Амбасади и конзулати во Индија

Има список на сите амбасади и конзулати на светот во Индија. Можете да најдете ИД за е-пошта, телефонски број, детали за контакт, веб-страница, работно време и сите детали што сакате да ги знаете за конзулатите и амбасадите што имаат канцеларија во Индија, се опфатени со овој комплетен список со списоци.

Ако сакате да ја посетите индиската амбасада во матичната земја, тогаш проверете Индиски амбасади низ целиот свет. Ние нудиме сеопфатен список на амбасади на над 100 земји во Индија. За Индиска виза на Интернет (електронска индиска Visa Online или eVisa Индија) од вас не се бара да ја посетите индиската амбасада на кое било место во светот. Процес на аплицирање за индиски визи е онлајн процес кој овозможува непречено издавање на електронска виза за Индија (eVisa India) преку е-пошта. Владата на Индија обезбеди удобен објект преку кој може да се пријавите Апликација за индиски визи (електронска индиска Visa Online или eVisa India) преку Интернет на оваа веб-страница за издавање на eVisa Индија.

Патувања во Индија кои имаат главна намера за туризам, да се сретнат со членови на семејството или да се сретнат пријатели, или да студираат, јога или краткорочен курс во траење до 6 месеци, тогаш имате право да аплицирате за Индиска туристичка виза (електронска индиска виза преку Интернет или eVisa Индија). Ако сакате да ја посетите Индија повеќе од 6 месеци, тогаш можете да аплицирате за различен вид виза од еВisa Индија достапна на овој веб-сајт од Владата на Индија. Бизнис, комерцијална, индустриска, финансиска награда, трговски саеми, водење тури за парична корист, состаноци поврзани со трговијата може да се спроведат во Индија доколку апликантот аплицира за Индиска деловна виза (електронска индиска виза преку Интернет или eVisa Индија). Доколку ви треба третман, конзулации, специјализирана посета, советуваат лекари, операција, процедура на клиника или болница или посета на здравствени услуги, може да аплицирате за Индиска медицинска виза  (електронска индиска виза преку Интернет или eVisa Индија).

eVisa Индија или Индиска Виза Интернет не бара посета на амбасада. Можете да аплицирате преку Интернет и да одите на аеродромот или терминалот за крстарење. Визата до 5 години може да се примени овде на оваа веб-страница. Ако сакате да аплицирате за посебен вид виза, како правење филмови во Индија или за дипломатска мисија во Индија, тогаш можете да ја посетите индиската амбасада на адресата / деталите за контакт споменати подолу.

Поголемиот дел од светот има право да аплицира доколку Барања за индиска виза се исполнети Граѓани од над 180 земји имаат право да аплицираат Индиска виза на ИнтернетПодобност за виза во Индија  обезбедува ажуриран список на земји што ги исполнуваат условите. Соединети ДржавиКанадаФранцијаНов ЗеландАвстралијаГерманијаШведскаДанскаШвајцаријаИталијаСингапурОбединето Кралство жителите и граѓаните имаат право на индиска Виза Интернет (eVisa India) од ова   понудени од страна на Владата на Индија.

Ако сте решиле да ја посетите Индија и ви требаат појаснувања, тогаш можете да контактирате Индиски виз-биро за помош.

 

Амбасада на Соединетите Држави во Delу Делхи, Индија

Phone: 011-91-11-2419-8000

Fax: 011-91-11-2419-0017

Веб-страница: http://newdelhi.usembassy.gov

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Шантипат, Чанакиапури Newу Делхи - 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Република Словачка во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91) 11 2688 9071

Факс: (+ 91) 11 2687 7941

Веб-страница: http://www.mzv.sk/Delhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50М Нити Марг Чанакиапури Newу Делхи - 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 08.00-16.00 часот

 

 

Кралска холандска амбасада во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-24197600

Факс: +-91 11 24197710-

Веб-страница: http://www.mfa.nl/nde-en/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 6/50 F, Шанти Пат Чанакијапури Newу Делхи 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - четврток 08:30 - 17:00 часот и петок 08:30 - 14:30 часот

 

 

Програми за патувања во Индија

ВНАТРЕШНА НАДВОР

Амбасада на Маурициус во Newу Делхи, Индија

Телефон: +91 11 24102161 или +91 11 24102162

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 5, Каутилија Марг Чанакиапури Newу Делхи 110021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Јапонија во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 2687-6564, 2687-6581

Факс: (+ 91-11) 2688-5587

Веб-страница: https://jp.usembassy.gov

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-Г, Чанакиапури 110021

ЧАСОВИ НА КАНЦЕЛАРИИ: ЧАСОВИ КАНЦЕЛАРИИ:: 09:00 - 13:00 / 14:30 - 17:30 (понеделник - петок) (затворено во сабота, недела и државни празници)

 

 

Данска амбасада во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91) 11 4209 0700

Факс: (+ 91) 11 2460 2019

Веб-страница: http://www.ndien.um.dk

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 11, голф линкови Newу Делхи 110 003 Индија

ЧАСОВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ: од понеделник до четврток: 9: 00 до 4:30 часот петок: 9: 00 до 4: 00ч

Детали: Амбасадор: Г-дин Питер Таксе-Јенсен

 

Амбасада на Франција во Newу Делхи, Индија

Телефон: [91] (11) 2419 6100

Факс: [91] (11) 2419 6169

Веб-страница: http://www.france-in-india.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2/50-Е Шантипат Ханакиапури Newу Делхи 110 021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Германска амбасада во Delу Делхи, Индија

Телефон: (0091-11) 44199 199

Факс: (0091-11) 2687 31 17

Веб-страница: http://www.new-delhi.diplo.de/Vertretung/newdelhi/en/02/Embassy.html

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бр. 6 / 50G Шанти патека, Чанакиапури 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: Пон - Четврток: 8:00 - 17:00 часот. Петок: 8:00 - 14:00 часот.

 

 

Амбасада на Италија во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91 11 2611 4355

Fax: + 91 11 2687 3889

Веб-страница: http://www.ambnewdelhi.esteri.it

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-E, Чандрагупа Марг Чанакиапури Newу Делхи-110 021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: (Пон-петок) 09.00-13.00 / 14.00-18.00, петок: 09.00-13.00

 

 

Амбасада на Колумбија во Delу Делхи, Индија

Телефон: 91 11 41662109/06/05

Факс: 91 11 41662104/08

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 3 Палам Марг, 1-ви. кат Васиан Вихар Delу Делхи 110057 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-17.00 часот

 

 

Амбасада на Либан во Newу Делхи, Индија

Телефон: 011 - 24110919, 24111415

Факс: 011 - 24110818

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Н 1, Ананд Никетан, Чанакиапури

OFFICE HOURS: 09: 00-13: 00 и 14: 00-16: 30

 

 

Амбасада на Алжир во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2411 7585/6/8

Факс: (+91) 11-2411 7590

Веб-страница: http://www.embalgindia.com

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2/2, Шанти Никетан Newу Делхи 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-16.00 часот

Детали: Г-дин Мохамед-Хацен Ехариф, амбасадор

 

Амбасада на Танзанија во Индија

Телефон: + 91-11-24122865

Факс: +-91 11 24122862-

Веб-страница: http://www.tanzrepdelhi.com/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: ЕП-15С, Чанакија Пури Delу Делхи, 110021, Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - петок од 9 до 00 часот

 

 

Амбасада на Република Казахстан во Delу Делхи

Телефон: + 9111-460-077-10

Факс: + 9111-460-077-01

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 61, Поорви Марг, Васанш Вихар 110057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Маурициус во Мумбаи, Индија

Телефон: (91-22) 22845127, (91-22) 22845466

Факс: (91-22) 22845469, (0091 22) 22845468

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Митал кула Ц Канцеларија бр 115, 11 кат Нариман Поинт Мумбаи 400021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Мјанмар во Newу Делхи, Индија

Телефон: (009111) 6889007, 6889008, 26889007

Факс: (009111) 6877942

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 3/50 F, Nyayamarg Chanakyapuri New Delhi 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Виетнам во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+91) (11) 2301 8059/0532

Факс: (+91) (11) 2301 7714/8448

Веб-страница: http://www.mofa.gov.vn/vnemb.india/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 17 Kautilya Marg Chanakyapuri New Delhi 110021 India

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Авганистан во Newу Делхи

Phone: +91-112-410 331 +91-11-2410 0412 +91-11-26883601

Факс: + 91-11-2687 5439

Веб-страница: http://newdelhi.mfa.af/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Платото бр.5, Блок 50F, Шантипат Ханакиапури Newу Делхи 110021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Амбасадор: Шеида Мохамед Абдали

 

Амбасада на Панама во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2433 2684/5627

Факс: (+91) 11-2433 5631

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: C -321, Одбрана колонија Newу Делхи 110024

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-16.00 часот

 

 

Амбасада на Камбоџа во Newу Делхи, Индија

Телефон: (91-11) 2921 4436/2921 4435

Факс: (91-11) 2921 4438

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: W-112 Greater Kailash Part II New Delhi-110048 India

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: ХЕМРИ. Јус Макана - амбасадор

 

Висока комисија на Пакистан во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 26110601, 26110602, 26110605

Факс: (+ 91-11) 26872339

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2/50-Г, Шантипат Ханакиапури Newу Делхи 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник-петок од 8:30 до 5:30 часот

 

 

Амбасада на Филипините во Dehу Дехли, Индија

Телефон: (+91) 11 2410-1120 или 11 2688-9091 / 2688-8838

Факс: (+ 91) 11 2687 6401-

Веб-страница: http://www.philembassynewdelhi.com

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-N Nyaya Марг. Чанакиапури Newу Делхи 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-12.00 и 13.30-17.00 часот

 

 

Генерален конзулат на Сингапур во Мумбаи, Индија

Телефон: (91 22) 2204 3205 / + 91- (22) 2204-3209

Факс: (91 22) 2285 5812 / + 91- (22) 2204-3203

Веб-страница: http://www.mfa.gov.sg/mumbai/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Сингапур во Мумбаи 152, 14-ти кат, Maker Chambers IV 222, Road Jamimalal Bajaj Road Nariman Point, Мумбаи 400-021 Индија

ЧАСОВИ НА ЧАСОВИ: Пон - петок 9.00 часот - 1.00 часот попладне до 2.00 часот попладне - 5.00 часот затворено во сабота, недела и јавни празници Сингапурците на кои им е потребна конзуларна помош по ОБЕЗБЕДНИЦИТЕ ЧАС:, Ве молиме контактирајте го службеникот за должност во Тел.Не. + 91- 98209-79726

 

 

Висока комисија на Сингапур во Newу Делхи, Индија

Телефон: 91 (11) 46000915 (Виза и конзуларни) / 91 (11) 46000800 (администрација)

Факс: 91 (11) 4601 6413/91 (11) 4601 6412/91 (11) 3042 0

Веб-страница: http://www.mfa.gov.sg/newdelhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Е-6 Чандрагупа Марг Чанакиапури Newу Делхи 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: Пон - петок од 8.30 до 1.00 часот; 1.30 часот до 4.30:XNUMX часот саботата и недела се затворени

Детали: Тел: 001-91- (11) 46000915 (Виза) 001-91- (11) 46000911 (Администрација) Факс:: 001-91- (11) 46016412 (Виза), 001-91- (11) 30420393 ( Администрација) Контакт со итни случаи: 001-91-98102-03595

 

Генералниот конзулат на Сингапур во Ченаи

Телефон: (91) (44) 28158207/28158208

Факс: (91) (44) 28158209

Веб-страница: http://www.mfa.gov.sg/chennai

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Конзулат на Република Сингапур Ченаи - 6 17-А Северна Буга патот Т.Нагар, Ченаи 600017 Тамил Наду Индија

ЧАСОВИ НА КАНЦЕЛАРИИ: Пон - Пет од 8.30 до 1.00 часот; Од 2.00 до 5.00 часот сабота, недела и државни празници се затворени Сингапурците на кои им е потребна итна конзуларна помош по ЧАСОВИ НА ОФИЦИЈА: треба да се јават на дежурниот службеник на (91) 9840033136 и тие ќе бидат соодветно насочени.

