Список на индиски амбасади во светот

Во овој пост ги покриваме индиските амбасади ширум светот. За Индиска виза на Интернет (електронска индиска Visa Online или eVisa Индија) нема услов да ја посетите индиската амбасада во вашата земја. Може да аплицирате Апликација за индиски визи (електронска индиска Visa Online или eVisa Индија) на оваа веб-страница за Владата на Индија еВиза

Ако целта на вашето патување е Туризам, состанок со член на семејство или пријатели со состаноци или за краткорочни курсеви до траење од 6 месеци како Јога, тогаш можете да аплицирате за Индиска туристичка виза (електронска индиска виза преку Интернет или eVisa Индија). Патувања од комерцијална природа или деловни, индустриски состаноци бараат да аплицирате Индиска деловна виза (електронска индиска виза преку Интернет или eVisa Индија). Може да се пријават медицински патувања за кои е потребна операција, третман или консултација Индиска медицинска виза  (електронска индиска виза преку Интернет или eVisa Индија).

eVisa Индија или Индиска Виза Интернет не бара посета на амбасада. Можете да аплицирате преку Интернет и да одите на аеродромот или терминалот за крстарење. Визата до 5 години може да се примени овде на оваа веб-страница. Ако сакате да аплицирате за посебен вид виза, како правење филмови во Индија или за дипломатска мисија во Индија, тогаш можете да ја посетите индиската амбасада на адресата / деталите за контакт споменати подолу.

Граѓани од над 180 земји имаат право да аплицираат Индиска виза на Интернет. Подобност за виза во Индија  обезбедува ажуриран список на земји што ги исполнуваат условите. Соединети Држави, Канада, Франција, Нов Зеланд, Австралија, Германија, Шведска, Данска, Швајцарија, Италија, Сингапур, Обединето Кралство жителите и граѓаните имаат право на индиска Виза Интернет (eVisa India) од ова  понудени од страна на Владата на Индија.

Список на индиски амбасади по азбучен ред

 

Индиска амбасада во Кабул, Авганистан 
Амбасада на Индија во Кабул, Авганистан
Малалаи Ват
Шахре-Нау
Град: Кабул
Телефон: 00-873-763095560
Факс: 00-873-763095561
Веб-страница: http://meakabul.nic.in/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Херат, Авганистан

Конзулат на Индија во Херат, Авганистан
Херат, Авганистан
Град: Херат
Телефон: 00-873-763095871
Факс: 00-873-763095872
 

 

Индиски конзулат во alалалабад, Авганистан 
Конзулат на Индија во Jалалабад, Авганистан
Alалалабад, Авганистан
Град: alалалабад
Телефон: 00-873-763096146
Факс: 00-873-763096147
 

 

Индиски конзулат во Канхар, Авганистан 
Конзулат на Индија во Канхар, Авганистан
Град: Кандар
Телефон: 00-873-763095996
Факс: 00-873-763095995
 

 

Индиски конзулат во Мазар-е-Шариф, Авганистан 
Конзулат на Индија во Мазар-е-Шариф, Авганистан
Мазар-е-Шариф, Авганистан
Град: Мазар-е-Шариф
Телефон: 00-873-763095867
Факс: 00-873-763095858
 

Индиска амбасада во Алжир, Алжир 
Амбасада на Индија во Алжир, Алжир
14, Руе де Абасидес
Boite Postale 108, Ел-Биар
Град: Алжир
Телефон: 00-213-21-923288
Факс: 00-213-21-924011
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Луанда, Ангола 
Амбасада на Индија во Луанда, Ангола
18 А, Руа Маркес Дас Минас
Поштенски Caixa 6040
Макулусо
Град: Луанда
Phone: 00-244-2-392281, 371089
Факс: 00-244-2-371094
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Буенос Аирес, Аргентина 

Амбасада на Индија во Аргентина
Авенида Кордоба 950, 4 кат
1054
Град: Буенос Аирес
Phone: 00-54-11-43934001, 43934156
Факс: 00-54-11-43934063
Веб-страница: http://www.indembarg.org.ar/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: Работни часови во канцеларијата 0900 часот до 1300 часот и 1400 до 1730 часот
временски распоред за визи 1000 часа до 12.30 ч. и 1400 до 1600 ч
 

 

Индиска амбасада во Ереван, Ерменија 
Амбасада на Индија во Ерменија
Улица /50арапи 2/XNUMX
Ереван-37501
Град: Ереван
Phone: 00-374-1-539173-5
Факс: 00-374-1-533984
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Сиднеј, Австралија 
Генерален конзулат на Индија во Сиднеј, Австралија
Ниво 27, улица Блиг 25
Сиднеј, NSW 2000
Град: Сиднеј
Телефон: 00-612-92239500
Факс: 00-612-92239246
Веб-страница: http://www.indianconsulesydney.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Канбера, Австралија 
Висока комисија на Индија во Канбера, Австралија
3-5 Место на Механа
Јаралумла
АКТ-2600
Град: Канбера
Phone: 00-61-2-62733999, 62733774
Факс: 00-61-2-62731308
Веб-страница: http://www.hcindia-au.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Мелбурн, Австралија 
Конзулат на Индија во Мелбурн, Австралија
15, улица Мунро,
Кобург, Викторија 3058
Град: Мелбурн
Телефон: + 61-3- 93840141
Факс: + 61-3 -93841609
 

 

Индиски конзулат во Перт, Австралија 
Почесен конзулат на Индија во Перт, Австралија
Ниво 1,
Тераса хотел,
195 Аделаида Тераса,
Источен Перт WA 6004
Град: Перт
Телефон: + 00618 - 9221 1485
Факс: +-00618 9 2211273-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Мелбурн, Австралија 
Почесен конзулат на Индија во Мелбурн, Австралија
15, улицата Мунро, Кобург, Викторија 3058, Мелбурн
Град: Мелбурн
Телефон: + 61-3-93840141
Факс: +-61 3 93841609-
 

Индиска амбасада во Виена, Австрија 
Амбасада на Индија во Австрија
Каернтернинг 2
A-1015
Град: Виена
Phone: 00-43-1-5058666-9
Факс: 00-43-1-5059219
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Баку, Азербејџан 
Амбасада на Индија во Азербејџан
31/39, ул. „Октај Каримов“
Гањлик, округ Нариманов
370 069
Град: Баку
Телефон: 00-994 12-474186, 416053
Факс: 00-994-12-472572
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Манама, Бахреин 
Амбасада на Индија во Бахреин
Зграда 182, Пат 2608
Област 326, Гудаибија
Адлија - 326
Град: Манама
Телефон: 00-973-712683, 712785,713832
Факс: 00-973-715527
Веб-страница: http://www.indianembassy-bah.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Дака, Бангладеш 
Висока комисија на Индија во Бангладеш
Куќа бр.2, пат бр.142
Shулшан-1
Град: Дака
Phone: 00-8802-9889339, 9888789-91
Факс: 00-8802-8817487
Веб-страница: http://www.hcidhaka.org
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Читагонг, Бангладеш 
Помошник Висока Комисија на Индија во Бангладеш
Н.бр.2, Б-2, Пат бр.1, Кулши
Град: Читагонг
Телефон: 00-880-31-654148
Факс: 00-880-31-654147
Веб-страница: http://www.ahcictg.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Раџшахи, Бангладеш 
Помошник Висока комисија на Индија во Раџахахи, Бангладеш
567 / Б, поголем пат
Лаксмипур
Град: Раџшахи
Телефон: 00-880-721-774841
Факс: 00-880-721-772726
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Индиска амбасада во Минск, Белорусија 
Амбасада на Индија во Белорусија
Улица Собинова 63,
220040
Град: Минск
Телефон: 00-375-17-2629399
Fax: 00-375-17-2884799, 2161896
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Брисел, Белгија 
Амбасада на Индија во Белгија
217, Чауси де Влеугат
1050
Град: Брисел
Телефон: 00-322-6409140
Факс: 00-322-6489638
Веб-страница: http://www.indembassy.be/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Гант, Белгија 
Почесен конзулат на Индија во Гент, Белгија
Беукенлан-82
Свети Бенис Западен
Град: Гант
Телефон: + 09-2228859
Факс: + 09 2210099-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Антверпен, Белгија 
Почесен конзулат на Индија во Антверпен, Белгија
Пеликанстрат-92
19 автобус
Б. 2018
Град: Антверпен
Телефон: + 03-2321910
Факс: + 03 2321780-
 

