Комплетен водич за вакцини потребни за посетители на туристичка виза за Индија и деловни посетители на Индија

Вакцинации на индиски посетители

Апстракт

Индустријата за туризам врзана за Индија е доста важна и добро призната од страна на Владата на Индија. Оваа индустрија учествува со 6.6% од земјата Бруто домашен производ (БДП) приближно. Глобалното патување во Индија се очекува да се развие со нормално годишно темпо од 8% throughout во текот на следните децении донесе голем прилив на туристи во Индија. Тоа е со ова важно

Пристигнува апсолутен број туристи и деловни посетители Индиска виза се прошири на 15 милиони. Околу 8% од посетителите пристигнуваат во Индија бараат клинички преглед за време или по нивното патување во Индија; примарните определби се заболувања што може да се спречат со антитела. Индиските туристи можат да се претстават со различни неодоливи заболувања; Болести кои се пренесуваат преку вода, поврзани со вода и зоонозни болести може да се увезат во Индија каде што инфекцијата не е ендемична.

Светската здравствена организација (СЗО) потенцира дека секој светски посетител на Индија во Индија треба да има соодветно знаење за рутинските инокулации. Пропишаните инокулации за носителите на туристичка виза во Индија во Индија зависат од неколку параметри, како што е наведено од возраста на посетителот на индиската виза, историјата на вакцинирање, постојните заболувања, терминот, легитимните неопходности за посета на Индија, Вид на виза побара, посетител на склоности на Индија и времетраење на посетата на Индија. Посетителите на индиската виза треба да се советуваат со специјалист за медицина така што има соодветно време за исполнување на идеални планови за инокулација. Без оглед каде патува во Индија, треба да се знае за потенцијалното претставување на специфични патогени кои можат да предизвикаат екстремни заболувања или заболувања. Нема неизвесност дека имунизациите се намалени или избришани бројни инфекции кои предизвикаа смртни случаи или сериозно неспособни деца и возрасни само пред неколку години. Затоа, индиската влада бара од сите посетители во Индија без разлика дали доаѓаат на гледање или натаму Индиска деловна виза мора да ги преземе пропишаните антитела по план пред да го посетите Индија.

Глобалното патување во Индија стана прилично лесно со воведувањето електронски Индиска виза на Интернет (eVisa India) во текот на последната деценија, што ја поткрепува финансиски значајната и брзо развиена туристичка индустрија. Светскиот совет за патувања и туризам го откри тоа Индиската туристичка индустрија создаде двоцифрен придонес во економијата и ѝ даде на Индија трета позиција во индустријата за патување и туризам.

Индија е огромна Индиска медицинска виза Туристичката индустрија се очекува да забележи раст со годишно темпо од 30%. Индиските туристи можат најчесто и најверојатно се засегнати од болести предизвикани од вода (трчање, ентерична треска, интензивен вирусен хепатитис), заболувања поврзани со вода (џунгла треска, денга, јапонски енцефалитис), зоонозни малидици (беснило) и увезени не-ендемични заболувања (жолта треска). Увозот на заболувања што можат да се спречат со антитела се смета за значајно прашање поврзано со патувањето. Инокулацијата за посетителите на индиската виза може да биде заштеда на живот и е основа за безбедност на благосостојбата за време на задоволство или службено патување во Индија.

СЗО нагласува дека секој посетител во Индија треба да биде целосно информиран за рутинските инокулации, кои варираат како што е наведено од возраста на посетителот на индиската виза, историјата на вакцинација; постојните заболувања, должината, легитимните потреби за дел од нациите што се посетуваат, склоностите и квалитетите на посетителите за индиската виза. Посетителот на Индија треба да се советува со лекарите во секој случај 4 до 6 недели пред да замине во Индија за да има соодветно време за исполнување на идеалните планови за имунизација.

Индиската виза преку Интернет (eVisa India) обично се доставува за 4 работни дена.

Рутински вакцини

Без оглед на тоа каде одите, Центарот за контрола на болести (ЦДЦ) пропишува да се најде добро темпо на рутински имунизации пред да патувате во Индија. Бројни возрасни Американци кои добиваат нормален клинички третман сега се присутни на овие снимки, кои вклучуваат имунизации за мали сипаници-заушки-рубеола (ММР), дифтерија-заглавена вилица, варичела (сипаници) и детска парализа. Имајте на ум дека секој поединец кој ќе добие антитело за заклучување треба исто така да добие спонзор како часовник, или порано во случај кога лицето ќе добие исечена повреда.

Центарот за контрола на болести (ЦДЦ) дополнително смета дека студениот вирус оваа сезона застрела едно од стандардните антитела што секое квалификувано возрасно лице треба да го добие пред патувањето во Индија.

СЗО ги препорачува овие вакцинации за патници во Индија (како и да се биде до сега со вакцини против сипаници, заушки и рубеола).

Порасна дифтерија и имунизација на заклучоци

Ова не е толку големо во случај да не се случило случај на посетителот во претходните 10 години. Симптомите се присутни како болка на местото на инфузија и треска.

Вакцина против хепатитис А.

