Приватност

Нашата политика е насочена кон тоа да бидеме пријателски расположени кон клиентите. Нашата организација е отворена во врска со политиката за собирање информации. Сосема сме јасни за фактот дека собираме лични информации, како тие се собираат и користат.

Начинот на кој ние собираме лични информации идентификува индивидуа додека не се заврши нивната апликација за виза и да се утврди исходот.

Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате со Политиката за приватност и нејзините услови и услови. Одржуваме највисоки стандарди во индустријата за да ги заштитите вашите информации, овие информации не се споделуваат, ниту се продаваат не се доставени на ниту една страна.


Лични информации што се собираат од нас

Во моментот на поднесување на апликација, треба да ги собереме следниве информации:

  • Информации што ги содржи страницата за биографија на вашиот пасош
  • Информации поврзани со вашата возраст, детали за семејството, брачниот другар и родителите
  • Фотографија на твоето лице
  • Копија за скенирање на пасош
  • Ако доаѓате на медицинска виза, тогаш информации поврзани со вашата медицинска процедура
  • Ако доаѓате на деловна виза, тогаш информации за индиската организација што се посетува
  • Судија во вашата земја
  • Датум на пристигнување до Индија и цел на посета

Лични податоци дадени од вас

Ни ги давате овие информации за да може успешно да се обработи. Имиграционите службеници назначени од Владата на Индија ги бараат овие информации за да завршат проверки на позадината и да донесат одлука за вашата виза за Индија во зависност од Индиски визен вид се бара од вас. Забележете дека единствен дискреционо решение на одлуката на апликацијата е на релевантните власти и Владата на Индија. Ниту нас, ниту ниеден посредник нема право или дава ветувања за исходот од вашата апликација за виза во Индија.

Кога апликантите ги обезбедуваат овие информации на оваа веб-страница на Формулар за апликација за индиски визи овие информации се чуваат во шифрирана база на податоци зацврстена во безбедноста, која се одржува до највисоките стандарди и базата на податоци заштитени со уметност. Ние ги правиме сите напори да се придржуваме кон најновите најдобри практики во индустријата за да ги заштитиме информациите дадени од вас.

Ние ги собираме следниве информации од вас, кои се лични информации за идентификација и третирани од нас во најстрога самодоверба. Ние исто така сметаме дека оваа класификација на информации е многу чувствителна. Овој вид на информации вклучува, вашето криминално потекло, вашето име, средно име, семејно име, име на родители, детали за сопружници, брачен статус, фотографија на лице, копија за скенирање на пасош, упатување во вашата матична земја и упатување во Индија. Покрај тоа, деталите за вашето патување, датумите на пристигнување и поаѓање од Индија, полот, етничката припадност, пристаништето на пристигнување во Индија и други инцидентни информации што ги бараат службите за имиграција на Владата на Индија, исто така, се барани откако ќе го завршите Индиска виза на Интернет на оваа веб-страница.

Задолжително задолжително документирање

Може да побараме следнава документација по наредба на Владата на Индија со единствена цел да ви помогне да добиете Индиска виза. Оваа документација мора да има барање за да овозможи успешно одобрување на вашата апликација за индиска виза. Можеби ќе ја бараме и бараме следнава документација, но не ограничувајќи се на: ваш обичен пасош или патна исправа, каква било фото-лична карта, картичка за престој, доказ за датумот на раѓање, како што е извод од матична книга на родените, вашата посета, писмо за покана, доказ за средства полициско уверение за загуба на пасошот и сите букви од родителскиот орган. Оваа документација се бара со цел да се направи успешен исход за вашето патување во Индија.

Владата на Индија бара овие информации до вашите Индиска еВиза може да се одлучи со добро информиран процес на одлучување и дека не сте вратени назад во моментот на интернат или во моментот на влегување во Индија.

Бизнис анализи

Ние го задржуваме правото да користиме информации кои се однесуваат на нашата онлајн платформа за аналитика која може да собере информации што се однесуваат на прелистувачот што се користи за да можеме да обезбедиме најдобар квалитет на услугата за најчесто користените прелистувачи, локацијата од која сте дошле дека можеме да имаме скроена содржина за нашата публика, видот на уредот што се користи за да се информира нашата политика за стратегија за технологија.