Индиски конзулат во Белмопан, Белизе 
Почесен конзулат на Индија во Белмопан, Белизе
21, ул. Наргуста
Град: Белмопан
Телефон: + 501-8- 22-370
Факс: + 501-8-20-032
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Тимфу, Бутан 
Амбасада на Индија во Тимфу, Бутан
Индија куќа имот
Град: Тимфу
Телефон: 00-975-2-322162
Факс: 00-975-2-323195
Веб-страница: http://www.indianembassythimphu.bt/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индискиот конзулат во Ла Паз, Боливија 
Почесен конзулат на Индија во Ла Паз, Боливија
Хансда Рибар, Кале Меркадо
есен. Јанакоча 1004
Кајо де Корео 10800
Град: Ла Паз
Телефон: + 591-2-355317
Факс: +-591 2 370397-
 

 

 

Индиски конзулат во Габорон, Боцвана 
Висока комисија на Индија во Габорон, Боцвана
Парцел бр. 5375
Погон на претседателот
Приватна торба: 249
Град: Габорон
Телефон: 00-267-3972676
Факс: 00-267-3974636
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Бразилија, Бразил 
Индиска амбасада во Бразил
SHIS QL 08, Кој 08
Каса 01, Лаго Сул, ЦЕП 71.620 / 285
DF
Град: Бразилија
Phone: 00-55-61-32484006[4 lines]
Факс: 00-55-61-32485486
Веб-страница: http://www.indianembassy.org.br/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Сао Паоло, Бразил 
Генерален конзулат на Индија во Сао Паоло, Бразил
Авенида Паулиста
925
7-ми кат ЦЕП 01311-100
Град: Сао Паоло
Phone: 00-55-11-31710340-41
Факс: 00-55-11-31710342
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индискиот конзулат во Дарусалам, Брунеи 
Висока комисија на Индија во Дарусалам, Брунеи
Баитсисифа, Симпанг 40-22,
Јалан Сунгаи Акар,
Бандар Сери Бегаван
П.н.е. 3915
Град: Дарусалам
Телефон: 00-673-2339947, 2339685
Факс: 00-673-2339783
Веб-страница: http://www.brunet.bn/gov/emb/india
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Софија, Бугарија 
Амбасада на Индија во Бугарија
23 Свети Седмохислелицки Св.
(на раскрсницата на ул. „Свети Теодосии“ Тарновски) и ул. „Свети Седмохисленици“
Лозенцец, Софија 1421 година
Град: Софија
Телефон: 00-359-2-9635675, 9635676, 9635677
Факс: 00-359-2-9635686
Веб-страница: http://www.indembsofia.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Уагадугу, Буркина Фасо 
Амбасада на Индија во Буркина Фасо
Бр. 167, Руе озеф Бадуа
БП 6648,
Оагадугу - 01,
Град: Уагадугу
Phone: +00-226-312009,00-226-314368
Факс: +-00 226 312012-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Пном Пен, Камбоџа 
Амбасада на Индија во Камбоџа
Бр.5,
Улица бр.466
Град: Пном Пен
Phone: 00-855-23-210912, 210913
Факс: 00-855-213640,210914
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Торонто, Канада
Генерален конзулат на Индија во Торонто, Канада
Апартман # 700
365 улица Блор Исток, 7-ми кат
Торонто, НА M4W 3L4
Град: Торонто
Phone: 00-1-416-9600751-52
Факс: 00-1-416-9609812
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: понеделник-петок: 9.00 до 11.00 часот: -
Прием на апликации [Апликантите за виза -
Погледнете ги деталите под Visa Services во врска со подобноста.]
3.00 часот до 4.00 часот: Испорака на документи на одреден датум
 

 

Индиски конзулат во Онтарио, Канада 
Висока комисија на Индија во Отава, Канада
10 патот Спрингфилд
К1М 1С9
Град: Онтарио
Телефон: 00-613-7443751-53
Факс: 00-613-7440913
Веб-страница: http://www.hciottawa.ca
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: од понеделник до петок
9.30 до 11.00 часот: Прием на апликации
3.00 часот до 4 часот: Испорака на документи на одреден датум
4.00 часот до 4.30:XNUMX часот: За стари пикапи
 

 

Индиски конзулат во Ванкувер, Канада 
Генерален конзулат на Индија во Ванкувер, Канада
# 201-325 улицата Хауе
2nd кат
Ванкувер п.н.е. V6C 1Z7
Град: Ванкувер
Телефон: 00-1-604-6628811
Факс: 00-1-604-6823556
Веб-страница: http://www.cgivancouver.com/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Сантијаго, Чиле 
Амбасада на Индија во Чиле
871, Тријана
Поштенски број бр. 10433
Град: Сантијаго
Phone: 00-56-2-2352005, 2352633
Факс: 00-56-2-2359607
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Пекинг, Кина 
Амбасада на Индија во Пекинг, Кина (Народна Република)
1, Ритан Донг Лу
100 600
Град: Пекинг
Телефон: 00-86-10-65321908,65631858
Факс: 00-86-10-65324684
Веб-страница: http://www.indianembassy.org.cn/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Хонг Конг, Кина 
Генерален конзулат на Индија во Хонг Конг
16 Д, Обединет Центар,
95 Квинсвеј
Град: Хонг Конг
Телефон: 00-852-25284028,25272275
Факс: 00-852-28664124
Веб-страница: http://www.indianconsulate.org.hk/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Шангај, Кина 
Генерален конзулат на Индија во Шангај, Кина
1008, меѓународен Шангај
Трговски центар
2201 Јан Ан Вест Пат
Шангај 200336
Град: Шангај
Phone: 00-86-21-62758885/86
Факс: 00-86-21-62758881
Веб-страница: http://www.indianconsulate.org.cn/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Богота, Колумбија 
Амбасада на Индија во Колумбија
Карера 7 # 71-21
Офисина 1001 Торе Б.
Мултифинансиерна
Едифетио Банкафе
Град: Богота
Phone: 00-57-1-3174865, 3174876
Факс: 00-37-1-3174976
Веб-страница: http://www.embajadaindia.org
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: од понеделник до петок од 8:30 до 5 часот
 

 

 

Индиски конзулат во Киншаса, Конго-Демократска Република 
Почесен конзулат Генерал на Индија во Киншаса, Демократска Република Конго
Авенија 3 З, бр. 50
Град: Киншаса
Телефон: + 24-31-23030
 

 

 

Индиска амбасада во Сан Хозе, Костарика 
Амбасада на Индија во Костарика
4407-1000
Хони. Конзулат
Град: Сан Хозе
Телефон: + 506 2203810
Fax: + 506 296 6534
 

 

 

