Индиската Е-виза, објаснети се сите детали

Кога аплицирате за индиска виза има 2 опции, можете да аплицирате на https://www.indiavisa-online.org или можете да ја посетите најблиската Индијанка Амбасадата или Висока комисија на Индија.

Пример Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет)

Што е Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет)?

Владата на Индија им овозможи на патниците да влезат во Индија со оглед на привлечноста на Индија за туризам, медицинска дестинација и деловни посети. Сега ги има 3 различни типови достапна електронска индиска виза, Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет) за туризам, ова вклучува јога, средби со семејство и пријатели, Индиска Е-виза за бизнис Индиска Е-виза за медицински третман. Ова е најзгодната форма на Виза за Индија што можете да ја примените од удобноста на вашиот дом. Може да плаќате преку Интернет, да добивате Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет) по е-пошта и одете на аеродромот. НЕ мора да ја посетите амбасадата на Индија, да ја посетите Владата на Индија канцеларија или курир на вашиот пасош.

Кој може да аплицира за Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет)?

Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет) е достапна за граѓаните од 180 земји кои се подобни за Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет). Секој патник во Индија треба да аплицира за сопствена електронска индиска виза одделно.

 • Нема семејство Индија Е Виза (Индиска Виза Интернет)
 • Не постои групски концепт во овој вид индиска Е-виза
 • Вие НЕ треба да бидете со потекло од Пакистан за да се квалификувате
 • Целта треба да биде туризам, медицина или деловна активност, на пример, не треба да биде верска мисија, правење филмови или новинарство за кое има посебен вид виза за Индија, наместо Индиска Е-Виза (Индија Виза Интернет).

Како работи Индија Е Виза?

Вие ги давате вашите лични, пасоши, детали за семејството.
Може да плаќате преку Интернет
Вие ја добивате Индија Е Виза преку е-пошта.
Одите на аеродром.
Нема потреба да се посетува Владата на Индија канцеларии, индиска амбасада и индиски конзулат лично или курирајте го вашиот пасош.

Која е разликата помеѓу индиската Е-виза и редовната индиска виза?

Сите посетители кои влегуваат во Индија се законски обврзани да имаат легитимна виза.

Конвенционалната виза се стекнува преку процедура за аплицирање кога патникот мора да го претстави своето уникатно идентификување заедно со материјалите за апликација заедно за да се одобри визата. Пасошот е обележан со Индиска виза во хартија. Додека самата традиционална процедура трае подолго и бара повеќе работно биро, таа нема предности во однос на индиската Е-виза што е дадена има поширок легитимитет и дозволува бројни пасуси.

Квалификувани жители кои одат на релаксација / туристичката индустрија, деловна или медицинска намена имаат избор да се пријават за индиска виза на оваа веб-страница https://www.www.indiavisa-online.org и да ја добијат легитимната Влада на Индија одобрена Индија Е-Виза (Индија Виза Интернет), и нивната виза да ја признаат електронски преку Е-пошта. Визата во тој момент ќе биде заверена од граничниот службеник на аеродромот или пристаништето по идентификувањето по појавувањето во Индија, во кое време ќе се земе и биометрика (отпечатоци од прсти).

Треба да носите електронска копија или хартиена копија на индиската Е-виза (индиска виза преку Интернет) што ја добивате преку е-пошта од Владата на Индија.

Дали можам да добијам индиска В виза при пристигнување на аеродромот?

Индиската виза на пристигнување е детално опишана овде. Не, не е можно да ја добиете оваа електронска индиска Е виза (индиска виза онлајн) на морското пристаниште или на аеродромот. Треба да аплицирате Формулар за апликација за индиски визи Интернет Авиокомпаниите НЕ ќе ви дозволат да се качите на летот без валидна индиска Е-виза (индиска виза преку Интернет)

На кои аеродроми можам да влезам во Индија на Индија Е Виза (Индија Виза Интернет)?

Списокот на аеродроми каде е прифатена Индија Е Виза е објавен и ажуриран на Индиски порти за влез во eVisa. Оваа листа ги вклучува и пристаништата и аеродромите.

Може ли да дојдам со пристаниште или брод за крстарење во Индија на Индија Е Виза?

Да, дозволено е да влезете во Индија по пристаништа, исто така на индиската Е-виза (Индиска Виза Интернет).

Дали можете да влезете по копно на Индија Е Виза (Индија Виза преку Интернет)?

Индиската е-виза во Индија е легитимна додека летате во доделените воздушни терминали или крстарење по пристаништа. Секој што влегува во Индија преку копно или на алтернативен воздушен терминал / пристаниште од оние што се евидентирани, мора да има конвенционална виза зачекори во патниот документ, наречен Обичен пасош, кога ќе се појави.

Колку е валидна Виза за Индија Е?

Индија Е-виза за бизнис има легитимност од 1 година.

Индија Е визата за туризам има важност за 30 Денови за 30 ден Индија Е Виза од денот на влегување во Индија. Индија Е виза за туризам за 1 година и 5 години од денот на електронското одобрување. Сопствениците на деловни и туристички Индија Е Виза можат да влегуваат во Индија повеќе пати, со престој до 90 дена за туристички цели и до 180 дена за деловни посети. Многу националности имаат право на престој до 180 дена за Индија Е-виза за туризам.

Визата за медицинска Индија е валидна за до 60 дена од датумот на влегување во Индија. Дозволени се 3 записи на India E Visa за медицински посети.

Може ли да ја продолжам индиската Е-виза (Индија Виза преку Интернет)?

Индија В виза не може да се продолжи. Прочитајте за тоа како можете да го продолжите престојот во Индија и Владата на Индија политика наоколу Индиско продолжување и обновување на визната Е-виза.

Кои се барањата да аплицирате за Индија Е Виза (Индија Виза Интернет)?

Барањата се:

 • Важечки пасош
 • Кредитна / дебитна картичка
 • E-mail адреса
 • Референца во матичната земја
 • Фотографија направена од вашиот мобилен телефон или професионално на вашето лице и пасош

Што да сторам откако ќе ја добијам Индија Е Виза електронски на мојата адреса за е-пошта?

Треба да го направите следново:

 1. Земете отпечаток во случај ако батеријата на вашиот телефон умира на аеродромот
 2. Одете на аеродром или терминал за бродови за крстарење
 3. Патувајте на пасошот што го спомнавте во формуларот за апликација за виза во Индија Е
 4. НЕ одете во индиската амбасада или во која било канцеларија на Владата на Индија или курирајте го вашиот пасош.

Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.