 

 

Амбасада на Ангола во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2614 6197/5

Факс: (+91) 11-2614 6190/84

Веб-страница: http://www.angolaembassyindia.org/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 5, Поорви Марг Васитар Вихар

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Антонио Фвамини ДаКоста Фернандес - Амбасадор

 

Амбасада на Република Хрватска во Delу Делхи, Индија

Телефон: 0091 11 4166 3101 0091 11 4166 3102 0091 11 4166 3103

Факс: 0091 11 2411 6873, 4166 3100

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: А-15 Вест Енд Delу Делхи 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: Работно време: понеделник-петок 9: 00-17: 00 часот

Детали: Навлаки: Демократска социјалистичка Република Шри Ланка, Сојузна демократска Република Непал и Народна Република Бангладеш, Република Малдиви, Кралство Бутан

 

Амбасада на Куба во Newу Делхи, Индија

Phone: +91-11-2622-2467, +91-11-2622-2468, +91-11-2622-2470

Факс: (91) 2923 2469

Веб-страница: http://www.cubadiplomatica.cu/india

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: W- 124 A, Greater Kailash -1 110048 New Delhi India

ЧАСОВНИ ЧАС: Вторник до четврток од 10:00 часот. до 4:00 часот затворено на празниците во Куба

Детали: Амбасадор: Абелардо Куето Соса

 

Генерален конзулат на Белгија во Мумбаи, Индија

Телефон: (+91) (22) 2421 2115, (+91) (22) 2436 1602

Факс: (+ 91) (22) 2436 1420

Веб-страница: http://www.diplomatie.be/mumbai

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Куќа Аванта, 5-ти кат д-р Ени Бесант Роуд, Ворли Мумбаи 400 030 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 08:00 - 16:00 часот

Детали: Г-дин Карл ван ден Бошче - генерален конзул

 

Амбасада на Белгија во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91) (11) 4242 8000

Факс: (+ 91) (11) 4242 8002

Веб-страница: http://www.diplomatie.be/newdelhi/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-Н, Шантипат Ханакиапури Newу Делхи 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 13:00 и 14:00 - 17:00 часот

Детали: Г-дин Пјер Васен - амбасадор

 

Висока комисија на Јужна Африка во Newу Делхи, Индија

Телефон: 91-11-2614 9411 - 20

Факс: + 91-11-2614 3605

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Б-18, Васанџ Марг Васијан Вихар Newу Делхи - 110057 Индија

ЧАСОВИ ЗА ЧАСОВИ: 8.30 до 12.30 часот 1.15 часот до 5.00 часот

 

 

Амбасада на Република Ерменија во Република Индија

Телефон: (+91) 11-2410 2851/2

Факс: (+91) 11-2410 2853

Веб-страница: http://www.armenian.co.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Д-133, Ананд Никетан Newу Делхи 110057 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-13.00 и 14.00-18.00 часот

Детали: Г-дин Ара Хакобијан - Амбасадор

 

Кралска данска амбасада, Newу Делхи

Телефон: + 91 11 4209 0700

Факс: 91-11-23792019; +91 11 2379 2891

Веб-страница: http://www.ambnewdelhi.um.dk

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 11, патот Ауранџеб Newу Делхи 110 011

ЧАСОВИ НА ОФИЦИЈА: Работно време: Понеделник-Четврток од 9.00 до 4.30 часот Петок од 9.00 до 4.00 часот Дел за визи: Поднесување на апликации: Пон, Чет, Четврток од 10.00 до 01.00 часот Телефон: Часови за распрашување и закажување виза: Пон, Чет, Од 03.00 часот до 04.00 часот Колекција на пасоши: Пон-Пет од 10.00 до 01.00 часот попладне

Детали: Фарските острови и Гренланд се дел од Кралството Данска. Како главен принцип, данскиот устав предвидува дека надворешните и безбедносните интереси за сите делови на Кралството Данска се одговорност на данската влада.

 

Амбасада на кралскиот Бутан во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2688 9807/9

Факс: (+91) 11-2687 6710

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Чандра Гупта Марг Чанакиапури Newу Делхи-110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 13:00 и 14:00 - 17:00 часот

Детали: Ветсоп Намгиел - амбасадор

 

Амбасада на Бурунди во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-4615 1947 година

Факс: (+91) 11-4950 3170

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: C - 1/24 Васинта Вихар Newу Делхи - 110057 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 17:00 часот

Детали: Г-дин Рубука Алојс - амбасадор

 

Амбасада на Бразил во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2301 7301 година

Факс: (+91) 11-2379 3684

Веб-страница: http://novadelhi.itamaraty.gov.br

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 8, патот Ауранџеб Newу Делхи 100 011 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 13:00 и 15:00 - 19:00 часот

Детали: Г-дин Карлос Серџо Собрал Дуарте - амбасадор

 

Амбасада на Швајцарија во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91) (11) 4995 9500

Факс: (+ 91) (11) 4995 9509

Веб-страница: http://www.eda.admin.ch/newdelhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Нјаја Марг, Појавник Пан Кина 392 Newу Делхи 110 001 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник-петок 08: 30-11: 30

Детали: Амбасадор: г-дин Линус фон Кастелмур

 

Амбасада на Република Белорусија во Република Индија

Телефон: (+91) 11-2469 4518 година

Факс: (+91) 11-2469 7029

Веб-страница: http://ndia.mfa.gov.by

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 163, Јор Баг Newу Делхи 110 003 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Витали Прима - амбасадор

 

Австралиската висока комисија во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91 11 4139 9900

Fax: + 91 11 2687 2228

Веб-страница: http://www.india.embassy.gov.au/ndli/home.html

Е-пошта: -

Адреса: Соединение на Австралија бр. 1/50 Г Шантипат, Чанакиапури ПО кутија 5210 Newу Делхи 110-021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 08:30 - 05:00 13: 00-14: 00 часот (пауза за ручек)

Детали: Г-дин Патрик Соклинг - Висок комесар

 

Висока комисија на Брунеи Дарусалам во Newу Делхи, Индија

Телефон: (91) 11 2652 2431/2652 2432/2652 2433

Факс: (91) 11 2652 2434 / (91) 11 2652 2435

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Б-21, август Кранти Марг Мејфаир Градини, Хауз Кас Newу Делхи - 110016 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Неговата екселенција Дато Падука Хаџи Сидек бин Али - Висок комесар

 

Амбасада на Буркина Фасо во Newу Делхи, Индија

Телефон: (00 91 11) 26 14 0640 / 41/42

Факс: (00 91 11) 26 14 0630

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: P 3/1 VASSANT VIHAR NEW DELHI 110057 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:30 - 13:30 и 15:30 - 18:30 часот

Детали: НЕ Идрис Рауа ОУЕДРАОГО - Амбасадор

 

Амбасада на Чешката Република во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-26110205, 26110318, 26110382, 26886218

Факс: +-91 11 26886221-

Веб-страница: http://www.mzv.cz/newdelhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-М, Нити Марг Чанакиапури, Newу Делхи-110 021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Етиопија во Индија

Телефон: 009111-6119513 или 6119514 или 24675366/67

Факс: 009111-6875731

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 7/50-G, Satya Marg Marg Chanakyapuri New Delhi - 110 021 India

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-13.00 и 14.00-17.30 часот

 

 

Шпанска амбасада во Индија

Телефон: (+ 91) (11) 4129 3000

Факс: (+91) (11) 4129 3008/3020

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 12, Патривај пат, Newу Делхи 110011 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Густаво Мануел де Аростеги и Сан Ромон - амбасадор

 

Амбасада на Лаос во Newу Делхи, Индија

Телефон: 011 41327352

Факс: 4132 7353

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: А 104/7, Пармаманд имот Махарани Баг Newу Делхи - 110065 Индија

OFFICE HOURS: 09: 00-12: 00 и 14: 00-16: 00

 

 

Кралска тајландска амбасада во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91 11) 2615 0130-34

Факс: (+91 11) 2615 0128-29

Веб-страница: http://www.thaiemb.org.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Д-1/3 Вазит Вихар Newу Делхи 110057

ЧАСОВИ КАНЦЕЛАРИСКИ ЧАСОВИ:: понеделник до петок 09:00 - 12:30 и 14:00 - 17:00 часот

 

 

Висока комисија на Република Намибија во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-2614 0389

Факс: + 91-11-2614 6120

Веб-страница: http://nhcdelhi.com

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Д-6/24 Васан Вихар 110 057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на султанот Оман во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 011 6140215

Факс: (+91) 11-2688 5621

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 16, Олао Палме Марг Васијан Вихар Newу Делхи 110057

ЧАСОВНИ ЧАС: 09: 30-16: 00

 

 

Амбасада на Романија во Delу Делхи, Индија

Телефон: (00) (91) (11) 26140447 или 26140700

Факс: (00) (91) (11) 26140611

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: А-47, Васанџ Марг Васијан Вихар, Newу Делхи 110 057 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Е-пошта: [заштитена по е-пошта] Е-пошта (Комерцијална канцеларија): [заштитена по е-пошта] Амбасадор: Н.Е. г. Василе СОФИНЕТИ

 

Генерален конзулат на Чешката Република во Мумбаи, Индија

Телефон: 009122/23518456/7, 23514484, 23518184/5, sekr.-23518180

Факс: 009122/23520442

Веб-страница: http://www.mzv.cz/bombay

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Маркопија “, 5 д-р Г.Дешмук Марг (5, патот Педер), 400 026 Мумбаи Индија

ЧАСОВИ НА КАНЦЕЛАРИЈА: понеделник - петок 09.00 - 10.00 часот Работно време: понеделник - петок 07.45 - 16.15 часот

 

 

Кралски дански генерален конзулат во Индија

Телефон: (22) 2261 4462; (22) 2268 5656

Факс: (22) 2270 3749

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: L & T House Ballard Estate NM Marg Mumbai 400 001. Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Висока комисија на Фиџи во Индија