Индиска амбасада во Загреб, Хрватска 
Амбасада на Индија во Хрватска
Бошковицева 7А
10000
Град: Загреб
Phone: 00-385-1-4873239-41
Факс: 00-385-1-4817907
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Ла Хавана, Куба 
Амбасада на Индија во Куба
Кале 21. Ескина а.с.
Ведадо
Град: Ла Хавана
Phone: 00-53-7-333777, 333169
Факс: 00-53-7-333287
Веб-страница: http://www.indembassyhavana.cu/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Никозија, Кипар 
Висока комисија на Индија во Никозија, Кипар
3, ул. Индира Ганди,
Монпарнас Хил
ПО кутија 25544, Енгоми
2413
Град: Никозија
Телефон: 00-357-22351741, 22351170
Факс: 00-357-22352062
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Прага, Чешка 
Амбасада на Индија во Чешка
Валдстајска 6
11800, 1
Град: Прага
Телефон: 00-420-257533490-93
Факс: 00-420-257533378
Веб-страница: http://www.india.cz/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Копенхаген, Данска 
Амбасада на Индија во Данска
Вангехсвеј 15
2100
Амбасадата се наоѓа во близина на станицата Сванемолен С и штандот на автобускиот штанд.
Град: Копенхаген
Телефон: 00-45-39182888, 39299201
Факс: 00-45-39270218
Веб-страница: http://www.indian-embassy.dk
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: од понеделник до петок: 0900 до 1730 ч
Поднесување на апликации: од 9.30 до 12.00 часот
Колекција на пасоши: 1530 ч. До 1700 ч
Амбасадата може да биде затворена за деловни денови
што можеби не е исто како и локалните празници.
 

 

 

Индискиот конзулат во Djибути, ibибути 
Почесен конзулат на Индија во ibибути
ФБ бр. 171
Град: ibибути
Телефон: + 253-350142
Факс: + 253 351778-
 

 

 

Индиски конзулат во Кито, Еквадор 
Генерален конзулат на Индија во Кито, Еквадор
Кордеро 1119 & Фох
Град: Кито
Телефон: 00-539 -2-528298, 43447 9
Факс: 00-539-2-434480
 

 

Индиска амбасада во Кито, Еквадор 
Амбасада на Индија во Еквадор
Кале Франциско Андраде Марин
274 г. Елој Алфаро
Град: Кито
Телефон: + 00 593 2 290 9836 Екст 102, 00 593 22444227
Факс: + 00 593 2 255 9749
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Каиро, Египет 
Амбасада на Индија во Каиро, Египет
5, ул. Азиз Абаза
Замалек
ПО кутија бр. 718
Каиро 11211
Град: Каиро
Phone: 00-20-2-27360052, 27356053
Факс: 00-20-2-27364038
Веб-страница: http://www.indembcairo.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: 08:00 часот до 16:30 часот од недела до четврток
 

 

 

Индискиот конзулат во Сан Салвадор, Ел Салвадор 
Почесен генерален конзулат на Индија во Сан Салвадор, Ел Салвадор
Алејарес Кале Падерс
626 полковник Ескалон
Град: Сан Салвадор
Телефон: + 503-266622
Факс: + 503-269861
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Етиопија 
Амбасада на Индија во Етиопија
Округ Арада, Кебеле-14
[Следно до хотелот Бел Ер]
Н. 224, Околу свесен
Поштенски број бр. 528
Phone: 00-251-11-1235538/39/40/ 41
Fax: 00-251-11-1235547/1235548
Веб-страница: http://www.indianembassy.gov.et/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Сува, Фиџи 
Висока комисија на Индија во Фиџи
Ниво 7, зграда на ЛИЦИ
Улица Бут
PO Сандаче 471
Град: Сува
Телефон: 00-679-3301125
Факс: 00-679-3301032
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Хелсинки, Финска 
Амбасада на Индија во Хелсинки, Финска
Сатамакату 2А8
00160
Град: Хелсинки
Телефон: 00-358-9-2289910
Факс: 00-358-9-6221208
Веб-страница: http://www.indianembassy.fi
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: 0900 - 1200 часа:
Прием на апликации / документи 1400 - 1630 часа
Испорака на готови документи (Без услуга помеѓу 1200 и 1400 часа)
 

 

Индискиот конзулат во Сен Дени, Франција 
Почесен генерален конзулат на Индија во островот Реунион, Франција
266 Rue Marechal Llerlerc
97400
Град: Сен Дени
Телефон: + 262-417547,417548
Факс: + 262 210170-
 

 

Индиска амбасада во Париз, Франција 
Амбасада на Индија во Франција
15, руж Алфред Деходенк
75016 Париз, Франција
Град: Париз
Телефон: 00-33-1-40507070
Факс: 00-33-1-40500996
Веб-страница: http://www.amb-inde.fr/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: 09:00 часот до 01:00 часот 02:00 часот до 05:30 часот
(од понеделник до петок во работни денови)
Депозит на визи од 09:30 до 10:30 часот
Колекција визи од 04:00 до 05:00 часот
 

 

 

Индиска амбасада во Берлин, Германија 
Амбасада на Индија во Берлин, Германија
Тиергартенштрасе 17
10785
Град: Берлин
Телефон: 00-49-30-257950
Факс: 00-49-30-25795102
Веб-страница: http://www.indianembassy.de/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Франкфурт, Германија 
Генерален конзулат на Индија во Франкфурт, Германија
Фридрих-Еберт-Анлаж 26,
60325 Франкфурт / М
Град: Франкфурт
Телефон: 00-49-69-1530050
Факс: 00-49-69-554125
Веб-страница: http://www.cgifrankfurt.de
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларија: од понеделник до петок 0930 - 1130 часот (Пријавување на апликација)
1700 - 1730 часот (колекција виза / пасош)
 

 

Индискиот конзулат во Хамбург, Германија 
Генерален конзулат на Индија во Хамбург, Германија
Рабоизен 6
20095
Град: Хамбург
Phone: 00-49-40-338036, 324744
Факс: 00-49-40-323757
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Минхен, Германија
Генерален конзулат на Индија во Минхен, Германија
Widenmayerstrasse 15
80538
Град: Минхен
Телефон: 00-49-89-2102390
Факс: 00-49-89-21023970
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Акра, Гана 
Висока комисија на Индија во Акра, Гана
Бр.9 Риџ пат
Роман Риџ или
PO Box CT 5708
Кантони
Град: Акра
Phone: 00-233-21-775601/02
Факс: 00-233-21-772176
Веб-страница: http://www.indiahc-ghana.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: од понеделник до петок: 0830-1300 часа и 1330-1700 часа
Сабота и недела: Затворени празници
Конзуларна служба од 0900 часот до 1200 часот секој работен ден
 

 

Индиска амбасада во Атина, Грција 
Амбасада на Индија во Грција
Улица 3 Клаантос
10674
Град: Атина
Phone: 00-30-1-7216227, 7216481
Факс: 00-30-1-7211252
Веб-страница: http://www.indembassyathens.gr/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Гватемала, Гватемала 
Почесен генерален конзулат на Индија во Гватемала Сити, Гватемала
PO Box 886
Преку 4, 5-52, зона 4,
Ескина 6а-Авенида,
Град: Гватемала
Телефон: + 502-2-310404
Факс: +-502 2 325365-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индискиот конзулат во Geорџтаун, Гвајана 
Висока комисија на Индија во Geорџтаун, Гвајана
10, Авенија на Републиката
PO Box 101148
Град: orорџтаун
Phone: 00-592-226-63996, 69865
Факс: 00-592-22-57012
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Будимпешта, Унгарија 
Амбасада на Индија во Будимпешта, Унгарија
1025 Будимпешта
Бузавираг утка 14
Град: Будимпешта
Phone: 00-36-1-3257742, 3257743
Факс: 00-36-1-3257745
Веб-страница: http://www.indianembassy.hu/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Работни часови во канцеларија: понеделник до петок Работно време: од 9:00 до 17:30 часот
 

