тигри кои јаделе луѓе во колонијална Индија, Националниот парк Корбет е основан во 1936 година за да ги заштити загрозените видови на Бенгалски тигри Освен „Бенгалските тигри“, има стотици видови и од флората и од фауната, со стотици видови на растенија во нејзините шуми во Сал, како и животни како леопарди, разни видови елени, хималајски црни мечки, индиски сиви мангуста, слонови, индиски питон и птици како орли, паракети, птици од џунгла, па дури и влекачи и водоземци. Освен за заштита на животинскиот свет, паркот служи и за целите на екотуризмот, кој е поодржлив и одговорен од комерцијалниот туризам и не ја оштетува природната средина како што може комерцијалниот туризам. На странските туристи им се препорачува да ги посетуваат во месеците ноември - јануари и да го истражуваат паркот преку џип сафари.

 

Националниот парк Рантамборе, Раџастан

Индиски Виза Рантамборо Национален парк Индија

Друга популарен национален парк во Индија, Рантамборе во Раџастан е исто така светилиште за Тигрите, започнато под Проектот Тигар, кој беше програма за зачувување на тигар, започна во 1973 година. Тигрите можат лесно да се забележат тука, особено во месеците ноември и мај. Паркот е исто така дом на леопарди, нилги, диви свињи, сабари, хиени, мрзливи мечки, крокодили и разни птици и влекачи. Неговите листопадни шуми исто така содржат бројни видови дрвја и растенија, вклучително и Најголемото дрво Бањан во Индија. Дефинитивно мора да се посети место ако сте на одмор во Индија, особено во Раџастан.

 

Национален парк Казиранга, Асам

Индиски Виза Казиранга Национален парк Индија

Дел од најдобри засолништа за диви животни и национални паркови во Индија, Казиранга е посебна затоа што е единственото место во светот каде се наоѓа природното живеалиште на загрозениот еднорог носорог, кој е еден од најзагрозените видови животни во светот, а две третини од целото население во светот е да се најде тука во Казиранга, поради што е светско наследство. Освен на носорогот, во паркот живеат и тигри, слонови, диви водни биволи, еленски мочуришта, гаури, самбари, диви свињи, како и голем број птици преселници и разни други птици. Тука се наоѓаат и две од најголемите змии во светот. Казиранга е една од Најголемите атракции на Асам и е познат низ целиот свет, што го прави место што апсолутно мора да го посетите.

 

Asир Сасан во Гуџарат

Индиски Виза Сасангир парк Гуџарат Индија

Исто така познат како Национален парк Girир и засолниште на дивиот свет, ова е едно од единствените места во Индија каде можат да се најдат загрозените видови на Азискиот лав. Всушност, освен Африка ова е единственото место во светот каде што ќе најдете лавови во дивината. Треба да ја посетите помеѓу октомври и јуни за најдобри шанси да забележите еден. Паркот е исто така дом на животни како што се леопарди, мачки во џунгла, хиена, златна чакал, мангоза, нилгаи, самбар и влекачи како крокодили, кобра, желка, гуштери и др. Постојат и бројни видови птици и мршојадци кои треба да бидат пронајден овде Може да добиете турнеја со сафари овде во зоната за интерпретација на Girир, Девалија, која е затворено подрачје во Светилиштето каде се водат кратки патувања со сафари.

 

Националниот парк Кеоладео, Раџастан

Индискиот национален парк Виза Кеоладео

Претходно познат како Светилиштето за птици Bharatpur, ова е совршено место за посета во Индија, ако сте заинтересирани да не гледате само загрозени цицачи, туку сакате да видите и загрозени и ретки птици. Таа е една од повеќето познати светилишта на афифауна и место за светско наследство затоа што тука треба да се најдат илјадници птици, особено во зима, што го прави место доста зачестено од орнитолозите кои учат птици. Паркот е потполно вештачки водна вода, конструирана особено за зачувување и заштита на овие птици. Тука има повеќе од 300 видови птици. Сибирските кранови, кои сега се изумрени, исто така се пронајдени тука. Навистина е еден од најспектакуларните национални паркови и засолништа за животински свет за туристите да ги посетат во Индија, а особено на најдобро светилиште за птици во Индија.

 

Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Канада, Франција, Нов Зеланд, Австралија, Германија, Шведска, Данска, Швајцарија, Италија, Сингапур, Обединето Кралство, имаат право на индиска виза преку Интернет (eVisa India), вклучувајќи ги и посетите плажи на Индија со туристичка виза. Resител на над 180 земји квалитет за Индиска виза на Интернет (еВиза Индија) според Квалификуваност за индиска виза и примени ја индиската Visa Online понудена од Владата на Индија.

Доколку имате сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Виза за Индија (eVisa India), можете да аплицирате за Индиска виза на Интернет токму тука и ако ви треба каква било помош или ви требаат појаснувања, треба да контактирате Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.