Индиска виза за граѓаните на Нов Зеланд

Индиски барања за е-виза од Нов Зеланд

Аплицирајте за индиска виза од Нов Зеланд

Индиска виза преку Интернет за граѓаните на Нов Зеланд

Подобност за eVisa во Индија

 • Граѓаните на Нов Зеланд можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Нов Зеланд беше член на лансирање на програмата Индија еВиза
 • Граѓаните на Нов Зеланд уживаат во брз влез користејќи ја програмата eVisa во Индија

Други барања за еТА

Индиската виза за граѓаните / имателите на пасоши на Нов Зеланд е достапна како онлајн образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Нов Зеланд и други земји да ја посетите Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престои се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат 5 главни категории на електронска виза за Индија (Индија еВиза) достапни за граѓаните на Нов Зеланд. Категориите што им се достапни на граѓаните на Нов Зеланд за посета на Индија според електронските регулативи за India Visa или eVisa India се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицински придружник / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

Граѓаните на Нов Зеланд кои ја посетуваат Индија за рекреација / разгледување / средба со пријатели / роднини / краткорочна програма за јога / краткорочни курсеви во траење помали од 6 месеци, сега можат да аплицираат за електронска виза за Индија за туристички цели, позната и како еТуристичка виза со или 1 месец (2 влез), 1 година или 5 години важност (повеќе записи во Индија под 2 времетраење на визата).

Индиската виза од Нов Зеланд може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими eVisa за Индија преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Нов Зеланд. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ кој дозволува влез и патување во Индија.

Индиската виза за граѓаните на Нов Зеланд ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка.

На граѓаните на Нов Зеланд ќе им биде испратена безбедна врска до нивната е-адреса за која било потребни документи за индиска виза за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Кои се условите за добивање индиска виза од Нов Зеланд

Условот за граѓаните на Нов Зеланд е да го имаат следново подготвено за еВиза за Индија:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за граѓаните на Нов Зеланд да пополнат образец преку Интернет

Индиската виза за граѓаните на Нов Зеланд може да се пополни за неколку минути преку онлајн формулар. Откако ќе се изврши плаќањето, дополнителните детали што се бараат во зависност од видот на визата може да се обезбедат преку е-пошта или да се подигнат подоцна, исто така, помеѓу 2-3 минути до завршување.


Колку брзо граѓаните на Нов Зеланд очекуваат да добијат електронска индиска виза (eVisa India)

Индиската виза од Нов Зеланд е достапна најрано во рок од 3-4 работни дена. Во одредени случаи може да се обиде со брза обработка. Се препорачува да се аплицира Индија виза најмалку 4 дена пред вашето патување.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа можат граѓаните на Нов Зеланд да пристигнат на електронска виза за Индија (еВиса Индија)

Следните 29 аеродроми им овозможуваат на патниците да влезат во Индија на електронската виза Индија (еВиса Индија):

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Канур
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам


Што треба да сторат граѓаните на Нов Зеланд по добивањето на електронска виза за Индија преку е-пошта (eVisa India)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа индиската виза за граѓаните на Нов Зеланд?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога граѓаните на Нов Зеланд треба да аплицираат за виза во Индија?

Индиската виза од Нов Зеланд (Електронска виза за Индија) може да се примени во секое време се додека вашето патување е во текот на следната 1 година.


Дали на граѓаните на Нов Зеланд им е потребна виза за Индија (еВиза Индија) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат граѓаните на Нов Зеланд

 • Комплекс на храмови Лингараја, Курда
 • Ilaила Мубарак, Батинда
 • Чатрапати Шиваџи Махарај Васту Санграхалеј, Мумбаи
 • Гати и стариот град Пушкар, Пушкар
 • Бада Имамбара, Лакнау
 • Гробот на Хумајун, Делхи
 • Опсерваторија Јантар Мантар, ipајпур
 • Махабалипурам, канчипурам
 • Пештерски храмови, Бадами
 • Форт Junунагар, Биканер
 • Низамат Имамбара, Муршидабад

Амбасада на Нов Зеланд во Delу Делхи

Адреса

Сер Едмунд Хилари Марг Чанакјапури 110 021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-4688-3170

Факс

+ 91-11-4688-3165

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).