Индиска виза за шведски граѓани

Индиски барања за е-виза од Шведска

Аплицирајте за индиска виза од Шведска

Индиска виза преку Интернет за шведски граѓани

Подобност за eVisa во Индија

 • Шведските граѓани можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Шведска беше членка на програмата на Индија еВиза
 • Шведските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата India eVisa

Други барања за еТА

Индиската виза за шведски граѓани / иматели на пасоши е достапна како онлајн образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Шведска и други земји да ја посетите Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престои се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат 5 главни категории на електронска виза за Индија (Индија еВиза) достапни за граѓаните на Шведска. Категориите што им се достапни на шведските граѓани за посета на Индија според електронските регулативи за India Visa или eVisa India се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицински придружник / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

Шведските граѓани кои ја посетуваат Индија заради рекреација / разгледување / средба со пријатели / роднини / краткорочна програма за јога / краткорочни курсеви пократко од 6 месеци, сега можат да аплицираат за електронска виза за Индија за туристички цели, позната и како еТуристичка виза со или 1 месец (2 влез), 1 година или 5 години важност (повеќе записи во Индија под 2 времетраење на визата).

Индиската виза од Шведска може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими eVisa за Индија преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за шведските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ кој дозволува влез и патување во Индија.

Индиската виза за шведските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка.

На шведските граѓани ќе им биде испратена безбедна врска до нивната е-пошта за која било потребни документи за индиска виза за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Кои се условите за добивање индиска виза од Шведска

Условот за шведските граѓани е да го имаат следново подготвено за еВиза за Индија:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за шведските граѓани да пополнат образец преку Интернет

Индиската виза за шведски граѓани може да се пополни за неколку минути преку онлајн формулар. Откако ќе се изврши плаќањето, дополнителните детали што се бараат во зависност од видот на визата може да се обезбедат преку е-пошта или да се подигнат подоцна, исто така, помеѓу 2-3 минути до завршување.


Колку брзо можат шведските граѓани да очекуваат да добијат електронска индиска виза (еВиза Индија)

Индиската виза од Шведска е достапна најрано во рок од 3-4 работни дена. Во одредени случаи може да се обиде со брза обработка. Се препорачува да се аплицира Индија виза најмалку 4 дена пред вашето патување.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа можат шведските државјани да пристигнат на електронска виза за Индија (eVisa India)

Следните 29 аеродроми им овозможуваат на патниците да влезат во Индија на електронската виза Индија (еВиса Индија):

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Канур
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам


Што треба да сторат шведските граѓани по приемот на електронската виза за Индија преку е-пошта (eVisa India)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа индиската виза за шведски граѓани?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога шведските граѓани треба да аплицираат за виза во Индија?

Индиската виза од Шведска (Електронска виза за Индија) може да се примени во секое време се додека вашето патување е во текот на следната 1 година.


Дали на шведските граѓани им е потребна виза за Индија (eVisa India) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места за интерес за шведските граѓани

 • Портал Индија - Возете ферибот
 • Кафулиња Парси - Проверете ги
 • Национален парк Санџеј Ганди - Одете на разгледување на дивиот свет
 • Уживајте во оброкот во Центарот за живеење во Индија
 • Изненадете ја убавината на храмот Чатарпур
 • Гледајте го саемот во Прагати Мајдан
 • Уживајте во прошетка со наследство, Newу Делхи
 • Придружете се на скандирањата во храмот ИСККОН, Newу Делхи
 • Слушајте возбудлива музика во Низамудин Дарга, Newу Делхи
 • Земи зделка на неделниот пазар на книги, Newу Делхи
 • Бунџи скокање во Ришикеш

Шведска амбасада во Delу Делхи

Адреса

4-5 Нјаја Марг Чанакиапури 110 021 Newу Делхи Индија

телефон

+-9111 4419 7100-

Факс

+-9111 4419 7101-

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).