Како лесно да добиете индиска виза од САД?

Добивање виза за Индија од САД

Пополнување индиска виза за Соединети Држави Граѓаните никогаш не биле ова поедноставно, полесно и директно напред. Американски државјани имаат право на електронска индиска виза (eVisa India) од 2014 година. Повеќе детали за оваа индиска виза преку Интернет се достапни овде. Порано беше процес базиран на хартија. Сега граѓаните на САД можат да аплицираат за индиска виза од дома, користејќи мобилен телефон, таблет, лаптоп или компјутер без воопшто да ја посетат индиската амбасада или индиската висока комисија. Овој револуционерен и рационализиран процес е достапен за ова .

Ова е најкраткиот, најбрзиот, најлесниот и најсигурниот метод за аплицирање за индиска виза. Владата на Индија дозволува влез на државјани на Соединетите Американски Држави во Индија за целите на туризам, разгледување, рекреација, деловни потфати, ангажирање работна сила, индустриско поставување, деловни и технички состаноци, формирање индустрија, присуство на конференции и семинари. Оваа електронска услуга India Visa онлајн (eVisa India) за граѓаните на Соединетите Американски Држави е достапна на Формулар за апликација за индиски визи. Граѓаните на САД можат да ги проверат своите Барања за квалификација за индиска виза за индиска виза овде.

Американски државјани можат да аплицираат за индиска еВиза доколку времетраењето на патувањето во Индија е помалку од 180 дена. Електронската индиска виза е достапна до 5 години повеќекратно внесување. Плаќањето може да се изврши во која било од 135 валути во светот.

Кој е процесот на апликација за индиски визи за граѓаните на САД?

Индија ги има следниве видови визи засновани на државјанство на патникот:

Граѓаните на САД треба да ги завршат следниве едноставни чекори за добивање индиска виза:

  • Чекор А: Целосно едноставно Формулар за апликација за индиски визи, (Проценете време за завршување 2 минути).
  • Чекор Б: Користете кој било начин на плаќање за да ја извршите исплатата преку Интернет.
  • Чекор В: Ние испраќаме врска до вашата регистрирана адреса за е-пошта за да обезбедиме дополнителни информации, во зависност од целта на вашата посета и времетраењето на индиската виза.
  • Чекор Д: Вие добивте одобрена електронска индиска виза преку Интернет (eVisa India) на вашата е-пошта.
  • Чекор Е: Одите на кој било аеродром во САД или странски држави.
Забележете дека не треба да ја посетувате индиската амбасада на кој било чекор од процесот. Исто така, треба да почекате до аеродромот сè додека не ви испратиме одобрена електронска виза за Индија (еВиза Индија).

Дали граѓаните на Соединетите држави треба да ги посетат CKGS?

Не, нема потреба граѓаните на САД да ги посетуваат CKGS, индиската амбасада или индиската висока комисија или кои било други канцеларии на Владата на Индија. Овој процес треба да се заврши онлајн. Можете да го завршите процесот на онлајн виза овде.
Тоа е стар процес и не толку рационализиран. Исто така, нема потреба да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија.

Дали на граѓаните на САД им е потребен курир за документи за добивање индиска виза?

Не, по поднесувањето на пријавата онлајн, ќе биде побарано да извршите плаќање.

По успешно верификување на вашата исплата, ќе ви биде испратена е-пошта за да испратите мека копија / PDF / JPG / GIF и сл.

Не треба да објавувате, курираме, физички да ги испраќате во која било канцеларија или во ПО-кутија. Овие копии за скенирање или фотографии направени од вашиот мобилен телефон може да се постават на . Треба да почекате за потврда на плаќањето и пристигнување на е-пошта од нас со барање за дополнителни информации пред да можете да поставите.

Ако има какви било проблеми при испраќањето на документот, тогаш можете да ги испратите и испратите до е-пошта до нас со помош на Контакт форма на оваа веб-страница.

Дали граѓаните на Соединетите држави треба да испраќаат копија од лице или копија за скенирање на пасоши, како дел од Формулар за апликација за виза во Индија?

Откако плаќањето ќе биде успешно потврдено и извршено, тогаш можете да ја поставите фотографијата од пасошот на вашето лице. Имајте предвид дека треба да ги следите упатствата за фотографија на лице како што бара Владата на Индија. Овие упатства се детално споменати на Барања за индиска виза за фотографија. На фотографијата треба да го имате фронталниот поглед на целото лице. Фотографијата на вашето лице треба да биде без капа или очила за сонце. Треба да има јасна позадина и без сенки. Обидете се да ја имате фотографијата со минимум 350 пиксели или 2 инчи во големина. Ако имате какви било прашања или проблеми, ве молиме контактирајте го нашиот Help Desk преку формуларот за контакт со нас на оваа веб-локација.

Копија за скенирање на пасош за индиска виза исто така треба да биде во јасна светлина. Не треба да има блиц на пасошот што ги прави броевите на пасошот, датумот на истекување на пасошот нечитлив за читање. Исто така, треба да ги имате сите 4 агли на пасошот кои јасно го покажуваат вклучувајќи го и 2 ленти на дното на пасошот. Барања за патна индиска виза и спецификациите се детали овде за понатамошно водство.

Дали граѓаните на Соединетите држави можат да дојдат на службено патување во Индија користејќи ја eVisa India?

Да, електронската индиска виза (eVisa India) може да ја користи жител на Соединетите држави за службени патувања од комерцијална природа. Единствениот дополнителен услов на Владата на Индија за деловните патници во Соединетите држави е да обезбедите потпис за е-пошта или визит-картичка, со вашето име и телефонски број. За повеќе детали кликнете овде за Визи за е-бизнис посетете.

Може ли граѓаните на Обединетите држави да користат еВИЗА Индија за медицински третман во Индија, дали има посебни услови во Формуларот за апликација за виза во Индија?

Да, ако доаѓате во медицинска виза, од вас ќе биде побарано да доставите писмо од болницата, во кое има неколку детали, како што се медицинската процедура, датумот и времетраењето на вашиот престој. Граѓаните на Соединетите држави, исто така, можат да приведат медицинска придружба или членови на семејството за ваша помош. Оваа странична виза за главниот медицински пациент се нарекува а Виза за медицинска придружба.

Колку време е потребно за да се реши резултатот од Виза за граѓаните на САД?

Откако ќе го пополните формуларот за апликација за индиска виза, граѓаните на САД можат да очекуваат 3-4 работни дена за да се донесе одлуката. Во некои случаи, сепак, може да трае до 7 работен ден.

Дали има нешто што треба да сторам по поднесувањето на формулар за апликација за индиска виза?

Ако има нешто што се бара од вас, тогаш нашиот тим за биро за помош ќе контактира. Ако има дополнителни информации што ги бараат службениците за имиграција на Владата на Индија, тогаш нашиот тим за биро за помош ќе стапи во контакт со вас преку е-пошта во прв степен. Не треба да преземате никакви активности.

Дали има друго ограничување за кое граѓаните на САД треба да бидат свесни?

Постојат неколку ограничувања на eVisa Индија (електронска индиска виза).
Индиската виза доставена по електронски пат (eVisa Индија) е само за максимална посета од 180 дена, доколку има потреба да влезете во Индија подолго време, тогаш треба да аплицирате за некоја друга Виза.
Индиската виза доставена по електронски пат (eVisa Индија) е дозволен влез од 29 овластен аеродром и 5 пристаништа, како што е споменато во Овластени пристаништа за индиски визи. Ако имате намера да дојдете во Индија со воз од Дака или Роуд, тогаш eVisa India не е вистинскиот тип на виза за Индија за вас.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.