Информации за eVisa Индија

1. Во зависност од причината за доаѓањето на посетителот во Индија, тој може да аплицира за 1 од следниве достапни индиски е-визи


Индиската виза сега е онлајн процес кој не бара посета на Високата комисија на Индија. Апликацијата може да се пополни преку Интернет за електронска виза за Индија. Можете да аплицирате за Индиска виза на Интернет од вашиот мобилен, компјутер или таблет и добијте eVisa Индија преку е-пошта.


2. Туристичка виза за Индија (eVisa India)

Индиската туристичка е-виза е форма на електронско овластување што им дозволува на апликантите да ја посетат Индија доколку целта на нивната посета е:

 • туризам и разгледување,
 • во посета на семејство и / или пријатели, или
 • за Јога повлекување или краткорочен курс по јога.

Во зависност од тоа колку дена посетителот сака да остане, тој може да аплицира за 1 од 3-те видови на оваа е-виза:

 • 30-дневна туристичка е-виза, што е виза за двојно влегување. Можете да најдете повеќе упатства за тоа кога Истекува индиската виза од 30 дена.
 • 1-годишна туристичка е-виза, што е повеќекратна влезна виза.
 • 5-годишна туристичка е-виза, што е повеќекратна влезна виза.

Туристичката е-виза ви овозможува да престојувате во земјата само 180 дена во исто време. Апликацијата може да се иницира онлајн на Формулар за апликација за индиски визи страница.


3. Бизнис виза за Индија (eVisa Индија)

Индиската деловна е-виза е форма на електронско овластување што им дозволува на апликантите да ја посетат Индија доколку целта на нивната посета е:

 • продажба или купување на добра и услуги во Индија,
 • присуство на деловни состаноци,
 • поставување индустриски или деловни вложувања,
 • спроведување на тури,
 • предавање предавања според шемата на Глобална иницијатива за академски мрежи (ГИАН),
 • регрутирање работници,
 • учество на трговски и деловни саеми и изложби и
 • доаѓаат во земјата како експерт или специјалист за некој комерцијален проект.

Бизнис е-визата му овозможува на посетителот да престојува во земјата само 180 дена во исто време, но важи 1 година и е виза за повеќекратни влезови. Деловните патници во Индија можат дополнително да ги поминат упатствата за Барања за деловни визи во Индија за понатамошни инструкции.


4. Медицинска виза за Индија (eVisa Индија)

Индиската деловна е-виза е форма на електронско овластување што им овозможува на апликантите да ја посетат Индија доколку целта на нивната посета е да добијат медицински третман од индиска болница. Тоа е краткорочна виза која важи само за 60 дена и е тројна виза. Многу видови на медицински третмани може да се вршат под овој тип на Индиска виза.


5. Виза за медицинска придружба за Индија (еВиза Индија)

Индискиот бизнис е-виза е форма на електронско овластување што им овозможува на апликантите да ја посетат Индија, ако целта на нивната посета е придружба на друг апликант, чија цел е чија посета е лекување од индиска болница. Ова е краткорочна виза која важи 60 дена и е троен влезна виза.
Само 2 Е-визите за медицински придружник може да се обезбедат со 1 медицинска е-виза.


6. Виза на конференцијата за Индија (eVisa Индија)

Индиската деловна е-виза е форма на електронско овластување што им овозможува на апликантите да ја посетат Индија доколку целта на нивната посета е присуство на конференција, семинар или работилница што е организирана од некое од министерствата или одделенијата на Владата на Индија, или државните влади или администрациите на територијата на Унијата во Индија, или кои било организации или PSU поврзани со нив. Оваа виза е валидна 3 месеци и е виза за еден влез. Почесто отколку не, индиската деловна виза може да се примени за луѓе кои ја посетуваат конференцијата во Индија, аплицирајте онлајн Формулар за апликација за индиски визи и изберете ја опцијата Бизнис под вид Виза.


7. Упатства за апликанти на електронска индиска виза (eVisa India)

При аплицирање за индиската е-виза, апликантот треба да ги знае следниве детали за тоа:

 • Можно е да аплицирате само за индиска е-виза 3 пати во 1 година.
 • Со оглед на тоа што подносителот на барањето има право на Виза, тие треба барем да аплицираат за тоа 4-7 дена пред нивното влегување во Индија.
 • Индиската е-виза не може да биде претворена или проширена.
 • Индиската е-виза не ви дозволува пристап до областите заштитени, ограничени или кантонски области.
 • Индиската виза треба да ја аплицира секој апликант поединечно. Децата не можат да бидат вклучени во апликацијата на нивните родители. Секој апликант исто така треба да има свој пасош кој ќе биде поврзан со неговата виза. Ова може да биде само стандарден пасош, а не дипломатски или службен или кој било друг патен документ. Овој пасош треба да остане валиден најмалку 6 месеци од датумот на влегување на апликантот во Индија. Исто така, треба да има барем 2 празни страници да бидат печатени од службеникот за имиграција.
 • Посетителот треба да има билет за враќање или нанадвор од Индија и мора да има доволно средства за престој во Индија.
 • Посетителот треба да ја носи својата е-виза со нив во секое време за време на нивниот престој во Индија.


8. Земји чии граѓани имаат право да аплицираат за индиската е-виза

Да се ​​биде граѓанин на која било од следниве земји ќе го направи апликантот да има право на индиска е-виза. Апликантите кои се државјани на земја што не се споменати овде, ќе треба да се пријават за традиционалниот труд Виза во индиската амбасада.
можете секогаш треба да се провери на Квалификуваност за индиска виза за какви било ажурирања или какви било активности за вашата националност за посета на Индија за туристички, бизнис, медицински или конференција.


