Барања за индиска виза

Барањата за Индиска виза спаѓаат во неколку различни категории.

Во првиот дел од формуларот, ќе ви бидат побарани основни детали, вклучувајќи број на пасош, датум на издавање и датум на истекување. Вие исто така треба да познајте го датумот на вашето заминување и пристигнување во Индија, Индискиот формулар за апликација за виза очекува да ги дадете овие информации.

Барањата за индиска виза на високо ниво може да се поделат во овие категории:

 1. Потребни информации за формуларот за апликација во врска со пасошот.
 2. Детали за семејството како име на сопружник, родители и нивната земја на раѓање.
 3. Цел на посетата, треба да изберете соодветно Видови визи во Индија.
 4. Вие мора да имате добар карактер и да немате кривични постапки во тек.
 5. Потребно ви е валиден пасош, важи за 6 месеци, за детални упатства за тоа како треба да изгледа вашата фотографија од пасош, се однесуваат на Барања за пасош во Индија.
 6. Потребна ви е валидна адреса за е-пошта за да добиете Виза, бидејќи ова е eVisa India (Индиска Visa Online).
 7. Потребно ви е референтно име во Индија, детали за тоа кој може да биде вашата референца во Индија, проверете во Име за препораки за визи во Индија.
  • Треба да знаете референтно име
  • Референтен телефонски број
  • Референтна адреса
 8. Исто така, потребно е да обезбедите фотографија од вашето лице. Упатствата за тоа кој тип на фотографија е прифатлив за успешен исход, а што не е прифатлив со примери се дадени подетално на Барања за индиска виза за фотографии.
 9. Потребно е и референтно име во вашата матична земја, тоа е земјата на вашиот пасош. За тоа кој се квалификува да биде референца во вашата земја, ве молиме прочитајте Референца за домашна виза за Индија.
 10. Можеби ќе биде побарано да дадете доказ за средства.
 11. Од вас не се бара да имате доказ за авионски билет или резервација на хотел.
 12. Постојат прашања за специфични визи, како што се:
  • Апликацијата India Business Visa бара име на веб-локација на вашиот бизнис и име на веб-страница на индиската компанија што се посетува. Дополнителни барања се опишани на Индија Базини онлајн виза Индија за виза за бизнис патници.
  • Индискиот бизнис виза за барање бара потпис од е-пошта или визит-картичка
  • Индија медицинска виза бара да доставите писмо од болницата со датуми, име на процедура/третман и адреса на болницата. Можете исто така да донесете 2 Медицински придружници со вас кои можат да аплицираат за а Индија за медицинска придружба Виза.
  • Туристичката виза важи за повеќе цели, како што е споменато на Туристичка виза во Индија, доколку целта е краткорочен курс по јога, од вас ќе биде побарано да го дадете името на институтот, доколку целта е да се сретнете роднини и пријатели, тогаш ќе биде побарано да го дадете името на вашиот роднина / пријател.

Условот за индиска виза зависи од видот на визата што ја поднесувате. Потребните основни детали се исти, детали за пасош, фотографија со лице и копија за скенирање на пасоши е потребна за сите случаи. Насловот Потребни документи за виза во Индија опфаќа специфични документи од типот на виза.

Забележете дека за Потребна виза за Индија сте не треба да ги курира документите, да ги објави или испратете ги во која било канцеларија на индиската амбасада или канцеларија на Владата на Индија. Потребни се само дигитални копии за скенирање во PDF, JPG, PNG формат, доколку не можете да прикачите поради ограничување на големината, тогаш можете да ги испратите прилозите преку е-пошта до нашата Help Desk со помош на Контакт форма форма. Да се ​​повтори, нема потреба од физички документи за индиска виза преку Интернет. Овие документи можете да ги доставите во 2 манири, било со поставување на оваа веб-локација https://www.www.indiavisa-online.org или со испраќање е-пошта до нашата служба за помош. Испраќањето е-пошта до нашиот Help Desk отвора можност да ни испратите документ во кој било формат и големина на датотека, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на MP4, AVI, PDF, JPG, PNG, GIF, SVG или TIFF. Ограничувањето на големината за вашата фотографија на лице и фотографија за скенирање на пасош е исто така укината за е-пошта. Имајте предвид дека овие фотографии можете да ги направите од вашиот мобилен телефон под услов да се читливи и јасни, професионален скенер НЕ е потребен.

Полињата за пасоши се најважни за барањата за виза во Индија

Ако сакате вашата апликација да биде успешна, тогаш најважните полиња на кои треба да внимавате се оние што се однесуваат на вашиот пасош. Доколку не се соодветно точни според пасошот, тогаш службениците за имиграција назначени од Владата на Индија имаат дискреција да ја одбијат вашата апликација. Овие важни полиња за кои е потребна точна согласност со азбуката по азбука се:

 • Дадено име
 • Средно име
 • Презиме
 • Податоци за раѓање
 • Пол
 • Место на раѓање
 • Место на издавање на пасош
 • Број на пасош
 • Датум на издавање на пасош
 • Датум на истекување на пасош

Условите за индиска виза се најстроги за пасошот и фотографијата на лицето за кои е даден детален водич. Сликата на вашиот пасош не треба да биде многу темна или многу светла, скенираната копија од вашиот пасош и деталите од дадената апликација мора точно да се совпаѓаат. Забележи го тоа 2 празни страници НЕ се услов по себе на eVisa India (Индиска виза онлајн) затоа што Владата на Индија никогаш не бара вашиот физички пасош. eVisa India или (електронска индиска виза преку Интернет) ви се издава без оглед на бројот на страници во вашиот пасош, товарот е на вас да се осигурате дека има 2 празни страници во вашиот пасош. Службениците за имиграција на аеродромот треба да стават печат за влез/излез, затоа постои услов од аеродромот што го имате 2 празни страници на вашиот пасош.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.