 

Индиска амбасада во Jakакарта, Индонезија
Амбасада на Индија во Jakакарта, Индонезија
Јалан ХР Расуна Саид Кав.С-1
Кунгин
12950
Град: Jakакарта
Phone: 00-62-21-5204150, 5204152
Факс: 00-62-21-5204160
Веб-страница: http://embassyofindiajakarta.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Медан, Индонезија 
Генерален конзулат на Индија во Медан, Индонезија
19, Ј.Л.
Ускуп Агунг А. Сугиопраното
Медан-20152 година
Град: Медан
Phone: 00-62-61-4556452, 4531308
Факс: 00-62-61-4531319
Веб-страница: http://www.congendiamedan.or.id/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Техеран, Иран 
Амбасада на Индија во Иран
46, авенија Мир-Емад
Град: Техеран
Phone: 00-98-21-8755105-7
Факс: 00-98-21-8755973
Веб-страница: http://www.indianembassy-tehran.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Захидан, Иран 
Индиски конзулат во Захидан, Иран
Улицата Ајатолах Кафеми
Зад Гурвавара
ПО кутија бр. 313
Град: Захидан
Телефон: 00-98-541-222337
Факс: 00-98-541-221740
 

 

Индиски конзулат во Бандар Абас, Иран 
Конзулат на Индија во Бандар Абас, Иран
43, Кијабан Е-Хикмат
Sулшер (Југ)
ПО кутија бр. 79145-1866
Град: Бандар Абас
Телефон: 00-98-761-6661745
Факс: 00-98-761-6664512
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Багдад, Ирак 
Амбасада на Индија во Ирак
Куќа бр.6, Зокак бр. 25
Мохала 306, Хеј Ал Магриб
Поштенски број 4114, Адхамија
Град: Багдад
Телефон: 00-964-1-4225438 / Мобилен број 01-914-360-4746
Факс: 00-964-1-4229549
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Даблин, Ирска 
Амбасада на Индија во Ирска
6 паркот Лесон
Даблин-6
Град: Даблин
Phone: 00-353-1-4970843, 4966792
Факс: 00-353-1-4978074
Веб-страница: http://indianembassy.ie/app/sites/indian_embassy/index.htm
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Тел Авив, Израел 
Амбасада на Индија во Тел Авив, Израел
Улица 140 Хајаркон
PO Сандаче 3368
Тел Авив-61033
Град: Тел Авив
Телефон: 00-972-3-5291999
Факс: 00-972-3-5291953
Веб-страница: http://www.indembassy.co.il/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]ssy.co.il
 

 

 

Индиска амбасада во Рим, Италија 
Амбасада на Индија во Италија
Преку XX Сетембреј, 5
00187
Град: Рим
Phone: 00-39-06-4884642 45
Факс: 00-39-06-4819539
Веб-страница: http://www.indianembassy.it/v Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Genенова, Италија 
Почесен конзулат на Индија во Genенова, Италија
Вилале Падер
Санто 5
16122
Град: Genенова
Телефон: + 39-10-54891
Факс: +-39 10 5489333-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Милано, Италија 
Генерален конзулат на Индија во Милано, Италија
Преку Ларга 16
20122
Град: Милано
Телефон: 00-39-02-8057691
Факс: 00-39-02-72002226
Веб-страница: http://www.indianembassy.it/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Ливорно, Италија 
Почесен конзулат на Индија во Ливорно, Италија
Пјаца Карур
12, 57125
Град: Ливорно
Телефон: + 39-846111
Факс: + 39 846257-
 

 

 

Индиска амбасада во Абиџан, Брегот на Слоновата Коска 
Амбасада на Индија во Брегот на Слоновата Коска
06 БП 318 Абиџан 06
Град: Абиџан
Телефон: + 225-445231,445246
Факс: + 225 440111-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индискиот конзулат во Кингстон, Јамајка 
Висока Комисија за Индија во Кингстон, Јамајка
4, Авенија за повлекување
ФБ бр. 446
6
Град: Кингстон
Phone: 00-1-876-9274480, 9274270
Факс: 00-1-876-9782801
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Токио, Јапонија 
Амбасада на Индија во Токио, Јапонија
Зграда Којимачи МТ 31
5-7-2 Којимачи, Чиода-ку
102-0083
Град: Токио
Phone: 00-81-3-32622391-97
Факс: 00-81-3-32344866
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Осака, Јапонија 
Генерален конзулат на Индија во Осака, Јапонија
Семба е Блдг, 9-26, Кјутаромачи
1-Чоме, Чуо-ку
Коби 5410056
Град: Осака
Phone: 00-81-06-62617299, 62619299
Факс: 00-81-06-62617201
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Аман, Јордан 
Амбасада на Индија во Јордан
Alабал Аман, 1 круг
PO Сандаче 2168
11181
Град: Аман
Phone: 00-962-6-4622098/4637262
Факс: 00-962-6-4659540
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Астана, Казахстан 
Амбасада на Индија во Казахстан
Бизнис центар Каскад, 5-ти кат
6/1, авенија Кабанбаи Батир
Град: Астана
Phone: 007-7172- 925700/925701/925702/925703
Факс: 007-7172-925716
Веб-страница: http://www.indembassy.kz/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта],
[заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Алмати, Казахстан
Претставништво на Индија во Алмати, Казахстан
119, ул. „Казибек“
Град: Алмати
Телефон: 007-727-2330926 / 2330936
Факс: 007-727-2330933
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Момбаса, Кенија 
Помошник Висока Комисија на Индија во Момбаса
Банка на Индија зграда
Nkrumah патот
PO Сандаче 90164
Момбаса
Град: Момбаса
Телефон: +254 41 2224 433/2311 051
Fax: + 254 41 2316 740
Веб-страница: http://www.hcinairobi.co.ke/Pages/AHC_mombasa.html
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Најроби, Кенија 
Висока комисија на Индија во Најроби
Зграда evеван Бахати
Harambee Avenue
ПО кутија 30074-00100
Најроби
Град: Најроби
Телефон: +254 - 20 222 566/2225 104/2224 500
Факс: +254 - 20 316 242
Веб-страница: http://www.hcinairobi.co.ke/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Сафат, Кувајт 
Амбасада на Индија во Сафат, Кувајт
Дипломатска енклава
Улица на арапскиот Залив
Поле бр.1450-
13015
Град: Сафат
Телефон: 00-965-2530600, 2540612
Факс: 00-965-2525811
Веб-страница: http://www.indembkwt.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Бишкек, Киргистан 
Амбасада на Индија во Киргистан
15-А, улица Аеропортинска
720044
Град: Бишкек
Телефон: 00-996-312-549214, 595756 и 541450
Факс: 00-996-312-543245
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Виентиан, Лаос 
Амбасада на Индија во Лаос
002, Бан Ват-Нак
Патот Тадеуа, КМ 3
Област Сисатанак
Град: Виентиан
Phone: 00-856-21-352301-04
Факс: 00-856-21-352300
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Бејрут, Либан 
Амбасада на Индија во Либан
31, ул. Кантари
Зграда Сахмарани
Поштенски број 113-5240 (Хамра) и
11-1764, Бејрут, -1107-2090
Град: Бејрут
Phone: 00-961-1-373539, 372619
Факс: 00-961-1-373538
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Монровија, Либерија 
Почесен конзулат на Индија во Монровија, Либерија
Ваитаун
Островот Бушрод
POBox 10-3717
Град: Монровија
Телефон: + 231-228000, 231-228001
Факс: + 231 226392-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Триполи, Либија 
Амбасада на Индија во Либија
Област со нуфлен
Во близина на кружниот тек на Фашлум
PO Сандаче 3150
Град: Триполи
Телефон: 00-218-21-3404843
Факс: 00-218-21-3404843
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Луксембург, Луксембург 
Почесен конзулат на Индија во Луксембург
Кабинет г Авокатс Jimим Пенинг
31, Гранд-Ру
БП 282, Л-2012 година
Град: Луксембург
Телефон: + 352-473886
Факс: + 352 222584-
 

