овластени пристаништа на излезот eVisa Индија

Можете да дојдете во Индија со 4 начини на патување: со авион, со воз, со автобус или со крстарење. Додека само 2 начини на влез се валидни, со авион и со брод за крстарење, можете да излезете преку кој било од 4-те начини на патување, но само преку одредени излезни пристаништа.

Според правилата на индиската влада за eVisa India или Electronic India Visa, под 4 начини на транспорт моментално им е дозволено да ја напуштат Индија преку eVisa India, доколку сте аплицирале за India eTourist Visa или India eBusiness Visa или India eMedical Visa. Можете да излезете од Индија преку едно од следниве споменати подолу аеродром или пристаниште.

Ако имате повеќекратна влезна виза, ви е дозволено да излезете преку различни аеродроми или пристаништа. Не мора да заминувате преку истото влезно пристаниште за последователни посети.

Списокот на аеродроми и пристаништа ќе се ревидира на секои неколку месеци, затоа продолжете да ја проверувате оваа листа на оваа веб-страница и да ја обележите.

Овој список ќе биде ревидиран и ќе бидат додадени повеќе аеродроми и пристаништа во наредните месеци, според одлуката на Владата на Индија.

Дозволено ви е да влезете во Индија само со електронска виза за Индија (eVisa India). 2 транспортни средства, воздух и море. Сепак, можете да ја напуштите/излезете Индија со електронска виза за Индија (eVisa India) до4 превозни средства, воздух (авион), море, железница и автобус. Следниве назначени контролни точки за имиграција (ICP) се дозволени за излез од Индија. (34 Аеродроми, копнени контролни точки за имиграција,31 Морски пристаништа, 5 Пунктови за проверка на железницата).

Излези пристаништа

Аеродроми

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Сринагар
 • Сурат 
 • Тиручирапали
 • Тирупати
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Vijayawada
 • Вишахапатнам

Земјиште ИЦП

 • Патот Атари
 • Ахаура
 • Банабаса
 • Чанбрабанда
 • Далу
 • Дауки
 • Далаигат
 • Гаурифанта
 • Гојаданга
 • Харидаспор
 • Хили
 • Igaаигаон
 • Ogогбани
 • Каилашахар
 • Каримганг
 • Куаул
 • Лалголагат
 • Махадипур
 • Манкачар
 • Море
 • Мухуригат
 • Радикапур
 • Рагна
 • Ранигун
 • Раксаул
 • Рупаидиха
 • Сабајле
 • Сонули
 • Шримантапур
 • Сутарканди
 • Фулбари
 • Каварпучија
 • Зоринпури
 • Зокавтар

Пристаништа

 • Аланг
 • Беди Bunder
 • Бахнагар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Cochin
 • Cuddalore
 • Kakinada
 • Кандла
 • Калкута
 • Мандви
 • Пристаништето во Мормаго
 • Пристаниште Мумбаи
 • Нагапатин
 • Нахава Шева
 • Парадеп
 • Porbandar
 • Порт Блер
 • Tuticorin
 • Вишакапатнам
 • Нов мангалор
 • Визињам
 • Островот Агати и Миникој Лакшдвип УТ
 • Валарпадам
 • Mundra
 • Кришнапамат
 • Ubубри
 • Панду
 • Nagaon
 • Karimganj
 • Катупали

ICP на RAIL

 • Пост за проверка на железницата во Мунабао
 • Атари железничка проверка
 • Геде железнички и пост за проверка на патиштата
 • Проверка на станицата за железнички Харидаспур
 • Railелезнички контролен станица Читпур

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.