Водич за индиски визи за туристи кои доаѓаат во Мумбаи

Овој сеопфатен туристички водич за индиски визи ги опфаќа сите области на темата ако планирате посета на Мумбаи, Индија. Може да аплицирате Индиска виза на Интернет (eVisa India) од удобноста на вашиот дом.

Апликација за индиски визи сега е достапна на Интернет за Туристите како Индиска виза за туристи покрај Индиска виза за бизнис Индиска виза за медицински цели.

Мумбаи, во минатото Бомбај, е една од најпосетуваните области во Индија. Не е исклучиво буџетскиот и деловниот центар на градот Индија, но сепак е дополнително жариште за патници со богатство на проверливи и социјални атракции.

Покрај тоа, со нон-стоп патувања на аеродромот во Мумбаи од бројни нации, Мумбаи е многу поврзан со значајни урбани заедници низ целиот свет.

Празниците со туристичка посета на Мумбаи можат да откријат вредни податоци за да го испланираат престојот во најголемиот град во Индија, вклучувајќи ги изборите за патувања и превоз и најдобрите места за посета.

Посетителите од странски земји и истражувачите прво треба да гарантираат дека ја имаат целата документација за Индија, вклучително и значителна Индија eVisa, под суптилностите може да се најдат и суптилностите и поттикнувањето. Може да проверите потребни документи за индиска виза. Главните документи се на Индиска виза на Интернет (eVisa India) Формулар за апликација кој може да се пополни за 2-3 минути и исто така Индиска виза фотографија Скенирање на пасоши во индиска виза.

Интернет индиската виза треба да ја посети Мумбаи

Практично, на сите странци (не Индијанци) им треба Индиска виза на Интернет (еВиза Индија) за патување во Индија, исклучени се само жители на Малдиви. За среќа, патниците од 180 земји можат да аплицираат за анкета Индија eVisa на интернет.

Ова е најбрз и без напор пристап да се зголеми индиската туристичка виза (eVisa Индија) бидејќи не постои привлечна причина да се воведе работна маса лице в лице во канцеларија или владина канцеларија или да се приклучат на долги редици на терминалот за воздух.

Интернет-структурата е завршена со фундаментални индивидуални податоци и идентификациони суптилности и, за одобрување, евизата се испраќа директно до кандидатот преку е-пошта.

За да се исполнат сите Предуслови за виза во Индија, патувачите мора да имаат легитимација која е легитимна за секоја година и пол година (пасош кој важи 180 дена или шест месеци) од денот на влегување во Индија.

Секој што се појави од нација под влијание на жолта треска, треба да има имунизација и да му донесе сертификат за вакцинација на жолта треска по изглед. Аутсајдерите треба да проверат дали бараат дополнителни имунизации за Индија пред време. eVisa за Индија е најпосакуван метод од Владата на Индија.

Чекор по чекор инструкции да стигнете до Центарот на градот Мумбаи од аеродромот

Индиска Виза онлајн Мумбаи

Како основен светски воздушен терминал што служи на територијата на Мумбаи и втор најпрометен во земјата, повеќето истражувачи што се појавуваат од странство ќе летаат во Меѓународниот аеродром Чатрапати Шивази.

Општо познат како аеродром Мумбаи, тој е уреден само срамежлив на 20 километри од центарот на градот.

Бидејќи нема администрации за непосреден превоз или воз до центарот на Мумбаи, најсмрдниот и најкорисен избор е да се земе такси. Такси може да се резервираат пред време или да излезат надвор од терминалот по изгледот.

Достапни се 2 уникатни видови на такси:

• Кули такси: припејд полнење со ладење

• Нормално такси: измерено, темно и жолто засенчување

Припејд такси-формуларите се пропишани за да се гарантира разумна стапка, посветувајќи малку внимание на сообраќајот.

Времето на екскурзија се разликува во зависност од часот на денот, со нормален распон од околу 60 минути. Трошоците започнуваат од 500 индиски рупии и не треба да надминуваат 700 индиски рупии

Стандардните такси-возила може да обврзат до 4 патници покрај опрема, поголемите собири што сакаат да патуваат заедно се охрабруваат да претходно резервираат возило.

Кој е најдобриот начин да се сретнете во Мумбаи?

Еднаш во самиот град, има неколку различни начини да се обиколи низ Мумбаи користејќи и приватен и отворен превоз.

Мумбаи е огромен урбан фокус со одлично возило организира, така што, иако значителен број од примарните атракции може да се стигнат со одење, возила, транспорт, и велосипеди се достапни за слободно време и виталност.

Дали странците би можеле да возат низ и околу Мумбаи?

Додека возењето во Индија не се предлага за надворешни лица кои не се навикнати на исклучителни услови на улица, тоа е разбирливо и може да биде поволен избор за оние патници кои треба да ја испитаат територијата што опфаќа Мумбаи.

На гостите им треба Меѓународна дозвола за возење да закуп на возило.

Да се ​​најде околу Мумбаи центарот на градот со такси

Слично како и такси-превозниците се најдобри за влез и од воздушниот терминал, тие исто така се зачудувачки метод за покривање на кратки разделби во центарот на градот. Постојат многу темно-жолти мерни такси кои можат да се обележат, тарифите обично се економични.

Основната такси за такси во Мумбаи е 23 индиски рупии

Користејќи ги придобивките од блискиот превоз во центарот на Мумбаи

Постои широк аранжман за транспорт во Мумбаи, вклучувајќи администрации до Нави Мумбаи. Транспортот е пристоен метод за да се обиколи низ градот во секој случај сообраќајот може да предизвика одложувања во врвни прилики.

