Што е апликација за виза во Индија?

Владата на Индија бара сите странски државјани кои бараат влез во Индија, да достават апликација за индиска виза. Овој процес на поднесување апликација може да се изврши или со физичка посета на индиската амбасада или со пополнување на Пријава за виза во Индија преку Интернет на оваа веб-страница.

Пријавата за виза во Индија е започнување на процесот за добивање исход на одлуката за виза за Индија. Одлуката за индиска виза во најголем дел од случаите е поволна за апликантите.

Кој треба да ја пополни апликацијата за виза во Индија?

Оние посетители кои доаѓаат во Индија како посетители, или за комерцијални цели или за медицински третман, можат да достават и апликација за индиска виза преку Интернет и да се сметаат за влез во Индија. Самата пополнување на апликацијата за виза во Индија не дозволува автоматски влез во Индија.

Службениците за имиграција назначени од Владата на Индија одлучуваат за исходот од апликацијата за виза во Индија, врз основа на информациите дадени од апликантите и нивните внатрешни проверки во позадина.

Патниците во Индија доаѓаат под 1 од Вид виза опишан овде треба да ја пополните апликацијата за виза во Индија.

Апликација за индиски визи преку Интернет или eVisa Индија е достапна под овие широки категории:

Кои информации се потребни во апликацијата за индиска виза?

Самата форма е прилично јасна и лесна за пополнување за неколку минути. Потребна е информација која се бара од апликантите под следниве главни категории:

 • Биографски детали за патникот.
 • Детали за врската.
 • Детали за пасошот.
 • Цел на посета.
 • Минато криминална историја.
 • Потребни се дополнителни детали во зависност од видот на визата.
 • Фотографијата за лице и копија од пасош се прашуваат по извршената уплата.

Кога треба да ја пополните апликацијата за виза во Индија?

Треба да ја пополните апликацијата за индиска виза најмалку 4 дена пред вашиот влез во Индија. Визата за Индија може да потрае од 3 до 4 дена за одобрување, затоа е идеално да аплицирате 4 работни дена пред влезот во Индија.

Колку време е потребно за да се заврши апликацијата за индиска виза?

Апликација за виза за Индија 3-5 минути за пополнување пред да извршите онлајн плаќање. По завршувањето на плаќањето, во зависност од националноста на апликантот и целта на посетата, од апликантот може да се побараат дополнителни информации.

Овие дополнителни информации се пополнети и во 2-3 минути. Ако има какви било проблеми при пополнувањето на онлајн апликацијата, можете да го контактирате Help Desk и тимот за поддршка на клиентите на оваа веб-локација користејќи ја Контактирајте нѐ линк.

Кои се предусловите или барањата за пополнување на апликација за виза во Индија преку Интернет?

а) услов за пасош или националност:

Мора да припаѓате на 1 од квалификувани земји што е дозволено од Владата на Индија да бидат eVisa Индија има право.

б) услов за намена:

Други предуслови за пополнување на апликација за виза за Индија преку Интернет доаѓаат за 1 од следните цели:

 • Посета за целите на туризмот, средба со семејството и пријателите, програмата за јога, гледањето на видеата, краткорочно волонтирање.
 • Доаѓање за деловно и трговско патување, продажба и купување на добра или услуги, водење тури, присуство на состаноци, саеми, семинари, конференција или која било друга индустриска, комерцијална работа.
 • Медицински третман на самостојно дејство или како медицински придружник за лицето кое се лекува.

в) Други предуслови:
Други барања пред пополнување на апликација за виза во Индија преку Интернет се:

 • Пасош кој важи 6 месеци за време на датумот на влегување во Индија.
 • Пасош кој има 2 празни страници за да може службеникот за имиграција да стави печат на аеродромот. Забележете дека Визата за Индија испорачана по пополнувањето на апликацијата за виза за Индија преку Интернет не бара од вас да ја посетите индиската амбасада за да ставите печат за виза. 2 Потребни се празни страници на аеродромот за влезен и излезен печат на вашиот пасош.
 • Валиден ИД за е-пошта
 • Начин на плаќање како чек, дебитна картичка, кредитна картичка или Paypal.

Дали можам да поднесам група или семејство Пријава за виза во Индија?

Пријавата за виза во Индија, без оглед на начинот на завршување, без разлика дали е на Интернет или во индиската амбасада, треба да се пополни за секое лице одделно, без оглед на нивната возраст. Нема достапна формуларна апликација за индиска виза за Интернет или офлајн метод.

Забележете дека мора да аплицирате за секое лице на свој пасош, така што новородено исто така не може да патува на пасошот на нивниот родител или старател.

Што се случува по пополнувањето на апликацијата за индиски визи?

Кога е поднесена апликација за индиска виза, таа се подложува на процесирање во објектот на Владата на Индија. На патниците може да им се постават дополнителни прашања или појаснувања во врска со нивното патување или може да им се издаде индиска виза без дополнителни појаснувања.

Некои од поставеното вообичаено прашање се однесуваат на целта на патувањето, местото на престој, хотелот или упатството во Индија.

Која е разликата помеѓу Интернет апликацијата за виза Индија и апликација за хартија?

Нема разлика помеѓу 2 методи освен неколку мали разлики.

 • Апликација за индиски визи преку Интернет е само за максимален престој од 180 дена.
 • Апликација за индиска виза преку Интернет, поднесена за Туристичка виза е најмногу 5 години.

