Подобност за виза во Индија

За да аплицираат за eVisa Индија, од апликантите се бара да имаат пасош валиден најмалку 6 месеци (почнувајќи од денот на влегување), е-пошта и да имаат валидна кредитна / дебитна картичка.

Е-Визата може да се искористи најмногу 3 пати во а Календар година односно помеѓу јануари до декември.

е-Виза е нели за проширување, што не може да се конвертира и не е валидна за посета на заштитените / ограничуваните и кантонските области.

Апликантите од подобните земји / територии мора да аплицираат на Интернет минимум 7 дена пред датумот на пристигнување.

Од меѓународните патници не се бара да имаат доказ за авионски билети или хотелски резервации. Сепак, доказ за доволно пари за трошење за време на неговиот/нејзиниот престој во Индија е корисен.

Граѓаните од следниве земји имаат право да аплицираат за eVisa Индија:

Сите квалификувани апликанти со валиден пасош можат да ја достават својата апликација овде.

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.