Индиска виза за граѓаните во Велика Британија

Индиски барања за е-виза од ОК

Аплицирајте за индиска виза од ОК

Индиска виза преку Интернет за граѓани на Велика Британија

Подобност за eVisa во Индија

 • Граѓаните на Обединетото Кралство можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Велика Британија беше член на лансирање на програмата Индија еВиза
 • Граѓаните на Обединетото Кралство уживаат во брз влез користејќи ја програмата India eVisa

Други барања за еТА

Индиската виза за граѓаните / имателите на пасоши на Обединетото Кралство е достапна како онлајн образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Велика Британија и други земји да ја посетите Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престои се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат 5 главни категории на електронска виза за Индија (Индија еВиза) достапни за граѓаните на Обединетото Кралство. Категориите достапни за граѓаните на Обединетото Кралство за посета на Индија според електронските регулативи за India Visa или eVisa India се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицински придружник / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

United Kingdom citizens who are visiting India for recreation / sightseeing / meeting friends / relatives / short term yoga programme / short term courses less than 6 months in duration can now apply for an electronic India Visa for Touristic purposes also known as eTourist Visa with either 1 month (2 влез), 1 година или 5 години важност (повеќе записи во Индија под 2 времетраење на визата).

Индиската виза од Обединетото Кралство може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими eVisa за Индија преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Обединетото Кралство. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ што дозволува влез и патување во Индија.

Индиската виза за граѓаните на Обединетото Кралство ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка.

Граѓаните на Обединетото Кралство ќе добијат безбедна врска до нивната е-пошта за која било потребни документи за индиска виза за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Кои се условите за добивање индиска виза од Обединетото Кралство

Условот за граѓаните на Обединетото Кралство е да го имаат следново подготвено за еВиза за Индија:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за граѓаните на Обединетото Кралство да пополнат формулар за онлајн

The Indian Visa for United Kingdom citizens can be completed in matter of few minutes via an online form. Once the payment has been made, additional details that are requested depending on the type of Visa can be provided by email or uploaded later also take between 2-3 минути до завршување.


Колку брзо граѓаните на Обединетото Кралство очекуваат да добијат електронска индиска виза (eVisa India)

Индиската виза од Обединетото Кралство е достапна најрано во рок од 3-4 работни дена. Во одредени случаи може да се обиде со брза обработка. Се препорачува да се аплицира Индија виза најмалку 4 дена пред вашето патување.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа граѓаните на Обединетото Кралство можат да пристигнат на електронска виза за Индија (еВиса Индија)

Следните 29 аеродроми им овозможуваат на патниците да влезат во Индија на електронската виза Индија (еВиса Индија):

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Канур
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам


Што треба да сторат граѓаните на Обединетото Кралство по приемот на електронската виза за Индија преку е-пошта (eVisa India)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа индиската виза за граѓаните на Обединетото Кралство?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога граѓаните на Обединетото Кралство треба да аплицираат за виза во Индија?

Индиската виза од Обединетото Кралство (Електронска виза за Индија) може да се примени во секое време се додека вашето патување е во текот на следната 1 година.


Дали на граѓаните на Обединетото Кралство им е потребна виза за Индија (eVisa India) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат граѓаните на Обединетото Кралство

 • Кесарија Ступа, Кесарија
 • Градска палата, ipајпур
 • Рани Ки Вав, Патан
 • Мобилен затвор, Порт Блер
 • Риџ, Шимла
 • Палатата Мисоре, Мисоре
 • Форт Гвалиор, Гвалиор
 • Викторија терминал (Шатрапати Шиваџи терминал), Мумбаи
 • Комплекс на храмови Лингараја, Курда
 • Ilaила Мубарак, Батинда
 • Чатрапати Шиваџи Махарај Васту Санграхалеј, Мумбаи

Висока комисија на Обединетото Кралство во Newу Делхи

Адреса

Шантипат Чанакиапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-2419-2100

Факс

+ 91-11-2419-2491

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).