Ние исто така собираме информации како што е вашиот оперативен систем со цел да ја подобриме нашата веб-страница и IP-адресата за да не заштитиме од злонамерна активност и одбивање на услугата. Ние го задржуваме клиентот во центарот на нашата политика за анализа, за да може да се понуди подобро и подобрено корисничко искуство Официјална страница за индиски визи.

Начинот „како“ за користење на овие собрани лични информации

Личните информации за кои е наведено во оваа политика за приватност за Формулар за апликација за индиски визи ќе се користат на следниве начини, но не ограничувајќи се на:

Обработка на апликација за индиска виза

Основната цел на собирање на овие информации е да можете да ги обработувате вашите Апликација за индиски визи. Оваа информација е споделена со релевантните власти на официјалната индиска влада за тие да можат да донесат одлука и да дојдат до исход за вашиот Апликација за индиски визи.

Властите на индиската влада можат да одлучат или да ја одобрат вашата апликација или да ја негираат вашата апликација и да имаат единствена дискреција и последен збор.

За комуникација со апликантот

Собраните информации се користат од нас за да можат да комуницираат со апликантите исходот од статусот на индиската виза. Исто така, треба да комуницираме со вашите за време на Процес на апликација за виза во Индија сите дополнителни информации што ги бара Владата на Индија за да можат да донесат одлука. Некои од овие причини може да бидат да проверите кој е главната референца во Индија, или во кој хотел ќе престојувате во Индија, кој ве придружува и главната цел на вашето патување.

Треба да можеме успешно да комуницираме со вас во врска со исходот од вашата апликација, каков било статус, да одговориме на прашањето, да одговориме на какви било сомнежи и појаснувања. Забележете дека не ги споделуваме вашите детали за контакт со кои било други организации на сестри или за какви било рекламни цели.

Процес на апликација за виза во Индија

Ние работиме посветено за да го подобриме искуството на клиентите, затоа сите информации собрани што се од лична идентификувачка природа се собираат со цел да се подобри корисничкото искуство и подобра испорака на производите до клиентите. За да го подобриме корисничкото искуство, треба да знаеме одредени информации и да ги анализираме со користење на различен софтвер и систем на одлучување за да ја подобриме испораката на софтверот и мрежниот канал на нашите клиенти. Нашата онлајн платформа, нашите услуги и нашата испорака и посветеност на клиентите зависи од прибирањето на овие информации. Се гордееме со обезбедувањето на наједноставниот и најлесен портал за индиски Visa Online за корисници низ целиот свет. Оваа глобална платформа создаде револуција во испораката на индиската виза на светот. Ние сме светски лидер во донесувањето на eVisa за Индија во светот, бидејќи има огромна одговорност да живееме според очекувањата на корисниците во 180 земји.

Усогласеност со законот

Ние работиме во правната рамка на различни владини тела и треба да ги почитуваме различните правила, закони, статути и регулативи. Можеме да бидеме ревидирани, да имаме правна постапка или истрага. Затоа, можеби сме под законска обврска да ги споделиме овие информации за да бидат во согласност со судски налог или правни работи.

Друга причина за употреба на овие информации

Можеме да ги користиме овие информации за да се осигураме дека се придржуваат нашите Услови и правила и за спроведување на Политиката за колачиња. Ние треба да се заштитиме од секоја измамничка активност и можеме да ги користиме овие информации.


Споделување на лични информации

Вашите информации не се споделуваат со трети страни, сестрински грижи, посредник или која било организација за маркетинг. Единствените околности каде се споделуваат овие лични информации се опишани подолу:

Со Владата на Индија или други влади

Ние мора да ги доставиме вашите информации до службеникот за имиграција на Владата на Индија, за да може да се одлучи за вашата апликација за индиска виза. Без ова споделување на информации, нема да има резултат на вашата индиска еВИЗА. Индиската влада треба да обработува индиски визи и таа ќе донесе одлука со одобрение / доделување или одбивање / одбивање на формуларот за апликација за виза во Индија најчесто во рок од 72 часа од поднесувањето на апликацијата, или 3 работни дена.

Правна обврска за споделување информации

Кога поднесувате апликација за индиска виза на https://www.indiavisa-online.org, потврдувате дека секогаш кога законските регулативи бараат од нас да ги откриеме личните информации на релевантните органи, ќе бидеме под законски обврски. Овие закони и прописи може да се во Индија или во други земји надвор од резиденцијата на барателот за виза за Индија.

