Која е индиската виза при пристигнување?

Индиска виза на пристигнување

Со цел да се промовира туризмот во Индија, Владата на Индија го нарече новиот Индиска виза како ТВОА (Патување виза при пристигнување). Оваа виза им овозможува на граѓанин од 180 земји да аплицираат само за виза во Индија. Оваа виза првично беше започната за туристите, а подоцна се прошири за деловни посетители и медицински посетители во Индија. Индиската апликација за патувања се менува често и може да биде незгодна, таму е најверниот начин аплицирајте за тоа е на Интернет. Поддршката е обезбедена на 98 јазици во светот и се прифаќаат 136 валути.

Ако планирате посета на Индија, тогаш треба да бидете свесни за сите Барања за квалификација за виза во Индија што важат за вас и Индиска влада промени во политиката што важат за вас. Имаше големи промени во имиграциската и визната политика на Индија во 2019 година. Индија виза на пристигнување беше во функција до 2019 година за граѓаните од 75 земји. Неодамнешните промени направени од страна на Индиска влада сега визната виза за пристигнување во Индија ја направија вишок. Ова е заменето со електронски Индиска виза за онлајн или еВиза Индија. Ние ќе ги користиме зборовите „нова виза за Индија за пристигнување“ во овој пост за да обезбедиме насоки за оваа проблематика.

Индија има неколку класи на визи врз основа на причината од која доаѓа посетителот, односно нивната националност и целта за која посетителот има намера да дојде. Значи, на 2 аспектите одлучуваат дали ќе се квалификувате за Виза за Индија преку Интернет. Овие 2 се:

На патниците во Индија им беше тешко да ја посетат локалната амбасада, испраќајќи физички курир од вашиот пасош и чекајќи печат на вашиот пасош. Овој стар процес сега е заменет со Индиска виза на Интернет што може да се поднесе преку Интернет користејќи го вашиот паметен телефон, таблет или работна површина со користење на Формулар за апликација за индиски визи. Овој нов систем се нарекува Е-Виза Индија која има под-категории како еТурист Индија Виза, еБизнис Индија Виза и еМедикал Индија Виза.

Кој може да ја искористи новата виза за Индија при пристигнување?

Оние патници во Индија кои планираат да доаѓаат не подолго од 180 дена по патување, можат да го искористат ова. Исто така, намерата за патување мора да биде или поврзана со туризам, рекреација, деловна активност или медицинска помош. Ако планирате да доаѓате подолго од 180 дена / 6 месеци или за работа / вработување, тогаш треба да аплицирате за друга Индија виза. Можете да се повикате на различното Индиски визи визи за повеќе детали.

Како да аплицирате за новата индиска виза при пристигнување?

Процесот за аплицирање за индиска виза е целосно онлајн. Апликантите треба да поднесат формулар за апликација преку Интернет, да извршат плаќање користејќи картичка, паричник, Paypal или други достапни методи во зависност од вашата земја на живеење. Врз основа на видот на визата и времетраењето на бараната виза, мора да испратите дополнителни документи. Овој процес е опишан во Процес на аплицирање за индиски визи.

Кои се предусловите за новата виза за Индија во Индија?

Следниве се предуслови за аплицирање за индиска виза преку Интернет (eVisa Индија).

 • Валидност на пасошот за 6 месеци. Датумот на слетување во Индија, од тој датум, вашиот пасош треба да важи за 6 месеци. На пример, ако ја следите Индија на 1 јануари 2021 година, вашиот пасош треба да важи до 1 јули 2020 година. Не треба да истекува пред 1 јули 2020 година.
 • Доказ за средства. Индиската влада или службениците за имиграција на границата може да побараат доказ за доволно средства за време на вашиот престој во Индија. Може да ви биде одбиен влезот ако не можете да го дадете овој доказ.
 • Фотографија на твоето лице.
 • Фотографија или скенирање копија на вашиот пасош
 • Референца во Индија и референца за матичната земја
 • Валидна адреса за е-пошта
 • Начин на плаќање како paypal, дебитна картичка или кредитна картичка.

Колку време е потребно за добивање индиска виза при пристигнување?

Индија за виза на пристигнување, или еВиза Индија е достапна за повеќето околности во рок од 72-96 часа или 4 дена. Во одредени околности може да трае до 7 дена.

Дали можам да добијам виза за Индија на пристигнување на аеродромот?

Не, мора да аплицирате за индиска виза преку Интернет користејќи го Формулар за апликација за виза во Индија. Не постои еквивалент на хартија за оваа индиска eVisa.

Што значи ова за патниците во Индија?

За патниците во Индија, оваа Индија Виза Интернет претставува екстремна удобност затоа што:

 • Нема услов да се потврдат никакви документи
 • Или заверена на нотар
 • Нема потреба да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија
 • Нема потреба од курирски пасош
 • Нема услов да се добие физички печат за хартија
 • Нема лично интервју за Виза
 • Процесот е завршен за 3 до 4 работни дена
 • Индиската виза преку Интернет (eVisa India) се доставува преку е-пошта.

Индиска виза за пристигнување виза

Може ли да влезам од каде било на оваа нова виза за Индија во Индија?

Не, постојат стандардни сетови на аеродроми и пристаниште од каде е дозволено влегување на еВиза Индија (Индија виза онлајн). Овие влезни порти се споменуваат во списокот на Индиски порти за влез во eVisa.

Ако не заминувам од аеродромот, дали сè уште ми треба индиска виза на пристигнување?

Не, ако планирате да останете на аеродромот за трансфер или престој, тогаш не ви треба индиска Visa Online или eVisa Индија.

Колку долго однапред можам да аплицирам за индиска виза?

Може да аплицирате за индиска виза ако патувате е во наредните 365 дена.

Имам повеќе прашања во врска со индиската виза, како можам да ги добијам одговорите на нив?

Ако имате повеќе сомнежи и прашања во врска со вашата посета на Индија и други прашања, тогаш можете да го користите Контакт форма и стапи во контакт со нашата биро за помош.

Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.