Процес на аплицирање за индиски визи

Позадина

Процес на аплицирање за индиски визи

Формуларот за апликација за виза за Индија беше формулар базиран на хартија до 2014 година. Оттогаш, повеќето патници ги користат придобивките од процесот на онлајн апликација. Вообичаените прашања во врска со апликацијата за индиска виза, за тоа кој треба да ја пополни, информациите потребни во апликацијата, времетраењето што е потребно за да се пополни, какви било предуслови, барања за подобност и упатства за начинот на плаќање веќе се детално дадени на оваа линк.

Процес на аплицирање за индиски визи

Постојат следниве чекори во процесот на апликација за индиски визи:

  • Чекор 1: Завршуваш Формулар за апликација за индиски визи.
  • Чекор 2: Плаќате користејќи кое било од 135 валути кои користат кредитна картичка, дебитна картичка, чек, паричник, Paypal во зависност од вашата земја.
  • Чекор 3: Ги давате сите потребни дополнителни детали.
  • Чекор 4: Добивате електронска индиска виза преку Интернет (eVisa India).
  • Чекор 5: Одиш на аеродром.


Исклучоци: Во мало малцинство случаи може да ве контактираме за време на Индискиот процес за апликација за виза, како на пример кога сте го изгубиле пасошот, повторно поднесете барање за виза кога тековната индиска виза е сè уште валидна, или да прашате повеќе детали во врска со целта на вашата посета како што бара канцеларијата за имиграција на Владата на Индија.
забелешка 1: Во ниту една фаза од процесот на аплицирање не треба да одите во индиската висока комисија или индиската амбасада.
забелешка 2: НЕ треба да одите на аеродром до исходот Одлучен е Процес на апликација за виза за Индија. Во огромно мнозинство на случаи исходот е Успешна со статус на ДОМОДЕН.

Кои детали се потребни во формуларот за апликација за индиска виза?

Пред да се изврши плаќањето, потребни се лични податоци, детали за пасош, карактер и детали за кривични дела од минатото.
По извршената успешна исплата, потребни се дополнителни детали во зависност од видот на вашата виза што сте ја поднеле и времетраењето на визата. Формулар за апликација за виза во Индија се менува врз основа на видот и времетраењето на вашата виза.

Кој е процесот за добивање индиска виза?

Процесот е да се аплицираат онлајн, изврши плаќање, достави дополнителни детали. Сите дополнителни детали потребни од вас ќе бидат прашани преку е-пошта што сте ја регистрирале на оваа веб-страница. Можете безбедно да обезбедите дополнителни детали со кликнување на врската во е-поштата.

Дали индиската виза бара детали од моето семејство како дел од Формуларот за апликација за виза во Индија?

По извршувањето на деталите за семејството за плаќање, во повеќето случаи ќе бидат потребни детали за сопружниците и родителите.

Ако доаѓам за бизнис во Индија, какви детали од мене бара формулар за апликација за виза во Индија?

Ако ја посетувате Индија за комерцијален или деловен потфат, тогаш ќе ви бидат побарани детали за индиската компанија, име на референца во Индија и вашата визит-карта/визит-картичка. За повеќе детали за Посета на е-бизнис Виза овде.

Ако доаѓам на медицински третман во Индија, дали има други размислувања или барања во Формуларот за апликација за виза во Индија?

Ако сте во посета на Индија за Медицински третман тогаш се бара писмо од болницата на болничкиот меморандум во кое се наведува целта на вашата посета, медицинската процедура, датумот и времетраењето на вашиот престој. За повеќе детали за Посета на е-медицинска виза овде.

Ако баравте медицинска сестра или медицински придружник или член на семејството да ви помогне, тогаш истото може да се спомене и на писмото. А виза за медицинска придружба е исто така достапен.

Што треба да очекувам по пополнувањето на апликацијата за индиски визи преку Интернет?

Откако ќе го пополните формуларот за апликација за индиска виза, треба да дозволите 3-4 работни денови за да се донесе одлуката. Повеќето одлуки се носат за 4 дена, а некои од нив одземаат и до 7 дена.

Дали има нешто што треба да сторам по поднесувањето на формулар за апликација за индиска виза?

Ако има нешто што се бара од вас, тогаш нашиот тим за биро за помош ќе контактира. Ако има дополнителни информации што ги бараат службениците за имиграција на Владата на Индија, тогаш нашиот тим за биро за помош ќе стапи во контакт со вас преку е-пошта во прв степен. Не треба да преземате никакви активности.

Дали ќе ме контактирате откако ќе ја поднесам мојата апликација за виза во Индија?

Можеби не ве контактираме во повеќето случаи, освен да ви испратиме исход од апликација за виза за грант во Индија. Можеби не ве контактираме во сите случаи.

Во мал процент / малцинство случаи, можеме да ве контактираме ако фотографијата од лице не е јасна и не е во согласност со Барања за фотографии во виза во Индија.

Што ако сакам да ги променам информациите во мојот формулар за апликација за виза во Индија по поднесувањето?

Ако сфатите дека сте направиле грешка во вашата апликација, тогаш можете да контактирате со нас Help Desk. Во зависност од фазата во која се наоѓа вашата апликација, може да биде можно да се изменат деталите.

Може ли да ја сменам мојата туристичка виза во деловна виза и обратно, откако ќе го пополните формуларот за апликација за виза во Индија?

Откако ќе се достави Формулар за апликација за виза во Индија, можете да стапите во контакт со нашата биро за помош, обично ако вашето барање е повеќе од 5-10 часа по поднесувањето на вашата апликација, може да биде предоцна како општо упатство. Сепак, можете да стапите во контакт со нашата биро за помош и тие можат да размислат за модифицирање на вашата апликација.

Осигурете се дека вашата фотографија со лице ги исполнува овие услови, како што бара Владата на Индија. Вашата копија за скенирање на пасоши исто така мора да биде јасна и читлива, премногу лесна, замаглена, премногу темна, отсечена, бучна, маглива, слики со блиц нема да бидат прифатени за скенирање на пасош.

Прочитајте повеќе за Барања за фотографии во виза во Индија.

Прочитајте повеќе за Барања за виза за Индија за виза.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.