Телефон: (91 11) 2687 6373 или (91 11) 26110101 Ext. 446/447

Факс: (91 11) 2611 0018

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: c / - Хотел Ашок Дипломатска енклава 50B Чанакиапури 11002119

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - петок

Детали: Високиот комесар на Фиџи (Индија) - Г-дин Лук Роковада

 

Амбасада на Туркменистан во Индија

Телефон: (+91) 11-2467 6527 година

Факс: (+91) 11-2467 6526

Веб-страница: http://www.turkmenembassy.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: C-11, West West Colony New Delhi 110021 India

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

Амбасада на Финска во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-4149 7500

Факс: + 91-11-4149 7555

Веб-страница: http://www.finland.org.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Е-3, Нјаја Марг, Чанакиапури 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: Услуги за клиенти: Пон-петок 10.00-12.00 часот

 

 

Генерален конзулат во Калкута, Индија

Телефон: + 91-33-2421-1970

Факс: + 91-33-2421-1971

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 55, MN Sen Lane Tollygunge 700 040

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат во Ченаи, Индија

Phone: (91-44)2432-3860~3

Факс: (91-44) 2432-3859

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: бр.12 / 1, улица Ценетоф, улица Ис Тејнепет 600 018

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат во Мумбаи, Индија

Телефон: + 91-22-2351-7101

Факс: + 91-22-2351-7120

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: бр.1, МЛ Даханукар Марг Кумабола Хил 400 026

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Обединетите Арапски Емирати во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-26111111

Факс: +-91 11 26873272-

Веб-страница: http://www.uaeembassy-newdelhi.com

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 12 Чандрагуп Марг, Чанакиапури Newу Делхи, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Обединетите Арапски Емирати во Мумбаи, Индија

Телефон: (+ 91) 22 2218 0985

Факс: (+ 91) 22 2218 1162

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бр.7 olоли Мејкер, Апарт бр.1 - Кофи-парада Кофи Колуба Мумбаи 400 005 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Палестина во Индија

Телефон: 9111-24108062, 24108063

Факс: 9111-24108064

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: ЕП, 29-Б Дипломатска енклава Чанакиапури, Newу Делхи - 110 021

ЧАСОВНИ ЧАС: 10 до 14 часот

 

 

Генерален конзулат на Филипини во Ченаи, Индија

Телефон: (+ 91) (44) 2235 4063

Факс: (+ 91) (44) 2235 2062

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: СПИЦ куќа, зграда на Анекс, VIII кат 88 планински пат, Гинди Ченаи 600032 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Филипини во Колта, Индија

Телефон: (+ 91) (33) 2280 8353

Факс: (+ 91) (33) 2280 8354

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 2-ри кат, 37 Шекспир Сарани Калката 700 001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Филипини во Мумбаи, Индија

Телефон: (+ 91) (22) 2202 4792

Факс: (+ 91) (22) 2282 9539

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 215 Нариман Поинт Мумбаи 400021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Соединетите Држави во Ченаи, Индија

Телефон: 044-2857-4000

Факс: 044-2811-2020

Веб-страница: http://chennai.usconsulate.gov

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Близнаци Круг Chennai 600006 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Соединетите Држави во Колта, Индија

Телефон: 91-33-3984-6300

Fax: 91-33-2288-1616/0356

Веб-страница: http://kolkata.usconsulate.gov

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 5/1 Хо Чи Мин Сарани Колката 700071 Индија

ЧАСОВИ КАНЦЕЛАРИИ: 0800 - 1300, 1400 - 1700 (Од понеделник до петок)

 

 

Генерален конзулат на Соединетите Држави во Мумбаи, Индија

Phone: 011-91-22-2672-4000

Факс: -

Веб-страница: http://mumbai.usconsulate.gov

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Ц-49, Г-Блок, Комплекс Бандра Курла Бандра Исток, Мумбаи 400051

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Шведска во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91 11 4419 7100

Fax: + 91 11 4419 7101

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 4-5 Nyaya Marg Chanakyapuri New Delhi India

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник-петок 08.30-17.00 часот

 

 

Австралискиот генерален конзулат во Мумбаи, Индија

Телефон: + 91 22 67574900

Fax: + 91 22 67574955

Веб-страница: http://www.mumbai.consulate.gov.au/mbai/home.html

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Ниво 10, крило, зграда Кресенцо Опор MCA Крикет клуб, Г Блок, парцела Ц 38-39 Комплекс Бандра Курла Мумбаи 400 051 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Марк Пирс - генерален конзул

 

Висока комисија на Малезија во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-24159300

Факс: +-91 11 26881538-

Веб-страница: http://www.kln.gov.my/perwakilan/newdelhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-М, Сатија Марг, Чанакиапури, 110 021 - Newу Делхи

ЧАСОВИ НА КАНЦЕЛАРИИ: Работен ден: понеделник - петок 8.30 часот наутро - 4.30 часот одмор: сабота и недела

 

 

Генерален конзулат на Малезија во Ченаи, Индија

Phone: +091-44-24334434; +091-44-24334435; +091-44-24334436

Факс: +-091 44 24334437-

Веб-страница: http://www.kln.gov.my/perwakilan/chennai

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: бр.7, (стариот бр.3), улица Ценотаф 1-ви улица Тејнапет 600 018 Ченаи

ЧАСОВИ НА КАНЦЕЛАРИИ: Работни денови: понеделник - петок од 9.00 часот - 5.00 часот државни празници: сабота и недела

 

 

Генерален конзулат на Холандија во Мумбаи (Бомбај), Индија

Телефон: + 91 22 22194200

Fax: + 91 22 22194230

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 'Зграда на Форбс' Charanjit Rai Marg Mumbai 400001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Холандија во Ченаи (Мадрас), Индија

Телефон: + 91 44 43535381

Fax: + 91 44 24993272

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 76, патот Венката Кришан Мандавели Ченаи - 600 028 Тамил Наду

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Холандија во Колта (Калкута), Индија

Телефон: +91 33 2289-7676 / 7020

Факс: + 91 33 2289-7919

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 5, Рамшвар Шоу Пат Колката: 700014 Индија

ЧАСОВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ: 9.30:6 - XNUMX часот (понеделник до петок)

 

 

Економски и културен центар Тајпеј во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 46077777

Факс: (+ 91-11) 4607-7721

Веб-страница: http://www.roc-taiwan.org/IN

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бр. 34, Пашими Марг Васиан Вихар Newу Делхи 110057 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Кралска норвешка амбасада во Newу Делхи

Телефон: + 91-11-4177-9200

Факс: + 91-11-4161-7815 (за Виза) и + 91-11-4168-0145 (

Веб-страница: http://www.norwayemb.org.in/

Е-пошта: -

Адреса: 50-Ц, Шантипат, Чанакиапури, 110021

ЧАСОВИ НА ОБРАЗОВАНИЕ: од понеделник до четврток: 8:30 часот до 1:00 часот и 1:30 часот до 4:30 часот петок: 8:30 часот до 2:00 часот Работното време започнува во 9:30 часот

Детали: Г-ѓа Ен Олестад - амбасадор на Норвешка во Индија

 

Германскиот конзулат во Ченаи, Индија

Телефон: (0091 44) 24 30 16 00

Факс: (0091 44) 24 34 92 93

Веб-страница: http://www.chennai.diplo.de

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бр. 9 брод клуб Road POBox 3110 Chennai 600 028 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - петок 08.00 до 11.30 ч

 

 

Конзулат на Германија во Колтата, Индија

Телефон: + 91- (0) 33-2479 1141/1142/2150, 2439 8906 Во случај на итни случаи: + 91- (0) 98310 16091

Fax: +91-(0)33-2479 3028

Веб-страница: http://www.kalkutta.diplo.de

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 1 Road Hastings Park Road, Alipore PO Box 16711 Kolkata 700 027, India

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Германија во Мумбаи, Индија

Телефон: (+ 91-22) 22832422; Во случај на вонредна состојба: (0091) 9821016877

Факс: (+ 91-22) 22025493

Веб-страница: http://www.germanconsulatemumbai.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 'Hoechst House', 10-ти кат Нариман Поинт 193 Мелиорација на Мерберт Мумбаи 400 021, Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - петок: 9:00 до 12:00 часот напладне

 

 

Кинеска амбасада во Newу Делхи, Индија

Телефон: 91-11-26112345

Факс: 91-11-26885486

Веб-страница: https://embassy.goabroad.com/embassy/edit/7419

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-Д, Шантипат Ханакиапури

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Амбасадор: angанг Јан

 

Британската висока комисија во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91 (11) 2419 2100

Факс: 91 (11) 2419 2492

Веб-страница: http://www.gov.uk/government/world/india

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Шантипат, Чанакиапури Newу Делхи 110021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Висока комисија на Канада во Newу Делхи, Индија

Телефон: 91 (11) 4178-2000

Факс: + 91-11-4178 2020

Веб-страница: http://www.india.gc.ca

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 7/8 Шантипат, Чанакиапури PO Box 5207 New Delhi 110 021 india

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Канада во Мумбаи, Индија

Телефон: 91 (22) 6749-4444

Факс: 91 (22) 6749-4454

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Кула 2, 21-ви кат, Финансиски центар Индијабулс Сенапати Бапат Марг, патот Елфинстон Западна Мумбаи 400 013 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Канада во Чандигар, Индија

Телефон: 91 (172) 505-0300

Факс: 91 (172) 505-0341

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: ШКО 54 Сектор 17-А Чандигар 160 01 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Канада во Колтата, Индија

Телефон: 91 (33) 2242-6820

Факс: 91 (33) 2242-6828

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Данкан Хаус, 31 пат Нетаки Субхас, Колката 700 001 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Индонезија во Delу Делхи, Индија

Телефон: (91-11) 2611-8642 до 46

Факс: 2688-6763

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-А, Чанакиапури Каутиilа Марг 110021 Newу Делхи, Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - четврток, 9:00 - 13:00 часот и 14:00 часот - 17:00 часот петок, 9:00 - 12:30 и 14:30 - 17:00 часот

 

 

Генерален конзулат на Индонезија во Мумбаи, Индија

Телефон: (91-22) 2351-1678, 2353-0940, 2353-0900

Факс: (91-22) 2351-0941, 2351-5862

Веб-страница: http://www.kjrimumbai.net

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 19, Altamount Road Cumballa Hill Mumbai 400 026, India

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - петок, 9:00 - 13:00 часот и 14:00 часот - 17:00 часот

 

 

Почесен конзулат на Индонезија во Калкута, Индија

Телефон: (91-33) 2414-8681

Факс: (91-33) 2473-2157

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Парк 157одпур 700068 XNUMX Калкута, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Индонезија во Мадрас, Индија

Телефон: (91-44) 234-1095

Факс: (91-44) 234-2582

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 5 Road Road Santhome Castle, Madras (Chennai) 600028, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