 

Индиска амбасада во Антананариво, Мадагаскар 
Амбасада на Индија во Мадагаскар
4, Лалана Раџонсон Емил
Царалалана
PO Сандаче 1787
Град: Антананариво
Phone: 00-261-20-2223334. 2227156
Факс: 00-261-20-2233790
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Куала Лумпур, Малезија 
Висока комисија на Индија во Куала Лумпур, Малезија
Бр.2, Јалан Таман Дута
Оф Јалан Дута
50480
Град: Куала Лумпур
Телефон: 00-603-20931015, 20933504
Факс: 00-603-20925826
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Машки, Малдиви 
Висока комисија на Индија во машки пол, Малдиви
Атириџ Аџа
Амееру Ахмед Магу
Хенвеиру, 20-25
Град: Машки
Телефон: 00-960-323015, 323016
Факс: 00-960-324778
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Свети iansулијанс, Малта 
Висока Комисија за Индија во Свети iansулијанс, Малта
Регионален пат, Свети iansулијанс
02 СГН
Град: Свети iansулијанс
Телефон: + 356-344302 / 03
Факс: + 356 34429-
 

 

Индиски конзулат во Санта Венера, Малта 
Конзулат на Индија во Малта
67 пат за топ
Град: Санта Венера
Телефон: + 356-21 222346
Факс: + 356-21 446792
Веб-страница: http://www.india.org.mt
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: 9 - пладне13: 30 - 15: 00 часот понеделник, петок
 

Индискиот конзулат во Порт Луис, Маурициус 
Висока комисија на Индија во Порт Луис, Маурициус
6th Floor
Корпорација за животно осигурување од Индија
Улица претседател он Кенеди
PO Сандаче 162
Град: Порт Луис
Телефон: 00-230-2083775, 2083776
Факс: 00-230-2086859
Веб-страница: http://indiahighcom.intnet.mu/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Мексико Сити, Мексико 
Амбасада на Индија во Мексико
Мусет 325,
Полковник Поланко
11550, Мексико, ДФ
Град: Мексико Сити
Phone: 00-52-55-55311050, 55311002
Факс: 00-52-55-52542349
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Уланбатар, Монголија 
Амбасада на Индија во Монголија
Залуучуудин Ургун Чулуу 10
ППО кутија бр. 691
210613
Град: Уланбатар
Phone: 00-976-11-329522, 329524
Факс: 00-976-11-329532
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Рабат, Мароко 
Амбасада на Индија во Мароко
13, Чарија Мичифен
Агал
Град: Рабат
Phone: 00-212-37-671339, 675974
Факс: 00-212-37-671269
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Мапуто, Мозамбик 
Висока Комисија за Индија во Мапуто, Мозамбик
Авенида Кенет Каунда број 167
PO Сандаче 4751
Град: Мапуто
Phone: 00-258-1-492437, 490717
Факс: 00-258-1-492364
Веб-страница: http://www.hicomind-maputo.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Јангон, Мјанмар 
Амбасада на Индија во Мјанмар
Бр.545-547
Улица на трговци
Поле бр. 751,
Град: Јангон
Phone: 00-95-1-240633, 243972
Факс: 00-95-1-254086
Веб-страница: http://www.indiaembassy.net.mm/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Мјанмар, Мјанмар
Генералниот конзулат на Индија во Мандалеј, Мјанмар
Т-1/25, 65-та улица
Катче на улицата Нгу
Место на Чан Мија Тази
Миотит-јас
Град: Мјанмар
Телефон: 00-95-2-80355
Факс: 00-95-2-80366
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Виндхоек, Намибија 
Висока комисија на Индија во Виндхоек, Намибија
97, авенија Нелсон Мандела
Град: Виндхоек
Телефон: 00-264-61-226037
Факс: 00-264-61-237320
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Катманду, Непал 
Амбасада на Индија во Катманду, Непал
PO Box - 292, 336
Капурхара Марг
Град: Катманду
Телефон: 00-9771-4410900,4414990
Факс: 00-9771-4428279
Веб-страница: http://www.south-asia.com/Embassy-India
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Хаг, Холандија 
Амбасада на Индија во Хаг, Холандија
Бујентруствег 2
2517 КД
Град: Хаг
Телефон: 00-31-70-3469771
Факс: 00-31-70-3617072
Веб-страница: http://www.indianembassy.nl/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Велингтон, Нов Зеланд 
Висока комисија на Индија во Велингтон, Нов Зеланд
Улица 180 Молсворт
PO Box 4045,
Град: Велингтон
Телефон: 00-64-44736390-91
Факс: 00-64-4-4990665
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Лагос, Нигерија 
Висока Комисија за Индија во Лагос, Нигерија
8-А, Валтер Карингтон полумесечина
Островот Викторија
Град: Лагос
Phone: 00-234-1-2627680, 2615909
Факс: 00-234-1-2612660
Веб-страница: http://www.hicomindlagos.com/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Абуџа, Нигерија 
Висока Комисија за Индија во Абуџа, Нигерија (филијала)
Парцел бр. 684 (А & Б), полумесечина Агдез
Исклучено Амину Кано полумесечина
Вусе-II
Град: Абуџа
Телефон: 00-234-9-5236099
Факс: 00-234-9-5236088
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Пјонгјанг, Северна Кореја 
Амбасада на Индија во Северна Кореја
6, Окружниот Мунсудонг
Дадонгганг
Град: Пјонгјанг
Phone: 00-850-2-3817215, 3817274
Факс: 00-850-2-3817619
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Осло, Норвешка 
Амбасада на Индија во Норвешка
Порта на Нилс elsуелс 30
0244
Град: Осло
Телефон: 00-47-22552229, 22443194
Факс: 00-47-22440720
Веб-страница: http://www.indemb.no/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Ал Куваир, Оман 
Амбасада на Индија во Оман
Дипломатска област
Amiами во Ал Довал
Улицата Ал-Арабија, Ал Куваир
Султанат на Оман
Град: Ал Куваир
Телефон: 24684500
Факс: 24698291
Веб-страница: http://www.indemb-oman.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Исламабад, Пакистан 
Висока комисија на Индија во Исламабад, Пакистан
Г-5, Дипломатска енклава
Град: Исламабад
Phone: 00-92-51-2206950-54
Факс: 00-92-51-2823386
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиски конзулат во Газа, Палестина 
Претставништво на Индија во Газа, Палестина
182-49 улица Маџдал
Ал Ремал, ПО кутија 1065
Град: Газа
Phone: 00-972-8-2825423, 2838199
Факс: 00-972-8-2825433
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Панама Сити, Панама 
Амбасада на Индија во Панама
Бр. 10325, Авенида Федерико Бојд и
Кале 51, Бела Виста, ПО кутија 8400
Град: Панама Сити
Телефон: 00-507-2642416, 2643043
Факс: 00-507-2642855
Веб-страница: http://www.indempan.org
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Порт Моресби, Папуа Нова Гвинеја 
Висока комисија на Индија во Порт Моресби, Папуа Нова Гвинеја
Лот 20, дел 8, единица 2
Улицата Тананана, Бороко
Поле бр. 86, Ваигани, НЦД
Град: Порт Моресби
Телефон: 00-675-3254757
Факс: 00-6753253138
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Асунсион, Парагвај 
Почесен конзулат на Индија во Асунсион, Парагвај
Авда Есуебио Ајале 3663
Км.4
Град: Асунсион
Телефон: + 595-21-660111,12,13,14
Факс: +-595 21 660115-
 