 

9. Потребни документи за индиската е-виза

Без оглед на видот на индиска е-виза за кој се пријавува, секој апликант мора да ги подготви следниве документи:

 • Електронска или скенирана копија од првата (биографска) страница од пасошот на апликантот. Владата на Индија објави детални упатства за тоа што се смета за прифатливо Копија за скенирање на пасоши во индиска виза.
 • Копија од неодамнешната фотографија во боја во стилот на пасош на апликантот (само од лицето, а може да се фотографира со телефон), работна адреса на е-пошта и дебитна или кредитна картичка за плаќање на таксите за апликација. Проверете Барања за индиска виза за фотографии за детални инструкции за прифатливата големина, квалитет, димензии, сенка и други атрибути на фотографијата кои ќе ви овозможат Апликација за индиски визи да бидат прифатени од службениците за имиграција на Владата на Индија.
 • Враќање или влезници за влез надвор од земјата.
 • Од апликантот, исто така, ќе бидат поставени неколку прашања за да ја утврдат подобноста за визата, како што се тековниот статус на вработување и можноста да го финансираат престојот во Индија.

Следниве детали што треба да ги пополните формуларот за апликација за индиската е-виза треба да одговараат точно со информациите што се прикажани на пасошот на апликантот:

 • Полно име
 • Датум и место на раѓање
 • Адреса
 • Број на пасош
 • Националност

Апликантот исто така ќе треба одредени документи специфични за видот на индиската е-виза за која аплицираат.

За деловна е-виза:

 • Детали за индиската организација / саем / изложба каде апликантот би имал бизнис, вклучувајќи го и името и адресата на индиската референца поврзана со истата.
 • Писмо за покана од индиската компанија.
 • Визит-картичка / потпис на е-пошта на апликантот и адреса на веб-страница.
 • Доколку подносителот на барањето доаѓа во Индија да предава предавања под Глобална иницијатива за академски мрежи (ГИАН), тогаш ќе треба да ја достават Поканата од институтот што би бил домаќин на странски факултет што посетува, копија од налогот за санкционирање според ГИАН издаден од Национален институт за координација т.е. ИИТ Карагпур, и копија на синопсијата на курсевите што тие ќе ги преземат како факултет во институтот домаќин.

За медицинската е-Виза:

 • Копија од писмо од индиската болница (напишано на службената буква на болницата) од кое апликантот би барал лекување од.
 • Од апликантот, исто така, ќе се бара да одговорат на сите прашања во врска со индиската болница што би ја посетиле.

За медицинската придружник е-Виза:

 • Име на пациентот кого апликантот ќе го придружува и кој мора да биде носител на медицинска виза.
 • Бројот на виза или лична карта за апликација на носителот на медицинска виза.
 • Детали како што се Бројот на пасош на носителот на медицинска виза, датумот на раѓање на носителот на медицинска виза и националноста на носителот на медицинска виза.

За конференцијата е-Виза

 • Политички дозвола од Министерството за надворешни работи (МАА), Владата на Индија и по избор, дозвола за настани од Министерството за внатрешни работи (МХА), Владата на Индија.

10. Барања за патување за граѓаните од државите со жолта треска

Од апликантот ќе се бара да покажат картичка за вакцинација со жолта треска ако се државјанин или посетиле земја заболена од жолта треска. Ова важи за следниве земји:
Земји во Африка:

 • Ангола
 • Бенин
 • Буркина Фасо
 • Бурунди
 • Камерун
 • Централна Африканска Република
 • Чад
 • Конго
 • Брегот на Слоновата Коска
 • Демократска Република Конго
 • Екваторска Гвинеја
 • Етиопија
 • Габон
 • Гамбија
 • Гана
 • Гвинеја
 • Гвинеја Бисао
 • Кенија
 • Либерија
 • mali
 • Мавританија
 • Нигер
 • Нигерија
 • Руанда
 • Сенегал
 • Сиера Леоне
 • Судан
 • Јужен Судан
 • Того
 • Уганда

Земји во Јужна Америка:

 • Аргентина
 • Боливија
 • Бразил
 • Колумбија
 • Еквадор
 • француска Гвајана
 • Гвајана
 • Панама
 • Парагвај
 • Перу
 • Суринам
 • Тринидад (само Тринидад)
 • Венецуела

11. Овластени пристаништа за влез

Додека патува во Индија на индиската е-виза, посетителот може да влезе во земјата само преку следниве пораки за проверка на имиграција:
Аеродроми:

Список на 28 овластени аеродроми за слетување и 5 пристаништа во Индија:

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Канур
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам

Морски пристаништа:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

Додека горенаведените пристаништа се преглед на слика во моментот, треба да проверите за какви било ажурирања на горенаведените пристаништа во овој дел што се чуваат во тек: Овластени пристаништа со индиски визи, излезот од Индија е достапен на значително поголеми контролни точки: Овластени пристаништа за излез од индиска виза.


12. Пријавување за индиска е-виза

Индиската влада го поедностави процесот на аплицирање за електронска виза. Овој процес е елабориран и детално опишан кај Процес на аплицирање за индиски визи. Сите меѓународни патници кои ги исполнуваат условите за тоа можат аплицирајте за индиската е-Виза преку Интернет овде. Откако ќе го стори тоа, апликантот ќе добива ажурирања за статусот на нивната апликација преку е-пошта и доколку тоа биде одобрено ќе му биде испратена и електронската виза преку е-пошта. Не треба да има потешкотии во овој процес, но ако ви требаат некои појаснувања, треба Водич за визи за Индија за поддршка и насоки. Многу националности можат да ја искористат оваа придобивка за аплицирање од дома за индиска виза, вклучително и Граѓани на САД, Британски граѓани, Француски граѓани покрај 180 други националности кои се подобни за индиска виза преку Интернет, проверете го Подобност за виза во Индија.