Амбасада на Јордан во Delу Делхи, Индија

Телефон: 24653318 - 246533099

Fax: 2-465-3353/2-465-3368

Веб-страница: http://www.jordanembassyindia.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 30 голф врски Newу Делхи - 110003

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Висока комисија на Република Кенија во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91 11 26146537/38/40

Факс: + 91 11 26146550

Веб-страница: http://www.kenyamission-delhi.com

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 34, Пашими Марг, Васантер Вахир Newу Делхи, 110057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Други земји за акредитација: Народна Република Бангладеш, Шри Ланка, Сингапур

 

Амбасада на Израел во Delу Делхи, Индија

Телефон: 0091-11-30414500

Факс: 0091-11-30414555

Веб-страница: http://delhi.mfa.gov.il

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 3, патот Ауранџеб Newу Делхи-110011

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:30 часот - 12:30 часот

 

 

Генерален конзулат на Израел во Мумбаи, Индија

Телефон: 0091-22-22822822

Факс: 0091-22-22824727

Веб-страница: http://bombay.mfa.gov.il

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: најетната куќа, 16-ти кат NCPA март 194 година, Нариман Поинт Мумбаи - 400 021

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - четврток: 10.00 часот. - 13.00 ч. Петок: 10.00 часот - 12.30 ч

 

 

Почесен конзулат на Република Кипар во Мумбаи, Индија

Телефон: +9122 24926655, 24926633 (Директно за г. Капур)

Факс: (009122) 24926464, 24900314

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Центарот Нехру, откривање на 9-ти кат на Индија Блдг. Д-р Ени Бесант Роуд, Ворли Мумбаи 400 018 (Бомбај) Индија

ЧАСОВИ НА КАНЦИЈА: ЧАСОВИ НА КАНЦЕЛАРИИ:: 10:00 - 12:30, 14:00 - 16:00 (Пон. - Пет) Часови за јавноста: 10:00 - 12:30 часот

 

 

Почесен конзулат на Република Кипар во Калтата, Индија

Телефон: + 91-033) 2229 6000 (Канцеларија)

Факс: (+ 91-033) 2229 1094

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 3Ц, Парк Плаза (Јужен блок) Улица 71 парк, Колката - 700 016 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10:00 - 18:00 часот

 

 

Австралискиот генерален конзулат во Ченаи, Индија

Телефон: + 91 44 4592 1300

Fax: + 91 44 4592 1320

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 9-ти кат, Експрес Комори Експрес Авенијата Авенија Аут Аут Бејтс, Ројапетах Ченаи 600014 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Малтешка Висока Комисија во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91) (11) 4767 4900

Факс: (+ 91) (11) 4767 4949

Веб-страница: http://www.mfa.gov.mt/india

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: N60, Panchsheel Park New Delhi 110 017 India

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок од 9:00 до 17:30 часот

 

 

Генерален конзулат на Јужна Африка во Индија

Телефон: + 91 22 23513725; + 91 22 23523726

Факс: + 91 22 23513730; + 91 22 23523735

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Ганди замок 20 Altamount Road Mumbai, 400 026

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Саудиска Арабија во Delу Делхи, Индија

Телефон: 00911143244444

Факс: 00911126144244 - 0091114163223

Веб-страница: http://embassies.mofa.gov.sa/sites/India/en/Pages/default.aspx

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2, Пашчими Марг, Васанш Вихар, Newу Делхи-110057

ЧАСОВНИ ЧАС: Од 9:00 до 4:00 часот (работни денови)

Детали: Г-дин Сауд бин Мохамед Ал-Сати - Амбасадор на чувар на имот на двете свети џамии во Delу Делхи

 

Амбасада на Египет во Индија

Телефон: (+9111) 26114096

Факс: (+9111) 26885355

Веб-страница: http://www.mfa.gov.eg/english/embassies/Egyptian_Embassy_India/Pages/default.aspx

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 1 - 50м, Нити Марг, Чанакиапури 110021 Newу Делхи

ЧАСОВНИ ЧАС: Секојдневно од 9:00 часот до 5:00 часот, освен во сабота и недела

 

 

Сенегалска амбасада, Индија

Телефон: (+ 91-11) 6147687 / + 91-11-6147025

Факс: (+ 91-11) 26142422

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: C 6/11 Васан Вихар 110057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Мексиканска амбасада во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91) 11 2411 7180

Факс: (+ 91) 11 2411 7193

Веб-страница: http://embamex.sre.gob.mx/india/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Ц8 Ананд Никетан Newу Делхи 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-17.00 часот

 

 

Почесен конзулат на Сихелес во Бомбај, Индија

Телефон: (+ 91-22) 252l4360

Факс: (+ 91-22) 25210936

Веб-страница: http://www.mfa.gov.sc/static.php?content_id=29

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Парцела 478, Прв кат, 13-ти пат Чембур 400071

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок, 0900 - 1500

 

 

Почесен конзулат на Сихелес во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 51666123

Факс: (+ 91-11) 666126

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: utутаб Амбиент (кај utутаб Минар), H-5 / l2, Пат Мехраули 110 030

ЧАСОВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ: ЧАСОВНИ ЧАС:: 10.00 - 15.00 часот

 

 

Амбасада на Судан во Индија

Телефон: (+91) 11-2687 3185/3785

Факс: (+91) 11-2688 3758

Веб-страница: http://www.sudanembassyindia.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Заговор бр.3 Шантипат Ханакиапури Newу Делхи 110021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Таџикистан во Индија

Телефон: + 91-11-2615-4282

Факс: + 91-11-2615-4282

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Индија Е -13/2 Вазит Вихар Newу Делхи 110057 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Турција во Индија

Телефон: (+91) 11-2688 9053/4 (+91) 11-2410 1973/21

Факс: (+91) 11-2410 1974 (+91) 11-2688 1409

Веб-страница: http://newdelhi.emb.mfa.gov.tr

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: N 50 Nyaya Marg Chanakyapuri 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Ирска во Индија

Телефон: + 91-11-2462-6733, Виза Тел: Виза Тел: +91 11 2462 9135 (помеѓу часовите од 14.30 до 17.00 часот, понеделник t

Факс: + 91-11-2469-7053, Виза Факс:: +91 11 2460 3335

Веб-страница: http://www.embassyofireland.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 230 Јор Баг 110003

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок од 9.30:1.30 до 2.30:5 часот, од XNUMX:XNUMX до XNUMX часот.

Детали: Амбасадор: Неговата екселенција Кенет Томпсон Прв секретар: г-ѓа Лавина Колинс Трет секретар: Г-дин Брајан О'Брајан Амбасадата на Ирска во Delу Делхи е исто така акредитирана во Шри Ланка, Бангладеш и Непал и тесно соработува со почесниот конзулат во Коломбо, Шри Ланка

 

Почесен конзул на Ирска во Бангалор, Индија

Телефон: +91 80 2808 2006/2808

Fax: + 91 80 2852 3423

Веб-страница: http://www.embassyofireland.in/home/index.aspx?id=52434

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Biocon Limited 20th KM Hosur Road Electronics City PO 560 100

ЧАСОВИ НА ОБРАЗОВАНИЕ: 9.00 часот - 1.00 часот од понеделник до петок 2.00 часот - 4.00 часот понеделник до петок

Детали: Почесен конзул: Д-р Киран Мазумдар-Шо асистент на почесен конзул: г-ѓа Моника Робинсон

 

Почесен конзул на Ирска во Мумбаи, Индија

Телефон: +91 22 6635 5635, 6633 9717

Fax: + 91 22 5639 1945

Веб-страница: http://www.embassyofireland.in/home/index.aspx?id=52434

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Каманвала Комори 2 кат Сер ПМ Пат, Форт 400 001

ЧАСОВИ НА ОБРАЗОВАНИЕ: 9.30 часот - 1.00 часот од понеделник до петок 2.00 часот - 4.00 часот понеделник до петок

Детали: почесен конзул: Кир Гуздар

 

Амбасада на Тунис во Индија

Телефон: (+91) 11-2614 5346/49/51

Факс: (+91) 11-2614 5301

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Б-1/2, Васанџ Марг, Васијан Вихар Newу Делхи 110057 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Монголска амбасада во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2463 1728; (+91) 11-2461 7989

Факс: (+91) 11-2463 3240

Веб-страница: http://www.delhi.mfa.gov.mn/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 34, Архиепископот Макариус Марг Delу Делхи 110 003 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 08.30-13.00 и 13.30-17.00 часот

Детали: Г-дин Сањаасен Бајараа, амбасадор

 

Амбасада на Украина во Индија

Телефон: 00-9111 2614 6041, 2614 5093 (конзуларни изданија)

Факс: 00-9111 2614 6043

Веб-страница: http://india.mfa.gov.ua

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Е-1/8, Васиан Вихар, Newу Делхи, Индија, 110 057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Русија во Newу Делхи, Индија

Телефон: (91-11) 26873799; 26889160; 26873802; 26110640/41/42

Факс: (91-11) 26876823

Веб-страница: http://www.india.mid.ru

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Шантипат, Чанакиапури, Newу Делхи - 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: Пон, петок: 08.00-12.00 и 13.30-18.30 Вторник, петок, петок: 08.00-14.00 часот

 

 

Конзулат на Јамајка во Индија

Телефон: 2335 5411/2341 7122

Факс: 011 2335 5432/2341 6275

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Меридијан кула, 9-ти кат 10 Виндзор Место 110 001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: ЧАСОВЕН КОНСУЛ: Г-н Нанд КЕМКА

 

Амбасада на Уругвај во Индија

Телефон: (+91) 11 2615 1991/2/3

Факс: + 91-11-2614 4306

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Б-8/3, Васиан Вихар 110057 Newу Делхи, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Узбекистан во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2467 0774/5

Факс: + 91-11-2467-0773

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: ЕП 40, д-р С. Радахришнан Марг Чанакиапури Newу Делхи 110021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Високата комисија на Руанда во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+91) (11) 2665 9920/30

Факс: (+91) (11) 2665 9940/50

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: F 33, Радеј Мохан Возење Мехраули Newу Делхи 110 030 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Србија во Индија

Телефон: + 91-11-26873661 / + 91-11-26872073

Факс: +-91 11 26885535-

Веб-страница: http://www.embassyofserbiadelhi.net.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 3/50 Г Нити Марг Чанакиапури 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Кралскиот дански генерален конзулат во Мумбаи, Индија

Телефон: (22) 2261 4462, (22) 2268 5656

Факс: (22) 2270 3749

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: L&T House, Ballard Estate, NM Marg Mumbai 400 001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Фарските острови и Гренланд се дел од Кралството Данска. Како главен принцип, данскиот устав предвидува дека надворешните и безбедносните интереси за сите делови на Кралството Данска се одговорност на данската влада.

Кралскиот дански конзулат во Ченаи, Индија

Телефон: (44) 811 8140, 811 8141

Факс: (44) 811 2185

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 9 катедрален пат Ченаи 600086

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Фарските острови и Гренланд се дел од Кралството Данска. Како главен принцип, данскиот устав предвидува дека надворешните и безбедносните интереси за сите делови на Кралството Данска се одговорност на данската влада.