Хепатитис А ќе биде оригинален, но сепак леклив заболување на црниот дроб, кој се шири преку исхрана и пијалок и преку контакт на кожа на кожа со загадена личност. Јадењето сурова, неизмиена или полу-зготвена храна, или пиење чешма или вода од бунар, ја зголемува вашата опасност од заразување со хепатитис А при минување низ специфични региони во светот.

Неколку нации - вклучувајќи ги Канада, Јапонија, Нов Зеланд, Австралија и западноевропските земји - се подобри во контролата и отстранувањето на хепатитис А. Во секој случај, за имателите на индиски туристички визи и оние кои имаат намера да дојдат во Индија, Центарот за контрола на болести (ЦДЦ) препорачува инокулација за хепатитис А ако веќе не е направено во нивната матична земја. Она што е сомнително е дека добивањето на оваа имунизација пред време на екскурзија во Индија бара значително рано известување. Дадено е 2 дози, разделени на половина година, така што ви требаат 180 дена за да бидете целосно имунизирани за хепатитис А.

Бидејќи ова антитело рутински им се дава на сите новородени во САД и другите развиени западни земји од 2005 година, релативно помладите носители на индиска туристичка виза од сега може да се вакцинираат против хепатитис А.

Вакцина против хепатитис Б.

Во моментов се смета дека е нормално за повеќето носители на индиски туристички визи. Оваа имунизација се дава при раѓање, на возраст од 3 месеци, а исто така и на 6 месеци. Дополнително е достапен брз распоред како комбинирана инокулација со хепатитис А. Реакциите се исклучителни и нежни, обично церебрална болка и мека агонија на местото на инфузијата. Стапката на преживување е 95%.

Вакцина против колера

Колерата е уште една болест која се шири преку пријатна исхрана и вода. Микроскопските организми за колера се достапни низ цела Индија. Патувањето до одредени места во Индија подразбира презентација е поверојатно од другите, па без оглед дали сте во посета на територија за која епизодата е во тек, одлучува за вашата опасност од интеракција со холера микроскопски организми.

Пијте минерална вода, и избегнувајте вода од чешма во Индија. Тоа е невообичаена инфекција и која специјалистите можат пристојно ефикасно да ја третираат, но добивањето на антителата во моментов може да биде фундаментално пред вашето излегување. Колерата предизвикува екстремно олабавување на цревата, што ги тера пациентите брзо да се исушат брзо. Во случај кога тие не можат брзо да дојдат на клинички третман, малициозната состојба може да биде смртоносна. Покрај овие редови, во случај да имате намера да посетите парче од Индија за кое има епизода на колера во тек или е оддалечена, оваа имунизација е апсолутна неопходност.

Вакцина против орална детска парализа (OPV)

Од јануари 2014 година, ова антитело е нарачана потреба за сите посетители на индиска виза кои ја посетуваат Индија од Авганистан, Етиопија, Израел, Кенија, Нигерија, Пакистан и Сомалија за да добијат OPV за приближно 6 недели пред лет за Индија. ОПВ е поштетен за 1 година од датумот на неговата организација. Оваа листа на нации ги надминува трите ендемични нации доделени од СЗО. Секој возрасен кој ја примил пропишаната детска вакцинација, но никогаш не добил поддржувач како возрасен, треба да добие само еден дел од инактивирана имунизација против детска парализа. Сите деца треба да бидат ажурирани во нивните инокулации против детска парализа, а секој возрасен кој никогаш не го завршил основниот аранжман на имунизации треба да го стори тоа пред да пристигне во Индија како турист.

Вакцина против тифус

Тифусна треска е опасна болест. Тифусни антитела се пропишани за сите носители на индиска туристичка виза за Индија, без разлика дали се во посета само на урбани региони. Оваа имунизација со еден истрел нуди ~ 70% гаранција, таа останува валиден за 2 до 3 години. Дополнително, таблетите се достапни за администрација на празен стомак 3 пати за да бидат ефективни. Во секој случај, инфузијата генерално се препишува поради тоа што има помалку реакции. Антителото за инјектирање е пожелно за време на оралната имунизација кај бремени и имуно засегнати лица.

Вакцина против варичела

Оваа имунизација е предложена за секој посетител на универзална виза за Индија на возраст над 1 година. Се препорачува за оние кои немаат минато исполнето со регистрирани сипаници или тест на крвта што укажува на нечувствителност. Бројни лица кои прифаќаат дека никогаш немале сипаници покажуваат отпор кога се обидоа и не треба да се мачат со антителото. Антителото од варичела не треба да се дава на бремени или имунокомпромитирани лица. Антителото за варичела е исто така пропишано за носители на индиска туристичка виза (кои имаат намера да останат во Индија повеќе од 1 месец) или за оние со исклучителен ризик.

Јапонски енцефалитис вакцина

Оваа имунизација е пропишана за долги патувања (оние кои настојуваат да поминат повеќе од еден месец во Индија) Иматели на туристичка виза во Индија во рустикални региони или посетители на Виза од Индија, кои можат да учествуваат во широки незаштитени вежби за надворешни во зоните на земјата, особено во текот на ноќта, за пократки излети .

