Индиската визна политика да биде реципрочна

Апликација за индиски визи сега е достапна за сите странци онлајн. Владата на Индија сега се отвори Индиска медицинска виза   Индиска деловна виза, Туристичката виза која е затворена поради СОВЕТ 19  е само зад аголот што треба да се отвори.

Сепак, Владата на Индија сега зазема иновативен став за својата политика за имиграција и виза. Третманот, политиката, времетраењето, цените и другите фактори ќе бидат променети врз основа на тоа како другите земји ги третираат Индијанците кои аплицираат за виза во други земји. 

Овој реципрочен аранжман ќе биде направен за Индиска туристичка виза.

Сертификат за вакцинација за индиска туристичка виза

Владата на Индија размислува и за пасош за вакцини, односно да им дозволи слободно да влезат во Индија, кои ги комплетирале двете дози вакцини. Пандемијата ја промени туристичката индустрија во Индија и сега Министерството за внатрешни работи сака да ја отвори земјата. Министерството размислува и за домашна изолација за посетителите кои немаат вакцина.

Индиската виза сега се бара за туристите кои бараат да патуваат Наследство во Индија, околу 1 милион туристи беа во посета на Индија секој месец пред пандемијата.

Граѓаните на многу земји, вклучувајќи ги Соединетите Американски Држави, Канада, Франција, Нов Зеланд, Австралија, Германија, Шведска, Данска, Швајцарија, Италија, Сингапур, Обединетото Кралство, имаат право за индиска виза преку Интернет (eVisa Индија) вклучително и посета на плажите на Индија со туристичка виза. Жител на над 180 земји квалитет за индиска виза преку Интернет (eVisa India) според подобноста за индиска виза и применувајте ја индиската виза онлајн понудена од Владата на Индија.

Доколку имате какви било сомнежи или ви треба помош за вашето патување во Индија или виза за Индија (eVisa Индија), можете да аплицирате за Индиска виза на Интернет токму тука и ако ви треба каква било помош или ви требаат појаснувања, треба да контактирате Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.