 

Кралскиот дански конзулат во Калкута, Индија

Телефон: (33) 2248 7476/7/8

Факс: (33) 2248 8184

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: МекЛејд Хаус 3 Нетаџи Субас пат, 3 кат Калкута 700001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Фарските острови и Гренланд се дел од Кралството Данска. Како главен принцип, данскиот устав предвидува дека надворешните и безбедносните интереси за сите делови на Кралството Данска се одговорност на данската влада.

 

Амбасада на Словенија во Индија

Телефон: + 91-11-51662891

Факс: +-91 11 51662895-

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 46, Поорви Марг, Васанш Вихар 110057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Кувајт во Индија

Телефон: (+ 91-22) 2873007, 2884179, 2871897

Факс: (+ 91-22) 2048180

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 120 Дизниша Вача, Патничкиот црковен порта Момбај 400020 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Кувајтска амбасада во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-2410 0791

Факс: + 91-11-2687 3516

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 5А Шанти Пат Чанакијапури Newу Делхи 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Јемен во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-42705723 / 4

Факс: +-91 11 42705725-

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Д2 / 5 Васиан Вихар Newу Делхи 110 057 Индија

ЧАСОВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ: Официјално работно време: понеделник - петок, 9:00 часот - 3: 00 часот (EST)

 

 

Сомалиска амбасада во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91 (11) 2615 153498-

Факс: + 91-11-45510250

Веб-страница: http://www.embassyofsomalia.in/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: А1 / 8, Васиан Вихар Newу Делхи, Индија

ЧАСОВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ: од понеделник до четврток од 10:00 до 5: 00ч. Петок 10: 00 до 2: 00ч

Детали: ХЕМ. Ебјан Махамед Салах, амбасадор

 

Генерален конзулат на Сан Марино во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91 - 11 - 23015850/23016675

Факс: + 91 - 11 - 23012140

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 15 Aurangzeb Road 110011 NEW NEW DELHI

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Генерален конзул аналитит Синг

 

Конзулат на Јапонија во Бангалор, Индија

Телефон: (91-80) 4064-9999, 4166-0111 до 3

Факс: (91-80) 4166-0114

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Конзуларно претставништво на Јапонија 1-ви кат, Престиж маглина бр. 8-14, патен правец Каббон 560001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Тајланд во Индија

Телефон: (91-33) 2440-3229-31 / 7836

Факс: (91-33) 2440 до 6,251

Веб-страница: http://www.thaiembassy.org/kolkata

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 18-Б, Градини Мандевил Балингнгун Калката 019 700

ЧАСОВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ: Час за канцеларија: понеделник до петок 09:00 - 12:00 и 13:00 - 17:00 часот

 

 

Висока комисија на Уганда во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-49363636

Факс: (+91) 11-2614 4405

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Б-3/14 Вазит Вихар Newу Делхи 110057 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 до 16:00 часот

 

 

Замбија Висока комисија во Индија

Телефон: (+91) 11-4108 8010/11

Факс: (+91) 11-2614 5764

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Н-57, Панчешел парк Newу Делхи, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Република Хрватска во Мумбаи, Индија

Телефон: 0091 22 2367 2800 0091 22 2367 8451

Факс: 0091 22 2367 8450 0091 22 2369 9063

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: А-52, Даршан Апартмани Пријатен пат Мумбаи - 400 006 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален почесен конзулат на Костарика во Индија

Телефон: 00 (911) 1-233 1 0212/00 (911) 1-233 1 4934

Факс: 00 (911) 1-23327231 / 00 (911) 1- 23357473

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Д- 388 одбрана колонија Newу Делхи 110024, Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 9 до 1 часот

 

 

Почесен конзулат на Финска во Бангалор, Индија

Телефон: 080 4165 9828

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Амбасада Starвезда, 7-ми кат бр.8, палата патот Васиан Нагар 560 052

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Финска во Ченаи, Индија

Phone: +91-(0)44-2852 4141

Fax: +91-(0)44-2852 1253

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Почесен конзулат на Финска 202 Ана Салаи 600 002

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Финска во Колта, Индија

Телефон: (91-33) 2287 4328, 2290 1960 година

Факс: (91-33) 2287 4329

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: почесен конзулат на Финска c / o Mahadev Paper Corporation 7 A, AJC Bose Road, 2 кат 700 017

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Финска во Мумбаи, Индија

Телефон: + 91-22- 66390033

Факс: + 91-22- 6639 0044

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Почесен конзулат на Финска C305 Дарамска палата '100-103 NS Паткар Марг 400 007

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Висока комисија на Република Мозамбик во Индија

Телефон: (91-11) 43399777

Факс: (91-11) 43399773

Веб-страница: http://mozambiquehighcommission.org.in/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: С-79 Ананд Никетан Newу Делхи 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.30 - 5.00 часот

Детали: Висок комесар: Н.Е. г-дин Хозе Марија де Силва Виера Мораис

 

Амбасада на Австрија во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) (11) 24 19 27 00

Факс: (+91) (11) 26 88 69 29

Веб-страница: http://www.bmeia.gv.at/botschaft/new-delhi.html

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: ЕП-13, Чандергупта Марг Чанакиапури Newу Делхи Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 12:00 часот

Детали: Д-р Фердинанд Маулташл - амбасадор

 

Почесен конзулат на Република Науру

Телефон: (+ 91-11) 26215780, 26414744

Факс: (+ 91-11) 26215778

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: S / 327 Greater Kailash I New Delhi 110018 India

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Киргистанската Република

Телефон: (+ 91-11) 24108008

Факс: (+ 91-11) 24108009

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Sufdarygung A 1/6 Newу Делхи Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Република Кореја во Република Индија

Телефон: (+ 91-11) 4200-7000

Факс: (+ 91-11) 2688-4840

Веб-страница: http://overseas.mofa.go.kr/in-en/index.do

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 9 Chandragupta Марг Chanakyapuri Продолжување Newу Делхи-110021, Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 9 часот - 12:30 часот, 2 - 5 часот (понеделник-петок)

Детали: Амбасадорот на Република Кореја во Индија НЕ ШИН Бонгил

 

Конзулат на Австрија во Ченаи, Индија

Телефон: (+91) (44) 2833 4501/2

Факс: (+91) (44) 28 33 4560/4504

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: c / o згради на Котари 115 Mahatma Gandhi Salai Chennai 600034 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:30 - 14:00 часот

Детали: Г-дин БХ Котари - Конзул

 

Конзулат на Австрија во Гоа, Индија

Телефон: (+91) (832) 251 38 16, (+91) (832) 251 38 11

Факс: (+91) (832) 251 01 12

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Салгаочар куќа 3 кат Д-р Ф. Луис Гомес патот Васко Да Гама Гоа 403802 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 11:00 - 13:00 часот

Детали: Г-дин Датарај В. Салгаочар - Конзул

 

Конзулат на Австрија во Колта, Индија

Телефон: (+ 91) 33 2283 56 60

Факс: (+91/33) 2281 83 23

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Индустрија куќа, 1-ви кат 10, улица Камац, Колката 700017 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10:30 - 14:00 часот

Детали: Г-ѓа Манџушри Каитан - Конзул

 

Генерален конзулат на Австрија во Мумбаи, Индија

Телефон: (+ 91) (22) 2285 1734

Факс: (+ 91) (22) 2287 0502

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 26 Maker Chambers VI, 2 кат Нариман Поинт Мумбаи 400021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10:00 - 18:00 часот

Детали: Г-дин Јасу Шах - генерален конзул

 

Генерален конзулат на Франција во Бомбај, Индија

Телефон: [91] (22) 66 69 40 00

Факс: [91] (22) 66 69 40 66

Веб-страница: http://www.consulfrance-bombay.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Хоухст Хаус - 7-ми кат 193 Рекламирање на 'рбетот Нариман Поинт Мумбаи (Бомбај) 400 021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Франција во Пондикери, Индија

Телефон: [91] (413) 223 10 00

Факс: [91] (413) 223 10 01

Веб-страница: http://www.consulfrance-pondichery.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2 rue de la Marine Pondicherry 605 001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на државата Катар во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 26118787- 26117988

Факс: (+ 91-11) 26886080

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: ЕП-31А, Чандрагупта Марг, Чанакиапури, Newу Делхи-110021

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-16.00 часот

 

 

Генерален конзулат на државата Катар

Телефон: (+ 91-22) 2026701

Факс: (+ 91-22) 2023692

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Бајај Бахаван Нариман Поинт Мумбаи (Бомбај) 400021

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.30-15.30 часот

 

 

Почесен конзулат на Латвија во Мумбаи, Индија

Телефон: + 91 22 6633 8837

Факс: -

Веб-страница: https://www.mfa.gov.lv/en/newdelhi/embassy/honorary-consuls

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Seahorse House 30-32, ул. „Ади Марзан“ „Балард имот“ Мумбаи 400 001 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Почесен конзул: Капетан Авинаш Шандер Батра

 

Генерален конзулат на СР на Виетнам во Индија

Телефон: (+ 91) 22 2620 8549

Факс: (+ 91) 22 2624 8538

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Куќата Ваједа Гулмоха, крстот на патот бр.7 400049уху Шеме Мумбаи XNUMX, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Република Перу во Индија

Phone: +91-11-46163333; +91-11-46163308

Факс: +-91 11 46163301-

Веб-страница: http://www.embassyperuindia.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: А-9/5, Букурешт Марг, Васијан Вихар, Delу Делхи 110057

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.00-13.00 и 14.00-17.00 часот од понеделник до петок

 

 

Амбасада на Бугарија во Delу Делхи, Индија

Телефон: +91 11 26115549, +91 11 26115551

Fax: + 91 11 26876190

Веб-страница: http://www.mfa.bg/embassies/india

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 16/17 Чандрагупа Марг Чанакиапури Newу Делхи - 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 09:00 - 13:00 и 14:00 - 17:00 часот

Детали: Петко Дојков - амбасадор

 

Почесен конзулат на Бугарија во Колтата, Индија

Телефон: (+91) 33 3011 9000, (+91) 33 3011 9001

Факс: (+ 91) 33 3011 9002

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: VISA House - 8/10, Alipore Road Kolkata - 700 027 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Вишамбар Саран - Конзул

 

Амбасада на Сириската Арапска Република

Телефон: 9919918164

Факс: (+ 91-11) 6143107

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Индија Д 5/8 Васиан Марг Васиан Вихар ihу Делхи 110057 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 08.30-15.00 часот

Детали: Амбасадор: г. Фахд Салим

 

Амбасада на Грција во Newу Делхи

Телефон: (009111) 26880700-4

Факс: (009111) 26888010

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Д-р С. Радахришнан Марг, Чанакиапури, Newу Делхи 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Грција во Ченаи

Телефон: (009144) 8203663, 8200042

Факс: (009144) 8200038

Веб-страница: http://[заштитена по е-пошта]

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 37 Стерлинг пат, Нунгабакакам, Ченаи 600034, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Грција во Мумбаи