 

 

Индиска амбасада во Лима, Перу 
Амбасада на Индија во Лима, Перу
Av Salaverry 3006
Магдалена дел Мар
17
Град: Лима
Phone: 00-51-1-2616006, 4602289
Факс: 00-51-1-4610374
Веб-страница: http://www.indembassy.org.pe
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во метро Манила, Филипини 
Амбасада на Индија на Филипини
2190 Параизо Св.
Село Дасмаринас
Макати Сити
Град: Метро Манила
Телефон: 00-632-8430101, 8430102
Факс: 00-632-8158151
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Варшава, Полска 
Амбасада на Индија во Полска
Ул. Рејтана 15, станови 2-7
02-516
Град: Варшава
Phone: 00-48-22-8495800, 8496257
Факс: 00-48-22-8496705
Веб-страница: http://www.indianembassy.pl/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Лисабон, Португалија 
Амбасада на Индија во Португалија
Руа Перо да Ковила 16
Рестело, 1400 година
Град: Лисабон
Телефон: 00-351-213041090
Факс: 00-351-213016576
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Сенора да Хора, Португалија 
Почесен конзулат на Индија во Сенора да Хора, Португалија
RIVITEX, Комерцијален Сосиедад
Увоздора, ЛДА, Естрада
Надворешна да, Церкувалакоа, 12252 година
Апарадо 4128
Град: Сенора да Хора
Телефон: + 351-2-9531770
Факс: +-351 2 9531769-
 

 

 

Индиска амбасада во Доха, Катар 
Амбасада на Индија во Доха, Катар
Бр.6, улица Ал aleаеил,
Област Ал Хилал
PO Box 2788
Град: Доха
Телефон: 00-974-4672021, 4674660
Факс: 00-974-4670448
Веб-страница: http://www.indianembassy.gov.qa
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Букурешт, Романија 
Амбасада на Индија во Романија
183, улицата Михаи Еминеску
Сектор 2,
Град: Букурешт
Телефон: 00 40 21 2115451/6190236
Факс: 00 40 21 2110614/2118715
Веб-страница: http://www.embassyofindia.ro
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Москва, Русија 
Амбасада на Индија во Москва, Руска Федерација
6-8 Воронцово Поле
(Улица Обуха)
Град: Москва
Phone: 00-7-095-9170820, 7837535
Факс: 00-7-095-9752337
Веб-страница: http://www.indianembassy.ru/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Владивосток, Русија 
Генералниот конзулат на Индија во Владивосток, Русија
46, 4 кат
Улица Верхнепороваја
ПО кутија бр. 308, Владивосток 690090
Град: Владивосток
Phone: 00-7-4232-413920/413933
Факс: 00-7-4232-413956
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Св.Петерсбург, Русија 
Генерален конзулат на Индија во Св.Петерсбург, Русија
35, Улица Рејлеева
Св.Петерсбург 191123
Град: Св.Петерсбург
Телефон: 00-7-812-2721988
Факс: 00-7-812-2722473
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во edеда, Саудиска Арабија 
Генерален конзулат на Индија во edеда, Саудиска Арабија
Блдг. на М / и Бугшан и Брос
Патот Медина
Шарафија Дист,
Поле бр. 952,
21421
Град: edеда
Phone: 00-966-2-6520104, 6520112
Факс: 00-966-2-6533964
Веб-страница: http://www.cgijeddah.com/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Ријад, Саудиска Арабија 
Амбасада на Индија во Саудиска Арабија
ФБ бр.94387
Ријад-11693
Град: Ријад
Phone: 00-966-1-4884144. 4884691
Факс: 00-966-1-4884750
Веб-страница: http://www.indianembassy.org.sa/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Дакар, Сенегал 
Амбасада на Индија во Сенегал
5, Авенија Кард
BP-398
Град: Дакар
Телефон: 00-221-8225875, 8210979
Факс: 00-221-8223585
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Белград, Србија 
Амбасада на Индија во Србија
Jутице Богдана 8
11040
Град: Белград
Phone: +381-11-266-1029,266-1034,2664-127
Факс: + 381-11-367-4209
Веб-страница: http://www.embassyofindiabelgrade.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

Индискиот конзулат во Викторија, Сејшели 
Висока комисија на Индија во Викторија, Сејшели
488 на Ле Шантиер, ПО кутија
Град: Викторија
Телефон: 00-248-610301-04
Факс: 00-248-610308
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Фретаун, Сиера Леоне 
Почесен конзулат на Индија во Сиера Леоне
Поштенски број 26,
5 Rawdon Street
Град: Фретаун
Телефон: + 232-22-22452 до 5
Факс: +-232 22 226343,222642-
 

 

Индиски конзулат во Сингапур, Сингапур 
Висока комисија на Индија во Сингапур
31, патот Гранџ,
239702
Град: Сингапур
Телефон: + 65- 67376777
Факс: + 65- 67326909
Веб-страница: http://www.embassyofindia.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Сингапур, Сингапур 
Висока комисија на Индија во Сингапур
Индија куќа имот
31 пат Гранџ
239702
Град: Сингапур
Телефон: 00-65-67376777, 62382537
Факс: 00-65-67326909
Веб-страница: http://www.embassyofindia.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Братислава, Словачка 
Амбасада на Индија во Република Словачка
Дунајска 4, (7-ми кат)
811 08
Град: Братислава
Phone: 00-421-2-5296 2915
Fax: 00-421-2-5296 2921
Веб-страница: http://www.indianembassy.sk/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта],
[заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Јоханесбург, Јужна Африка 
Генералниот конзулат на Индија во Јоханесбург, Јужна Африка
Бр.1 пат Етон
Корнер Авенија Јан Сматс и патот Етон
Парктаун, 2193 година
Град: Јоханесбург
Phone: 00-27-11-4828484-86
Факс: 00-27-11-4828492
Веб-страница: http://india.org.za
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Преторија, Јужна Африка 
Висока Комисија за Индија во Преторија, Јужна Африка
852 улица Шоман
Аркадија, 0083 година
Град: Преторија
Phone: 00-27-12-3425392-95
Факс: 00-27-12-3425310
Веб-страница: http://india.org.za
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Кејп Таун, Јужна Африка 
Висока комисија на Индија во Кејп Таун, Јужна Африка
Терасите, 9-ти кат
34 улица Бри
8001
Град: Кејп Таун
Phone: 00-27-21-4198110, 4198111
Факс: 00-27-21-4198112
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Дурбан, Јужна Африка 
Генерален конзулат на Индија во Дурбан, Јужна Африка
Булевар 1 Кингсмејд
2nd кат
Кингсмејд канцелариски парк
Дурбан, 4001 година
Град: Дурбан
Телефон: 031 - 332 7020
Факс: 031 - 332 7008
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Сеул, Јужна Кореја 
Амбасада на Индија во Јужна Кореја
37-3, Ханам-донг
Јонгсан-ку
140210
Град: Сеул
Phone: 00-82-2-7984257, 7984268
Факс: 00-82-2-7969534
Веб-страница: http://www.indembassy.or.kr/
Е-пошта: eoiseoul.shinbiro.com
 

