Индиска виза за граѓани на САД

Индиски барања за е-виза од САД

Аплицирајте за индиска виза од САД

Индиска виза преку Интернет за граѓани на Соединетите држави

Подобност за eVisa во Индија

 • Граѓаните на Соединетите држави можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Соединетите држави беа член на лансирање на програмата Индија еВиза
 • Граѓаните на Соединетите држави уживаат во брз влез користејќи ја програмата eVisa во Индија

Други барања за еТА

Индиската виза за државјани на Соединетите Држави / иматели на пасоши е достапна како онлајн образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Соединетите Американски Држави и други земји да ја посетите Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престои се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат 5 главни категории на електронска виза за Индија (Индија еВиза) достапни за граѓаните на Соединетите Американски Држави. Категориите достапни за граѓаните на Соединетите Американски Држави за посета на Индија според електронските регулативи за India Visa или eVisa India се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицински придружник / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

Граѓаните на Соединетите Американски Држави кои ја посетуваат Индија за рекреација / разгледување / средба со пријатели / роднини / краткорочна програма за јога / краткорочни курсеви во траење помали од 6 месеци, сега можат да аплицираат за електронска виза за Индија за туристички цели, позната и како еТуристичка виза со или 1 месец (2 влез), 1 година или 5 години важност (повеќе записи во Индија под 2 времетраење на визата).

Индиската виза од Соединетите Американски Држави може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими eVisa за Индија преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Соединетите Американски Држави. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ кој дозволува влез и патување во Индија.

Индиската виза за граѓаните на Соединетите Американски Држави ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка.

Граѓаните на Соединетите Американски Држави ќе добијат безбедна врска до нивната е-пошта за која било потребни документи за индиска виза за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Кои се условите за добивање индиска виза од Соединетите Американски Држави

Услов за државјани на Соединетите држави е следново да го подготват за Индија eVisa:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за граѓаните на Соединетите држави да пополнат образец преку Интернет

Индиската виза за граѓаните на Соединетите Американски Држави може да се пополни за неколку минути преку онлајн формулар. Откако ќе се изврши плаќањето, дополнителните детали што се бараат во зависност од видот на визата може да се обезбедат преку е-пошта или да се подигнат подоцна, исто така, помеѓу 2-3 минути до завршување.


Колку брзо граѓаните на Соединетите држави очекуваат да добијат електронска индиска виза (eVisa India)

Индиската виза од Соединетите Американски Држави е достапна најрано во рок од 3-4 работни дена. Во одредени случаи може да се обиде со брза обработка. Се препорачува да се аплицира Индија виза најмалку 4 дена пред вашето патување.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа можат државјаните на Соединетите држави да пристигнат на електронска виза за Индија (еВиса Индија)

Следните 29 аеродроми им овозможуваат на патниците да влезат во Индија на електронската виза Индија (еВиса Индија):

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Канур
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам


Што треба да сторат граѓаните на Соединетите држави по добивањето на електронска виза за Индија преку е-пошта (еВиса Индија)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа индиската виза за граѓаните на Соединетите Американски Држави?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога граѓаните на САД треба да аплицираат за виза во Индија?

Индиската виза од Соединетите Американски Држави (Електронска виза за Индија) може да се примени во секое време се додека вашето патување е во текот на следната 1 година.


Дали на граѓаните на САД им е потребна виза за Индија (еВиза Индија) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат граѓаните на Соединетите држави

 • Езерото Пангонг, Ладак
 • Форт isаисалмер, isајзалмер
 • Гати кај Варанаси, Утар Прадеш
 • Стара Гоа, Гоа
 • Јама Масџид, Делхи
 • Стара Бомбај, Мумбаи
 • Златен храм, Амритсар
 • Амбер Форт, ipајпур
 • Храмот Махабоди, Бод Гаја
 • Храмови Хаџурахо, Чатаррпур
 • Градска палата, Удаипур

Амбасада на Соединетите Американски Држави во Delу Делхи

Адреса

Шантипат, Чанакијапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-2419-8000

Факс

+ 91-11-2419-0017

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).