Треба да ги спроведеме нашите Услови и правила, затоа можеби ќе треба да ги користиме овие лични информации или да ги заштитиме нашите права или одговор на јавните службеници на различни владини органи, за почитување на судските процедури, за придржување кон правните процеси и за заштита на нашиот интелектуалец имот, за заштита на нашето право, да продолжиме со правен тек на дејствување и да ги ограничиме или минимизираме штетите што можеби ќе треба да ги претрпиме.

Управување со лични информации и бришење

Вие имате право да бидете заборавени согласно со усогласеноста на GDPR и секое право да побарате од нас да ги избришеме вашите информации. Секоја информација што ја собираме од вас во електронска формација е предмет на бришење врз основа на барање од вас. Може да забележите дека не сме во состојба да ги избришеме информациите што се правно бараат од нас под тековна законска обврска или ние сме принудени да ги задржиме законите од кои било причини без да ги откриеме тие причини.

Зачувување на податоците од оваа платформа

Шифрирање на податоците, криптографски клучеви и најдобро од расата безбедносна практика, вклучително и првите 10 OWASP, заштитниот ид за веб апликации се користат од нас за да се минимизира веројатноста за кражба, загуба или злоупотреба на вашите информации. Имаме силни безбедносни контроли за да се осигураме дека вашите лични информации се непроменети, слушаат и можат да се следат. Имаме безбедносни мерки распоредени на секој чекор од процесот, од апликација до центар за податоци, за да се осигураме дека не е можно да се нарушат и модифицираат вашите информации без трага за ревизија и дека само доверливиот безбедносен персонал има пристап до овие информации.

Имаме контроли засновани врз софтвер и контроли за физичка безбедност за да ги заштитиме овие информации. Секоја информација што не е релевантна, е избришана од нас во согласност со политиката за задржување на нашиот софтвер. Можете да побарате од нас за политика за задржување на податоците.

Вашите информации може да се чуваат до 5 години како што се бара со актот за водење евиденција и политиката за архивирање. Треба да се придржуваме до различни закони и да работиме под законска рамка.

Ве молиме, не кога тоа аплицирате за Индија виза преку Интернет, ваша обврска е да се осигурате дека вашиот компјутер или мобилен телефон е безбеден за користење. Ако злонамерната програма е инсталирана на вашиот уред, тогаш нема да можеме да ги заштитиме вашите информации. Ние обезбедуваме шифриран транспорт на вашите информации. Податоците се шифрираат во мирување и во транзит за вашата eVisa за Индија во секое време и помеѓу секоја софтверска компонента, вклучително и од вашиот компјутер до нашата веб-страница https://www.indiavisa-online.org и помеѓу секоја софтверска компонента во задниот дел.


Измена и измени во оваа Политика за приватност

Нашата правна политика, нашите Услови и правила, нашата реакција на владиното законодавство и други фактори може да нè принудат да направиме измени во оваа Политика за приватност. Тоа е документ за живеење и менување и можеме да направиме измени во оваа Политика за приватност и може или може да не ве известиме за промените во оваа политика.

Промените направени во оваа политика за приватност се ефективни веднаш по објавувањето на овој полициски и тие влегуваат во сила веднаш.

Одговорност е на корисниците дека тој или таа се информирани за оваа политика за приватност. Кога ќе завршите Процес на аплицирање за индиски визи, ве замоливме да ги прифатите нашите Услови и правила и нашата Политика за приватност. Areе ви биде дадена можност да прочитате, разгледате и да ни дадете повратна информација за нашата Политика за приватност пред да ја доставите вашата апликација и да ја платите кај нас.

Можете да дојдете до нас

Можеме да контактираме на Контактирајте нѐ. Го поздравуваме повратни информации, предлози, препораки и области за подобрувања од нашите корисници. Со нетрпение очекуваме да направиме подобрување на веќе најдобрата платформа во светот за аплицирање за индиска виза преку Интернет.


Советување за имиграција не е предвидено

Забележете дека давањето совети за имиграција бара дозвола или дозвола од надлежните органи. Ние делуваме во име на вашата и ја поднесуваме вашата апликација по стручни проверки, не ви даваме совети за имиграција за која било земја, вклучувајќи Индија за вашата апликација за виза.