Индиска амбасада во Мадрид, Шпанија 
Амбасада на Индија во Мадрид, Шпанија
Ав. Пио XII, 30-32
28016 Мадрид
Град: Мадрид
Телефон: 902901010, 911315100
Факс: 913451112
Веб-страница: http://www.embajadaindia.com/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Барселона, Шпанија 
Почесен конзулат на Индија во Барселона, Шпанија
С / Теодоро Ровиралта 21-23, 08022
Град: Барселона
Телефон: + 34-3-2120422 / 0354
 

 

Индиски конзулат на Канарските Острови, Шпанија 
Почесен конзулат на Индија во Канарските острови, Шпанија
Кале Сањосе бр 23, 2 кат
ПО вол бр. 336
38002 Санта Круз де Тенерифе
Град: Канарските Острови
Телефон: + 34-22-341416,243503
Факс: +-34 22 289755-
 

 

Индиски конзулат во Коломбо, Шри Ланка 
Висока комисија на Индија во Коломбо, Шри Ланка
36-38, патот Гале
ПО кутија бр. 882
3
Град: Коломбо
Phone: 00-94-1-2327587, 2421605
Факс: 00-94-1-2445403
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта],
[заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]

 

Индиски конзулат во Канди, Шри Ланка 
Висока Комисија за Индија во Канди, Шри Ланка
Бр. 31, Рајапихила Мавата
PO Сандаче 47
Град: Канди
Phone: 00-94-8-234545, 224563
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Картум, Судан 
Амбасада на Индија во Судан
Поле бр. 707,
61-пат Африка, поштенски код 11111
Град: Картум
Phone: 00-249-1-8357 4001,4002,4003,4004
Факс: 00-249-1-8357 4050, 8357 4051,8357
Веб-страница: http://www.indembsdn.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта],
[заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Парамарибо, Суринам 
Амбасада на Индија во Суринам
Бр. 10, Роде Крузлаан
Град: Парамарибо
Телефон: 00-597-498344, 498018
Факс: 00-597-491106
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Стокхолм, Шведска 
Амбасада на Индија во Стокхолм, Шведска
Адолф Фредрикс Киркогата 12
КУП 1340
111 83
Град: Стокхолм
Phone: 00-46-8-107008, 4113212
Факс: 00-46-8-248505
Веб-страница: http://www.indianembassy.se/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Берн, Швајцарија
Индиска амбасада во Швајцарија
Кирхенфелстрастра 28
3000, 6
Град: Берн
Phone: 00-41-31-3511110, 3511046
Факс: 00-41-31-3511557
Веб-страница: http://www.indembassybern.ch
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Genенева, Швајцарија 
Генерален конзулат на Индија во Genенева, Швајцарија
9, улица де Вале
CH-1202
Град: енева
Телефон: 00-41-22-9068686
Факс: 00-41-22-9068676
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Цирих, Швајцарија 
Почесен конзул на Индија во Цирих, Швајцарија
Соненбергштрасе 50
8032 Цирих
Град: Цирих
Телефон: 0041-43-3443210
Факс: 0041-43-2685102
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Дамаск, Сирија 
Амбасада на Индија во Сирија
3455, Шаркасије
Улицата Ибн Ал Хаитам
Абу Румане, ПО кутија. 685 година
Град: Дамаск
Phone: 00-963-11-3347351, 3347352
Факс: 00-963-11-3347912
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Душанбе, Таџикистан 
Амбасада на Индија во Таџикистан
45, ул. Бухоро
Град: Душанбе
Phone: 00-992-372-217172, 211803
Факс: 00-992-372-510045
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индискиот конзулат во Дар ес Салам, Танзанија 
Висока комисија на Индија во Дар ес Салаам, Танзанија
Парцела бр. 1349, патот Хаиле Селасие
Масаки, ПО кутија 2684
Град: Дар ес Салаам
Phone: 00-255-22-2600714-6
Факс: 00-255-22-2600697
Веб-страница: http://www.hcindiatz.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Занзибар, Танзанија 
Генералниот конзулат на Индија во Занзибар, Танзанија
PO Сандаче 871
Град: Занзибар
Телефон: 00-255-24-2232711
Факс: 00-255-24-2230001
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Бангкок, Тајланд 
Амбасада на Индија во Бангкок, Тајланд
46, Сои 23 (Прасарн Митр)
Патот Сухумвит
10110
Град: Бангкок
Phone: 00-66-2-2580300-05
Fax: 6 00-66-2-2584627
Веб-страница: http://indianembassy.gov.in/bangkok
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Чианг Маи, Тајланд 
Конзулат на Индија во Чианг Маи, Тајланд
Бр. 344, Патот на Чинонат
А. Муанг
Чиангмаи-50000
Град: Чианг Маи
Телефон: 00-66-53-243066
Факс: 00-66-53-247879
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

 

Индиски конзулат во Сонгхла, Тајланд 
Конзулат на Индија во Сонгхла, Тајланд
212, суд во Малајван
26 пат Саи-нгам, Амфур Муанг,
90000
Град: Сонгхла
Телефон: + 66-53-242491, Моб: 0066 8 4321 9300
Факс: +-66 53 247879-
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Ломо, Того 
Почесен конзулат на Индија во Ломо, Того
18, Rue Du трговија
GPO Box 4529
Град: Ломо
Телефон: + 228-210759,223004
Факс: + 228 213320,222692-
 

 

Индискиот конзулат во пристаништето на Шпанија, Тринидад и Тобаго 
Висока комисија на Индија во пристаништето на Шпанија, Тринидад и Тобаго
Бр.6, авенија Викторија
Поштенски број бр. 530
Град: Порт на Шпанија
Phone: 00-1-868-6277480, 6277481
Факс: 00-1-868-6276985
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Тунис, Тунис 
Амбасада на Индија во Тунис
4 Место Дидон
Нотрдам
Град: Тунис
Phone: 00-216-71-787819, 790968
Факс: 00-216-71-783394
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Анкара, Турција 
Амбасада на Индија во Турција
77 Чанеда Кадеси
Цанкаја,
06680
Град: Анкара
Phone: 00-90-312-4382195-98
Факс: 00-90-312-4403429
Веб-страница: http://www.indembassy.org.tr/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Истанбул, Турција 
Генерален конзулат на Индија во Истанбул, Турција
18, Чумуријет Кадеди, бр. XNUMX
Дортлер Апартмани
7-ми кат, Елмадаг
Град: Истанбул
Phone: 00-90-212-2962131-32
Факс: 00-90-212-2962130
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Измир, Турција 
Почесен конзулат на Индија во Измир, Турција
Којнџоглу Хан Салхане
Поле бр. 372,
Град: Измир
Телефон: + 90-232-4614660
Факс: +-90 232 4350549-
 