Телефон: (009122) 6607852

Факс: (009122) 6606446

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бахарестан, 30 / А, патот uhуху Тара, Јуху, Мумбаи 400 049, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Високата комисија на Шри Ланка во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11 2301 0201/2/3 (+91) 11 2301 7498

Факс: (+ 91) 11 2379 3604

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Kautilya Марг Chanakyapuri Delу Делхи - 110 021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Заменик Висока комисија на Шри Ланка во Ченаи, Индија

Телефон: (+ 91) 44 2498 7896

Факс: (+ 91) 44 2498 7894

Веб-страница: http://www.sldhcchennai.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 196 TTK Road Alwarpet Chennai 600018 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Шри Ланка во Мумбаи, Индија

Телефон: (+91) 22-2204 5861 / (+91) 22 2204 8303

Факс: (+ 91) 22 2287 6132

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Дом на Шри Ланка 34, улица Хоми Моди Мумбаи 400 023 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Шри Ланка во Колта, Индија

Телефон: (+91) 33-2221 0005 година

Факс: (+91) 33-2248 6414

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Ниско куќа 2, улица Харе, Колката 700 001 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Италија во Калкута, Индија

Телефон: 00913324792414

Факс: 24793892

Веб-страница: http://www.conscalcutta.esteri.it

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 3, патот Раџа Сантош - Калкута 700027

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Италија во Мумбаи, Индија

Телефон: 00912223804071

Факс: 0091 22 23874074

Веб-страница: http://www.consmumbai.esteri.it

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Зграда Канчањунга, 72 Г. Дешмук пат, Мумбаи 400 026

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Барање за виза видете подолу

 

Генерален конзулат на Италија во Калкута (Bengala occidentale), Индија

Телефон: 00913324792414

Факс: 24793892

Веб-страница: http://www.conscalcutta.esteri.it

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 3, патот Раџа Сантош - Калкута 700027

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Белизе во Newу Делхи, Индија

Телефон: (91 11) 425-048-47

Факс: (91 11) 264-271-25, (91 11) 264-490-30

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Приземје 98 Моди Кула Нехру Место Newу Делхи, 110 019 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Умеш Моди - почесен конзул

 

Висока комисија на Република Кипар во Delу Делхи, Индија

Телефон: 0091 11 24697503/508

Факс: 0091 11 24628828

Веб-страница: http://www.mfa.gov.cy/highcom_newdelhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 67, Јор Баг Newу Делхи 110003, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзуларно претставништво на Унгарија во Delу Делхи, Индија

Телефон: (91) 2611-47-37; Мобилен: 00 91 99 11 453 701

Факс: (91) 2688-67-42

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2/50-М Нити Марг, Чанакиапури Newу Делхи - 110021

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник, среда, четврток: 9.00 - 12.00 визи: понеделник, среда, четврток: 15.00 - 16.00 часот

Детали: Конзул: Д-р Питер Кимпијан

 

Почесен конзулат на Чешката Република во Колтата, Индија

Телефон: (+91) 33 2290 7406 / (+91) 33 2283 7178

Факс: (+ 91) 33 2290 7411

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 4 Ли Колката 700 020 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник и четврток 10.30 - 12.30 часот

Детали: Утсав Парех - Конзул

 

Почесен конзулат на Белгија во Ченаи, Индија

Телефон: (+ 91) (44) 4048 5500

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 18, III кат, Кула Јафа - Патник Кадер Наваз Кан Нунгабакакам Ченаи 600 006 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 17:30 часот

Детали: Барт Дегроуф - генерален конзул

 

Почесен конзулат на Белгија во Колта, Индија

Телефон: (+91) (33) 2282 7531/2, (+91) (33) 2479 1378

Факс: (+ 91) (33) 2282 7535

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Куќа на индустрија 15-ти кат 10, улица Камака, Колката 700017 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10:00 - 13:00 часот

Детали: Г-ѓа Jayеашри Мохта - Конзул

 

Почесен конзул на Сојузна Република Германија во Гоа, Индија

Телефон: (0091 832) 223 55 26

Факс: (0091 832) 222 34 41

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Косме Матијас Менезис Пвт. ООД, Руа де Орем, Панај, 403 001, Гоа

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Гренада во Newу Делхи, Индија

Телефон: 91 11 33 13 370

Факс: 91 11 33 28 307

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 12, Судар Нагар. Delу Делхи, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Чиле во Delу Делхи, Индија

Телефон: + 91 11 431 00400

Fax: + 91 11 431 00431

Веб-страница: http://www.chileindia.com/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 146 Јор Баг Newу Делхи 110003, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Република Ирак во Индија

Телефон: 009111 - 26149085/009111 - 26140165

Факс: 009111 - 26149076

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: -

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Сенегал во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 26873746, 26873720

Факс: (+ 91-11) 26875809

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Пашими Марг Васан Вихар, 80 110057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Иран во Newу Делхи, Индија.

Телефон: + 91-11-23329600 / + 91-11-23329601

Факс: +-91 11 23325493-

Веб-страница: http://www.iran-embassy.org.in/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 5, патот Баракамба, Newу Делхи? 110001 година

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Зимбабве во Newу Делхи, Индија

Телефон: 91-11-26154313 / 4/6140430/26154314

Факс: 91-11-6884532

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 23 Пасчими Марг Васиан Вихар Newу Делхи 110057 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Непал во Колта, Индија

Phone: 0091-33-2456-1103 / 0091-33-2456-1117

Факс: 0091-33-2456-1410

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 1, Авенија на Националната библиотека, Алипоре, Калкута-700027

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Непал во Колта, Индија

Phone: 0091-33-2456-1103 / 0091-33-2456-1117

Факс: 0091-33-2456-1410

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 1, Авенија на Националната библиотека, Алипоре, Калкута-700027

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Непал во Newу Делхи, Индија

Телефон: 91-11-2332 7361 / 91-11-2332 9218

Факс: 91-11-2332 6857

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: патот Баракамба, baу Делхи-110001,

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Мароко во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 24636920 или 24636921

Факс: (+ 91-11) 24636925

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 33, Архиепископ Макариос Марг, Newу Делхи 110 003 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Амбасадор: г-дин Ларби Мухарик

 

Кинески генерален конзулат во Колта, Индија

Телефон: 0091-33-40048169

Факс: 0091-33-40048168

Веб-страница: http://kolkata.china-consulate.org/chn/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: ЕК-72, Сектор-1, Солт Лејк Сити, Колката-700064 Западен Бенгал, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Кинески генерален конзулат во Мумбаи, Индија

Phone: 0091-22-66324303/4/5/6

Факс: 0091-22-66324302

Веб-страница: http://mumbai.china-consulate.org

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 8/9-ти кат, Хаукст Хаус, Возобновување на 'рбетот 193, Нариман Поинт, Мумбаи 400021, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Кралството Бахреин во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2615 4153/4

Факс: (+91) 11-2614 6731

Веб-страница: http://www.mofa.gov.bh/newdelhi/Home.aspx

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 4 Олоф Палме Марг Васиан Вихар Newу Делхи 110057 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 15:30 часот

Детали: Г-дин Мохамед Гасан Шаико - амбасадор

 

Генерален конзулат на Бахреин во Мумбаи, Индија

Телефон: (+91) 22-2218 5856/7/8

Факс: (+91) 22-2218 8817

Веб-страница: http://www.mofa.gov.bh/mumbai/Home.aspx

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 53, Мејкер кула Ф, 5ти кат Парада за мафија Колаба Мумбаи 400 005 Јас Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 15:30 часот

 

 

Генерален конзулат на Нов Зеланд во Мумбаи, Индија

Телефон: + 91-11-42596300

Fax: + 91 22 6770 9003

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Ниво 2, Северна авенија 3, Maker Maxity, BKC, Bandra East, 400 051 Mumbai India

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 08:30 - 17:00 часот

Детали: Генерален конзул и комесар за трговија: Кевин Мекена

 

Високата комисија на Бангладеш во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2412 1389 до 94

Факс: (+91) 11-2687 8953/5

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: ЕП-39, д-р Радхакришана Марг Чанакиапури Newу Делхи 110024 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Ахмад Тарик Карим, Висок комесар

 

Висока комисија на Нов Зеланд во Delу Делхи

Телефон: + 91-11-2688-3170

Факс: + 91-11-2688-3165

Веб-страница: http://www.nzembassy.com/india

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Сер Едмунд Хилари Марг, Чанакиапури, 110 021

ЧАСОВНИ ЧАС: Пон-петок 08: 30-17: 00 ч

Детали: Висок комесар: НЕ Јан Хендерсон

 

Висока комисија на Боцвана во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91) 11 4653 7000

Факс: (+ 91) 11 4603 6191

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: ПЛАЦ Ф8 / 3, ВАСАНТ, ВИХАР NEWУ ДЕХЛИ - 110057 ИНДИЈА

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 09:00 - 17:30 часот

Детали: НИЕ Г-ѓа Лесего Е.

 

Дански конзулат во Ченаи, Индија

Телефон: (44) 811 8140, 811 8141

Факс: (44) 811 2185

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 9 катедрален пат Ченаи 600086 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Кралскиот дански конзулат во Калкута, Индија

Телефон: (33) 2248 7476/7/8

Факс: (33) 2248 8184

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Меклејд Хаус 3 Нетаџи Субхас, 3-ти кат Калкута 700001, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Република Конго во Индија

Телефон: 98112 84319

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Б-39, Соми Нагар Newу Делхи, 110017 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Гана во Бомбај, Индија

Телефон: 91 22 281 0938/91 22 281 9590

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 6А, Капур Махал 65, Морски погон 400 020

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Либија во Delу Делхи, Индија

Телефон: 4697717/4697771

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 22 голф линк Delу Делхи 110003 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Еквадор во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11 2615 2264 / (+91) 11 2615 2265

Факс: -

Веб-страница: http://india.embajada.gob.ec/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Е 3/2 1, 2 и 3 кат, Вастан Вихар Newу Делхи 110057

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Малезија во Мумбаи, Индија

Телефон: +91 22 2645 5751/52; +91 22 2645 5541; +91 99201 35131

Fax: + 91 22 2645 5750

Веб-страница: http://www.kln.gov.my/perwakilan/mumbai

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 5-та. Fl, Notan Classic, зграда, 24-ти. Off Turner Road Bandra (W) 400050 Maharastra, India

ЧАСОВИ НА ОФИЦИИ: Работни денови: понеделник - петок 8.30 часот наутро - 4.30 часот државни празници: сабота, недела и државни празници (Видете ги информациите за компанијата во главното мени)

 

 

Амбасада на Арапската демократска Република Сахраи во Индија

Телефон: (91 11) 2464 8633

Факс: (91 11) 2465 2334

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Г-53, Низамудин Вест, Newу Делхи-110013 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Нов Зеланд во Ченаи

Телефон: + 91-44-2811-2472

Факс: + 91-44-2811-2449

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Маитри, 132 катедрален пат, 600 086

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Почесен конзул: Л Ганеш

 