 

Секојдневно поминување чини 55 индиски рупии за неограничен пристап до разладените транспорти.

Авто Рикшаус за прошетка како маало и кратко патување.

Автомобилите со коли се значајни методи за транспорт во Мумбаи и се користат широко од локалното население и одгледувачите.

Со најмалку приеми од само 20 индиски рупии, тие се најмалку скап пристап за приближување и пристојна алтернатива за кратки екскурзии.

Дали е безбедно да ја посетите Мумбаи на индиска туристичка виза?

Додека Индија е, без сè, безбедна за посета, посетителите треба да се грижат кога посетуваат огромни урбани области, на пример, Мумбаи каде може да се случи нарушување на претприемничката природа.

За да останат безбедни, аутсајдерите во Мумбаи треба да ги следат општите безбедносни упатства за патниците во Индија, кои вклучуваат чување на важни работи оддалечен и само купување патни билети, влезни влезови и слично од автентични трговци.

Дали е Мумбаи за жени истражувачи?

Додека повеќето дами ценат без проблем остануваат во Мумбаи, тие се охрабруваат да се воздржат од шетање или користење на отворено возило сам околу вечерното време и доцна во ноќта.

Идеално е да се остане на собир кога е можно за најекстремно обезбедување и да се одржи стратешко растојание од слаби територии по зајдисонцето.

Кој е најдобриот месец за посета на Мумбаи?

Со оглед на различните климатски услови што ги доживеавме низ целата нација, најдобрата идеална можност за посета на Индија се потпира на локалитетот.

Мумбаи ги цени нежните температури во текот на целата година и ги посетува туристи од јануари до декември. Како и да е, патувачите кои сакаат да одржат стратешко растојание од најблескавите летни денови и врнежите од невреме, треба внимателно да ја поминат својата екскурзија.

Октомври до февруари: најдобрата сезона за посета на Мумбаи

• Лесни зимски температури: јануари од ден во ден нормални 76.8 ° F (24.9 ° C)

• Ниски врнежи: 0.5 до 1 ден од поројниот месец од месец до месец

• Најдобро за турнеи и вежби на отворено

Прошетка до мај: повеќе мрзливи температури и зголемена влажност

• Топла температура: Април од ден на ден нормално од 84ºF (28.9ºC)

• Просечни нивоа на влажност од 66%

• Замислени се помалку места на одмор и пониски трошоци

Јуни до септември: сезона на невреме во Мумбаи

• Топли до топли температури: јули од ден на ден нормално од 82ºF (27.8ºC)

• Високи нивоа на врнежи: 17 дена од дожд од месец до месец

• Најдобра идеална можност да ја видите природата и богатото зеленило

За што е познат Мумбаи?

 

Индиска виза преку Интернет Виза Мумбаи

Мумбаи е а жив и космополитски град, одлична цел за гостите да добијат легитимно знаење за индискиот начин на живот.

Мумбаи има што да им понуди на посетителите, од престижни кафулиња и раскошни конаци до безброј социјални и карактеристични атракции.

Вежбите што се наведени подолу се веројатно најзначајните работи што треба да ги видите и да ги направите во Мумбаи.

на Порта на Индија: најпопуларната пресвртница во Мумбаи

Оваа триумфална крива е едно од најзначајните обележја во Мумбаи и бројни разгледувачи на место бараат да започнат овде.

Работел да се сеќавам Посета на кралот Georgeорџ V и кралицата Марија на Мумбаи (сега Бомбај), градежниот камен беше поставен во 1913 година, а беше завршен во 1924 година.

Кривата е позната по својот индосараценски структурен стил и има извонредно симболично значење за поединците од Мумбаи.

Портал на Индија може да се посети секогаш кога во текот на денот.

Остров Елефанта: Најзначајното сечење на светилиштето во Индија

После гледањето на Портата на Индија, посетителите можат да го направат патот за поблизу Остров Елефанта (Гарапури) место за светско наследство на УНЕСКО во Мумбаи.

Гостите ќе откријат карпести светилишта што биле направени од 450 до 750 н.е. и совршено сечење. Исто така, постои мала галерија за да се запознае со историскиот позадина на зоната.

Основното светилиште е посветено на Шива, хиндушкиот бог и ги истакнува патионите, колоните, местата на богослужба и скулптурата висока 6 метри.

Бродови до пештерите на слоновите заминете од Портата на Индија во редовни интервали од 9 до 3.30:XNUMX часот.

Различни пресвртници и веродостојни структури кои вреди да се посетат

Градот Мумбаи има бројни одлични структури од различни стилови на инженеринг, вклучувајќи Готски, Викторијанец, Арт Деко и Индо-Сарацениќ. Бројни случувања се навраќаат во времето на пионерски услови.

Само неколку туристички места што вреди да се пронајдат во Мумбаи се:

•           Палатата Таџ Махал, забележителна гостилница со 5 везди

•           Чатрапати Шивајски Терминус железничка станица и Светско наследство на УНЕСКО

•           Кула за часовници Раџабаи, изградена 150 години пред и зависи од Биг Бен во Лондон

Уште повеќе, патниците во Мумбаи можат да го ценат одличното искуство во шопинг, покрај широк опсег на кафулиња кои служат конвенционални индиски јадења и тековно готвење низ целиот свет.

Индиска Виза Интернет (eVisa Индија) сега е достапна преку е-пошта преку ова . Владата на Индија препорачува електронски метод на индиска виза и ве охрабруваме да побарате појаснување од Индиски виз-биро за помош ако ви треба поддршка или помош.