Најлесна виза за британските граѓани да дојдат во Индија е евизацијата за Индија (електронска индиска виза преку Интернет)

Индиска виза преку Интернет за британски граѓани

Кој е процесот за поднесување на апликација за индиска виза за британски граѓани?

Во минатото постоеше процес базиран на хартија за примена на индиска виза за граѓаните на Велика Британија. Ова сега е ревидирано за процес преку Интернет, за кој не се потребни формулари засновани на хартија за да бидат пополнети од страна на британските граѓани. Овој процес е достапен на оваа веб-страница https://www.www.indiavisa-online.org. Владата на Индија дозволува влез на британски граѓани за целите на разгледување, туризам, медицински посети, деловни состаноци, јога, семинари, работилници, продажба и трговија, волонтерска работа и други комерцијални потфати на овој нов режим на индиска еВиза. Граѓаните на ОК сега можат да добијат виза и да плаќаат во нивната локална валута, односно британска фунта или која било од 135-те валути во светот.

Граѓаните на Велика Британија / ОК може да добијат индиска виза преку Интернет на многу рационализиран начин. Процесот е да се пополни формуларот за апликација за индиска онлајн виза што лесно се пополнува. Направете и онлајн плаќање. Се бара секој дополнителен доказ кој е потребен, кој исто така може да се испрати преку е-пошта до нашата служба за помош за индиски визи или да се постави онлајн на оваа веб-локација за Индиска виза.

Процес за британските граѓани да се здобијат со индиска виза преку Интернет

Дали британските граѓани треба да ја посетат индиската амбасада или да добијат печат на пасошот за добивање eVisa за Индија (индиска виза преку Интернет)?

Не, има нема потреба да ја посетите индиската амбасада во која било фаза. Исто така, таму нема услов да се добие печат на пасошот, или имајте интервју или курир вашиот пасош. Граѓаните на ОК треба да ја чуваат PDF копијата од електронската индиска виза (eVisa India) испратена до нив преку е-пошта.

Дали граѓаните на Обединетото Кралство треба да го придружат пасошот или придружните документи?

Не постои услов граѓаните на Велика Британија да ја посетат индиската амбасада или индиската висока комисија или кои било други канцеларии на Владата на Индија. Граѓаните на ОК можат да ги подигнат придружните документи за Формуларот за апликација за индиска виза на оваа веб-страница или онлајн преку врска испратена до адресата на е-пошта на апликантите или со испраќање документи назад до Водич за визи за Индија. Документите што ја поддржуваат апликацијата за индиска виза може да се испратат или да се подигнат во кој било формат на датотека како PDF / PNG или JPG. Граѓаните на ОК може да проверат кои потребни се документи да ја поддржат нивната апликација за индиска виза. Најчесто потребни документи се Фотографија на лице Копија на скенирање на пасоши, и двете може да се преземат од вашиот мобилен телефон или фотоапарат и може да се постави мека копија или да се испрати е-пошта.

Дали британските граѓани можат да дојдат во Индија за деловни цели и да аплицираат за eVisa India на оваа веб-страница?

Да, британските граѓани можат да дојдат за деловни посети, како и туристичка и медицинска посета за електронската Виза за Индија (eVisa India Online).
Деловните патувања можат да бидат за која било цел, како што е опишано во Индиска деловна виза Индиска виза за бизнис патници.

Колку време е потребно за да се реши резултатот од Виза за граѓаните на Велика Британија?

Откако граѓаните на Обединетото Кралство ќе го пополнат Индискиот формулар за апликација за виза, вклучувајќи и документи за придружни апликации, како Британски пасош скенирајте фотографирање копии и лице, потоа Граѓаните на ОК може да го очекуваат исходот од апликацијата за виза за Индија за 3-4 работни дена. Меѓутоа, во некои случаи, може да потрае и до 7 работни дена.

Кои се привилегиите на електронската индиска виза (eVisa India) за граѓаните во Велика Британија и кои се ограничувањата или ограничувањата?

Предностите на индиската Виза Интернет добиени по електронски пат (eVisa India) се како што следува:

  • Индија за виза преку Интернет може да се набави до важење до 5 години.
  • Индиската Visa Online или eVisa Индија важи за повеќе записи.
  • eVisa India (Индиска Visa Online) може да се користи за континуиран влез до 180 дена (ова е особено за неколку националности како што се британски и американски граѓани, за други националности максималното времетраење на постојаниот престој во Индија е ограничено на 90 дена).
  • Оваа eVisa Индија (Индија Виза Интернет) важи на 29 аеродроми и 5 пристаништа за Влезни пристаништа во Индија за eVisa.
  • Оваа eVisa Индија (Индија Виза преку Интернет) дозволува влез во која било држава или територија на унија на Индија.

Ограничувања на Виза Индија преку Интернет (eVisa India) се:
Оваа eVisa India (Индија Visa Online) не важи за правење филмови, новинарство и работа во Индија. eVisa Индија, исто така, не дозволува сопственикот да посети кантонирање и заштитени области на Индија.

Кои се другите размислувања да бидат свесни за британските граѓани кои пристигнуваат од Индија на индиска туристичка виза или индиска деловна виза?

Не претерувај: Треба да бидете свесни дека треба да ги почитувате законите на земјата и да избегнувате претерано престојување. Во Индија има казна од 300 долари за преостанување до 90 дена. И парична казна до 500 долари за повеќе од останување до 2 години. Индиската влада, исто така, може да преземе правни мерки.

Може исто така да го обоите вашиот имиџ и може да ви биде тешко да се здобијат со виза за други земји со престој во Индија.

Земете отпечаток на индиската виза одобрување преку е-пошта: Иако не е потребно да имате хартиена копија на eVisa India (Индија Виза Интернет), но е побезбедно да се стори тоа затоа што телефонот може да биде оштетен или батеријата може да биде исцрпена и можеби нема да можете да ги обезбедите доказ за добивање електронска индиска виза (eVisa Индија). Отпечаток на хартија делува како секундарен доказ.

Пасош со 2 Празни страници: Владата на Индија никогаш не бара од вас пасошот и секогаш бара само скенирање копија / фотографија на страницата со биодатоци на пасошот за време на процесот на апликација eVisa India (Индиска виза онлајн), така што не сме свесни за бројот на празни страници во вашиот пасош . Треба да имате 2 празни страници за да можат граничните службеници на Одделот за имиграција да стават печат за влез и излез на вашиот пасош.

Валидност од 6 месеци за пасош: Вашиот пасош мора да важи 6 месеци од денот на влегување во Индија.

Како можат граѓаните на Велика Британија да го продолжат престојот во Индија?

Ако вашата eVisa India (индиска Visa Online) истекува, тогаш треба да ја обновите пред истекот. eVisa Индија само по себе не може да се продолжи но може да се примени нова eVisa India (индиска Visa Online) пред истекот на оригиналната.

Водич за визи за Индија е на ваша услуга да одговори и да ги адресира сите појаснувања и сомнежи што може да ги имате пред вашата посета на Индија. Разбираме дека патувањето треба да биде без стрес и да се воспостави процес за да им биде полесно на меѓународните патници да добиваат одговори на нивниот јазик. Ве молиме слободно контактирајте не за какви било прашања поврзани со патни совети.

Од вас се бара да бидете во тек со подобноста за барањата на вашата земја. Формулар за апликација за индиски визи може да се поднесе онлајн, дозволувајќи 4 работни дена за вашето патување или полетување.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.