Амбасада на Пакистан во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 91-11) 26110601, 26110602, 26110605

Факс: (+ 91-11) 26872339

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2/50-Г, Шантипат, Чанакиапури, Newу Делхи-110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Египет во Мумбаи, Индија

Телефон: (+9122) 23676422 - 23676407

Факс: (+9122) 23634558

Веб-страница: http://www.mfa.gov.eg/english/embassies/Egyptian_Consulate_India/Pages/default.aspx

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 101. Апартмани Бенхур, 32-на Нарајан Даболчар, покрај патот на Непанско Море, Мумбаи - 400006

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Бахамискиот конзулат во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-2646-4490

Факс: (+91) 11-2646-4492

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 3-ти кат, Ф-11 источно од Каилаш Newу Делхи 111065 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Ашиш Сараф - Конзул

 

Почесен конзул на Естонија во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-47289900 (30 реда)

Факс: + 91-11-47289936, 47289939

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Ф-402, 4 кат, парцела бр. Д-1 Растојание. Центар, Рас Вилас Сакет Newу Делхи 110 017

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзул на Естонија во Мумбаи, Индија

Телефон: +91 22 2496 88 82/83/84/85

Факс: + 91 22 2496 88 86

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 312 ТВ Индустриски имот 248 / А, Ск Ахаре Марџ, Ворли Мумбаи 400030

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Унгарија во Индија

Телефон: (91) 2611-47-37

Факс: (91) 2688-6742

Веб-страница: http://www.mfa.gov.hu/emb/newdelhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 2/50-М, Нити Марг, Чанакиапури Newу Делхи - 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Соединетите Држави во Хајдерабад, Индија

Телефон: 040-4625-8222 / 0120-484-4644

Факс: -

Веб-страница: http://hyderabad.usconsulate.gov

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Пајага Палас 1-8-323 Чиран Форт Лејн, Бегумпе Секундерабад- 500003 Андра Прадеш

ЧАСОВНИ ЧАС: Генералниот конзулат на Соединетите држави работи од 8:30 до 5:30 часот, од понеделник до петок, освен на празници. Заводот за конзуларни работи, за сите прашања поврзани со визите, може да се контактира од понеделник до петок, во периодот од 9:00 до 12:00 часот и помеѓу 2:00 и 4:00 часот.

 

 

Почесен конзулат на Мадагаскар во Мумбаи

Телефон: (+91) 22-2204 6735 година

Факс: (+91) 22-2204 4598

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Зграда Исмаил, Фонтана Флора Мумбаи 400 001 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10.30-17.30 часот

 

 

Почесен конзулат на Мадагаскар во Newу Делхи

Телефон: (+91) 11-4106 7741/2/3/7

Факс: (+91) 11-4106 7748

Веб-страница: http://madagascarembassyindia.in/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Мејфаир Гарденс Хауз Кас, приземје Newу Делхи - 110049 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10.00-16.00 часот

 

 

Амбасада на Georgiaорџија во Delу Делхи, Индија

Телефон: +91 11 47 07 86 02; +91 11 49 49 60 00

Факс: + 91 11 47 07 86 03

Веб-страница: http://www.india.mfa.gov.ge

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 115 Јорбаг, Newу Делхи 110003

ЧАСОВНИ ЧАС: 9.30-18.00 часот

 

 

Амбасада на Полска во Индија

Телефон: + 91.11.4149.6900

Факс: 5359915-76 20 53 145

Веб-страница: http://www.newdelhi.polemb.net

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Чанакиапури, 50-М Шантипат 110 021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генерален конзулат на Полска во Индија

Телефон: + 91.22.2363.3863

Факс: + 91.22.2363.3863

Веб-страница: http://www.mumbaikg.polemb.net

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Апартмани Манави, 2 кат 36, БГ Кир Маг, Хил Малабар 400 006

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Амбасада на Португалија во Индија

Телефон: + 91.11.2614.1106

Fax: + 91 11 46071003

Веб-страница: http://www.portugal-india.com

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бр.4, Панчешел Марг Чанакиапури Newу Делхи 110021 Newу Делхи 110021

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Португалија во Индија

Телефон: + 91.832.242.1524

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: Парвати - куќи бр. 38/39 Отец Аџело патот Алтињо / Панимј 403001

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Почесен конзулат на Монако во Newу Делхи

Телефон: + 91.11.5150.2149

Факс: + 91.11.4150.2153

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Центар ДЛФ - Сандад Марг 110001 Newу Делхи Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: М. Кушал Пал Синг, почесен конзул

 

Амбасада на Босна и Херцеговина во Newу Делхи, Индија

Телефон: + (91 11) 261 474 15, + (91 11) 416 624 81

Факс: + (91 11) 416 624 82

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Е-9/11, Васиан Вихар 110057 Newу Делхи Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 09:00 - 17:00 часот

Детали: НЕГО г. Сабит Сибачи ?, амбасадор

 

Конзулат на Оман во Мумбаи Индија

Phone: +91-22-2287-6037, +91-22-2287-6038

Факс: 009122 2523

Веб-страница: http://www.omanembassy.in/index.asp

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 112 Комерцијална комора 4 11Тата кат ПО кутија 11655 Нариман Точка Нариман Точка 400021

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник-петок од 8:30 до 5:30 часот

 

 

Висока комисија на Папуа Нова Гвинеја во Newу Делхи, Индија

Телефон: 0591 -11-26145909 / 26145911

Факс: 0591-11-4601-2812

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Б-2/19, Прво флот Васиан Вихар Newу Делхи 110057 Индија - -

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Перу во Мумбаи, Индија

Телефон: (+ 91) (22) 2287 1089

Факс: (+91) (22) 2204 3635 или 3625

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Адор Хаус 6 К. Дубаш Марг Мумбаи Индија -

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 14:00 часот

 

 

Кралскиот норвешки генерален конзулат, Мумбаи

Телефон: (91 22) 24389712/9713/9717

Факс: (91 22) 243897 15

Веб-страница: http://www.norwayemb.org.in/Embassy/Contact-information/consul/

Е-пошта: -

Адреса: 301-302 Орбита Плаза, патот Нов Прабадеви, Зад кулите на Чаитанија, Прабадеви, 400025

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Генерален конзул: Г-дин Georgeорџ Метју

 

Кралскиот Норвешки конзулат, Колката

Телефон: 033-24656280

Факс: 033-22365890

Веб-страница: http://www.norwayemb.org.in/Embassy/Contact-information/consul/

Е-пошта: -

Адреса: 64 Езеро Место 700 029

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Конзул: г-ѓа Најантара Палхудури

 

Кралскиот Норвешки конзулат, Ченаи

Телефон: 044-2524 5314, 044-2523 2981, 044-2523 2982, 044-2523 2983

Факс: 044-2523 3235

Веб-страница: http://www.norwayemb.org.in/Embassy/Contact-information/consul/

Е-пошта: -

Адреса: Порта куќа Порта, ПО кутија 1396 44/45

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Конзул: Г-н Арвинд Гопинат

 

Српски конзулат во Ченаи, Индија

Телефон: (+ 91) 44 2243 2792

Факс: (+ 91) 44 2434 6170

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Српски конзулат 3Д, бр.5, Марејс Гејт Пат Алварпет Ченаи Индија - -

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Конзулат на Република Сејшели во Калкута

Телефон: [+ 91 33] 22 37 67 18, [+ 91 33] 40 10 56 56

Факс: [91 33] 22 25 06 40

Веб-страница: http://www.belanis.com

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Куќа на Индија, 9-ти кат, Авенија Ганеш Чандра 69, Колката 700013

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 10.00 часот? 16.00 часот

 

 

Конзулат на Република Сејшели во Ченаи

Телефон: [+ 91 44] 43 02 11 22

Факс: [91 44] 43 02 11 22

Веб-страница: http://www.mfa.gov.sc/static.php?content_id=29

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Здраво Телеком (П) ДОО, ул. „Веерабадран“ 62, Нунгабакам, Ченаи 600034

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 10.00 часот? 16.00 часот

 

 

Конзулат на Чад во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-4563 5162 година

Факс: (+91) 11-4563 5163

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Н-138, 2-ри кат Панчшејл Парк Newу Делхи Индија 110017

РАБОТНИ ЧАСОВИ:

Детали за:

 

Заменик на високата комисија на Бангладеш во Колката, Индија

Телефон: (+ 91) 33 4012 7500

Факс: (+ 91) 33 4012 7555

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 9 Бангабандху Шеик Муџиб Сарани Колката 700017 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-ѓа Абида Ислам, заменик висок комесар

 

Албанска амбасада во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91-11-4059-1294

Факс: + 91-11-4610-8285

Веб-страница: http://www.ambasadat.gov.al/india/en/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Б 2, Вест Енд Delу Делхи, ДЛ 110021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 09:00 - 17:00 часот

Детали: Г-дин Фатос Керчику, амбасадор

 

Генерален конзулат на Авганистан во Мумбаи

Телефон: +91 22 23633777, +91 22 23683771, +91 22 2361 2286

Факс: (+ 91-22) 23635437

Веб-страница: http://www.mumbai.mfa.af/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: 115, Walkeshwar Rd, Malabar Hill, Mumbai, Maharashtra 400006

ЧАСОВНИ ЧАС: 09.30-15.00 часот

Детали: Генерален конзул: Г-дин Мохамад Аман Амин

 

Анголски генерален конзулат во Мумбаи, Индија

Телефон: (+91) 22-2285 1430 година

Факс: (+91) 22-2287 5467

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 141 Атланта 14-ти кат Нариман Поинт Мумбаи 400 021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10.00-17.00 часот

Детали: Г-дин Шарма Нанд Шарма - генерален конзул

 

Конзулат на Антигва и Барбуда во Newу Делхи, Индија

Телефон: -

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Ф-4 (Трети кат) - Ананд Никетан Бенито Хуарез Марг Delу Делхи 110021 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Д-р Рамдас Мадава Паи - генерален конзул

 

Генерален конзулат и центар за промоција на трговија на Аргентина во Мумбаи, Индија

Телефон: 00912222871381/82/83

Факс: (91-22) 22024746

Веб-страница: http://cgmum.cancilleria.gov.ar/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Зграда Чендер Муки, единица бр. 10 А, 10-ти кат, Точка Нариман

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 17:00 часот

Детали: АЛЕANDАНДРО ЗОТНЕР МАЈЕР - Конзуларен округ на генералниот конзул: Држава Махараштра

 

Почесен конзулат на Ерменија во Мумбаи, Индија

Телефон: (022) 66650158, 66650100

Факс: (022) 23631670

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Мехта Махал, 7-ми кат 15, Матеј Роуд, Оперска куќа 400 004 Мумбаи Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник до петок 09:00 - 18:00 часот

Детали: почесен конзул: г. Харшад Р. Мехта

 

Амбасада на Азербејџан во Delу Делхи, Индија

Телефон: (+ 9111) 26 15 22 28

Факс: (+ 9111) 26 15 22 27

Веб-страница: http://www.azembassy.in

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 41, Псимим Марг, Васистан Вихар Newу Делхи 110 057 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: НЕ Г-дин ИБРАХИМ А. ХАJИЕВ - Амбасадор

 

Конзулат на Барбадос во Мумбаи, Индија

Телефон: (+ 91) 22 2646 1878

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: -

Адреса: 21, Сувас, Главната авенија Санта Круз (Запад) Мумбаи 400 054 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: Овој конзулат повеќе не постои, постои веќе 18 години, ве молиме doубезно направете ги потребните измени ....

