Мора да ги видите Андаманските и Никобарските Острови

Острови на Индискиот Океан - Архипелагот на повеќе од триста острови, го прави синџирот на овие острови едно од помалку истражуваните места во светот, со тоа што туризмот неодамна се зголеми на оваа територија на Индија.

Острови Андаман и Никобар Острови Андаман и Никобар

Не би било погрешно да се каже дека Андаманите и Никобарските острови се навистина смарагдните накит што сјаат сјајно во длабоките сини води на Индискиот океан.

Прекрасни плажи со води во невидените нијанси на сино, и добро друштво со чисто небо и поглед на тропските шуми; велејќи дека ова е всушност потценување додека ги изразувате овие природни чуда лоцирани некаде во најдлабоката и најубавата страна на океанот.

Управа за имиграција во Индија обезбеди модерен метод на апликација за индиска виза онлајн. Ова значи добра вест за апликантите бидејќи од посетителите на Индија повеќе не е потребно да закажат состанок за физичка посета на Високата комисија на Индија или индиската амбасада во вашата матична земја.

Владата на Индија овозможува посета на Индија со барање за Индиска виза преку Интернет на оваа веб-страница за неколку намени. На пример, вашата намера за патување во Индија се однесува на комерцијална или деловна цел, тогаш имате право да аплицирате Индиска деловна виза Интернет (индиска виза преку Интернет или eVisa Индија за бизнис). Ако планирате да одите во Индија како медицински посетител од медицинска причина, консултантски лекар или за хирургија или за вашето здравје, Владата на Индија има направено Индиска медицинска виза Достапно преку Интернет за вашите потреби (индиска виза преку Интернет или eVisa Индија за медицински цели). Индиски туристички визи на Интернет (Индиска виза преку Интернет или eVisa Индија за турист) може да се искористи за средби со пријатели, средби со роднини во Индија, посетување курсеви како јога или за видување и туризам.

Островите Андаман

Островите Андаман Мора да ги видите Хавелок, Порт Блер и Нил Островот на Андаманските Острови

Андаманските Острови се збир од голем број острови, архипелаг сместен на јужниот дел на Андаманските и Никобарските Острови. Андаманските острови се оние кои сведочат за зголемена популарност во целиот архипелаг, меѓу патниците од Индија и во странство, со повеќето атракции на местото лоцирани околу овој дел од територијата.

Некои од најубавите плажи на местото се наоѓаат на островот Норт Беј, кој се наоѓа јужно од архипалагот, со шанса да се нурне право во чистите води на морето Анадаман, добивајќи близок поглед на прекрасните корали и морскиот живот на местото. На Андаманс е исто така дом на мангрови шуми варовнички пештери се наоѓа на еден од неговите острови по име Баратанг, кој исто така е родно место на регионалното племе, наречено племе Јарава на Андаманците, едно од најголемите племиња на островите.

Покрај тоа, на главен град на Јужен Андаман област, Порт Блер, има доволно атракции за еднодневна турнеја, со Музеј на морскиот парк и затвор од времето на колонијалноста, сместен во неговиот центар. Порт Блер има многу блиски острови со природни резервати и тропски шуми, што може да се посети од обилните капацитети достапни во самиот главен град на островот.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Национален парк Бандхавгар.

Најдобрите плажи на светот

Плажа на слонови Плажа на слонови на островите Хавелок, Андаман

Повеќето туристички атракции на индискиот архипелаг се наоѓаат само на островите Андаман, со светски познати и некои од најдобрите плажи во Азија. Плажа Раданагар е еден од плажи со сино знаме во Индија, што го прави на листата од осумте плажи со сино знаме низ целата земја.

Се наоѓа на југот на Бенгалскиот Залив, на Havelock Острови Нил се некои познати места за нуркање и возење со стаклен брод низ гребените, со нивните беспрекорни плажи со бел песок, од кои многумина генерално набудуваат многу малку туристи.

Пешачењето по море и нуркањето се популарни активности на овие острови Андаманс, со тоа што многу од најдобрите плажи во светот се наоѓаат на овој дел од островот. Едно од другите познати места на Андаманците е Островот Црвенин, познат по својот морски национален парк, диви животни и тури со стаклени чамци со извонредна визуелизација на шарени корали.

Архипелагот долг стотици километри има Андамани на север и Никобар на југ. Повеќето од туристичките атракции и познатите плажи лежат на северната страна на Андаманите, при што областите Никобар и Велики Никобар на југ се ограничени за надворешна јавност.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Gods Own Country Керала за индиски туристи.

Недопрено од Човекот

Островот Северен Сентинел, еден од островите во архипелагот Андаман, е дом на луѓе од Сентинел, индијанското племе во регионот, за кои се верува дека никогаш не доживеале човечки контакт однадвор од островот.

Племето Сентинеле, кое живее на северот и јужниот остров Сентинел, доброволно се изолирало од каква било човечка интеракција, навидум отсекогаш. Островот е едно од силно заштитените области од Владата, со Племето Сентинеле се смета за последен контактиран народ на земјата!

Острови Никобар

Островот автомобил Никобар Островот автомобил Никобар

Островите Никобар лоцирани на југ од Бенгалскиот Залив, се збир на острови одделени од Тајланд со Андаманското море на запад. Островите Никобар се затскриени територии и ненаселени места, само со дозволен пристап до племињата и домородците од регионот.

Автомобил Никобар, главниот град на Никобарските Острови, иако е развиено место со достапни основни удобности, но островите Никобар останаа ограничени за секое лице од Индија или од странство. Луѓето Никобарезе се едно од примитивните племиња на Индија, а процесот на адаптација кон надворешниот свет од страна на неговиот народ с still уште е во тек со различни владини ограничувања со оглед на секоја активност на овој дел од островската територија

Андаманските Острови, со своите совршени плажи и активности, сочинуваат забавно место за одмор во сите сезони, иако најдобрата сезона за посета на местото лежи во месеците октомври до мај. Истражувањето на помалку познатите делови на островите или посетата на популарните места, и двете се начин за набудување на прекрасните погледи со слика совршена меморија за враќање дома.


Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Канада, Франција, Нов Зеланд, Австралија, Германија, Шведска, Данска, Швајцарија, Италија, Сингапур, Обединето Кралство, имаат право на индиска виза преку Интернет (eVisa India), вклучително и посета на плажи во Индија со туристичка виза. Resител на над 180 земји со квалитет за Индиска виза на Интернет (еВиза Индија) според Квалификуваност за индиска виза и применете ја индиската виза онлајн понудена од Владата на Индија.

Доколку имате сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Виза за Индија (eVisa India), можете да аплицирате за Индиска виза на Интернет токму тука и доколку ви треба каква било помош или ви требаат појаснувања, треба да контактирате Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.