Барања за визи за британски граѓани и статистика на Индија

Потребни визи за британски пасош

Британскиот пасош има слобода на патување до 31 земји. Индија обезбедува електронска виза за британските граѓани. Британските граѓани можат да останат во Индија до 180 дена за туризам и 90 дена за деловна посета и 60 дена за медицинска виза за Индија.

Индија рангирана во обемот на туризмот и туризмот

Индија привлекува туристи од сите земји. Бидејќи 2001, кога индискиот ранг во туризмот беше 51st во светот, глобалниот ранг на Индија дојде до 25th во светот. Пристигнувањето на туристите во Индија порасна од 2.5 милиони во 2001 до 19 милиони во 2019. Индиската заработка од туристи порасна од 3.8 Милијарда долари до 28 Милијарда долари во истиот период. Овие заработки беа од Туристичка виза во Индија, Деловна виза во Индија, Индија медицинска виза посетители.

Аеродром преку кој пристигнуваат носители на Индија Виза

Патниците во Индија можат да потекнуваат од неколку Индија аеродроми и пристаништа eVisa , сепак следниве се најзафатени.

Сметките за меѓународниот аеродром Индира Ганди во Њу Делхи 29% од обемот, аеродромот во Мумбаи се грижи за 15.5% Том на посетители на виза во Индија. Топ 10 аеродроми од каде доаѓаат посетителите на индиската виза се Делхи, Мумбаи, Харидаспур, Ченаи, Бангалор, Калкута, Хајдерабад, Даболим, Кочин и Геде Реил.

Колку британски граѓани пристигнуваат во Индија годишно

1,029,256 Милион британски туристи пристигнаа во Индија во годината 2019. 369,408 Британските туристи искористија Индиска еВиза (Индија онлајн виза) во годината 2019 што ги прави највисоки корисници на електронска виза за Индија (Индија виза онлајн) пред Соединети Држави граѓани.