Пријава за индиска виза преку Интернет е дозволена за следниве цели:

 • Вашето патување е за рекреација.
 • Вашето патување е за гледање.
 • Доаѓате да се сретнете со членовите на семејството и роднините.
 • Вие сте во посета на Индија за да се сретнете со пријатели.
 • Вие присуствувате на програма за јога / e.
 • Вие посетувате курс кој не надминува 6 месеци во траење и курс кој не доделува диплома или диплома за сертификат.
 • Доаѓате волонтерска работа во траење до 1 месец.
 • Цел на вашата посета за формирање на индустриски комплекс.
 • Доаѓате да иницирате, да посредувате, да завршите или да продолжите со деловен потфат.
 • Вашата посета е за продажба на ставка или услуга или производ во Индија.
 • Потребна ви е производ или услуга од Индија и имате намера да набавите или набавите или да купите нешто од Индија.
 • Сакате да се вклучите во трговска активност.
 • Треба да ангажирате персонал или работна сила од Индија.
 • Посетувате изложби или саеми, саеми, деловни самити или деловна конференција.
 • Вие се однесувате како експерт или специјалист за нов или тековен проект во Индија.
 • Сакате да водите тури во Индија.
 • Имате предавање / а за да ја испорачате вашата посета.
 • Вие доаѓате на медицински третман или придружен пациент кој доаѓа на медицински третман.

Ако целта на вашето патување не е 1 од горенаведените, тогаш треба да поднесете хартиена, конвенционална апликација за индиска виза која е подосаден и подолг процес.

Кои се придобивките од пополнувањето на апликацијата за индиски визи преку Интернет?

Придобивките од индиската апликација за виза преку Интернет се следниве:

 • Визата се доставува преку електронска пошта, па оттука и името eVisa (електронска Виза).
 • Дополнителни појаснувања и прашања се поставуваат преку е-пошта и не бараат интервју во индиската амбасада или конзулат.
 • Процесот е побрз и завршен во повеќето случаи за 72 часа.

Дали треба да ја посетите индиската амбасада откако ќе ја пополните апликацијата за виза во Индија преку Интернет?

Не, од вас не се бара да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија по пополнувањето на апликацијата за индиска виза преку Интернет.

Електронската индиска виза што ќе ви биде доделена, ќе биде снимена во компјутерскиот систем. Од вас се бара да чувате мека копија на вашиот телефон или само во случај ако батеријата на вашиот телефон умира, вреди да се зачува печатење во копија од вашата електронска индиска виза или eVisa Индија. Можете да одите на аеродромот откако ќе примите индиска еВвиза.

Како може да се изврши плаќање за апликација за индиска виза преку Интернет?

Постојат повеќе од 133 валути прифатени на оваа веб-страница. Можете да плаќате преку Интернет, или со чек во одредени земји, преку Дебитна картичка, кредитна картичка или PayPal.

Кога НЕ треба да аплицирате за апликација за индиска виза преку Интернет?

Постојат околности каде се квалификувате според двата критериуми, но сепак може да не ви биде издадена визика eVisa India или Indian Online, доколку следново важи за вас.

 1. Вие аплицирате под дипломатски пасош наместо обичен пасош.
 2. Имате намера да вршите новинарски активности или да направите филмови во Индија.
 3. Доаѓате за проповедање или мисионерска работа.
 4. Вие доаѓате на долгорочна посета во текот на 180 дена.

Ако некое од претходните важи за вас, тогаш треба да аплицирате за редовна хартија / конвенционална виза за Индија со посета на најблиската индиска амбасада / конзулат или индиска висока комисија.

Кои се ограничувањата на апликацијата за виза во Индија преку Интернет?

Ако сте квалификувани за eVisa Индија и сте решиле да пополните апликација за индиска виза на Интернет, тогаш треба да бидете свесни за ограничувањата.

 1. Индиската виза што ќе ви биде испорачана откако ќе ја завршите апликацијата за виза за Индија преку Интернет или апликацијата eVisa Индија е достапна само за 3 времетраење за туристички цели, 30 дена, 1 година и 5 години.
 2. Пријавената апликација за виза во Индија преку Интернет, ќе ви обезбеди деловна виза за Индија, која е за едно времетраење од 1 година и повеќекратно влегување.
 3. Медицинската виза добиена преку онлајн апликација за индиска виза или eVisa India е достапна за 60 дена за медицински цели. Овозможува 3 влезови во Индија.
 4. Applicationе ви биде дозволено апликација за виза во Индија преку Интернет, која ви дозволува индиска еВвиза ограничен збир на пристаништа за влез преку воздух, 29 аеродроми и 5 пристаништа. Ако планирате да ја посетите Индија индивидуално по пат, тогаш не треба да аплицирате за виза во Индија користејќи ја оваа веб-страница со користење на Интернет метод за апликација за виза во Индија.
 5. eVisa Индија стекната со пополнување на апликација за индиски визи преку Интернет не е квалификувана за посета на области за воен кантонирање. Треба да аплицирате за дозвола за заштитено подрачје и / или дозволено ограничено подрачје.

Електронската виза за Индија е најбрзиот начин за влез во Индија доколку планирате посета со крстарење или авион. Ако припаѓате на 1 од 180 земји што ги исполнуваат условите за eVisa India и наведените намери се совпаѓаат како што е објаснето погоре, можете да аплицирате за India Visa онлајн на оваа веб-локација овде.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.