Постапката за инокулација треба да се заврши во секој случај 7 дена пред влезот во Индија за таа да биде ефективна. Најпознатите реакции се мигрена, мускулни удари и агонија и деликатес на местото на инфузијата. Не се препорачува за бремени жени и доилки.

Менингококна вакцина

Оваа имунизација се дава како осамена инфузија. Имунизацијата со 4 истрели дава 2 до 3 години заштита на туристите и посетителите врзани во Индија.

Лек против маларија

Опасностите од маларија постојат низ целиот свет, главно во тропските и земјите во развој. Сите места и држави во Индија, со исклучок на оние во голем пораст, откриле случаи на цревна болест. Центарот за контрола на болести (ЦДЦ) смета дека сопствениците на туристички визи во Индија во Индија имаат умерена опасност од заразување на цревни заболувања.

Болеста се шири со помош на убод од комарец, така што преземањето на мерки за заштита е главно парче од оддржување на болеста. Покривањето на кожата, користењето на цврсти отпадоци на бубачки, користењето облека и апарати третирани со пермтрин и одмарање под комарец се чекори што можат да помогнат да се намали веројатноста за појава на маларија.

Нема антитело за спречување на маларијаКако и да е, посетителите на Виза од Индија можат да преземат решение непријателски кон маларијална медицина, отворајќи го патот до и за време на посетата на Индија. Можете да користите крем за кожа, противпожарни против комарци и мрежни комарци за да се заштитите од оваа болест.

Вакцина против беснило

Беснило е дивјачко вирусно заболување. На болест е невообичаена во Индија Посетители на визи, сепак опасноста се зголемува со продолжено и продолжено и секоја веројатност за контакт со животни. Антителото е предложено за сопствениците на туристичка виза во Индија, оние кои имаат намера да истражуваат на отворено.

Индија Посетители на визи кои се во голема опасност за каснувања од кучиња или лилјаци (ветеринари и ракувачи со суштества), посетители на оддалеченост од Индија во виза во Индија кои се вклучени во вежби што можат да ги доведат во директен контакт со животни. Децата се сметаат дека се со поголема опасност бидејќи генерално ќе играат со животни, може да добијат сериозно сериозни мембрани или може да не пријават каснувања.

Каснувања од ѕвер/куче претставуваат најголем број случаи на беснило во Индија, додека грицкањето од мачки, тигри, камили и индиската цибета дополнително може да пренесат беснило. Секое гребење или гребење на суштеството треба целосно да се исчисти со многу средство за чистење и вода, а блиските специјалисти за благосостојба треба брзо да се контактираат за можен третман после презентацијата, без разлика дали поединецот е инокулиран против беснило. Вкупниот аранжман пред воведување се состои од 3 дози внесени во делтоидниот мускул во деновите 0 дена, 7 дена, 21 ден и 28 ден.

МОЕ да добиете вакцини против беснило, ако е каснат или изгребано од куче во Индија.

Вакцина против жолта треска (YF)

Бројни нации имаат потреба од „автентикација во светот“ на инокулација или профилакса, обележана од клинички снабдувач за имунизација на YF за сопственици на туристичка виза во Индија од загаден регион. Индиските упатства за благосостојба може да побараат доказ за инокулација од жолта треска (YF) во случај кога таа се појавува од Африка или Јужна Америка или други територии на жолта треска (YF). Докази за инокулација ќе бидат потребни само во случај кога таа посетила нација во YF зона во рок од 6 дена пред да влезете во Индија . Секој поединец (освен бебиња до 6-месечна возраст) што се појавил без одобрение или доказ ако го посетил во рок од 6 дена од влегувањето во Индија, или патувал низ расипана зона или се појавил на брод за крстарење кој започнал од или контактиран на кое било пристаниште во зона со опасност од пренос на YF до триесет дена пред неговото појавување во Индија, освен ако таквиот брод е прочистен според методот пропишан од СЗО, ќе се откачи до 6 дена.

Имунизацијата со жолта треска (YF) мора да се контролира во одобрениот фокус за инокулација на Жолта треска (YF), кој на секој вакциниран ќе му даде целосно одобрен Меѓународен сертификат за вакцинација. Имунизацијата на YF не треба да се дава на оние помлади од 9 месеци, бремени, имунокомпромитирани или чувствителни на јајца. Исто така, не треба да се дава на оние со позадина означена со инфекција на тимусот или тимектомија. Имунизацијата не е предложена или потребна за имателите на туристичка виза за Индија кои легално се појавуваат од Северна Америка, Европа, Австралија или други азиски земји.

Без разлика каде се патува во Индија, треба да се сфати дека презентацијата на одредени микроорганизми може да предизвика сериозна болест. Не постои неизвесност дека антителата ги намалиле или отстраниле бројните болести кои сериозно ги осакатиле децата и возрасните пред само неколку години. По овие линии, Носителите на туристичка виза во Индија мора да ги преземат пропишаните антитела по план пред да патуваат во Индија.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.