Индиска амбасада во Ашгабат, Туркменистан 
Амбасада на Индија во Туркменистан
Меѓународен деловен центар на Emperyal
Улица Јунус Емре, Мир 2/1
Град: Ашгабат
Phone: 00-99-312-458152, 458153
Fax: 00-99-312-452434/ 456156
Е-пошта: indembhoc[заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Киев, Украина 
Амбасада на Индија во Украина
Улица Терохина 4
Киев, 01901 година
Град: Киев
Телефон: 3 00-380-44-4686219, 4686661
Факс: 00-380-44-4686619
Веб-страница: http://www.indianembassy.org.ua
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Одеса, Украина 
Почесен конзулат на Индија во Одеса, Украина
31, ул. Кирова
Град: Одеса
Телефон: + 7-0482-224333
Факс: + 7-0482-229342
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Абу Даби, Обединетите Арапски Емирати 
Амбасада на Индија во Обединетите Арапски Емирати
Парцела бр. 10, Сектор W-59/02
Дипломатска област, надвор од аеродромот
PO Box 4090
Град: Абу Даби
Телефон: 00-971-2-4492700
Факс: 00-971-2-4444685
Веб-страница: http://www.indembassyuae.org
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Дубаи, Обединети Арапски Емирати 
Генерален конзулат на Индија во Дубаи, Обединетите Арапски Емирати
Дипломатско енклава Ал Хамарија
PO Сандаче 737
Град: Дубаи
Phone: 00-971-4-3971222, 3971333
Факс: 00-971-4-3970453
Веб-страница: http://www.cgidubai.com/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиски конзулат во Лондон, Велика Британија 
Висока Комисија за Индија во Лондон, Англија (Велика Британија)
Индија куќа
Олдвич
WC2B 4NA
Град: Лондон
Телефон: 00-44-207-8368484
Факс: 00-44-207-8364331
Веб-страница: http://www.hcilondon.net
Е-пошта: [заштитена по е-пошта], [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Бирмингем, Велика Британија 
Генерален конзулат на Индија во Бирмингем, Англија (Велика Британија)
Ул. 20 август
Четвртина за накит, Хокли
Б18 6ЈЛ
Град: Бирмингем
Телефон: + 44- (0) 121-212-2782 (четири реда)
Fax: +44-(0)121-212-2786
Веб-страница: http://www.cgibirmingham.org
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Часови за канцеларии: 9.00 до 5.30:XNUMX часот од понеделник до петок (екс празници)
Пасош и конзуларни услуги: од 9.30 до 12.00 часот напладне. Понеделник до петок освен празници.
Часови за испорака за итни визи и пасоши: 3.00:4.30 до XNUMX:XNUMX часот од понеделник до петок освен празници
 

 

Индиски конзулат во Единбург, Велика Британија 

Генерален конзулат на Индија во Единбург, Шкотска (Велика Британија)

17 плоштад Рутланд
Единбург EH1 2BB
Град: Единбург
Телефон: 00-44-131-2292144
Факс: 00-44-131-2292155
Веб-страница: http://www.cgiedinburgh.org
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Белфаст, Велика Британија 
Почесен конзулат на Индија, Белфаст, Северна Ирска (Велика Британија)
Андрас Хаус ДОО
60 улица Велика Викторија
БТ2 7ББ
Град: Белфаст
Телефон: +44 (0) 28 9087 8787
Факс: +44 (0) 28 9087 8797
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Вашингтон, САД 
Амбасада на Индија во Вашингтон, Соединетите Американски Држави

2107 Масачусетс авенија, NW
Washington DC 20008
Град: Вашингтон
Телефон: 00-1-202-9397000
Факс: 00-1-202-2654351
Веб-страница: http://www.indianembassy.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Индија конзулат во Тексас

4300 улица Шкотска
77007
Хјустон
Тексас
Соединети Држави

Телефон + 1-713-6262148
+-1 713 6262149-

Факс + 1-713-6262450

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Веб-страница: www.cgihouston.org

 

Индиски конзулат во Хјустон, САД 
Генерален конзулат на Индија во Хјустон, Соединетите Американски Држави
3 Поставете даб
Централен апартман # 600,
1990 бул. Пост Даб,
TX 77056 година
Град: Хјустон
Phone: 00-1-713-6262148-49
Факс: 00-1-713-6262450
Веб-страница: http://www.cgihouston.org
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Newујорк, САД 
Генерален конзулат на Индија во Newујорк, Соединетите Американски Држави
3 исток,
64-та улица,
NY 10021
(Помеѓу авенијата Медисон и 5-та авенија)
Град: Newујорк
Телефон: 00-1-212-7740600
Факс: 00-1-212-8613788
Веб-страница: http://www.indiacgny.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Сан Франциско, САД 
Генерален конзулат на Индија во Сан Франциско, Обединетите Држави
Булевар 540 Аргуело
CA 94118
Град: Сан Франциско
Phone: 00-1-415-6680683, 6680662
Факс: 00-1-415-6682073
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Чикаго, САД 
Генерален конзулат на Индија во Чикаго
455 северен градски град
Плаза диск, [зграда кула NBC)
сопствена 850
ИЛ - 60611
Град: Чикаго
Phone: 00-1-312-595-0405-0410
Fax: 00-1-312-595-0416-17
Веб-страница: http://chicago.indianconsulate.com
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Индиски конзулат во Newујорк, САД 
Постојана мисија на сојузните држави на Микронезија во Обединетите нации
820 Втора авенија, # 17А
New York, NY 10017
Соединетите Американски Држави
Град: Newујорк
Телефон: (+ 1-212) 697-8370
Факс: (+ 1-212) 697-8295
Веб-страница: http://www.fsmgov.org/fsmun
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Ташкент, Узбекистан 
Амбасада на Индија во Узбекистан
15-16, Кара-Булак
Улица (Вакскаја),
Мирцо Улугбек округ
Град: Ташкент
Phone: 00-998-71-1400983/97/98
Fax: 00-998-71-1400999/87
Веб-страница: http://www.indembassy.uz/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Кампала, Узбекистан 
Висока комисија на Индија во Кампала, Уганда
Парцела 11, патот Киадондо
Накасеро, Поштенска кутија 7040
Град: Кампала
Phone: 00-256-41-257368, 344631
Факс: 00-256-41-254943
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

Индиска амбасада во Каракас, Венецуела 

Индиска амбасада во Венецуела
Кунита Тагоре
Бр. 12 Авенида Сан Карлос
Ла Флореста
Град: Каракас
Телефон: 00-58-212-2857887
Факс: 00-58-212-2865131
Веб-страница: http://www.embindia.org/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

 

Индиска амбасада во Ханој, Виетнам 
Емабасија на Индија во Виетнам
58-60, Тран
Хун Дао
Град: Ханој
Phone: 00-84-4-8244989, 82444990
Факс: 00-84-4-8244998
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиски конзулат во Хо Ши Мин, Виетнам 
Почесен конзулат на Индија во Хо Ши Мин, Виетнам
Улица 49-Тран Квок Тао
Област 3
Хо Ши Мин Сити
Виетнам
Град: Хо Ши Мин
Телефон: (+84) 8-9303539, (+84) 8-9307498
Факс: (+84) 8-9307495
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индиска амбасада во Сана, Јемен 
Амбасада на Индија во Јемен
Зграда бр. 12, ул. Ibибути
Надвор од улицата Хада
Град: Сана
Phone: 00-967-1-441251-52
Факс: 00-967-1-441257
Веб-страница: http://www.eoisanaa.com.ye/
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Гомбе, Заир 

Висока комисија на Индија во Гомбе, Заир
Авенија 3 З, бр. 50
БП 16343-Киншаса
Град: Гомбе
Телефон: + 24-31-23030
 

Индиски конзулат во Лусака, Замбија 
Висока комисија на Индија во Лусака, Замбија
1, пат Пандит Нехру
PO Сандаче 32111
Град: Лусака
Phone: 00-260-1-253159, 253160
Факс: 00-260-1-254118
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 

 

Индискиот конзулат во Хараре, Зимбабве 
Висока Комисија за Индија во Хараре, Зимбабве
12 Натален пат,
Белгравија, ПО кутија 4620
Град: Хараре
Phone: 00-263-4-795955, 795956
Факс: 00-263-4-722324
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]