Индиска виза за граѓани во Сингапур

Индиски барања за е-виза од Сингапур

Аплицирајте за индиска виза од Сингапур

Индиска виза преку Интернет за граѓаните на Сингапур

Подобност за eVisa во Индија

 • Граѓаните на Сингапур можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Сингапур беше член на лансирање на програмата Индија еВиза
 • Граѓаните на Сингапур уживаат во брз влез користејќи ја програмата India eVisa

Други барања за еТА

Индиската виза за граѓаните / имателите на пасоши на Сингапур е достапна како онлајн образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Сингапур и други земји да ја посети Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престои се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат 5 главни категории на електронска виза за Индија (India eVisa) достапни за граѓаните на Сингапур. Категориите достапни за граѓаните на Сингапур за посета на Индија според електронските регулативи за India Visa или eVisa India се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицински придружник / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

Граѓаните на Сингапур кои ја посетуваат Индија за рекреација / разгледување / средба со пријатели / роднини / краткорочна програма за јога / краткорочни курсеви во траење помали од 6 месеци, сега можат да аплицираат за електронска виза за Индија за туристички цели, позната и како еТуристичка виза со или 1 месец (2 влез), 1 година или 5 години важност (повеќе записи во Индија под 2 времетраење на визата).

Индиската виза од Сингапур може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими eVisa за Индија преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Сингапур. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ кој дозволува влез и патување во Индија.

Индиската виза за граѓаните на Сингапур ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка.

На граѓаните на Сингапур ќе им биде испратена безбедна врска до нивната е-адреса за која било потребни документи за индиска виза за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Кои се условите за добивање индиска виза од Сингапур

Условот за граѓаните на Сингапур е да го имаат следново подготвено за еВиза за Индија:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за граѓаните на Сингапур да пополнат образец преку Интернет

Индиската виза за граѓаните на Сингапур може да се заврши за неколку минути преку онлајн формулар. Откако ќе се изврши плаќањето, дополнителните детали што се бараат во зависност од видот на визата може да се обезбедат преку е-пошта или да се подигнат подоцна, исто така, помеѓу 2-3 минути до завршување.


Колку брзо граѓаните на Сингапур очекуваат да добијат електронска индиска виза (eVisa India)

Индиската виза од Сингапур е достапна најрано во рок од 3-4 работни дена. Во одредени случаи може да се обиде со брза обработка. Се препорачува да се аплицира Индија виза најмалку 4 дена пред вашето патување.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа можат граѓаните на Сингапур да пристигнат на електронска виза за Индија (eVisa India)

Следните 29 аеродроми им овозможуваат на патниците да влезат во Индија на електронската виза Индија (еВиса Индија):

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Канур
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам


Што треба да сторат граѓаните на Сингапур по приемот на електронската виза за Индија преку е-пошта (eVisa India)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа индиската виза за граѓаните на Сингапур?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога треба граѓаните на Сингапур да аплицираат за виза во Индија?

Индиската виза од Сингапур (Електронска виза за Индија) може да се примени во секое време се додека вашето патување е во следната 1 година.


Дали на граѓаните на Сингапур им е потребна виза за Индија (еВиза Индија) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат граѓаните на Сингапур

 • Васаи Форт - Крстонос до врвот
 • Huуху Чоупати - уживајте во улична храна
 • Свет Есел - уживајте во забавни возења
 • Појадете ја храната во Паранте Вали Гали
 • Изгубете се во Јантар Мантар, Newу Делхи
 • Повторувајте ја храната на Мал Тибет, Newу Делхи
 • Кампување во Каудијала
 • Одете на авантуристички сафари за диви животни, пратеник
 • Прошетајте по Духовно низ храмовите на Хаџурахо
 • Рафтинг по реката Бетва кај Орча
 • Земете во слава на тврдината Хаизалмер од ден на ден

Висока комисија на Сингапур во Delу Делхи

Адреса

Е-6 Чандрагупта Марг Чанакјапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-4600-0915

Факс

+ 91-11-4601-6413

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).