Детали: Рагубир Синг Гохил - Конзул

 

Белорускиот конзулат во Колта, Индија

Телефон: (+91) 33-2289 5400/3

Факс: (+91) 33-2289 5401

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Кули на СБ, 3-ри кат 37 Шекспир Сарани Калката 700 017 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Ситарам Шарма - Конзул

 

Амбасада на Бенин во Newу Делхи, Индија

Телефон: (+91) 11-4108-5516

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: N-14, Сектор Парк Панчел - 6 пазар РК Пурам Newу Делхи - 110017 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Андре Сана - амбасадор

 

Почесен конзулат на Бенин во Бангалор, Индија

Телефон: (+ 91) 80 2248 5520

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 2-ри кат, обележје на Умја, 10/7 - патот Лавел Бангалор 560 001 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Суреш Васвани - Конзул

 

Генералниот конзулат на Бутан во Колтата, Индија

Телефон: (+91) 33-2559 3676, (+91) 33-2560 0756

Факс: (+91) 33-2560 0755, (+91) 33-2290 3159

Веб-страница: http://www.rbckolkata.bt

Е-пошта: -

Адреса: Бутан Хаус 6, Мол Роуд Дам Дам Колката 700 080 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Дашо Циринг Вангда - генерален конзул

 

Почесен конзулат на Боцвана во Мумбаи, Индија

Телефон: (+ 91) 22 2363 8002

Факс: (+ 91) 22 2369 2525

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 405, палата Дарам 100-103, НС Паткар Марг Мумбаи 400 007 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Вишал Шрејаас Доши - Конзул

 

Почесен конзулат на Бразил во Колката, Индија

Телефон: (+ 91) 33 2247 9752

Факс: (+ 91) 33 2240 1934

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Шекспир суд, 4 кат - 21 А, Шекспир Сарани Колката Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 10:00 - 17:00 часот

Детали: Г-дин Прадеп Кемка - Конзул

 

Генерален конзулат на Бразил во Мумбаи, Индија

Телефон: (+91) 22-2283 4467, (+91) 22 2283 4469

Факс: (+91) 22-2283 4468

Веб-страница: http://mumbai.itamaraty.gov.br

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Единица 12Б, 12 кат, зграда Бахтавар, Р.Н. Гоена Марг, Нариман Поинт Мумбаи 400 021 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 13:00 и 15:00 - 19:00 часот

Детали: Марија Тереза ​​Мескита Песоа - генерален конзул

 

Почесен конзулат на Шведска, Ченаи

Телефон: + 91 44 2811 2232

Fax: + 91 44 2811 0294

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Катедрален пат Ченаи 6 600 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник-петок 10.30-15.00 часот

Детали: почесен конзул: г. Арун Васу

 

Почесен конзулат на Шведска, Коломбо, Шри Ланка

Телефон: + 94 11 250 4432

Fax: + 94 11 258 0022

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 33, 1/1, Лестер Jamesејмс, Перис Мавата Коломбо 5 Шри Ланка

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник-петок 10.00-12.00 часот

Детали: Почесен конзул: г-дин Ноел Селванајгам

 

Почесен конзулат на Шведска, Катманду, Непал

Телефон: + 977 1 422 0939

Fax: + 977 1 422 1826

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Меера Дома Кичапохари Непал

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник - петок 10.00-12.30 часот

Детали: Почесен конзул: г-дин Гајндра Б. Шреста

 

Почесен конзулат на Шведска, Колката

Телефон: + 91 33 2248 2080

Fax: + 91 33 2248 9447

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 14 Олд судски дом Улица Колката 700 001

ЧАСОВНИ ЧАС: Вторник и четврток 09.30-12.30 часот

Детали: Почесен конзул: г-дин Ранајит Нобис

 

Почесен конзулат на Шведска, Мумбаи

Телефон: + 91 22 6113 2300

Fax: + 91 22 6113 2389

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 3 кат, Ц - 53, ТЦГ Финансиски центар Г - Блок, БКЦ, Бандра (Е) Мумбаи - 400051

ЧАСОВНИ ЧАС: 09: 00-12: 00

Детали: Генерален конзул: г-ѓа Фредрика Орнбрант

 

Почесен конзулат на Бугарија во Хајдерабад, Индија

Телефон: (+91) 40 6613 5000, (+91) 40 6613 6000

Факс: (+ 91) 40 6613 9000

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 50-Б, Новинарска колонија - близу Аполо Крст, Филм Нагар Јубилеј Хилс Хајдерабад - 500 096 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Д-р Јадугури Киран Кумар - Конзул

 

Конзулат на Шпанија во Бангалор Индија

Телефон: (+91) 80 4152 6640/1

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 4, патот Хаудин близу езерото Улсор Бангалор 560 042 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-ѓа Сурби Шарма - почесен конзул

 

Конзулат на Шпанија во Ченаи Индија

Телефон: (+91) 44-2812 8800 година

Факс: (+91) 44-2811 7411

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 9, Катедрален пат Ченаи 60000 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Вијај Санкар - почесен конзул

 

Конзулат на Шпанија во Ченаи Индија

Телефон: (+91) 44-2812 8800 година

Факс: (+91) 44-2811 7411

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 9, Катедрален пат Ченаи 60000 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Вијај Санкар - почесен конзул

 

Конзулат на Шпанија во Колката Индија

Телефон: (+91) 33-2469 5954 година

Факс: (+91) 33-2469 1283

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: ТИЛ ограничен, 1 пат Таратола, Колката 700 024 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-н Авиит Мазумдар - почесен конзул

 

Конзулат на Шпанија во Мумбаи Индија

Телефон: (+91) 22-2288 0213/19

Факс: (+91) 22-2288 0254

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
[заштитена по е-пошта]

Адреса: Маркери Комори IV 7-ти кат 222 Jamамналл Бајај

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-н Доминго Мансо - генерален конзул

 

Почесен конзулат на Буркина Фасо во Мумбаи, Индија

Телефон: (+91) (22)) 2364 3093

Факс: (+91) (22) 2364 3093/5796

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бр.2 Персхатм Бахан, Мал Гибс, патот Мумбаи 400 006 Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09:00 - 17:00 часот

Детали: Д-р Лаксимикант Ревачанд Боховани - Конзул

 

Почесен конзулат на Бурунди во Колката, Индија

Телефон: (+ 91) 33 4014 2813

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Зграда Сутанути 12, Хо-Чи-Мин Сарани Колката 700 071 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Арпан Митра, Конзул

 

Почесен конзулат на Бурунди во Колката, Индија

Телефон: (+ 91) 33 4014 2813

Факс: -

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Зграда Сутанути 12, Хо-Чи-Мин Сарани Колката 700 071 Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: Г-дин Арпан Митра, Конзул

 

Генерален конзулат на Република Кореја во Ченаи, Индија

Телефон: +91 44 4061 5500 Итна линија +91 97898 23270

Fax: + 91 44 4203 7396

Веб-страница: http://overseas.mofa.go.kr/in-chennai-en/index.do

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 5-ти кат, Банари Аман кули бр.29, Д-р Рада Кришна, патот Милапоре, Ченаи 600 004, Индија

ЧАСОВИ НА КАНЦЕЛАРИИ: 9:00 - 12:30 часот. 14:00 - 17:00 часот (понеделник - петок)

Детали: Генералниот конзул Ким Хјунг Тае

 

Генерален конзулат на Република Кореја

Телефон: (91-22) 6147-7000

Факс: (91-22) 6147-7077

Веб-страница: http://overseas.mofa.go.kr/in-mumbai-en/index.do

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: 12-ти кат, Лоџа Супремус д-р Е Мојсеј Роуд, Ворли Нака, Мумбаи 400018, Индија

ЧАСОВНИ ЧАС: 09: 00 ~ 12: 30, 14:00 - 17:00 часот

Детали: Генералниот конзул на Република Кореја Ким Сунг еун

 

Еквадорскиот почесен конзулат во Колта, Индија

Телефон: (+91) 33 2287 2287 / (+91) 33 2289 4000

Факс: (+ 91) 33 2289 4444

Веб-страница: -

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Сувира Куќа 4Б, Улица Ханџерфорд, Колката 700017

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Генералниот конзулат на Еквадор во Мумбаи, Индија

Телефон: (+91) 22 6679 5931/2/3

Факс: (+ 91) 22 4002 2106

Веб-страница: http://mumbai.consulado.gob.ec/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Гајатри Плаза 301, 3 кат, Тарнер патот Бандра (Западен) Мумбаи 400 050

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

 

 

Аргентинската амбасада во Delу Делхи, Индија

Телефон: (91-11) 4078 1900

Факс: (91-11) 4078 1901

Веб-страница: http://eindi.cancilleria.gov.ar/

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Ф-3/3 Васиан Вихар, Newу Делхи (КП: 110057)

ЧАСОВНИ ЧАС: 10 до 6 часот

Детали: МАРИЈА КРИСТИНА УЕЛТЧИ. Амбасадор Конзуларно обложување: Индија (освен државата Махараштра), Шри Ланка, Малдиви, Бангладеш, Бутан и Непал. Конкуренции: Шри Ланка, Малдиви, Бангладеш, Непал, Бутан.

 

Амбасада на Латвија во Newу Делхи, Индија

Телефон: + 91 11 49 859 100

Факс: -

Веб-страница: https://www.mfa.gov.lv/en/newdelhi

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Б8 Ананд Никетан, 110021 Newу Делхи

ЧАСОВНИ ЧАС: понеделник, вторник, среда, четврток, петок: 08:30 - 17:00 часот

Детали: Амбасадор: Артис БИРТУЛИС

 

Почесен конзулат на Латвија во Ченаи, Индија

Телефон: +91 44 24340252; +91 44 24340254

Факс: -

Веб-страница: https://www.mfa.gov.lv/en/newdelhi/embassy/honorary-consuls

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Хиврај Комплекс II, 2.floor, 480, Anna Salai, Nandanam Chennai 600035, India

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: почесен конзул: Нарајанасвами Рамахандран

 

Почесен конзулат на Латвија во Бенгалуру, Индија

Телефон: + 91 80 22297913

Факс: -

Веб-страница: https://www.mfa.gov.lv/en/newdelhi/embassy/honorary-consuls

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Адреса: Бр.Д-10, 2-ри кат, „ДЕВАТА ПЛАЗА“, бр.131, патнички престој Бенгалуру-560 025, Индија

РАБОТНИ ЧАСОВИ: -

Детали: почесен конзул: г-дин Кумара Свами Палани Баласубамманиам