Индиска медицинска виза (Индија за е-медицинска виза) за сите медицински посетители во Индија - Комплетен водич

Индија има брза развој на индустријата за медицински туризам заради квалификувана работна сила и релативно многу пониски трошоци за лекување на акутна здравствена состојба. Посебен вид виза започна од Владата на Индија за да се грижи за индустријата за медицински туризам, индиската е-медицинска виза. Посетителите од Соединетите Држави, Европа, Австралија рапидно се зголемија во овој сегмент.

Водич за целосен медицински визи за Индија

Кои се барањата за индиска медицинска виза (е-медицинска виза за Индија)?

на Владата на Индија има флексибилна политика кон посетителите и го охрабрува медицинскиот туризам да Индија. Посетителите кои имаат намера да дојдат во Индија за примарна цел на лекување можат да аплицираат за а Медицинска виза сами по себе, или ако планираат да му помогнат или да негува некого, тогаш а Виза за медицинска придружба треба да се поднесе.

Колку е времетраењето на индиската медицинска виза (Индија за е-медицинска виза)?

Владата на Индија дозволува оваа виза 60 дена важење стандардно. Сепак, новата политика за визи на Индија дозволува медицинска виза за хартија продолжена до 180 дена. Забележете дека ако сте влегле во Индија на Индиска туристичка виза or Индиски визитизиски визи и ви требаше медицинска помош за време на вашиот престој во Индија, која не беше однапред предвидена, тогаш не ви е потребна медицинска виза. Исто така, не ви е потребна медицинска виза само за консултација со лекар за вашата состојба. Меѓутоа, за да се подложите на третман, потребна е медицинска виза.

Кој медицински третман е дозволен на индиска медицинска виза (Индија за е-медицинска виза)

Не постои ограничување на медицинските процедури или третманот што може да се преземе на индиската медицинска виза.
Делумен список на третман е вклучен за повикување:

 1. Консултации со доктор
 2. Коса, третман на кожа
 3. Ортопедски третман
 4. Онколошки третман
 5. Внатрешна хирургија
 6. Срцев третман
 7. Дијабетес третман
 8. Ментална здравствена состојба
 9. Бубрежен третман
 10. Замена на зглобовите
 11. Пластична операција
 12. Ајурведски третман
 13. Радиотерапија
 14. Неврохирургија

Кој е процесот за добивање индиска медицинска виза (Индија за е-медицинска виза)?

Процесот на стекнување индиска медицинска виза треба да аплицира Формулар за апликација за индиски визи на Интернет, направете плаќање, дајте ги потребните докази како што се бара за третман, вклучувајќи писмо од болницата или клиниката. Овој процес завршува за 72 часа и одобрената виза се испраќа по е-пошта.

Може ли да ги мешам туристичките активности при мојата медицинска посета?

Не, треба да стекнете посебна виза за Индија за секоја намена. Не е дозволено да се подложите на лекување додека сте на туристичка виза.

Колку долго можам да останам на индиската медицинска виза (Индија за е-медицинска виза)?

Стандардно, времетраењето дозволено во електронската индиска медицинска виза е 60 дена.

Кои се барањата за добивање индиска медицинска виза?

Државјани на eVisa Индија кои имаат право на земји на кои им треба индиска медицинска виза им е дозволено да аплицираат преку Интернет преку оваа веб-страница https://www.www.indiavisa-online.org со лесниот формулар за апликација преку Интернет eVisa India. Потребно ви е писмо од болницата во Индија каде планирате да лекувате.

Исто така, може да биде побарано да дадете а доказ за доволно средства за вашиот медицински престој во Индија. Од вас не се бара да обезбедите доказ за престој во хотел или натамошен билет за лет за да се вратите назад во вашата земја по завршувањето на медицинскиот третман. Овие придружни документи може да се достават до нашите Help Desk или поставено подоцна на оваа веб-страница.

Една од предностите на индиската медицинска виза е тоа што за разлика од туристичката виза од 1 дена, која важи само за 2 записи, оваа виза дозволува 3 влеза во Индија во текот на 60 дена од нејзината важност. Исто така 2 На присутните им е дозволено да ве придружуваат на оваа виза кои треба сами да поднесат посебна и независна виза за медицински придружник.

Кои се другите услови и барања за добивање виза за индиска медицина?

Треба да бидете свесни за следниве услови и барања на eVisa за медицински третман:

 • Од датумот на слетување во Индија, валидноста на индиската е-медицинска виза ќе биде 60 дена.
 • 3 влезови во Индија се дозволени со оваа виза за eMedical India.
 • Може да добиете медицинска виза до 3 пати годишно.
 • Електронската медицинска виза не може да се прошири.
 • Оваа виза не може да се конвертира во туристичка или деловна виза и не е конвертибилна.
 • Не е валиден за влегување во заштитени и ограничени области.
 • Од вас се бара да обезбедите доказ за средства за престој во Индија.
 • За време на патувањето до аеродром, треба да имате копија со PDF или хартиена копија.
 • Нема достапна групна медицинска виза за Индија, од секој апликант се бара да аплицира одделно.
 • Вашиот пасош мора да важи 6 месеци од денот на влегување во Индија.
 • Мора да имате 2 празни страници во вашиот пасош за да може персоналот за имиграција и гранична контрола да стави печат на аеродромот за влез и излез на аеродромот.
 • Потребен ви е Обичен пасош. Дипломатски, услужни, бегалци и службени пасоши не можат да се користат за да се добие индиска медицинска виза.

Забележете дека ако вашето лекување трае повеќе од 180 дена, тогаш треба да аплицирате за хартија или конвенционална индиска медицинска виза, наместо за електронска медицинска виза на оваа веб-страница.

Колку време е потребно за да се добие медицинска виза за Индија?

Можете да аплицирате преку Интернет на оваа веб-страница и може да потрае до 3 до 5 минути за да се комплетира онлајн апликацијата. Треба да имате кредитна / дебитна картичка или адреса за е-пошта на сметка на Paypal за да аплицирате. Одобрете виза за индиска медицинска е-пошта е испратена по е-пошта во 72 часа во повеќето случаи. Препорачливо е да аплицирате преку Интернет наместо да ја посетите индиската амбасада или Висока комисија бидејќи ова е препорачаниот метод за добивање медицинска виза за Индија.

Ние разбираме дека медицинската виза во Индија (е-медицинска виза за Индија) е сериозна одлука за вашето здравје и сакате да бидете сигурни дека вашата индиска виза се одобрува, ве молиме слободно да ги разјасните вашите сомнежи преку нашите Водич за визи за Индија.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.